- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz
Tikakukac #31576 üzenetére
Nyárra vesz alá majd egy hűtőpadot meg kicsit gyakrabban fogja tisztítani, és nyitva hagyja otthon vagy nyugalmi állapotban. Ha ezt veszi kb. ennyit tehet. Nálam is csak azért nem tört még le (de már mindkét oldalon berepedt a zsanér mentén a fedél) a 2006-os Asus kijelzője, mert > 4 éve kb. egy helyben pihen az asztalon és nem csukom le.
Kieg.: billentyűzet apróról 7500, boltból 18000.
-
drzozo
senior tag
válasz
Tikakukac #31499 üzenetére
Nem csak a gyártó, de a forgalmazó is felel. A fogyvédnek pedig egy tényállásos panaszt leírni és elküldeni valóban megerőltető feladat.
Mint mondtam, nem kell, hogy sikeres legyen, de egy kis tuning "hatóerőnek" nem rossz, ha már minden kötél szakad. Bár eddig nem olvastam vissza, de ahogy látom az USA notebook felajánlotta a cserét, viszont biztos nem személyesen venném át, mert ha esetleg otthon, utóbb találsz rajta hibát, amit személyesen nem vettél valamiért észre, már nem állhatsz el a vásárlástól.
-
Ice&Lime
veterán
-
Chappy
tag
válasz
Tikakukac #31306 üzenetére
Heló!
Köszönöm szépen a segítséget!
@Tikakukac
@premeteElőször is azért nagyok kicsit az igények, mert én is vikes vagyok, történetesen infós, és pont belecsaptam abba részbe, aminek azért kell gép (virtuális gépek közül több fut egyszerre, és nem is linux mind, nagyobb projektnél vsnek is kell a vas). ANno laptoppal jöttem fel (ami akkor volt két éves, 2 mag, 2 gb ram), folyamatosan vettem bill, monitort hozzá, majd végén vettem egy asztalit.
Azért kell 15", mert ha hazamegy (mert néha azért kell), meg tanulni is kell, azért legyen egy képernyő. A 17" viszont szerintem már nagy hordozni (15" is vitatható, de kemény gyerek, enyém is 15 is hátizsákba befér). Felbontással kapcsolatban ezek a standard felbontások jók, viszont már láttam fullhd 15"-öst, hát képtelenség. Szóval felbontás valamennyire mindegy, csak ne legyen tényleg fullhd 15 colon.
Monitor, ssd: ha jól tanul viken szép ösztöndíjakat lehet kapni, ha nem issza el, vesz monitort meg ssd-t meg ilyesmiket. Az SSD pont az, ami am majd ráér, vesz, ha kell. Hosszútávon úgyis lesz neki monitor meg bill., de még nem most.
Stapabírás: enyém négy éves, műanyag, de még jó, működik, szóval ilyesmi minőségű jó.
Videókártya, ismerősök hozzáértése témakör: ezt nem vitatnám, vikes emberkékről van szó. De ha köcsögök az asus szervizben, akkor ez van :-D. Erről felesleges vitatkozni, de pl. olyan problémák voltak hogy win8 alatt nem volt jó a driver egy 2 éves gépen (jó, lehet mst szidni), az én négy éves gagyimon meg minden gond nélkül elfut.
Tudom, hogy amúgy a villanyosok által használt dolgok nagy része régi, meg nem nagy gépigényű, de mondjuk mikor mi is elektro laborban a szimulátort virt gépen használtuk csak egy pöppet kaptam agyfaszt attól, hogy minden kattintás után mp-eket kell várni egy alaptranzisztorkapcsolás összerakásakor. Most simán elég lenne egy 130k-s gép, de 4 év múlva? Valamint ha kicsit komolyabbat akar, azért ne a gépe legyen a szűk keresztmetszet.
Mindenestre nagyon szépek köszönöm a segítő válaszaitokat, most akkor várunk majd még.
Üdv.:
Csepi -
-
-
válasz
Tikakukac #31175 üzenetére
Sziasztok!
~160 ezer-ig keresek egy megbízható, 15"-ös notit munkára. Nem igazán ért a PC-khez akinek lesz, szóval legyen benne legalább egy i3 szintű proci (AMD is jöhet) más nem kell
esetleg még egy előretelepített Windows 8 nem jönne rosszul, de nem létszükséglet.
A lényeg, hogy minél strapabíróbb legyen, lehetőleg 3 év garanciával (akár garikiterjesztéssel). Hirtelen ezt találtam: [link] de várom a további masinákat
Vagy esetleg ez, oprendszer nélkül? [link] bár most látom, hogy csak 1 év gari van rá
-
válasz
Tikakukac #31080 üzenetére
Igazából nem nekem lesz a gép,hanem a családnak.
Nekem van szgépem amit használok mindenre.Nagyobb lányom szokott néha játszani háborus játékokkal,rFactor-al,Sims-el.
De többségében valóban csak internetezésre és filmnézésre van használva.
Szóval nem a legjobb gép kell most.
-
SLSuny
csendes tag
válasz
Tikakukac #31080 üzenetére
Sziasztok. Hoztam egy elég hosszú linket.
http://ipon.hu/notebook?search=1&price=0-196&maxprice=765&brands[]=1000048&brands[]=1000028&brands[]=1000053&brands[]=1000036&brands[]=1000058&brands[]=1000169&resolutions[]=2879&resolutions[]=282&resolutions[]=1963&resolutions[]=3797&resolutions[]=1341&procs[]=3584&procs[]=2945&procs[]=3208&procs[]=2724&procs[]=2748&procs[]=3543&procs[]=3566&procs[]=3633&procs[]=4125&procs[]=2755&procs[]=3578&procs[]=4135&procs[]=3569&procs[]=3739&procs[]=3648&procs[]=3923&procs[]=3938&procs[]=4032&vga[]=ati&vga[]=nvidia&vgas[]=2192&vgas[]=2386&vgas[]=2722&vgas[]=3288&vgas[]=2631&vgas[]=2964&vgas[]=2606&vgas[]=4173&vgas[]=2862&vgas[]=2754&vgas[]=2940&vgas[]=2882&vgas[]=2805&vgas[]=2614&vgas[]=4100&vgas[]=3593&vgas[]=3625&vgas[]=3804&vgas[]=4030&vgas[]=3789&vgas[]=3272&vgas[]=3269&vgas[]=4054&vgas[]=3656&vgas[]=3370&vgas[]=3628&vgas[]=3511&vgas[]=4033&vgas[]=3846&vgas[]=3630&vgas[]=3287&vgas[]=3755&vgas[]=3966&vgas[]=4017&vgas[]=4016&vgas[]=3205&vgas[]=2691&vgas[]=2626&vgas[]=2624&vgas[]=3353&vgas[]=3607&vgas[]=4057&vgas[]=3270&vgas[]=3805&vgas[]=3518&vgas[]=4061&vgas[]=3591&vgas[]=3990&vgas[]=4046&vgas[]=3568&vgas[]=3720&vgas[]=4104&vgas[]=3921&vgas[]=2785&vgas[]=3713&vgas[]=3924&vgas[]=3744&vgas[]=3743&vgas[]=3586&discs[]=500&discs[]=640&discs[]=750&discs[]=1000&discs[]=1024&discs[]=1500&discs[]=2000&discs[]=10000&mem[]=3&mem[]=4&os_[]=1&os_[]=3&os_[]=5&os_[]=6&os[]=551&os[]=555&os[]=2204&os[]=2222&os[]=2210&os[]=3792&os[]=3793&usb[]=2&usb[]=3&bluetooth=148&wlan=104&network=63&hdmi=159&camera=152&cardreader=116&led=296&opticaldrive=138&guarantee[]=1&guarantee[]=2&guarantee[]=3
Sajnálom, hogy ilyen hoszzú.
Játékra szeretném használni ezek közül egyiket. Nem értek a laptopokhoz, nem tudom, hogy melyik lenne a legjobb. Előre is köszönmöm, és mégyszer bocsánat. -
JoolsNOS
veterán
válasz
Tikakukac #31006 üzenetére
Alapból egy év vagy + fizethetsz. Esetleg ez?
Ez a b960as proci hol van az i3 3110hez képest? -
masholnap
senior tag
válasz
Tikakukac #31015 üzenetére
ismerősnek keresni/venni gépet mindig kicsit kényelmetlen, mert sohasem tudjuk, mi jár valójában a másik fejében
az az Acer, ha nincs dobálva, minimál szint, de elműködik, ha hordozni kell, akkor nem ajánlott inkább
Acerekkel is meg lehet lenni, de tudni kell, hol a helyük -
-
-
masholnap
senior tag
válasz
Tikakukac #30840 üzenetére
akkor lenne egyszerű ez lenovónál, ha tudnák az eszüket
de nem tudják.
volt itt valaki aki a német z500-ra akar még + garit magyarhonból. azt ajánlom, csak akkor vegye meg, ha a lenovo előtte írásban tanúsítja, hogy vehető a gépéhez, és valóban használható más országokban is
a call-centernek soxor lövése sincs, és képesek egymásnak ellentmondó nyilatkozatra
-
DopeBob
addikt
válasz
Tikakukac #30835 üzenetére
Hát, AutoCAD-nek, ArchiCAD-nek el kell futnia rajta normálisan, jobban örülnék egy dedikált VGA-nak, ezért a Latitude-ok kiestek.
Sajnos Vostrot élőben nem láttam, a Dell-ekkel nem sok gond szokott lenni, ezzel a típussal még nem volt szerencsém találkozni. A noti nem saját részre lesz.
-
fordjee
aktív tag
-
ragesz
csendes tag
válasz
Tikakukac #30811 üzenetére
Szia!
12GB ram nem szükséges. Videokonvertálás tuti nem lesz, helyette inkább virtuális gépek, spéci programok (pl. adatbázis szerver), de nálam a firefox is megeszik vagy 1,5GB ramot (>100 honlap...), szóval ezek miatt kell 8GB. Asztali gépnél 8GB ram (@1600MHz) 4 magos 3GHz-es AMD-kel eddig semmi bajom teljesítményben. Laptopnál is jó lenne, ha nem csak 2 évig lenne erős a gép. Sőt, jó lenne, ha 5 év múlva is működne a gép, amikor már jó eséllyel csak otthoni használatban lesz. Tehát a megbízhatóság fontosabb a teljesítménynél (ezért is lenne jó a több garancia is).
Igazából én a 200e-es keret alapján kezdtem keresgélni (én is i7-esekre gondoltam..), figyelembe véve a fenti paramétereket, csak nem tudom, hogy melyik modell a megbízhatóbb, halkabb, jobb, erősebb, jobb hűtésű, jobb elektronikájú (pl. monitornál a szakik szerint a Dell jobb elektronikájú mint az LG, hiába a Dell-ben is LG panel van...), jobb supporttal rendelkező (azt nagyon nem szeretem, amikor pl. fél év után egy gyártó elfelejtkezik egy termékéről, és nem hajlandó újabb Bios-t meg drivereket kiadni, szóval ez is fontos lenne azért...). A jobb ár/érték arány is lényeges: ha pl. valamelyik drágább pl. 20e-rel, de ennyivel jobb is az a laptop, akkor hajlandó lennék adni 220e-et érte. Szerk: max 250e-ig (de első körben inkább 200-220e körül szeretnék venni).
-
tevfik
tag
válasz
Tikakukac #30797 üzenetére
Köszönöm válaszotokat.
Csak ezek a lehetőségek vannak mind árban mind színvilágban és formailag.
A 10-15 weblapot sokkalom. Alap szisztéma Facebook, illetve még egy honlap megnyitva mellette. Youtube egymagába zakatolva. Esetleg böngészés + skype-olás köztesen de többet nem is tudok elképzelni.
Azért el zakatol ennyi pénzért nem?
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #30695 üzenetére
Erről még kimutatást nem láttam
Kimutatást én sem láttam róla, de a jogban létezik egy olyan fogalom, hogy "az ártatlanság vélelme (mindenkit megillet)".
A villanylopás példájával már messzebbi vizekre evickélnénk, ott a lakók abban hibásak, hogy jogorvoslatot nem vesznek igénybe, és inkább birka módra visszafizetik "kollektív bűnösként" a mások által okozott kárt. (Nem kívánok túl messzire menni, de országos szinten minden állampolgárral ugyanezt teszik. Egy ukrán üzletember mondta, hogy ők a mi helyünkben már régen az utcára mentek volna. Korábban láthattuk, hogy ott nagy tömegek képesek megmozdulni a nép érdekeinek nyomatékosításáért.)
Új gép vásárlása egy bérből és fizetésből élő vásárlónak sem két fillérjébe' fáj.
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #30692 üzenetére
Azért a vásárlókat sem szabad általánosítani, kivételek akadnak, de egy-két beteg embertől, rendhagyó esettől eltekintve a többség normális felhasználó.
A ProBookok vásárlóiról feltételezhető, hogy olyan produktív felhasználók, akik hasznos tagjai a társadalomnak és nem a mások kárára élik ki magukat. Szervizoldalról mit mondanak, az egy dolog, egyes szervizest sem kell félteni, hallottam én már bennfentestől hajmeresztő példát erre vonatkozóan.
Az ominózus bolt nem olyan kicsi, és többéves kereskedelmi tapasztalattal rendelkeznek. Ez persze nem zárja ki a hibázás lehetőségét.
(#30693) qwertly
Imádtam a Fujitsu Lifebook A530 világos billentyűzetét. Ezen a típuson nem tudom, hogy anyagában milyen, de a régi gépnél nem éreztem könnyebben piszkolódónak. Lekváros fánk után érdemes kezet mosni, és csak utána elkezdeni a termelést.
A feketét nem is szeretem, de sajnos többnyire csak a sötét szín van képviseltetve. -
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #30674 üzenetére
Ezért jó a 8 napos elállás lehetősége, ez némileg "megvédi" a fogyasztói érdeket is.
Nem feltételezem fórumtársunkról, hogy az új gépét direkte összebarmolta volna, hogy ezzel élné ki ilyetén perverzióit.(#30672) Szepi1979
Jaja, de a 6520-asnál így is erősebb, és Precisionban jelenleg ez a legolcsóbb. A 17" kijelzővel 360.000-400.000 Ft körül lenne.
(#30673) adamssss
Bírja-e? Olvass utána.
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #30662 üzenetére
Nem ott van a cellux, hanem arról beszélünk, hogy a HP laptopoknál a gép egy zacskóban van és az HP-matricával van leragasztva. Én úgy értelmeztem, hogy az nem volt ott, hanem helyette celluxot kapott, ezért tuti, hogy felbontott gépet kapott.
Nem a doboz leragasztásáról van szó. Ennek a zacskós felbontáshoz van köze, ám a zacskónak nincsen semmi köze a garanciapapírhoz.
(#30664) AxBattler
Igen. Borote mester által linkelt kicsomagolósdi videófelvételeken is jól látszik a zacskón elhelyezett szabványos, gyári lematricázás.
-
válasz
Tikakukac #30628 üzenetére
Hogy mire gondolok?
1, Vásárló odab@xta vmihez a cuccot, nemgyerebe, elállunkfater!
2, Usanotebook "újrahasznosítja".
3, Új vásárló beszopja az odab@xászból származó, de később előjövő problémát.(#30626) kovadika
Köszi, ez jó ötlet! Telepítés után meg is nézem.(#30631) Borote
Ez komoly? A 8 napos gépeket simán újraértékesítik? Semmi factory refurbish, vagy szerviz? -
Piazza
tag
válasz
Tikakukac #30563 üzenetére
Szia,
Én általános dolgokra, munkára használom (irodai leginkább, néha egy kis tervezés, de nem ez a lényeg).
Hurcolom ide-oda, fontos az üzemidő ezért is kérdezem hogy jobb-e az AMD-s gép, meg mert még nem is merem az AMD-ket. Ami elgondolkodtat hogy ott alig van processzor memória.
Melyik gépen fut könnyebben a Win7? -
runner 125
nagyúr
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #30459 üzenetére
Az OUYA konzolhoz mit szólsz?
-
anddroid8205
csendes tag
válasz
Tikakukac #30464 üzenetére
Igen, én is néztem az e5530-at, de úgy vagyok vele, hogy abban is vagy alapfelbontású vagy full hd-s van. Majd megpróbálom megnézni élőben, hogy jó lenne-e a full HD-s. Csak gond, hogy Egerben vagyok, fel kellene utazni a fővárosba, hogy élőben megnézzem, de hát valamit valamiért.
Köszi -
anddroid8205
csendes tag
válasz
Tikakukac #30459 üzenetére
Először kifejezetten üzleti notikat néztem. A lényeg, hogy főleg munkára használnám, virtuális gépet futtatnék rajta, Java-znék vele, illetve Android emulatort futtatnék. Ami fontos lenne, hogy jó legyen a billentyűzete, matt kijelző is fontos lenne szerintem, erős proci és sok ram. Kifejezetten 15.6-osat keresek, viszont azt nem tudom, hogy 1366x768 felett mennyire kellene "lesnem" a kijelzőt, még nem láttam 15.6-osban nagyobb felbontású gépet, szóval azt nem tudom, hogy pl. akár egy full HD-s felbontású gép mennyire lenne előny vagy inkább hátrány, és maradjak a szabvány felbontás mellett.
A videókártya nem lényeg! És 200 ezer körül gondoltam árban.
Köszi -
runner 125
nagyúr
válasz
Tikakukac #30452 üzenetére
Nem rég vásároltunk mi is, igaz Xbox-ot, de szeritnem nagyon cool, annak ellenére is, h soha nem voltam nagy gamer.
Iszonyú mennyiségű játék, s annak ellenére is, h ebből is jön a 720-as verzió, 2-3 évig még biztosan írnak 360-ra is játékokat.
Egyébként Google-zz rá a különbségekre, PrtScr képek alapján az Xbox-on nagyon sok játék szebb. Ezek tények. -
stratova
veterán
válasz
Tikakukac #30348 üzenetére
ACER Travelmate kivételével, mert a P sorozat az üzleti beugrójuk. Egy alap Aspire notinál biztosan jobb, nyilván nem egy Thinkpad T sorozat, de belépő üzletiként én a HP Probook s, Thinkpad Edge, Dell Vostro vonalba sorolnám. Felettük a HP Probook b, TP L, Dell E5000 majd a csúcson (ami még nem rugged) HP Elitebook, TP T, Dell E6000.
vállal is rá az Acer 3 évet. -
runner 125
nagyúr
válasz
Tikakukac #30358 üzenetére
Amúgy épp a minap néztem egy ilyen Edge-t. Engem tök meggyőzött, anyaghasználata, összeszerelése annak ellenére, h Edge szerintem teljesen rendben van.
Ha, valaki visszafogott, klasszikus formát keres netezésre, s pl. a G580 nem tetszik neki, simán lehet jó vétel, mondjuk + 1 éves bővítéssel.Borote
Eh, telepátia.
-
herhi
tag
válasz
Tikakukac #30348 üzenetére
uhh, ezt kőkeményen megmondtad
ezt szeretem, köszi
nem baj, ha mégis visszakérdezek?csak a laikus oldalam nem hagy nyugodni
Szóval a Travelmate is ratyi? ott csábító a gyártó által említett strapabíróság...
Vagy a Toshiba eddig "mindig" jó volt...
Ill. az általam említettek közül van egyáltalán olyan, amit márkaszinten kerülni kell?
Köszönöm még egyszer -
fps8
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Pad SE 11 8/256GB / 12 hó jótállással
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest