- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KompÓth
csendes tag
válasz
SeniorTilla #171433 üzenetére
Igen. Azok. Már többször vásároltam náluk, rendes bolthálózat. Helyi plázában is van már üzletük, ugyan úgy mint pl az edigital/emagnak vagy az euronics-nak.
Mondjuk nem tudom erre gondoltál-e vagy csak simán a meglepettség
Azt nem tudom, hogy miért adják ennyiért, de ennyi. Személyesen venném át, ha kibontott vagy ilyesmi akkor amúgy is ott hagyom nekik.
Amúgy playitstore is ilyen áron adja most. -
KompÓth
csendes tag
Üdv mindenkinek! Olvasom itt, hogy minél előbb érdemes notit venni most annak akinek szüksége van rá így (ugyan későbbre terveztem) szeretném gyorsan rövidre zárni ezt.
Azaz már ma.
Igazából megvannak a jelöltek, de nem igen tudok dönteni.Kulcsszavak:
- hosszabb távra (időtálló hardver és minőség, jó gari)
- hordozásra (heti 2-3 alkalom)
- erős multitask (főként irodai és egyéb felhasználói programok ami éppen kellhet. De semmi photoshop vagy autocad vagy ilyesmi. PS max arra hogy hirtelen egy képen megszerkesszek valamit, de nem jellemző)
- Durva böngészőhasználat
- videók nézése [4k]
- Keret 500k, de nem szeretném kimaxolni ha nem muszáj. Ez csak maximum tűzoltásra a keret.Amik közül döntenék:
Apple Macbook Air M1 16GB - Ezt most 450 körül tudnám megvenni.
HP Elitebook 845 G7 (229L9EA) + 8 GB ram
Dell Latitude 5420 + 8GB RAM + Windows 10, de meghagynám a rajta lévő linuxot isElőre is köszönöm, ha tudtok segíteni. Már elég régóta nézegetem a notikat és ezekre tudtam leszűkíteni, de a rendelkezésemre álló infók alapján nem tudok dönteni köztük. Az utóbbi kettő ellen talán az szól, hogy alap fullhd ips kijelző van bennük.
-
KompÓth
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék laptopot venni. Eleinte használtban gondolkoztam, de aztán inkább mégis úgy döntöttem, veszek újat. Nem merem megkockáztatni ezeket a sokad kézből, külföldről behozott "de esküszöm működik a gari itthon is" notikat.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
ASAP
(2) A gépre szánt összeg forintban?Bruttó 440 környéke, azaz nettó 350 körül.
(3) Felhasználás?Hú, elég sokrétegű. Nagyon erős irodai (multitasking level 1000
) , multimédia, netezés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?Játék nem kell.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?Jobban örülnék a 15"-nak, mindenképp IPS, full hd.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Alkalmanként ha be kell menni irodába (ez még kérdéses, heti 1, de lehet heti 3 is), irodán és lakáson belül is hordozva lenne. Utazás nem tudom, egyelőre nem követeli meg a munkám, de ha erre kerülne a sor, jó lenne ha bírná azt is.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)W10, de OP rendszer nélkül is jó.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?256 ssd minimum, 8 vagy 16 GB ram. Ha 8 GB akkor bővíteni lehessen 16-ra.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI mindenképp, gigabit LAN se ártana.Eddig kinézett darabok:
LENOVO ThinkPad T590 (20N5S64L00)
HP ELITEBOOK 850 G7 (10U48EA)
HP EliteBook 855 G7 (ryzen 5 4500 verziós)
HP EliteBook 845 G7 (23Y22EA) -> ez a kakukktojás. Úgy vettem észre a kisebbik tesóba erősebb ryzen processzor van.A thinkpad egyelőre szimpibb, de nem tudom, hogy költsek-e 8. gen-es procis gépre ennyit 2021 közepe felé, de pluszban a hírnév és a helyszíni gari vonzóvá teszi. Következő választásom a 850-es elitebook lenne, de ott a LAN port hiánya (+hp kicsit visszafogja a procikat, hogy ne melegedjenek) meg a sima szerviz gari kicsit visszatart.
-
-
KompÓth
csendes tag
Sziasztok!
Igazából sikerült megtalálnom a topik alapján amit szeretnék, de egy szakmai kérdést még engedjetek meg. A mai nappal megjelent (újra) a mysoft kínálatában a HP Probook 450 G7 i5-ös verziója, nvidia dGPU-val. 512-es SSD-vel. Szerintem egész jó árban.
Alapjáraton inteles verziót nézegettem. Van esetleg valami hátránya az nvidiás verziónak, tehát hogy van egy külön dGPU? Érdemesebb ezt megvenni? -
KompÓth
csendes tag
Sziasztok!
Előzőleg segítettetek és nagyon szépen köszönöm, remekül bevált a készülék és szeretnénk még egyet vásárolni (HP Probook G7).
Viszont felütötte a fejét egy dilemma. Az előző probook i5-ös processzorral van és elérhető egy Ryzen 5 4500U kivitel belőle. Ahogy nézegettem lényegesen erősebb processzor, de notikban nem tudom miként viselkednek az AMD processzorok?
Régen próbáltam 1-2 AMD procis notit de borzalmasak voltak az intelhez képest (tekert velük a venti mint a hurrikán). PC fronton már Ryzen szériát használok, azok nagyon jók.
Szeretnénk elkerülni a nagyobb melegedést és nem akarunk úgy járni, hogy hangosabb legyen a hűtés vagy driver problémák legyenek.
Tudtok ebben segíteni, hogy érdemes-e abba belevágni vagy válasszuk újra inkább az i5-ös kivitelt? Fura, de ugyan abban az árba a ryzen mellé még belefér egy előtelepített W10 Pro is.Cél: általános felhasználás, de masszív netezéssel és multimédiával. Munkában főként irodai programok, de előfordulnak videó kezelések (itt főként dekstop rögzítésre kell gondolni).
Nagyjából ugyan arra lenne használva mint a meglévő i5-ös, az bírja jól. -
KompÓth
csendes tag
válasz
Farkassacred #160032 üzenetére
Igen, ezzel én is tisztában vagyok. Sajnos nem én szabom a "finanszírozási" feltételeket. Ott ki van adva, hogy kizárólag csak új eszköz jöhet szóba, használt nem. Rákérdeztem, mert első körben én is egy használt, de még gyári garis thinkpadet szerettem volna.
-
KompÓth
csendes tag
válasz
Tikakukac #160006 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Hát, megpróbálom eldönteni. Ma egész nap agyaltam rajta, de nem lettem előrébb. Az alapján se tudtam mérlegelni, hogy melyiknek jó a supportja, mert mind a kettőnek jó. Kínomban már nekiálltam nézegetni mást ebben a szegmensben, de nem találtam olyat ami értelmesebb lenne.
HP-val van tapasztalatom (csak az már régen volt), de Dell-el abszolút semmi (csak monitorral). Cégnél használnak ketten régebbi probookokat (G3 és G4), vegyes érzelmekkel, de összességében elégedetten.
Ha neked kéne választani mindenképp a probook és a vostro között, melyikre esne a választásod? Kíváncsi vagyok, hogy egy sokat látott mit hozna ki ebből.Az "egyiket sem" most nem opció.
A kérdés nyitott, bármelyik tapasztaltabb ember is nyugodtan válaszolhat.
Nekem ha nagyon mérlegelnem kéne akkor HP mellett szólna a Wifi 6, Dell mellett meg a VA panel (filmezéshez jobb és szeretek filmezni). A régebbi probookok összeszelési minőségben egész jól néztek ki ahogy tapogattam kollégák darabjait, de dell totális passz. -
KompÓth
csendes tag
válasz
Tikakukac #159999 üzenetére
Köszi a választ.
Nézegettem latikat, de sajna ez a kategória már nem fér bele a költségvetésbe és mindenképp újat akarok venni.
Probook esetén ti mit tapasztaltatok proci teljesítmény ügyileg? Itt van a 430-ról egy notebookchech teszt amiben azt írják, hogy akksi módban a HP bios eléggé lekorlátozza a procit. Igaz a 13"-t nem akarok, de maga a termékcsalád ugyan az.
Nem tudom mennyire kell ezt komolyan venni.Vostro 5590 számomra szimpatikus -a mérete ellenére is-, de ahogy egyre jobban próbálom nézegetni nehéz lenne dönteni probook és e között. Egyszer a probook tűnik jobb vételnek, minőségibbnek, máskor meg a vostro. Kár, hogy nem lehet hosszabb távon előre tekinteni...
Régen azért könnyebb volt, mert azért nagyjából tudhattad mit várhatsz el -
KompÓth
csendes tag
válasz
Tikakukac #159997 üzenetére
Így már érthető.
S esetleg eggyel korábbi genekről mik a tapasztalatok (probook g6, előző 5590 (vagy 5581 volt asszem))? Akkor ezek alapján a lenovokat kivéve a probook és a vostro újabb szériái ugyan annak tűnnek teljesen mint az előző csak frissebb procival. Főleg a probook. -
KompÓth
csendes tag
válasz
Farkassacred #159990 üzenetére
Hát, nem lettem sokkal előrébb. De azért köszi.
Azok a lenovo-k mindenképp kerülendők?
Tikakukac:
Szia!
Te tudsz esetleg nekem segíteni pár mondatban? Mint topik gazda remélem van némi hasznos infód nekem. -
KompÓth
csendes tag
válasz
Farkassacred #159987 üzenetére
Miben áll felette?
Ahol élek sajnos nincsenek ilyen kategóriás gépek kiállítva. Csak egy helyen, de ott meg a nagyon magas ársávosokból van (latitude, hp elitebook stb). Így a tapi kilőve, de tapiból nem mindig lehet eldönteni (max azt, hogy melyik tűnik jobb anyagnak). -
KompÓth
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Bár elég régóta olvasgatom az itteni fórumot de eddig nem kellett hozzászólnom. Mivel én vagyok az érintett, kénytelen voltam regisztrálni.
Nagyjából elolvastam az itteni topikot (is) és ezekből próbáltam táplálkozni, de szükségem lenne egy célirányra.
Összefoglalót nem tölteném, mert megtaláltam a jelölteket és tudom, hogy a felszereltségük nekem megfelelő amire kell ebben az árkategóriában (~300 ezer forint). De ha mégis ki kellene töltenem szóljatok rám.
Amiben segítség kell, hogy melyiket lenne érdemesebb megvásárolni (csak új érdekel)? Ebben tudtok nekem irányt mutatni? Szeretném kiválasztani azt amivel hosszabb távon tudok tervezni és a legjobb megoldásokat adja ezért a pénzért.LENOVO ThinkPad E14 (20RA0036HV)
LENOVO ThinkBook 14 IIL (20SL0048HV)
HP PROBOOK 440 G7 (9TV40EA)
DELL VOSTRO 5590 (N5104VN5590EMEA01_2005_UBU) - Bár ez 15"-os, de nem zárom ki emiatt, mert lényegében tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Kés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest