- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tucsok04 #36572 üzenetére
nem mindegy, mert függőleges állásban vízszintes irányban szórnak adott antennák - persze van benne valamennyi szög szög lefelé és felfelé -, vízszintes állásban pedig felfelé és lefelé (például emeletre fel és onnan le), illetve érdemes enyhén "v" alakban beállítani két antennát, hármat pedig úgy, hogy az egyik egyenesen áll, a kész szélső pedig enyhén "v" alakban.
arra is érdemes figyelni, hogy ne az antennák meghosszabbított síkjában helyezkedjenek el az ellenoldalak, mert akkor az antennák közül nem mindegyik tud érvényesülni, hanem minél jobb egyenes rálátással mind a két vagy három antennára.kjani18; szinte csak azt találni; link
-
válasz
Tucsok04 #36569 üzenetére
a külső antennák jellemzően adnak némi többletet, illetve beállítani is egyszerűbb csak a külső antennákat, mint a beépítettnél az egész routert mozgatni vagy forgatni, viszont az 5 GHz sávon adott jobb mimo képesség csak akkor érvényesül, ha a router által szórt 5 GHz hálóra felcsatlakozó ellenoldali eszköz is tudja a jobb, 3*3:3 mimo funkciót, de legalábbis jobbat, mint amit a másik router biztosít.
sokan gyártói preferencia kérdésének tartják, vagy a külső...stb alapján döntenek, én mind a két típussal elégedett vagyok működésileg - a külsőt nem nagyon szoktam nézni -, ezekből is letelepítettem már nem keveset, és nincs velük gond, szóval szerintem egyikkel sem jársz rosszul.
annyi még, hogy az rt-n56u alapban tud 3g/4g megosztást, a tl-wdr4300 pedig csak moddolt firmware felhúzását követően. -
válasz
Tucsok04 #36563 üzenetére
szia,
a d-link részemről passz, és a helyedben beleszorítanék egy asus rt-n56u típust.
több ismerősnél is tettem le anno tl-wr741nd routert, volt és van is nekik iphone/ipad, amikkel hibátlan (volt) a működés - mert azóta sokan tl-wdr3600, tl-wdr4300 és tl-wdr4900...stb típusra váltottak.
én is sok ilyen és más tp-link routerrel is használtam anno az iphone 4s, most pedig az iphone 5s telefonomat, illetve nekem is tp-link router van, csak újabb típusú, tl-wdr3600.
ipad is nem egy járt már nálam a sok iphone mellett - az enyémen kívül -, és sosem tapasztaltunk hibát.
beállítás vagy más probléma lesz nálad...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest