- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zone
őstag
válasz
zoli03 #27668 üzenetére
Egyet értek a többiekkel, KMPlayer-ben be lehet tölteni egyszerre két feliratot, de én sem ajánlanám ezt nyelvtanulásra. Én is készítettem már néhány filmhez feliratot, és nem feltétlenül van benne minden eredeti szó fordítása. Plusz ott vannak a gyenge minőségű feliratok, nem egyszer láttam olyanokat, hogy a hajam égnek állt a fordítási hibáktól.
Szótárazáshoz sem mindig jó a Google Translate, inkább a sztaki szótárat ajánlom. -
fo_di
őstag
válasz
zoli03 #27659 üzenetére
ezt találtam neked itt, hátha segít valamit
KMPlayer has a lot of options for displaying multiple subs. If they're in an idx/sub pair, just right click on the video screen, then "Subtitles...Subtitle languages...2nd subtitle", and pick your other language.
If you have 2 .srt files, right-click the screen, then "Subtitles...Add multiple subtitles" and choose your korean subtitle. The dialog will close, so right-click on screen again and "Subtitles...Subtitle languages...2nd subtitle", then click on your korean sub. You should then have Korean on top, English on the bottom.
Something like that, anyway. There's lots of options for sub alignment to play with, but I don't know if they apply to multiple subs.
Some other players can probably do this, too. I only know about KMPlayer doing it because I stumbled across it when I was playing with the settings and ended up with subs in about 4 different languages on the screen at once.
-
tonyrulez
őstag
válasz
zoli03 #27663 üzenetére
Esetleg még ezt a VLC bővítményt kipróbálhatnád, hátha működik. Elvileg úgy működik, hogy megállítod, és a VLC menüjéből kikeresve a szót odaírja a fordítását. Ehhez még kell magyar-angol szótár is.
-
LonGleY
veterán
válasz
zoli03 #27663 üzenetére
Az a baj, hogy hiába rakod egymásra a feliratokat, ez sokszor 4-6 sort jelentene a képen, ami kitakarná a film felét. Esetleg még olyat tudsz, hogy a VLC esetében hozzátöltöd a második feliratot is, és váltasz köztük menet közben, amikor szeretnél.
A másik furcsaság a duplázásnál, hogy erőteljesen a felirat-készítőkön múlik, hogy az adott mondatok mikor és milyen megfogalmazással jelennek meg (talán a mikor nem akkora probléma, ha ugyanazt az időzítést találod meg). Sokszor a magyar és az eredeti nyelv köszönőviszonyban sincsenek egymással, hogy a ténylegesen elhangzó mondatokkal való egyezést ne is említsem.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
zoli03 #27661 üzenetére
Esetleg egyiket égesd rá virtual dubbal, a másikat meg tedd mellé külső felirat fájlként, akkor egyszerre látni fogod mindkettőt. Egyébként miért kell egyszerre két felirat? Nyelvtanulásra kezdőknek a legjobb az ha nézed eredeti nyelven magyar felirattal, haladóknak pedig eredeti nyelv és vele egyező nyelvű felirat.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
zoli03 #27659 üzenetére
Subtitle Workshop ingyenes és sok mindent tud, nem tudom azt tudja-e amire neked kell, egy próbát megér szerintem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Milyen autót vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest