Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mappa
addikt
Jó reggelt
Egy P8Z77-M PRO+ i5 2500K kombó mellé kellene valamilyen RAM
Kingston HyperX, vagy Corsair veng. közül esetleg?
+
menne a procira egy scythe ninja 3 tehát hely nem lesz olyan sok, de azért még el lehet férni -
rszp
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ha az első hónap lemegy gond nélkül, akkor a memória már nem megy tönkre.
Garancia ezután már mejdnem mindegy.Ha LP akkor tökéletes.
-
TESCO-Zsömle
titán
Ennél alacsonyabb RAM-ot nem találsz. Olyan magas, mint a nyák, az meg szabvány.
Fogalmam sincs. Nem tudom mennyire megbízható. Ez az egyetlen bolt magyarországon, ahol Crucial RAM-okat árulnak. Tévedés ne essék, más szóba se jöhet nálad, mert nem fér be. Ezen kívül egyedül a Kingston-nak van KIT-je, ami megfelel, de az 50k.
Szóval a körülmények tekintetében azt mondanám, hogy a bolt "Nincs más választásod!" kategória. Ha elromlik, vagy baj van, akkor legrosszabb esetben is ott a gyártói RMA.
-
rszp
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ez van tervbe véve:
ASRock Z77 Fatal1ty Professional
Intel i5-3570K vagy i7-3770 vagy i7-3770K (ez még formálódik)Ami van:
Thermalright HR-01 Plus és Sony ventilátor.Amit keresek:
2x8GB kit 1600MHz CL9 (alatta nem kell) low profile 1.5V (kb 35ezer, ez irányár. max 40ezer)
Később működjön a 4x8GB is.Amit linkeltél Crucial BLS2CP8G3D1609DS1S00CEU jónak tűnik, de a képről nem tudom eldönteni mennyire LP, majd rákeresek.
A bolt megbízható kategória? Fura, hogy csak 2év garanciát adnak.
Sokat segítettél, köszönöm.

Ha van még ötleted, szívesen fogadom! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
LGA1155-nél 1,57V lehet a ram fesz max Intel ajánlás szerint.
Ha emel az ember QPI/VTT feszt akkor lehet menni feljebb is kis mértékben.Viszont ez a kit nagyon baba!

-
TESCO-Zsömle
titán
Tudtommal 1155-nél a RAM-feszt nem az alaplap, hanem a proci határozza meg, azt meg nem írtad mi lesz benne.
Sajnos nincs olyan RAM, ami neked kéne.
-2*8GB
-1600MHz
-CL9 v. alatta
-1.5V
-35k max
-férjen be a hűtő aláEz áll a legközelebb hozzá, de ehhez is kijjebb kell tolni az árlimitet:
Crucial Ballistix Sport 16GB kit (8GBx2) PC3-12800 DDR3 Performance RAM
Part Number: BLS2CP8G3D1609DS1S00CEU
Module Size: 16GB kit (8GBx2)
Package: Ballistix 240-pin DIMM
Feature: DDR3 PC3-12800
Specs: DDR3 PC3-12800 • 9-9-9-24 • Unbuffered • NON-ECC • DDR3-1600 • 1.5V • 1024Meg x 64 • -
rszp
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Asrock Z77 (ezzel kezdtem) lap és Thermalright HR-01Plus hútő lenne.
Ameddig nincs értelmes RAM addig a lapot nem veszem meg, de a hűtő a mostani lapról menne át. -
TESCO-Zsömle
titán
Így jár az, aki fontos kritériumokat hallgat el.

Első körben a vásárlásra szánt pénzösszeget, másodikban az üzemfeszt, és bár kértem, még mindig nem mondtad, hogy milyen hűtő alá kéne beférnie a RAM-nak.
Mondtam neked. 79 féle 2*8GB-os pakk van. Ebből szedtem ki 1-2-t.
-
rszp
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Már kezdtem örülni, de azután megláttam az 1.6V-ot.
Még mindig balkánon vagyunk, sajnos. -
fntastic
aktív tag
Na köszi mindent, mostmár teljesen felvilágosodtam.

-
TESCO-Zsömle
titán
-
fntastic
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Tehát, ha nálam megy ez a két RAM DC-ben, és amiket megveszek azok is mennének DC-ben külön ha kicserélném a jelenlegiket, akkor ha bent van a 4 akkor is megvan a DC.
-
fntastic
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Jaaa így már értem.

És akkor a DC-nek van valami feltétele, vagy tuti, hogy menni fog? -
-
fntastic
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Full ugyanolyannak kell lennie? Az enyém 5-5-5-18-as, de egyébként azt az időzítést bios-ban mennyire bonyolult megcsinálni?

-
fntastic
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
2 db Kingmax 1 GB-os DDR2-800, próbára használt, kétoldalas, tesztelve (kldd48f-2aku5)
Ezt néztem ki, az én CSX-eim is 800MHz-esek.
Így akkor jó?
(egyébként ha nem menne DC-ben, akkor se lenne nagy gáz?)
-
-
fntastic
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Tehát nem megy? Okoz ez hátrányt? 2GB DC vagy 4GB sima?

-
fntastic
aktív tag
Van egy ilyen ... lapom, van benne 2x1GB CSX KIT, ha beteszek mellé 2x1GB RAM-ot még, akkor menni fog a Dual Channel? Vagy mi van ilyenkor?

-
TESCO-Zsömle
titán
Mérget ne vegyél rá. Most is sokféle van, csak ide nem hozzák be egyiket se.
Én németeknél nézem, ott 73 féle 2*8GB-os kitet lehet kapni 1066MHz-től 2400MHz-ig, és CL7-től CL11-ig. Amit csak akarsz...
Bár ahogy nézem, ezzel a 35k-s határral betetted a kaput. Egyetlen cucc maradt, ami még jó lehet.
-
rszp
aktív tag
A hűtő miatt a gond a magas.
35ezer környéke ami érdekel, szeptemberre biztos lesz több féle. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Gondolom D14 vam hasonló batár lehet. Vagy nagyon szűk helyre kell beépíteni...
mod:
Am a többiről is le lehet szedni csak egy jó vasfűrész és némi kitartás szükséges.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ez is magasított bordás nekem úgy tűnik innen nézve...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az baj, mert akkor nincs előrébb. Marad a vasfűrészes megoldás...
A Sima Domin le lehet szedni az egész koronát, pár torx tartja csak.Vagy felülemelkedig a marketing bullshit-en és vesz CL10-eset CL9 helyett.
-
Qru
MODERÁTOR
Időzítés nem számat sokat csak mérőprogikban. Sajnos a 8GB-os modulok jellemzően CL10-esek. Itthon elég a szerény is felhozatal belőlük.
Van CL9-es de azok meg 1333-asok. Nem mintha érdemben lassab lenne az 1600-astól...de hogy teljes legyen az öröm (igaz elég borsos ára van):
Corsair Dominator-ból van 2x8GB 1600-as CL9-es kit (1,65V-os). Ez is magas bordás de leszerelhető a magasított része (lecsavarozható).
Itt egy videó róla: [link] -
rszp
aktív tag
Corsair CL11, Kingston CL10. Picit lassú társulat.
Geil Corsa csak CL9 ami már jó, de ez meg nem LP. -
rszp
aktív tag
Sziasztok!
16GB (2x8GB) 1600MHz kitet keresek ami low profile. Tudnátok abban segíteni, hogy mit érdemes venni? Asrock Z77 chipes laphoz lenne.
Köszi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Jól néz ki, de szerintem sem ér +10-15k-t. Igaz a Dominator DHX bordája a legjobb ami a piacon van mostanság de akkor sem ér ennyit szvsz.
-
TESCO-Zsömle
titán
Hűtést valszeg magam fogom csinálni. A Dominator Platinum azért lett volna jó, mert az új modom 3 színnel operál. Matt fekete, nikkel/króm és fehér fény. De nem biztos, hogy ez megér +10-15k-t, és ezért is vagyok itt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Felesleges. Dominatorom van nekem is.

Veszel egy mezítlábas Kingmax vagy Kingston-t meg rá egy bordát pl AC RC. Igaz a nyák nem lesz így fekete... De ha meg fekete nyákos ram kell akkor Geil Black Dragon...
-
TESCO-Zsömle
titán
Eredetileg az volt az elképzelésem, hogy beszerzek egy 2*4GB-os Corsair Dominator Platinum 1600MZh CL8-8-8-24-es kitet, ami egyrészt ~30k, másrészt tökéletesen passzolna a modba, amit építek, de kicsit óckodom az ár miatt. Mármint ha nem éri meg, akkor kicsit sok lenne. Egyedi hűtést/burkot magam is tudok csinálni egy széria value RAM-ra, ami kijön feleennyiből...
Ráadásul -ahogy látom- neked 3-csatornás i7-ed van, gondolom meg is rántottad szépen. Nálam még a tuning várat magára. Jobban mondva a vízhűtés "beteljesülésére". CPU, VGA, és ha az Isten is úgy akarja, akkor teljes alaplap. A RAM meg ott marad passzívan.
-
xmasterteam
tag
Sziasztok. Nem tudom hogy jó topikba vetem fel a kérdésem, de majd meglátjuk... Arra tettem a fejem, hogy nagyobb memot vásárolok, az adatlapomnál lévő konifigba, mivel egy 8gb-os ram kit már olcsón beszerezhető, és már észrevehető hogy kicsit gyenge a 4gb. Igen ám, de nem tudom hogy a 790i ultra kezeli-e a 2x4 gb-os ramkiteket, mert itt nem úgy tűnik mintha ez kivitelezhető lenne, de aki már csinált, vagy próbált ehhez hasonlót csinálni az kérem írja le hogy sikerült-e neki duálban 4gb-nál nagyobb kitet belevarázsolni.

-
Bigeee
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Játékban nem nagyon fogsz különbséget látni.
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok.
Egy klasszikus CPU+VGA párosnál játékra mennyire számítanak a késleltetések? Megéri-e egy 1600MHz-es CL8-as ramot venni a CL9-es helyett, vagy inkább 2000MHz CL9 a nyerő?
-
SpZ
senior tag
üdv
Asrock Z77 Pro4 alaplapba, fog rendesen működni G.SKILL F3-12800CL9D-8GBXL - RipjawsX XL ram? -
fntastic
aktív tag
Egyébként az nem gond, hogy nincs az alaplap (ASUS P8Z77-M PRO) RAM támogatási listáján ez a Corsair amit venni akarok?
-
Devil84
csendes tag
Hello! A segítségeteket szeretném kérni. Most állok gépvásárlás előtt, de elég szűkös az anyai körülmény. Egyenlőre 4GB DDR3 ramot vennék a gépbe, aztán bővíteném majd +4GB-al. Kérdésem, hogy 1db 4GB-os modult vegyek, vagy 2x2Gb-osat? Alaplap: Asrock B75 Pro3-M, CPU: G630 (később i3)....Előre is köszönöm...
-
fntastic
aktív tag
ASUS P8Z77-M PRO
i5-3570K
eddig így nézne ki a konfigom amit venni akarok, csak kellene választanom még RAM-ot, ebben kérném segítségeteket
Videószerkesztésre lesz használva, szóval 8GB-ban gondolkodtam én... -
peter889
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az Am3 és Am3+ rendszerekben számít-e a dual channel, és ha igen, százalékosan kb. mennyit?
Előre is köszönöm.
-
sutyesz96
addikt
Hi!
DDR1-es ramom van. Ezeknél 400mhz a legnagyobb? Illetve mennyire számít ez a mhz? Nem csak a méret a lényeg?

-
Tengri
senior tag
Szia!
Találtam egy ramot amit megvásárolnék, de a termék a hivatalos honlapon nem található! Létezik ilyen ram egyáltalán?
Corsair Vengeance DDR3-RAM 8GB PC3-14900 Kit (CML8GX3M2A1866C9R)
Brand Name: Corsair
Product Line: Vengeance
Product Name: Vengeance 8GB DDR3 SDRAM Memory Module
Product Type: RAM Module
Technical Information
Memory Size: 8 GB
Memory Technology: DDR3 SDRAM
Number of Modules: 2 x 4 GB
Memory Speed: 1866 MHz
Memory Standard: DDR3-1866/PC3-14900
Error Checking: Non-ECC
Signal Processing: Unbuffered
CAS Latency: CL9
Features: Heatsink
Physical Characteristics
Number of Pins: 240-pin
Form Factor: DIMM
Weight (Approximate): 41.0 g
A hivatalos oldal:
http://www.corsair.com/en/memory-by-product-family/vengeance.html
-
margithid
veterán
Erről a Ramról mi a vélemény, tapasztalat?
Vagy jobban megéri 1000 Fttal drágábban egy corsair?
Köszi! -
btomi1980
csendes tag
Most nem tudom, hogy mi a baj?
Talán az alaplap hibás és nem tud dual módban működni?
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
btomi1980
üzenetére
A beállítások összességében rendben vannak, azonban egy-két tipp.
Elsőre az X.M.P.-t kapcsold ki, fussanak csak alapórajelen a memóriák, 1333MHz-en. Előbb legyen úgy jó. A VTT mellett a VCCSA-t is megemelheted, először 1V-ra, utána 1,05, ha úgy sem jó, akkor 1,1V-ig. A fölé ne menj.
Két modul, de A1-B1 slotban, tehát dual channelben nem működik?
HGyu
-
btomi1980
csendes tag
Szia!
Frissítettem a Bios-t 1.3-ra!
Kipróbáltam úgy, ahogy te mondtad, megemeltem a VTT-t 1.206-ra, de a jelenség ugyanaz maradt.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OC TWEAK:CPU Core Voltage Offset +0mv
DRAM Voltage Offset +0mv
DRAM Voltage 1.500V
VTT Voltage 1.206V
PCH Voltage 1.059V
CPU PLL voltage 1.832V
VCCSA Voltage 0.925VEzek a beállítások vannak!
Emellett: GT overlocking support - disabled, XMP 1.2 AUTO, DDR3-1666
MAIN:
Total memory: 8192MB
Single-Channel memory mode
A1: 4096MB (ddr31666)
A2: 4096MB (ddr31666)
B1:
B2:Most mi legyen? Szar az alaplap? Rossz a beállítás?
-
-
btomi1980
csendes tag
Sziasztok!
Valaki segítsen, mert tanácstalan vagyok! Íme a gépem konfigja!
- Asrock B75 PRO3
- Intel Core i7-3770 (3.4Mhz 8mbL3 77W) Ivy Bridge
- CMZ8GX3M2A1600C9R (2X4GB) X2
- Zalman CNPS9900 NT
- Corsair CX500 V2
- Corsair Carbide 300R
- Seagate ST500DM002
- MSI GTX560Ti 1GB
- SB XFI
Beraktam a 4x4 ramot... és a többi alkatrészt! Bekapcsolom nem boot-ol a gép, majd... 5mp és kikapcsol (ez folyamatosan)! Akkor átnéztem, nem e véletlenül valamit szarul kötöttem\raktam össze.
Próbálkoztam, hogy mivel lehet a baj, eljutottam oda, hogy 2X4Rammal indul!!!
Kipróbáltam a másik kettőt is, az is megy 2X4-ben. Sajnos 4x4-ben nem akar bootolni a gép!
Tehát, ha külön-külön vizsgálom Őket, akkor jók... ha mind a 4 bent van, akkor nem
A1-B1 - A2-B2-őt is probáltam...
Mi lehet a baj, segítsetek!
Köszönöm. -
04ahgy
nagyúr
válasz
Kingcold
üzenetére
A Geil Value Plus 1,5V-os, a Kingston HyperX Blu meg 1,65V-os. AMD-hez és LGA775, LGA1366, LGA1156 és LGA2011 Intelhez mindkettő jó.
LGA1155 (Sandy Bridge és Ivy Bridge) esetén célszerű az 1,5V-os RAM használata, hosszú távon degradálhatja az 1,65V-os RAM feszültség a CPU-t.
A RAM-okkal amúgy különösebb kompatibilitási gond nincs, már a Geil is új szériás.
HGyu
-
Kingcold
aktív tag
Geil Value Plus vagy Kingstone HyperX blue? Melyiket ajánlanátok?

-
Möhe
addikt
Sziasztok.
Láttam hogy nemsokkal korábban Ivy bridge proci mellé Corsair Vengeance ramokat pakolt az illető és jónak mondtátok.
Nálam hasonló a helyzet,de sajnos nem tudom pontosan a ram cikszámát .Z77-es Asrock lapba menne+3570K. Tuning persze idővel lenne ha kiismerem a rendszert.
8GB-os kit kellene,de nem tudom hogy ezekből van különböző feszültségen működő vagy csak egy féle?
A helyi boltban sajnos csak magas profilos van,az alacsonyat rendelésre hozzák (ilyen kellene nekem is),de innen tudok nettóban vásárolni.
köszönöm a helpet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Erying ITX 12800H alaplap (Integrált 14 magos i7 CPU, 3x NVMe) Hiánytalan tartozékokkal
- ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE - m-ATX OC király: dobozában, tartozékokkal, tökéletes állapotban!
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast RGB 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 Eladó!
- G.SKILL Ripjaws V 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 - 99 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest