- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.bubo
őstag
válasz
carlosGTX #4181 üzenetére
Ahogy floppy131 is irta a wrt54gl lenne a legjobb választás.
De, ha G és GC között akarsz választani, akkor a G-t vegyed. A GC-hez nincs DD-WRT fw (TOMATO-t nem tudom).
A G-nél arra vigyáz, hogy a router hardwer verzioja ne v7, v7.0 legyen mert arra sem megy fel a dd-wrt. [link]
Ha többet akarsz tudni a linksys wrt54g/gl-ről itt olvasgass és kérdezz: [link]
-
dr.bubo
őstag
válasz
carlosGTX #4170 üzenetére
54gl linuxus, a 54g-re is lehet alternativ fw-t tenni, de nem minden hardwer verziohoz.
Telefon kábel bemenetre antennát?
A router, pci-s wifi kártya antenna csatijára lehet ezeket az antennákat csatlakoztatni.
harry: Igen, vannak olyan jók, mint a gyári antennnák. Nagyobb nyereségüek is.
-
Veron
addikt
válasz
carlosGTX #4137 üzenetére
lehet hülyén fogalmaztam kicsit. természetesen tudsz wifivel is torrentezni, de a vezetéknélküli hálózatok sajátosságaiknál fogva nem fognak olyan meggyőző teljesítményt nyújtani, mint vezetékes társaik. ez függ attól, hogy milyen szabvány, milyen messze vagy, milyen tereptárgyak vannak a rádióhullám útjában.
mondok egy móricka példát: a 8 mbites kapcsolatod tegyük fel ADSL, mire a routerig elér, már csak 7 mbit, mert messze van a helyi központtól. na oké, de ez a 7 mbit a vezetéken keresztül a PC-den fel is használható. ellenben a notin már csak 5 mbitet fogsz érzékelni (most mondtam egy számot), mert távol vagy és sok minden zavarja a jelet. tudsz torrentezni, persze, de lassabban, mint a PC-n. és ha még messzebb mész már csak 3 mbit áll a rendelkezésedre mondjuk. de a nem sávszélességkritikus alkalmazásoknál, mint a böngészés, vagy e-mail írás, meg sem érzed a különbséget. tehát ez nem a router hibája, hanem bizonyos kompromisszumot fel kell vállalni a mobilitás érdekében. érted? -
Veron
addikt
válasz
carlosGTX #4115 üzenetére
Szerintem semmi baj nem lesz abból, ha különbözik a márka.
Azt nem állítanám, hogy a TP-Link megbízhatóbb, mint a Linksys. Azért utóbbi elég nagy név, nem csinál rossz cuccokat, úgy általában. Bár a TP-Link is eléggé felszívta, így merem ajánlani azt is. Nekem is egy TP-Linkem van itthon, nem rég vettem, és nem bántam meg. Szerintem mindkettő vállalható. -
dr.bubo
őstag
válasz
carlosGTX #4095 üzenetére
Ahogy hétalvó is irta a tp-link 542g jó választás.
De, ha 54M nem elég választhatod a tp-link wr642g-t [link] 108M-t tud elméletileg, kb. a felesebesség lesz meg. Hozzá pedig egy pci-s wifi kártyát tp-link wn651g [link] ehez csatolhatsz nagyobb nyereségü antenneát is.
Mivel mind a kettő tudja az extended range-t, a 2 fal és távolság valószinüleg nem lesz akadály. -
hétalvó
addikt
válasz
carlosGTX #4095 üzenetére
usb pöcökben ezt ajánlanám : [link]
Edimax külső antennával.Nekünk itt a környéken bevált. Belső kártyákat megszégyeníti.
Egyébként routernek. tp-link 542-t.
A legszebb megoldás egy 543-as acces ponint mellé. összesen 15k és megdöbbentő térejük van. Volt itthon N-es is, annak nem volt ilyen ereje.
Az, hogy stabil 54mbs elég-e döntse el mindenki maga. Netet osztani jó. Másolni gigabites hálózat ajánlott kábelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Delta Force (2024)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kuponkunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Formula-1
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged