Hirdetés
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nokia E51 - kecs és fém
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnss
veterán
válasz
imibogyo
üzenetére
Na ezt megbeszéltük.
Ezzel a routerrel nem sok problémád lesz, én nem szoktam online játékot játszani, csak öcsém, de a ping ugyanolyan, mint router nélkül.(#2236) Kovido: tapsztaaltom kimondottan ezzel a routerrel nincs tapsztalatom, átlagban elég vegyesek a tapsztalatok a D-Link termékekről. Szvsz az n-es szabvány még gyerekcipőben jár, PH!-s teszt alapján elég sok zavaró körülmény akadhat.
-
Rommel6600
őstag
válasz
imibogyo
üzenetére
Először is nincs mit,
Másrészről pedig: Szó szerint idéztelek, és az ott feltett kérdésedre válaszoltam. Tanuld meg értelmesen megfogalmazni a gondolataidat, és azokat megfelelően írásba átültetni. Ha ez menni fog akkor más is jó esélyel azt fogja belőle kiolvasni mint amit Te akartál. Abból (amit idéztem) pont az jött le, hogy attól még akarsz netezni, hogy a szomszéd kikapcsolja a gépét, meg hogy mi ki szoktuk e kapcsolgatni a routereinket - amit ha értessz annyira a számítástechnikához hogy tudd mi a router és funkciója fel sem tettél volna. -
bnss
veterán
válasz
imibogyo
üzenetére
Nem volt szándékomban lekezelő hangnemben írni.

(#2202) kuszal: szvsz nézz körül máshol is, ne a MM legyen az etalon. Nem teljesen mindegy, hogy pl. torrent, online játékokat futtatsz-e, mert ha azt szeretnéd, hogy ezek is zavartalanúl fussanak, akkor kicsit komolyabb routerre van szükség.
(#2203) Furkoo: olcsóbb hely: PH! aprók között található bazárok egyike. Én nem hazsnálnék USB-s w-lan adaptert, ha csak abbl indulunk ki, hogy antenna méret.

-
Rommel6600
őstag
válasz
imibogyo
üzenetére
Ó bazz félreértettelek. Tehát
"...a netmegosztás két különböző ház között lenne, és hát attól, hogy a szomszéd kikapcsolja a gépét (a router is nála lenne) én még attól akarok netezni, stb..."
Nem, a router egy önálló egység külön csatlakozik a 220ra (mostmár 230) és az internetre is, majd a routerre csatlakozik a többi gép, magyarul nem függ a többi géptől. Sokkal kevesebbet is fogyaszt egy számítógéphez képest, ezért is gazdaságosabb routerrel osztani az internetet hosszabb távon. Tehát a routerre csatlakozó számítógépeket lehet ki be kapcsolgatni, a routernek mindegy, attól ugyanúgy osztja tovább a netet, persze ha szándékosan ki nem kapcsolják azzal hogy kihúzzák a konnektorból (nincs is rajtuk ki-be kapcsoló gomb, ha áram alatt vannak működnek). De mint említettem, hogy az alacsony fogyasztás nem indolokja a router kikapcsolását, a többi géptől sem függ, így nem kell félned hogy net nélkül maradsz.
-
Rommel6600
őstag
válasz
imibogyo
üzenetére
Én igen, játszok vele (nem focizok vele plédául ha erre gondoltál, azt nemtom mennyire bírná
). Semmi gond nem volt eddig egyik multi playerben sem, sőt úgy is frankón ment minden ha én csináltam servert és a többiek arra csatlakoztak (persze portforward be volt megfelelően állítva).
Torrentezek is rendesen (50 giga alatt még nem volt havi forgalmam), azzal sincs semmi gond, mondjuk a max kapcsolatok számát 2048ra átállítottam, illetve a timeoutokat is finomítottam egy picit.
Kikapcsolni nem szoktuk a routereket, éjjel-nappal működnek, ugyanis ez a funkciójuk hogy folyamatosan osszák a netet.
Az enyém speciel 108 napja üzemel -uptime- folyamatosan (előtte volt egy áramszünet
), a kapcsolat amit fenntart az pedig 100 napos.
Persze a dologhoz az is hozzá tartozik, hogy én nem a gyári firmware-el használom a WRT54GL-emet, hanem mivel szabad forráskódú, egy ingyenes és sokkal több szolgáltatást nyújtó firmware-el, a Tomato-val.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X230 - i7-3GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i3-1115G4 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ezzel a routerrel nem sok problémád lesz, én nem szoktam online játékot játszani, csak öcsém, de a ping ugyanolyan, mint router nélkül.

). Semmi gond nem volt eddig egyik multi playerben sem, sőt úgy is frankón ment minden ha én csináltam servert és a többiek arra csatlakoztak (persze portforward be volt megfelelően állítva).
), a kapcsolat amit fenntart az pedig 100 napos.
Gubek-Einste
Dr.NX