Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Loo Cypher

újonc

válasz gabrielarky #31760 üzenetére

NNa, ismét :)

Azon is elgondolkozhatsz, hogy megoldod két olyan routerrel, ami tud wds-t (Wireless Distribution System). Azzal nem lesz olyan gondod, hogy két külön WiFi hálózat (SSID) van a lakásban. Ez egy olyan bridge üzemmód, ahol a két router ugyanazt a SID-es sugározza, de egy hálózatban vannak WiFi keresztül. Egy csomó router tud ilyet.
    Bővebben, itt olvashatsz
    [Összekötés]

[Cikk + Hozászólások]

[TP-Link példa]

• Loo Cypher

újonc

Azon is elgondolkozhatsz, hogy megoldod két olyan routerrel, ami tud wds-t (Wireless Distribution System). Azzal nem lesz olyan gondod, hogy két külön WiFi hálózat (SSID) van a lakásban. Ez egy olyan bridge üzemmód, ahol a két router ugyanazt a SID-es sugározza, de egy hálózatban vannak WiFi keresztül. Egy csomó router tud ilyet.

Bővebben, itt olvashatsz

<a href="http://uc-free.hu/?q=tartalom/ket-halozat-oesszekoetese-wifi-radios-kapcsolaton-keresztuel">Összekötés</a>

<a href="http://csavarnyuzo.wordpress.com/tp-link-router-wds-beallitas/">Egy cikk hozzászólásokkal</a>

<a href="http://www.tp-link.dk/article/?faqid=263/">Egy példa TP-linkra</a>

• proradeon

őstag

Szia!

Sejtettem, hogy kétszintes lakásról van szó. :( Ez esetben az a gond, hogy a külső antennás router-ek botantennái főleg horizontális irányban sugároznak. Ezért szokták gyakran azt tapasztalni az egy router-rel és kétszintes lakással rendelkezők, hogy míg azon a szinten ahol a router van megfelelő a jelerősség, addig a másik szinten kiábrándító.

Ez esetben én mindig azt javaslom, hogy ha kivitelezhető, inkább vegyen az illető kettő darab router-t. Az egyik router-t be kell üzemelni szokás szerint, a másik router-en pedig ki kell kapcsolni a DHCP szervert, és az egyik LAN portját összekötni UTP kábel segítségével a "fő" router egyik LAN port-jával. Ekkor lesz két különálló WiFi hálózatod, de azonos alhálózaton. És ezeket lehetőség szerint mindkét emeleten valahol középen érdemes elhelyezni. (Ezen megoldásnak egyetlen hátulütője van, és az a mobiltelefonnal kapcsolatos. Pl.: ha az emeleti hálózathoz csatlakozva van a telefonod, és te lemész a földszintre, és ott még mindig van egy elenyésző jelszintje az emeleti WiFi-nek, akkor a telefon nem fog automatikusan rácsatlakozni a sokkal jobb jelszinttel rendelkező földszinti WiFi-re, hiába 'ismeri' azt.)

A másik lehetőség persze az, amit eredetileg terveztél, hogy beszerzed azt az beszerzed az RT-AC68U modellt, és reménykedsz, hogy ennyi pénzért tényleg csodát művel (amit egyébként kétlek). A gond az, hogy ezt se én, se más nem fogja tudni megmondani neked, hogy mit fog produkálni a ti lakásotokban. Sajnos több környezeti tényező (falak, szomszédos WiFi hálózatok stb.) közrejátszik, így csak és kizárólag akkor derül ki, hogy mire képes, ha kipróbálod. Ha webshop-ból veszed, igazából sokat nem veszíthetsz, mert 8 napon belül elállhatsz a vásárlástól. Ha visszaviszed, legrosszabb esetben annyival szívathatnak meg, hogy egy hónapig húzzák a pénzvisszafizetést.

Azt sajnos nem említetted, hogy milyen sávszélességű internethez kell a router, ill. hogy terveztek a jövőben nagyobb csomagra váltani, így konkrét router típust nem tudok ezen információ hiányában javasolni a fentebb említett két router-es megoldáshoz.

(#31755) siminhu & (#31759) Tappancs2001: Asus RT-N12 D1 vagy TP-Link TL-WR841ND tökéletesen megfelel nektek.

:R

Új hozzászólás Aktív témák