- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Bandee2 #74815 üzenetére
AMD-ről azt gondolom, hogy meg kéne kérdezni miként lehet grafikus drivert csinálni, mondjuk az NV-től.
Ha ehelyett a Preci helyett valami mást veszel eskü ugrom a kútba.
Még mielőtt: fele ilyet sem tudsz linkelni boltból, ezt a kört már mindenképpen zárhatjuk. G500 meg Z50-el ne bohóckodjunk már, barbielaptop kb. emellett.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bandee2 #74811 üzenetére
Billzettel mióta van 3M matrinya nem foglalkozunk.
A kereted szerencsére nem 120k ergo futi SSD-re meg amire csak kell. Vagy egy jobb gépre is. Én ezt csak példaként mutattam, Precisionból nagyobb a választék.
Tessék, ezt már most pirítanám lefele, ha elviszik én szóltam időben.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bandee2 #74801 üzenetére
Most mondanám, hogy rakd le az egyiket a másik mellé és kóstold össze, csak ez ugye nehéz. Ott derülne fény arra, hogy ez nem 1 liga. Nagyon nem. Arra amire használnád erősen kétlem VGA-ban éreznél valamit, ha nem lenne éppen rosszabb, proci az egyedüli ami kérdés. 1. gen fűt rendesen, igaz a többi is, át kell nézni a piacot precik után is, rengeteg jó gép kalandozik aprón, csak ezekből annyira kevés van, hogy mindig csapni kell rá.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bandee2 #74797 üzenetére
Van amelyik gépnél egyszerű van amelyiknél nem, meg kell nézni.
Videovágáshoz már nagyon akarok egy tesztet, ha lesz időm összehúzok egy tucat gépet és nekiállok vadgalni családi videókat, hogy egyszer és mindenkorra megtudhassuk mennyi az annyi.
Én most egy 8540W-t találtam FHD-val rettentő olcsón, kicsit fiatalabb és garis példányt simán vehetnél, G500 ilyen mellett gyerekjáték.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Bandee2 #74767 üzenetére
Videóvágásra, meg ahol általában legalább minimálisan törekedni kellene a színhelyességre (még hobbi szinten is, mert különben szimplán sz*r eredményt kapsz, bárhogy is tologatod a fényelésnél a beállításokat)
Nem tudom mit értesz videóvágás alatt, de ha szeretnéd látni is az eredményt, amit csinálsz, legalább közelítően normális színekkel, akkor 23< col FullHD feletti külső IPS monitor lehetőleg kalibrálva.17 colos TN nem alkalmas erre még hobbi szinten sem, csak terepen ha nagyon hajt a szükség. Előbb utóbb oltári szopás lesz a színekből, ezt garantálom. A preview monitor meg sávok felett laptop képernyőn, kb marad 4-5-6 col, hát totálisan alkalmatlan bármire is. Végigjártam már ezt az utat, VHS filmszakkörtől zenekari klippezésig... Valamirevaló IPS monitor nélkül esélytelen. Vagy soha nem vetíted le sehol, nem töltöd fel sehová
Szóval továbbra is azt javaslom, hogy legyen inkább egy hardverileg erős géped TN HD panellal (ebből legalább korlátlan a választék), mert a sávoknak tökmindegy milyen monitor + egy jóminőségű külső IPS prew kalibrálva. Azt később is be tudod szerezni.
(Ha állandóan utazol, akkor meg azt meg kell fizetni... többszörözd meg a keretet) -
Tikakukac
titán
válasz
Bandee2 #74767 üzenetére
Ha baltával bontod ugrik gari, egyébként bármi megoldható hidd el.
Lezárás: az íróról leveszed és a keretre átrakod, ennyi.
Kijelző: hidd el, a fizikai fájdalom összes fokát végig fogod lépkedni ha megveszel egy szutyok alap TN-es gépet. Én már tegnap ott tartottam, hogy az egyébként nagyon ritkán használt notim is annyira felhúzott a szutykával, hogy kiküldtem 10 emailt kijelzős eladóknak, hogy mennyibe van ilyen-olyan paneljük, mert ha van küldjék és cserélem is ki. És én azt a noteszt tényleg heti 10 órát ha használom.
-
redwhite78
aktív tag
válasz
Bandee2 #74761 üzenetére
A kiindulód az volt, hogy van 150 ezred egy erős processzros, videóvágásra való géphez és jó a használt, ha van gari. Erre a legjobb megoldás a használt workstation (Tika ajánlott is párat), mert azt megkapod ennyiből és lesz benne erős i7-es négymagos cpu. Egy workstation le is tud hűteni egy ilyen i7-et anélkül, hogy megfőne a gépház vagy lekorlázozná az i7-es teljesítményét egy celeron-ra.
Most már új kell max 170-ért ugyanerre a feladatra, jó betekintési szögekkel (ergo: ips, de minimum egy jobb FHD panellal.) Konkrétan ilyen gép nincs. 170-ből újonnan kapsz max. egy i5 M cpu-t valamilyen normálisabb házban, gyenge panellal.
Msata meg pláne nehéz, de megoldható a dolog optibay HDD-vel a DVD helyén, így még talán ez a legkisebb gond. -
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Bandee2 #74761 üzenetére
IPS panel kéne oda vagy egy csufi TN, meg ahogy nézem elég sok hardver is. Ez így újban ennyiből hejehuja, mert ami tudja is az van Toshibából de az annyira gagyi szerencsétlenke, hogy ne. Olyan workstation van 170k-ból térképről lemész, csak kérdezz be allfához várható-e frissebbekből valami kisebb készlet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egyelőre nagy siker a Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest