- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz kasza blanka #64974 üzenetére
Nem, határozottan nem, 40-50-et ez a kombó határozottan nem ér. Abletonban a stabil latency miatt a Hyperthreadinget jobb kikapcsolni, mint be. Kikapcsolva pedig ez egy nagyon öreg négymagos i5 szintje. A 975 használati értékben nem ér többet egy 920-nál, ami 5ezerért jó csak, mindkettő ugyanaddig tuningolható. A kínált 45-ért vigye a fene. Neked mindenképpen a Xeon X5650 kéne, ha X58 platformról van szó. Én is azt használok zeneszerkesztésre, van 5 ilyen rendszerem, erre a feladatra bárminél jobb, ami 150 alatt beszerezhető (lap+proci). Én látok eladó P6T SE-t 30-ért, pici alku után mondjuk 28, proci 25, összesen 53. Csak egy tizessel lenne több, és közben 70%-kal több plugint bír el. Ha mégsem jön össze az X5650, akkor a 975 helyett egy i5 2500k-ra hajts.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
DudeHUN
senior tag
válasz kasza blanka #78785 üzenetére
Ableton-hoz magas órajelű Intelt vegyél. 8600K tökéletes. Ryzennel esélyes, hogy nem lennél sokkal előrébb ennél a programnál.
A másik konfignál, meg ha mindenképpen váltani akarsz, akkor részemről a Ryzen-re szavazok. Hosszabb távon jobb alternatívanak néz ki.
Gamer for Life
-
palfitom
félisten
válasz kasza blanka #78785 üzenetére
Szia!
Teljesen logikusak a kérdéseid.
Én a 3770K-t nem "dobnám el", főleg, hogy írod, neked bőven elég. Nem írtad, hogy milyen VGA-t szolgál ki, de még 1080-at is simán tehetsz mellé, a kettejük párosán pedig kevés játék tud kifogni...
Persze félő, hogy mi van, ha kihal a lap alóla, szinte csak ezért lenne értelme a váltásnak.A másik gép esetében a 8600K-ra váltás jó gondolat, ahogy DudeHUN is írta.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz kasza blanka #78788 üzenetére
Bocs, tényleg írtad!
"gtx970, és ez nem kerül lecserélésre egyhamar" - akkor kb. semmi előnye nem lenne a váltásnak.
Persze, ha hajt az újdonság utáni vágy (amit meg tudok érteni), akkor hajrá![ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz kasza blanka #78790 üzenetére
20-30k-t megér az, hogy új, garis cuccaid legyenek ("visszalépés" nélkül)!
(örülhetsz, hogy kapsz 100k-t a cuccaidért!)
A Z370-be még mehet később 6 mag, 12 szálas i7, ami szintén elégnek bizonyul jó pár évig.
(Nekem 7700K-m volt, s Z390-re vártam, de nem bírtam ki, megvettem a Z370-et...)[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz kasza blanka #78790 üzenetére
Minél tovább hezitálsz annál kevesebbet kapsz érte!!!! Minél tovább nézegeted,hogy ki mit javasol mint új gépet ,annál kevesebbet fog érni a géped.
Én már megkezdtem az első lépést inkább fél lépést.
Az i7-6700K eladtam.
Addig míg nem viszik el a lapot addig egy i5-6500 cpu-t jóval olcsóbban beszereztem,hogy legyen gépem addig is.
U.i.:
A legnagyobb kiadás a DDR4 memória terén lesz és majdani cserénél a VGA oldalon lesz nagyobb összegű kiadásod.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz kasza blanka #78793 üzenetére
Az utsó Coffee lake az i7-8700K és ezt el kell fogadni amit még betehetsz ami az is nagyon erős jelenleg! Inkább ma egy 8700K mint egy Ryzen 2600X. A 2700X ebben az esetben mennyire lenne jobb egy 8700K-nál az passz. Arról nem is szólva az Inteleket rendesen meglehet cibálni. El tudsz vele érni 5Ghz vagy többet is (delidelésnél nagy a valószínűsége)
-
palfitom
félisten
válasz kasza blanka #78795 üzenetére
Ha nem multizol, és kell a magas órajelű 1-2-3-4 magos teljesítmény, akkor igen.
Minden más esetben a 8400 jobban ajánlott.(#78796) FollowTheORI
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz kasza blanka #78798 üzenetére
Ha csak multi, akkor egyértelműen a 6 mag, tehát 8400!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kasza blanka #78798 üzenetére
Ebben a felállásban is igaz... játékra intel... munkára AMD.
Új procinál, új generációra értve... és minimum i5 azért.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
SECTORnooB
addikt
válasz kasza blanka #78806 üzenetére
Naív vagy, mert kb esélytelen,gondolom akinek igénye az 5Ghz delid, az alapból sem gondol Ryzenre, és mivel már csak órajel lemaradásról beszélhetünk Ryzen esetében, ezért eléggé megfontolandó a 2600-2600X.
-
hobizoli
nagyúr
az ötgigahercre huzhatosag kiskutya kisfulet se erdekli
a tunnerolt CPU-k szama nem eri el az 1%-t se igazabol
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
jeni
félisten
Az Intel hivatalosan nem fogja neked garantálni az 5Ghz-t!!
Ha az Intelnél maradsz lehet belefutsz egy olyanba ami csak 4,3Ghz-t tud és olyanba is ami már 5,1Ghz is kilehet hozni. Pedig két azonos és típusú prociról van szó.
Az Intelnek nem erőssége az,hogy a Z370-be betudj majd tenni a 9 generációs procit! -
nagyúr
válasz kasza blanka #78821 üzenetére
Pedig ez már előre tudott, hogy a 9. genhez új lapok jönnek majd. Ezekbe meg semmi nem fog visszamenőleg belemenni.
Amúgy pont a biztonsági hibák miatt is jönni fog mindenből új, szebb, gyorsabb javított verzió... aztán majd el lehet adni hogy mennyit gyorsultunk... közben csak a hibák lettek kijavítva meg az abból származó lassítások.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
jeni
félisten
válasz kasza blanka #78860 üzenetére
Tehát elvileg mennek a Z370 lapokban az új 8 magos Intel procik?
Bár kijelenteni úgy ,hogy még nincsenek forgalomban vagyis még nem kaphatóak, addig csak merő találgatások ez! -
palfitom
félisten
válasz kasza blanka #78879 üzenetére
Szerencséd van, drágán tudtad eladni a cuccaidat!
-
nagyúr
válasz kasza blanka #78860 üzenetére
Igen, mert rosszul írtam le amire gondoltam... szóval a Z370-be nem fog belemenni semmi más csak a 8 gen.
-
Qtya123
őstag
válasz kasza blanka #78879 üzenetére
Tudom, hogy pár hónapos hozzászólás, de érdekességképpen reagálok rá.
Én pont most akartam egy ilyent meglépni, 3770+alaplap+16 GB DDR3 elad és i5-8400+Z370 lap+16 GB DDR4 vesz.
A gond az, hogy pár hónap alatt a difi nem 30ezer Ft, hanem kb 90ezer Ft! (igaz, hogy nekem nem K-s a proci és csak B-s az alaplap, így olcsóbban tudom csak eladni).
Vicc, hogy az i-8400 mai ára 80.000 Ft. Majdnem duplája, mint amennyiért Te vetted.Az biztos, hogy emiatt maradok a jelenlegi konfignál. Egy i7-3770 szerintem még elég egy darabig a játékokhoz. Gondoltam arra, hogy veszek helyette egy 3770K-t és egy Z77 lapot, hogy húzva kicsit időtállóbb legyen, de szerintem az többe került, mint amennyit ér.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel