Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Roland-87

aktív tag

Nos megérte azért ide írni megint csak. És jobban utána olvasva én is már az Ac56U felé hajlok mert tényleg jóval erősebb a hardvere és tényleg azt írják hogy belső antennás létére igen jó lefedettséget biztosít 2.4 és 5ghz-en is ami így nagyon frankó is lenne. Nézegettem az Asus gyári szoftverét és meglepően sokat tud, szinte nem is kellene nekem semmi olyan ami miatt mást kéne rátenni, kérdés mennyire stabil és az adott funkciók mennyire működőképesek a valóságban. QoS pl. tényleg végzi a dolgát úgy ahogy azt kell? Perpill a Gargoyle alatt sikerült nagyon pöpecre belőni és full torrent mellett se akad semmi közben, ez elvárás lenne ettől routertől is főleg ilyen hardver mellett.

• Roland-87

aktív tag

válasz Gubek-Einste #47484 üzenetére

Hosszútávra tervezek mindenképpen, az Ac56U jobb lenne árban de az az egy kis apró baj van vele hogy belső antennás és hát én itt nálunk azzal szinte biztos hogy nem leszek képes megfelelő stabil lefedettséget csinálni ráadásul eddig csak rossz tapasztalatom volt másoknál a belső antennás kütyükkel. Jó lenne még az 55U, viszont nem Broadcomos chipset van benne és a netet böngészve vegyesek a vélemények is róla úgyhogy lutrit nem akarok megint. Jól megjártam ezzel a TP-linkkel is, előtte a 2 Linksys negyed ennyi hibát nem produkált soha szóval én már úgy vagyok hogy Tp-linket soha többet. Pedig tetszetősek az AC típusai de ha azoknak is olyan a wifije hogy hol van hol nincs akkor inkább ráfizetek és veszek egy normálisat. Lehet egyébként csak én fogtam ki hibás TP-linket de hasonló hibákról olvastam másoknál is pont itt ezen a fórumon.
    De még azért informálódok aztán ha nem akad jobb jelölt esetleg olcsóbban akkor a 66 lesz a nyerő. Viszont az érdekelne hogy a külső antennák azok most 5ghz-re vannak vagy 2,4-re? Vagy a 3 közül 1 az 2,4 vagy vegyes? Erről érdemi infót nem találtam még.

• Roland-87

aktív tag

Sziasztok!
    Nos azt hiszem a mai nappal elszakadt a cérna és eldöntöttem hogy száműzöm a TP-link 1043ndv2 routeremet mert megannyi firmware kipróbálása ellenére sem sikerül vele normális stabil wifit létrehozni és az a gyanúm hogy ezeknek egyszerűen ilyen selejtes a wifi moduljuk márpedig ez nálam szempont hogy a legyen stabil egyszerre akár 6 7 eszközzel is de ez 1 eszközzel is szakadozik ingadozik stb...
    Tehát a választott jelölt a helyére: Asus AC66U, specifikációk és tesztek alapján jó kis masinának tűnik.
    Aki ilyet használ azoktól várnék tapasztalatokat főleg a wifi terén nyújtott képességeiről de egyéb téren is. Ez ha jól láttam Tomato képes tehát adódik is a kérdés hogy érdemes-e rá tenni? Nem ront a wifi stabilitásán az alternatív firmware? Csak mert az említett Tp-linkem gyárival nagyon szépen hasít wifin de akármi mást teszek rá használhatatlan lesz ráadásul a hatótáv kapásból a felére esik a sebességről meg nem is írok inkább. Kezeli a Tomato normálisan az AC Wifit ? Arra gondoltam hogy ha már veszek routert az legyen AC képes és itthon elkezdem a klienseket AC-s adapterrel ellátni így ez is fontos lenne mindenképpen de annó olvastam hogy az OpenWrt pl. nem képes normálisan kezelni az AC-t de legalábbis gyárival megegyező szinten sajnos nem, talán még ma se. Remélem ez a Tomatonál nincs meg mert akkor álom lenne. Gyárival meg nem tudom, nem hiszek a gyári szoftverekben tehát azt cserélném mindenképpen.

• Roland-87

aktív tag

válasz gaben1117 #25287 üzenetére

Üdv! Én azt csinálnám hogy a routert arrébb hoznám hogy a boltív-boltív-ajtó sávval szembe legyen és az utolsó szobába meg ugyanúgy szembe vele kell egy másik routert betenni Wds üzemmódan és így szinte biztosan menni fog mert a jelnek nem a falakon kell áthatolni hanem ha jól sejtem csak 1 ajtón. Szerintem gyári antennákkal is simán elég jelet tudnál így átvinni böngészéshez és tuti nem lenne gondod a térerővel. 3 ekkora falon még jó irányított antennákkal se lenne valami tuti a dolog mert a wifi frekvenciája nem szereti a nagy falakat. Itthon nekem se megy át 3 vastag falon így nekem is van egy másodlagos routerem csak én nem wds-el hanem lanon kötöttem őket össze de ez részletkérdés.

• Roland-87

aktív tag

Na megvan az új szerzemény, most kötöttem be, még tesztelgetem meg próbálom bekonfigolni a QoS-t több kevesebb sikerrel, torrent mellett a rádió nem akad de a böngészés nem az igazi hiába adtam a 80-as portnak High-ot, van még valamilyen port amit meg kellene adni a böngészési élmány fokozásához?

• Roland-87

aktív tag

válasz BroCreSt #25160 üzenetére

Üdv! 50Mbit-et stabilan Wifin falon keresztül már nem valószínű hogy át fogsz tudni lőni, ez függ a környezettől ahol használod hogy pl. sűrűn lakott város vagy falu ahol kevesebb a zavaró tényező valamint az adott fal vastagságától és anyagától is, de ha mindenképp wifin akarod megpróbálni akkor 300mbites N-es külső 2 antennással próbálkozz minimum és a másik helységbe ha laptopon akarod használni akkor arra is érdemes beruházni egy külső usb-s antennás eszközre. De persze elötte nézd meg a belsővel hátha alapon aztán ha nem megy akkor a másik helységben a routert próbáld magasabbra helyezni esetleg arra a falra amin át kell lőni ha ezután se megy akkor jöhet a külső usb-s wifi amit szintén a falhoz tudsz helyezni (kb oda érdemes ahol a másikfelén a router is van) azzal már garantáltan menni fog csak ez a megoldás kicsit rontja a mobilitását a laptopnak :D ennél olcsóbb ha fúrsz egy lukat a falba és kábelen átviszed és így még a sebesség is garantált és ez mellett ha el akarsz mozdulni akkor azalatt meg van wifi is, rokonomnál is így van mert ott a G wifi nem viszi át a 25 megát így amikor tölt akkor kábelre dugja ha mászkál vele akkor meg wifin csatlakozik.

• Roland-87

aktív tag

Ma megrendeltem és holnapra meg is jön az új routerem, és maradok a Linksysnél, egy WRT160NL lesz az új szerzemény, remélem jól fog teljesíteni :)

• Roland-87

aktív tag

Üdv! Úgy néz ki nekem is beadja a kulcsot a Wrt54GL-em, Qos abszolút nem működik már, elindítok egy letöltést és a netrádió nemhogy akad meg is áll szinte és böngészni se lehet valamint az admin felület is 10 15 másodperc alatt tölt be pedig eddig minden tökéletes volt vele de pár napja magától visszaállt gyári beállításokra és azóta ilyen. Próbáltam hardresetet adni újrakonfigolni de semmi változás szóval csere.
    Kérdés csak az milyenre lenne érdemes ami megbízhatóságra hasonló. Olvasgattam itt is meg googlen is ebben a témában de csak nagyobb káosz lett a fejemben. Tehát a lényeg:
    Egy 25/5 megás VDSL netet ki tudjon szolgálni stabilan
    1 gép fog csatlakozni Lanon ezen fut masszív letöltés (főként torrent)
    5 gép és még 3 telefon fog kapcsolódni wifin ezeken nem nagyon van letöltögetés jobbára csak böngészés és sok Youtube na meg persze Facebook :D
    Ami legfontosabb hogy legyen betonstabil, ne kelljen naponta 4x újraindítani, legyen benne Qos vagy valamilyen könnyen kezelhető csomagütemező hogy max töltés mellett se akadjon a böngésző és a Youtube a többi gépen meg persze azon se amin zajlik a töltés (ezt eddig a mostani 54gl tudta is de most már nem tudja :D )
    Ami még előny: Fix IP-t lehessen rendelni Mac címhez de ez nem annyira életbevágó.

Amit eddig kinéztem az egy Linksys WRT160NL főként a cserélhető antennák miatt de sokan szidják hogy instabil, gyakran fagy, wifiről ledobálja az eszközöket, Net belassul, nem viszi át Lanra de Wifire igen vagy fordítva és ilyenkor csak a reset segít stb így már félek tőle, firmware-ekkel nincs humorom tökölni szóval nem lenne baj ha alapból ami rajta van működik. (Nem kell sok extra funkció csak stabil legyen)

Tp Link 1043ND-t ajánlották ezzel mik a tapasztalatok? Nekem van egy másodlagosnak bekötött 741ND de az valami katasztrófa (friss fw) van hogy naponta 2x is lefagy ilyenkor csak kikapcs-bekapcs segít, wifiről ledobálni is szereti az eszközöket, néha csak 1-et de van hogy az összeset ami rádiózásnál nagy "öröm" szóval ezekután én a Tptől félek. Ha a stabilitás miatt mégiscsak valami custom fw-t kell rakosgatnom ahhoz tud valaki valami szájbarágós leírást adni a későbbiekben?
    Jajj és a lényeg, az ára ha lehet álljon meg 30k alatt. Köszi a helpet előre is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés