Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mckay

aktív tag

válasz Beri #11771 üzenetére

Nagyon precíz válasz, köszönöm!

Nem tudom lejött-e, de a két fenti kérdésem más téma, más helyszín ám! :-)
    Szóval fabrikálás kell, hogy legyen, itt is, ott is:
    - Rugalmas netmegosztás két kliens között, ha nincs konkurens, mehet a torrent teljes gőzzel... - gyári firmware-rel, olcsón aligha.
    - Kis munkahelyen két vlan létrehozása, kifelé DSL kapcsolattal... - olcsón végülis mehet, de gyári firmware-rel aligha.
    Ha végre megvalósítom őket, beszámolok róla.
    :R

De ha már ilyen segítőkész vagy, csimpaszkodnék még egy kicsit: van egy harmadik probléma is az életemben, arra is nagyon áhítom a választ, de ezt még megfogalmazni is nehéz:
    - Adott egy ROUTER-AP-KLIENS topológia, az ap és kliens között kerek 100m van, optikai rálátással.
    - AP: Airlive WL-5460AP (tehát G)
    - Kliens hálókártya: TP-Link TL-WN350GD (tehát G)
    - Mind az AP-n, mind a kliensen 3m antennakábel van (TP-Link), az antenna végén 5dbi botantenna (tehát sajnos nem irányított).
    - Titkosítás nincs, csak egy árva MAC-szűrés, hogy ez se lassítson.
    - A terület nagyon sűrűn lakott, az AP és a kliens is panelházban van, az AP és a kliens környékén is tucatnyi SSID-t látok.

Történet:
    - Áprilisban beállítottam az eszközöket, addig forgattam a botantennákat, amíg nem stabilizálódott 11-18 mbit környékén a kapcsolat. Jó volt.
    - Júniusban elfüstölt a kliens gépben az alaplap-táp párosítás, új (ugyanolyan) gépet tettem oda, de a kapcsolat legnagyobb megdöbbenésemre 0-5 megabitre csökkent.
    - Odatettem a kliens hálókártyája helyett egy TP-Link 543-t AP módban, ugyanaz.
    - Kicseréltem a kliens hálókártyát, ugyanaz.
    - Csatornát váltottam 1-re, 11-re, 13-ra, ugyanaz.
    - Jelenleg üde pillanatában meg van az 5 megabit, de néhány megabyte forgalom után MINDIG bomlik a kapcsolat, rendszerint nem is lehet újra kapcsolódni, csak másnap, amikor mindkét lakásban megtörtént a szokásos éjszakai áramtalanítás.
    A mindennap 2 perc internet meg elég kevés...
    :Y

Szerinted, szerintetek
    - megbízhatatlanná vált az AP?
    - alaplap elfüstölése hatással lehetett a fixre beszerelt 3m antennakábelre?
    - a környéken más eszközök egyszercsak el kezdték zavarni a jelemet, és ez a változás csak egybe esett az alaplap elfüstölésével?
    :F

És egyáltalán, ez most off topic???
    :B

Új hozzászólás Aktív témák