- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Külföldi SIM-ek itthon
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Készítesz 1 jelszóval levédett zip fájlt. Ezt a windows úgy mutatja, mintha 1 mappa lenne, de csak a jelszó megadása után férsz hozzá. (jobklikk, új, tömörített mappa. Elnevezed. Belemásolod amit akarsz. Ezután a "mappán" belül Fájl, Jelszó hozzáadása. Ezután már csak a jelszó ismeretében tudod kivenni amit beletettél. Persze látni "bárki" láthatja mi van benne, de csak a fájl/mappaneveket. A tartalmukhoz nem fér hozzá)
De használhatsz külön célprogramot is pl. http://www.snapfiles.com/screenshots/EncryptOnClick.htm -
cigam
titán
válasz
Sk8erPeter #9271 üzenetére
Kicsit jobban menj bele a paraméterekbe, mert a formátum mellett a tömörítési arányt beállítva szabályozhatod a méretet, és a minőséget. H.264 pedig azért jó (nekem), mert Macintosh-t, és AppleTV-t használok. Kb divx méretben kapok jobb minőséget. Persze erről rengeteget lehetne vitázni, ezért is írtam, hogy nekem.
Vegas-ban meg itt a custom-ra bökve állítgathatod a méretet is befolyásoló paramétereket. pl. a bitrátát (mint az mp3-nál). Ja, és ne felejtsd el megnézni a hangtömörírás fület sem. -
cigam
titán
válasz
Sk8erPeter #9269 üzenetére
Csak számítógépen lesz nézve? Esetleg WEB-re lesz kirakva? Sokmindentől függ.
A leg1xübb mpeg2-be menteni, és DVD-t csinálni belőle. Ha univerzálisat akarsz, de kissebb méretben, akkor szabvány divx profile-al rendereld le. Személyes kedvencem viszont h.264. -
cigam
titán
válasz
Sk8erPeter #8954 üzenetére
Az "azonnal" nálam kb fél óra volt. Türelem serial-t terem
-
cigam
titán
Az EVEREST utolsó ingyenes verziója a 2.2 verzió volt, azóta a program kereskedelmi szoftver.
Most lehetõség van a szoftver 4.6-os verziójának ingyenes regisztrálására. Ehhez a következõket kell tenni.
1. Meg kell látogatni a http://www.pro.de/aktion/com/everest német nyelvû webhelyet és ott meg kell adnunk kereszt- (Vorname) és vezetéknevünket (Nachname) valamint az email címünket és rá kell kattintanunk a "Senden" gombra.
2. Perceken belül kapunk egy német nyelvû levelet egy linkkel, amelyre kattintva érvényesíthetjük az 1. pontban megadott adatainkat.
3. Ezt követõen megkapjuk a regisztrációs kódot, amellyel a program aktíválható -
cigam
titán
Most látom online. (Bár szerintem az is csak bejelentkezéskor frissít, de egy próba cseresznye: google.com/reader
-
cigam
titán
válasz
thomasthomas #8880 üzenetére
Naná hogy eltompul. Mivel a maximálisan átvihető freki a mintavételi freki fele.
Vagyis ha a mintavételi freki 44,1kHZ, átvisz 20kHz-ig, ha 11kHz a mintavételi freki, akkor max 5kHz-ig visz át. Ergó eltünnek a magashangok. Olyan középhullámú rádió minőségű lesz. -
cigam
titán
válasz
thomasthomas #8876 üzenetére
-
cigam
titán
válasz
Sk8erPeter #8853 üzenetére
#8847 után azt kérded "Nyíltan? Te miről beszélsz?"
no comment
-
cigam
titán
válasz
Sk8erPeter #8672 üzenetére
Portable, és ingyenes. Nekem ennyi elég. (Nomeg 1x sem rontott, bár nem teszteltem úgy hogy kirántom közben a gépet a konnektorból.)
-
cigam
titán
válasz
sanzi89 #8610 üzenetére
2 tippem van rá.
- Használj olyan texteditort, ami tud codapge-ek között váltani. Most hirtelen nemtok 1et se, mert eddig nemigen volt rá szükségem (notepad2, notepad++?)- Használd a freecommandert. Mapa ->Fájllista készítése
Tud rekurzívan is listát készíteni, és az ékezetekkel sincs gond. -
cigam
titán
válasz
Paarthurnax #8522 üzenetére
Az ultravnc "melléktermékét" is próbáltad?
-
cigam
titán
válasz
VaniliásRönk #8510 üzenetére
Mibaj?
Évek óta nem 1 gépen használom ezt a megoldást, és eddig semmi bajom nem származott belőle. Az meg hogy ne az adatpartíciót gyalulja le, legalább akkora odafigyelést igényel, minthogy LiveCD-vel ne töröljön le számára fontos adatokat. Azért mert egy ismerősöd elbénázta, attól még egy jól működő módszer. Annak ellenére, hogy a te megoldásodat jobban tartod.A "pótolatatlan" adatokról egyébként is illene vmilyen mentést készíteni. Nem? (Vagy ti örökmozgót kaptatok winyó helyett?)
-
cigam
titán
válasz
fanofmanu #8494 üzenetére
Nem kell ahoz külön winyó, elég egy külön partíció. A Meglévő rendszeredet is átszabhatod.
Fogod a gparted-et, és
- csökkented a jelenlegi partíciód méretét
- az üres helyre készíts egy új (ntfs-re formázott) partíciót.Máris van 1 rendszerpartíciód, és egy adat partíciód. Ide átmozgatod a neked fontos adatokat. Mikor legközelebb legyalulod a rendszert, "csak" a rendszerpartíciót gyaluld le. Az adatok érintetlenül megmaradnak a másik partíción.
-
cigam
titán
válasz
ígyvanferi #8484 üzenetére
Elméletileg ez a nézőke ismeri.
-
cigam
titán
Nemtudom mióta, nemtudom meddig, de ingyen [L:%20http://www.paragon-software.com/registration/hdm85_special_edition.html]regisztrálható[/L] a Paragon Hard Disk Manager Special Edition v8.5
Pont ma próbálgattam, és látja az USB-s pendrive partícióit. Azt nemtudom, hogy ext fs-t mennyire ismeri/szereti, de ha linux, akkor gparted, akár bootcd-ként, vagy pendrive-ról futtatva.
-
cigam
titán
válasz
Sk8erPeter #8378 üzenetére
#8371, második "megállapítás".
Az első mondat, a 64bites rendszeren futtatott tc-ről szól.
A második zárójeles mondat pedig magáról a rendszerkönyvtárak piszkálásáról szólt, és nem a tc-ről. -
cigam
titán
válasz
Sk8erPeter #8374 üzenetére
Mert minek? Hónapok teltek el úgy, hogy belenéztem volna, arra meg nem is emléxem hogy mikor piszkátam utoljára a rendszerkönyvtárat. Viszont ma is használtam filekezelőt adataim mozgatására (képek, hangok, ftp, stb)
Nem hinném hogy extrém user szokásaim lennének. -
cigam
titán
-
cigam
titán
Nem valószínű hogy találsz ilyent.
A beépített antenna iránykarakterisztikája alapján alkalmatlan az irány behatárolására, ehez külső antenna kell (aminek a nyeresége nagy, és a nyílásszöge kicsi). A távolságot a térerő alapján becsülni lehet csak, mivel sok függ attól is, hogy az épületen belül hol helyezkedik el, ill. mekkora teljesítménnyel ad, esetleg külső antenna esetén merre sugároz az ap. Viszont 3szögeléssel már bemérhető a helyzete. -
cigam
titán
válasz
Balázs_a_laz #8180 üzenetére
Akkor például elállítod a sebességet 115200-ra
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
Balázs_a_laz #8172 üzenetére
??Minek?
Nemtom mitértesz alapállapoton. -
cigam
titán
válasz
Balázs_a_laz #8169 üzenetére
Erre megoldás a mode parancs:
mode com1:19200,N,8,1,P
-
cigam
titán
válasz
Balázs_a_laz #8124 üzenetére
Na akkor fussunk neki még1x.
Nyiss egy parancssort, és írd be az alábbi parancsot:copy adat.txt com1
Ez, az adat.txt-t másolja az 1. soros portra
Ez megy?
Csinálj egy batch fájlt (pl. kuldes.bat), aminek a tartalma ez legyen:copy adat.txt com%1
A parancssorba a kuldes.bat után beírt számmal adod meg, hogy melyik soros portra kuldje az adat.txt-t.
kuldes.bat 3
parancs hatására az adat.txt-t a 3. soros portra (com3) küldi el, ugyanis a %1 a batch fájlna átadott első paraméter jelképezi. Jelen esetben 3 a paraméter, ezt helyettesíti be a %1 helyére, így lesz belőle
copy adat.txt com3 -
cigam
titán
válasz
Balázs_a_laz #8120 üzenetére
Nade ez legyen a batch fájlban!
copy adatsor.txt com%1
A %1 paraméter adja meg, hogy hanyas com portra akarod küldeni az infót.
-
cigam
titán
válasz
mimi_bacsi #8117 üzenetére
Sima videochat? Azzal megspékelve, hogy nálad nem a kamera képét adod át, hanem a desktop képét. Ezzel :http://nyanyan.to/skype/nyadesk/
-
cigam
titán
válasz
Balázs_a_laz #8110 üzenetére
kuldes.bat 2
a com2-re küldi az adatotA kuldes.bat tartalma:
copy adatsor.txt com%1
Értelemszerüen a kiküldendő adat az adatsor.txt-ben van.
De bonyolítani is lehet
choice /n /c:123 Válassz port számot (1, 2, vagy 3)%1
if errorlevel ==3 goto harom
if errorlevel ==2 goto ketto
if errorlevel ==1 goto egy
goto vege:harom
copy adatsor.txt com3
goto vege:ketto
copy adatsor.txt com2
goto vege:egy
copy adatsor.txt com1:vege
-
cigam
titán
válasz
Atti1112 #8091 üzenetére
75dB alá? Az már olyan csendes, hogy néma!
Vdubban:
Audio->Full processing mode
Ezzel bekapcsolod, hogy ne csak másolja a hangot, hanem dolgozza is fel.
Audio->Volume ...
Itt kapsz egy csúszkát, ahol állítgathatod a hangerőt.Nem túl korrekt, mert nemtudod meddig húzhatod büntetlenül.
Ha nagyon "ráérsz", akkor kiexportálod az mp3-at
Betöltöd az mp3direcut-ba, ezzel dekódolás nélkül (veszteségmentesen) tudod normalizálni a hangerőt.
Ezt a feljavított mp3.at virtualdub-al visszateszed a videó alá, és kész. -
cigam
titán
válasz
tommy-gear #7904 üzenetére
Hát kicsit macerás, de az MKVExtractGUI-val kicsomizod azt a videót ami neked kell, és a kicsomizott videót már valószínűleg megeszi a virtualdubmod.
1 esélyt adhatsz az avidemux-nak is, mivel a matroskát is beolvassa/kezeli. -
cigam
titán
válasz
stuntmanmike #7872 üzenetére
A Vista-ban is van Movie Maker, egy sima vágásra bőven elég.
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
Wasquez san #7794 üzenetére
Messer Már nem fejlesztik, de nagyon jó, és ingyenes.
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
Frenky89 #7604 üzenetére
Erre van egy nagyon ügyes, ingyenes programcsomag: wave tools
van benne többe között spektrumanalizátor, ami alkalmas frekvenciamérésre is. De van direkt frekvencia számláló is pl. Frequency Counter -
cigam
titán
A Sony gondozásában megjelent Acid Express is ilyesmi program, és ingyenes.
-
cigam
titán
Pontosan. Nekem a regisztrált pro verzió van. Kíváncsiságból néztem rajta a magyar tvt. Éppen egy régi egymilio fontos hangjegy ment, amiben egy LGT összeálítás volt. Nos meglepődtem picit, mert meg tudtam állítani, vissza tudtam tekerni. Mint ahogy mostanában reklámozzák 1-2 kábeltvt. Nos kijelöltem a műsor elejét, végét, és lementettem. Természetesen a stream paraméterei korlátozták a minőséget, de jó volt kicsit nosztalgiázni.
-
cigam
titán
válasz
Antigabo #7565 üzenetére
Ollie olyan amilyen,te meg várod a sültgalambot.
Írták már hogy a foobar tud ilyent. Winamp is tudja. Ha te görcsösen ragaszkodsdz a médiapalyeredhez akkor egy régebbi kiadásával (wmp6.4)működhet a matrix mixer is. Nomeg ha "egy gagyi alap pár soros prg lenne" miért nem írod meg azt a pár sort?! -
cigam
titán
válasz
mimi_bacsi #7567 üzenetére
Én QT-al csináltam ilyent. De vannak célprogramok is, pl. a StreamRipperX
-
cigam
titán
Igen. Ennek is hasonló grafikus felülete van, a lemezek partícióit ugyanolyan szalagsávokkal jelöli, és kb a tudása is akkora. Tud törölni, létrehozni, átméretezni, másolni. Ismeri a legelterjedtebb fájlformátumokat amit a windows linux, ill. osx használ (fat16,fat32,ntfs,ext2,ext3,reiserfs,hfs,hfs+).A leg1xübb, ha ISO-image-ként letöltöd, kiírod, és erről indítod a gépet. Gyakorlatilag azt csinálsz a winyóval amit akarsz. Sokszor ,sokféle gépen használtam, eddig 1x sem volt adatvesztés.
Van még 1 hasonló program, de ez már csak otthoni felhasználók számára ingyenes. Az EASEUS partition manager personal edition jómagam még nem használtam, de itt a fórumon is szokták ajánlani, mint ingyenes alternatívát.
-
cigam
titán
válasz
Hydra SR #7503 üzenetére
Valóban, de ez közel sem jó módszer. Abból indul ki, hogy az énekest középre panorámázzák, a hangszerekt meg a vokált kipanorámázzák a térben. Ha a 2 csatornát kivonod egymásból, akkor megkapod a hangszerek+vokált az énekes nélkül. De
Az énekes hangján kipanorámázott fx-ek vannak, vagyis nem eltüntethető, + a hangszereknek is vannak monó komponensei, amik ugyanúgy eltűnnek.Ez a módszer közel sem ad olyan eredményt, mikor keveréskor lehúzod az énekes hangját.
-
cigam
titán
Elméletben. De itt a gyakorlati megvalósításról van szó
x+y=5
Namost mond meg nekem melyik két számot adtam össze? Ugyanígy nemtudod megmondani hogy az adott spektrum összetevői milyen részekből keletkeztek. Persze az fft-vel előállítható minden spektrum különböző frekvenciájú, és és amplitúdójú szinusz hullámokból, de már eleve egy hanszer vagy beszéd hangja összettetteb spektrum mint ahogy azt te egy eq-val kiszűrhetnéd.Nemtudod mivel, és hogyan lehet megvalósítani, de váltig állítod, hogy meglehet.
-
cigam
titán
válasz
Core2duo6600 #7476 üzenetére
Túl sok TV-t néztek.(Ami nem baj, de el is hiszitek amit ott láttok) Fogj egy pohár tisztavizet. Tegyél bele egy csepp piros vízfestéket. Ezekután a feladat adott: Válaszd szét a kettőt
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
mimi_bacsi #7467 üzenetére
Hát ez furi, mert a 4-én kiadott 1.1 tulajdonságai között (http://code.google.com/p/passwordexporter/wiki/Changelog)
az első sorban szerepel a 3-as támogatása
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Star Trek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest