Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

válasz doddencs #3095 üzenetére

Én magamnak egy dlink 4300-at néztem ki, ez tudja a gigalant és a streamengine-t.
    De neked ugye draft n kéne...
    DIR 655 tud gigabitet, míg a 635 nem. Előbbi wifi-n is alkalmaz QoS-t. Meg még egy-két finomság, ami megkönnyítí a menedzselésést. Nem feltétel.
    Döntsd el, szükséged van-e a 655 többletszolgáltatásaira!
    Linksys cucc, amit írtál, az egy modem és router combo!!
    Átlagos képességekkel. Nem tud QoS-t, gigabitet és gyengék az antennái.
    Nekem nem kéne.
    Se az asus 500w.

szerk:
    Nekem mondjuk megtetszettek a Trendnet cuccai, amit rdi ajánlott.
    Konkrétan a TEW-633GR.
    Bár ez 30 körül van, de mindent tud, ami kellhet egy routerbe (torrent sztem nem kell egy routerbe - személy szerint akkor egy olcsó NAS).

• Teasüti

nagyúr

válasz doddencs #3095 üzenetére

QoS.
    Lényegében ezzel lehet elérni, h a játékok (vagy bármi más) alacsony latency-vel menjenek. Priorizálja a felfelé menő forgalmat.
    De ennek több haszna van, mint elsőre tűnik (már ha az ember mélyebben ért a dolgokhoz és részletesen be tudja állítani). Jó ha tud ilyet a router.
    Ennek a hülyegyerek-barát változata a Ubicom féle StreamEngine.
    Ez mindenféle babrálás nélkül is elvégzi a feladatot, bár eléggé célorientáltan.
    Kevésbé hatékony, mintha manuálisan állítanád be.

De ennek az egésznek csak akkor van értelme, ha szimultán kapcsolatok mennek, vagyis sok-sok szál egyszerre töltődik. Ha csak egyetlen játék megy a neten éppen, akkor azon nincs mit priorizálni...

Gateway meg annyit tesz, h átjáróként müxik a dobozka. Értsd ez alatt, h ki van kapcsolva NAT. Persze ez opcionális.

szerk: WL-500W-hez tartozó topikban olvasottak alapján nekem nem kéne.
    Sokan panaszkodtak sokmindenre.

Új hozzászólás Aktív témák