- Fotók, videók mobillal
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rhino666
addikt
Lehet hogy félreértettem valamit, de a WinSCP-t kipróbáltam és nem lehet mindkét oldalt a távoli szerverre állítani. Utánanéztem, nem támogatja az FXP protokollt, ami miatt csak két helyi vagy egy helyi és egy távoli panel lehet egyszerre.
2025 - a szólásszabadság halála
-
Rhino666
addikt
Ahogy nézem, ezeknek hozzáférés és megosztás a fő profiljuk, nekem az meg van oldva (FTP szerver, stream szerver stb.). Mivel a mobilinternet se gigák mozgatására, se távoli asztali elérésre nem való, nekem olyasmi kellene, ami egy olyan parancsot küld el a szervernek, hogy "move A/*.* B/*.*" vagy épp "unzip A.zip B/". Pont, ahogy a hálózati meghajtó is működik...
[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
Win 7 Pro. Amikor hálózaton belül vagyok, akkor commanderben a hálózati meghajtóra váltok mindkét oldalon és elintézem amit akarok pofonegyszerűen. Ugyanezt a funkcionalitást keresem akkor is, ha kisgépről vagyok (mobilinternet) vagy épp a munkahelyiről. Ez (számomra) sokkal egyszerűbb lenne egy távoli asztalnál. Meg eleve olyan megoldást keresek, amihez nem kell a szerver képernyőjét használni, mert nem akarnám megállítani, ha épp film megy róla (HTPC is egyben).
(#24965) GEPESZ66: Én azt használom és nem is ajánlanék mást, sokkal jobb a Nero-nál és ráadásul ingyenes is.
[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
Üdv!
Egy ideje már nézelődök, de nem találtam megfelelő megoldást a problémámra. "Táv-fájlmenedzser" jellegű programra lenne szükségem, ami mobilneten vagy wifi-n keresztül képes az otthoni szerveremen A elérési útvonalról B elérési útvonalra kicsomagolni (rar, zip, ilyesmi), vagy simán csak áthelyezni, átmásolni fájlokat. Most TeamViewer-t használok, ami nem túl effektív erre a célra. Valami gyorsabb, kényelmesebb megoldás kellene.
Szerver paraméterek:
- Windows 7
- dinamikus IP + DNS
- 24/7 futKliens paraméterek:
- elsősorban Win 7 x64 kliensek
- az se baj, ha Androidos megoldás is van rá
- nincs VPN (de rakok ha nincs más megoldás)Elvárás:
- Total commander jellegű és egyszerűségű
- megbízható
- lehetőleg ingyenesÖtletek?
Üdv:
Rhino666[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
Ez így nagyon túl van bonyolítva. Volt már adatvesztésem amiatt hogy nem realtime a szinkronizáció. Hamarabb módosítottam a régi adatbázist mint hogy szinkronizált volna a progi, szóval a másik gépen végrehajtott módosítások elvesztek, mert mire észrevettem hogy hiányoznak az adatok, addigra már az utoljára mentett hiányosat átszinkronizálta.
[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
válasz sfdrakex #17044 üzenetére
Pedig írtam, hogy HSPA-s mobilnetet használok. Helyi hálón pofon egyszerű megoldani, csak hálózati meghajtóként kell csatlakoztatni a szerverhez mindkét gép adott meghajtóját, úgy meg bármilyen szinkronizációs szoftver elbánik vele. Itt a távolság a gond...
-
Rhino666
addikt
Hát igen, vagy az egyiknél, vagy a másiknál ülök, szóval szinte mindig felváltva vannak bekapcsolva. Ezért lenne jó a HTPC-n tárolni az adatokat és onnan szinkronizálni mindkettőt.
A beépített szinkronizációt még nem próbáltam, nem tudtam hogy az mobil interneten keresztül is képes működni...
Utánanézek.
-
Rhino666
addikt
-
Rhino666
addikt
Üdv!
Van egy összetettebb problémám. Van egy ~10GB-os mappám amit szeretnék az otthoni gépen (nevezzük Theriion-nak) és a netbookon (Miniion) is használni. Ennek a szinkronizálására szükségem lenne egy ingyenes szinkronizációs programra, lehetőleg olyanra, ami nem tárolja felhőn az fájlokat (bizalmas adatok), szóval Dropbox, SugarSync, SpiderOak stb. nem megoldás. Meg az ingyenes tárhelyük sem lenne elég. Eddig nem volt gond a szinkronizációval, amíg 24/7 ment a Theriion, de mióta beruháztam egy HTPC/server gépre (becses nevén Mediion), ez átvette a szerepét így már csak akkor fut mikor használom is.
Tehát szükségem van egy ingyenes, biztonságos, felhő nélküli szinkronizációs programra, ami a kettő közül valamelyik:
A) peer-to-peer, kétirányú és nem erőforrásigényes
B) szerverről irányított szinkronizál kétirányban (Theriion <--> Mediion <--> Miniion) és passzívan is működik (HSPA hozzáférés miatt dinamikus az IP-m)Valakinek valami tapasztalat? Én már hetek óta nézelődök és próbálgatok különböző megoldásokat, de valahogy egyik sem vált be eddig.
Köszönettel:
Rhino666[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
válasz littleNorbi #13482 üzenetére
Jelszókaraktereket eleve nem enged másolni a Windows, szóval nem tudod kimásolni sem, üres stringet rak a clipboardra.
-
Rhino666
addikt
-
Rhino666
addikt
...felüldefiniálja az USB HID eszközöt által átadott jelet és ezáltal programozhatóvá teszi az USB-s infravörös PC távirányítómat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Indiana Jones and the Great Circle kód - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest