- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
vanRobert
tag
Gépről akadásmentesen le tudom játszani ugyanazt a HD filmet (Rush 1080p), amit a NASról nem. A gépről a serviio DLNA server SW teszi a dolgát rendesen. llyenkor csak ez van: Gép -> Router -> Wifin TV-re. A gép hálókártyája ugyan Gigabites, de a router ugyanúgy Mbites a gép felé is, mint a NAS felé. Tehát itt nincs különbség, ha jól következtetek.
A TV elvileg g-t és n-et is tud, de most néztem a routerben és a kapcoslatot g-snek mutatja 48Mbit-el. -
vanRobert
tag
Ahan értem.
Mondjuk a NAS LAN-on csatlakozik a routerbe, ez a 100Mbit/s elméleti illetve mivel kb 20 centire vannak vezetékileg egymástól, gyanítom, hogy a 100 az ténylegesen is 100.
De akárhogy is, ha követem a logikádat, akkor tök mindegy. Az 50-60 is bőven elegendő kellene, hogy legyen. Más lesz a szűk keresztmetszet, csak rá kell jönnöm, hogy mi az.
Routeren beállítottam fix 100Mbit-et a WAN-hoz, de akkor meg valami miatt hirtelen leesett a sávszélességem a külvilág felé 5-6Mbit/s-re (csomagom 30Mbites). Auto 10/100-ban jön a netem a 30-al. Nem lehet, hogy ez is gond? Ha a Wan-t terhelés hiányában lekorlátozza 10Mbitre? -
vanRobert
tag
Az nem gond, hogy a NAS és a router között "csak" 100 Mbit van, holott a NAS tudna Gigabittel is "kiszolgálni"?
NAS CPU-ja torrentezés közben max 12-15%, HD streamnél sem megy 15% fölé, torrent és stream együtt 32-34%, memória 37%. Amikor leakad a stream akkor sem látszik, hogy a CPU megindulna, vagy a memória elfogyna.
A NAS mediaszervének szinkronizációját átírtam 480-ra, vagyis 6 óránként frissíti az adatbázisát.
-
Szia!
A felsoroltak közül valószínűleg az Asus RT-N12 D1-nek van a legjobb jelerőssége, tekintve azt, hogy csak ennek vannak 5 dBi-s külső antennái. Ez viszont nem tudja az 5 GHz-et. Mellesleg az 5 GHz-el kapcsolatban megjegyezném, hogy igen érzékeny a falakra. Általában abban a szobában használható korrektül, ahol a router van, valamint kis jelerősséggel a szomszédos szobákban. Szóval ha esetleg mégis 5 GHz képes router-t választanál, és netán a TV több szobányira van a router-től, akkor vedd figyelembe, hogy nagy valószínűséggel nem fogja tudni venni az 5 GHz-es jelet.
És még annyit, hogy a Asus RT-N12 D1 60 Mbit/s-es sávszélességű internetkapcsolatig tökéletes, de afelett már nem. (Tehát neked megfelelő.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eladó Samsung Galaxy A56 8/256
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged