- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laszlobak
tag
válasz
Khelben #86307 üzenetére
belépő ProBokk 450 is képes 37 fokon tartani a billentyűzetet a 4 magos i7-tel.
- igaz, csak a hátlapja 51 fok Celsius.
- az i7-4702 MQ mint TDP-ben, (37W) mint teljesítményben elmarad az i7-4700 MQ (47W)-tól,- nem egy kategória.
- Sem ezzel a procival, sem ez a tipus már nem kapható újonnan. (ezzel a procival használtan se nagyon).
- Nincs mellette dVGA - így könnyű!Asus N751: - 17 "-os.
Fujitsu Lifebook:: - még nem néztem meg, félek, ez is csalódás lesz.
Más ötlet?
-
laszlobak
tag
válasz
Khelben #86294 üzenetére
Terhelés alatt 43 fokos billentyűzet. Tényleg remek gép, látszik, hogy sokcélú. Télen pl. helyettesít egy radiátort
Ez így nagyon vicces, és elrettentő. Ha tudnád, hogy 15"-on az összes konzumer és üzleti gép, beleértve a munkagépeket is ezzel az i7-4700 MQ (vagy hasonló teljesítményű) procival -a ZBook15 és a M4800 kivételével - ennél magasabb billentyűzet/hátlap hőmérsékletet produkálnak mint ez a Toshiba P50-B, lehervadna ennek a kisembernek a vigyora...14"-on meg nincs ilyen teljesítményű gép...
A hurcolászás meg elferdítés... Te is tudod, a hurcolászáson az ezzel járó mechanika igénybevétel tűrésre gondoltam.
Ja, köszi, tényleg, ezt nem is mondtam a tisztelt kérdezőnek: ilyen hardverrel könnyebb gép sincs, mint ez a Toshiba...
Neked van valami javaslatod Katicza (#86068 kérésére?- vagy csak a meglévőket próbálod lehúzni?
-
normal
tag
válasz
Khelben #86267 üzenetére
Köszönöm, átjött a lényeg: minden laptop-videókártya fos.
Minimális ellenvetés:
Itt azt írják, hogy:
"The NVIDIA GeForce 840M is a mid-range DirectX 11-compatible graphics card for laptops unveiled in March 2014."Nyilván én értettem hibásan, hogy ezexerint 2014 márciusa előtt nem játszottak laptopon.
Netán a specifikációm volt hibás, melyben 3-5 éves technológiát áhítok.Riszpekt!
-
normal
tag
válasz
Khelben #86264 üzenetére
Ez esetben kérlek, toljuk feljebb a mércét.
Valóban érdekelne, mit tudsz ajánlani, én pedig böngészem a videókártyaösszehansonlító linket a #1 hozzászólásból.Például ha említenél szerinted alsó, s közepes szintű mobil videókártyákat, aminek segítségével már kereshetek google-ban, az nagy segítség volna.
Fő direktívám jelenleg az információ, ezért kérlek ne csak negációt adj.
Mit szólnál egy 130000+Áfa árplafonhoz?Gondoltam, hogy egy 1GB-os kártya nem olyan borzasztó, de úgy tűnik a desktop tapasztalatomból hiába indulok ki.
Hidd L, én is meglepődtem, mikor elfüstölt a jó videókártyám, és a fentebb említett régim vitte a legtöbb kedvenc játékomat. Jó közepes szinten.Most a desktopomban egy Gigabyte GTX 460 van, és mindent (számomra) szuper szinten visz, pedig nem mai gyerek.
-
russianLADA
újonc
válasz
Khelben #86170 üzenetére
Itt én azért gondoltam erre mert jobban tetszik és a másikban 500gb hdd,kicsit gyengébb proci,4gb ram,gyengébb videókari.A vga és proci cserére nincs lehetőség az n550-ben.Ha később ezeket akarom bővíteni akkor jóval többe jönnek ki:1 tb hdd 17k,(nem tudom hogy az n550-ben 2x2 vagy 1x4 ram van)ha 1x4 az 13k,ha 2x2 akkor 25k a ram bővítés,120gb ssd 25k(samsung 850 120gb), össz 70k így a gép 300k+-ban lenne, a g551-be csak ssd kell:25k.Össz 280k a g551. 20-25k árkülömbség van a 2 között,és a n550 vga-ban gyengébb.Szóval gyengébbet több pénzért.
Vagy rosszul gondolkodom? Khelben köszi a választ!
-
Dan-szan
senior tag
válasz
Khelben #86134 üzenetére
Tudom hogy nem igazán lehet feketén-fehéren két lapost összehasonlítani,de azért egy próbát megér. Tehát sokat ajánljátok mostanában a Fujitsu A544-t mint a kategóriájában legjobban ajánlhatót,én most egy Dell E6520-t néztem ki,a kettőt valamennyire lehet pro-kontra módon értékelni melyik összességében ajánlottabb ua. a felhasználáshoz?
-
-
Ubul86
őstag
válasz
Khelben #85997 üzenetére
igen, sajnos ez a másik oldal.
úgyhogy most erősen filózok, hogy még várok két hónapig, és akkor már 150-200K környékén keresgélnék gépet (félretevés függvényében)
mondjuk most írtak facebookon is, hogy hát az illetőnek is G565-s lenovoja volt, 3 év alatt nemrég beadta a kulcsot, és 2 hét volt a szerviz...ami egész "korrekt" a korábbiak függvényében
(kár, hogy még ez se a legjobb)
igazából más alternatívát nem nagyon látok, amiben nvidia videókártya van, i3as procival, és korrektnek mondható 140,vagy alatta. Ami kicsit szomorú valamilyen téren, de érthető is. (kivéve használtan, de arra még nem tudtam barátnőmet rábeszélni
)
-
-
Pocok256
veterán
válasz
Khelben #85717 üzenetére
Khelben és SuperAD ......
Van olyan laptop amivel lehet játszani is és programozni is. Most mondjam a saját példámat itt a 7537 tökéletes játékra és minden nap használom programozásra is. Minden nap hurcolom és átlagosan napi 24 órából 19 et megy. Elég annyit mondanom, hogy az SSD 2 év alatt 12 TB írott adattal rendelkezik szóval nem kímélem. Köszöni szépen most lesz 2 éves és semmi baja nincs. Ne terjesszük már a hülyeséget kérem szépen. Programozáshoz nem kell semmi csak egy kényelmes billentyűzet meg egy SSD semmi más. (esetek 99% -ban).
(#85719) QwErTy42
Megmondjam a tutit ott a tesla roadsterAzzal tudsz 3.3 alatt fogyasztani és közben megnyerheted a gyorsulási versenyt is
-
Gergosz2
veterán
válasz
Khelben #85655 üzenetére
Szerintem aki játékra is akarja használni az N550-et annak javallott egy SSD , vagy valami gyorsabb HDD beszerzése. Tudtommal az itthon kapható modellek egyikét sem szerelik SSD-vel, és az összes beépített merevlemez 5400 rpm-es tárolásra és netezésre tökéletes.
Elég hamar másodperces reagálási időt lehet varézsolni, de lehet csak én szoktam már hozzá az SSD-s rendszerek gyorsaságához.
-
musztiii
tag
válasz
Khelben #85614 üzenetére
Mi a különbség ez [link] és ez között:[link]
3 év garis miért olcsóbb egy 10essel?Ráadásul matt kijelzős.4710hq benchmarkban jócskán alul marad a 4210h-val szemben [link] Ez egy felhasználóra kivetítve miben látszik meg a két proci között? 4mag, 8thread melegedés szempontjából nyilván rosszabb, de teljesitményben mennyire üt el?
Köszönöm
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Khelben #85521 üzenetére
És ott a kérdőjel is, mert nem ismerem a piacot. Nekem most kb ennyi lenne rá, a leírása alapján elméletileg talán egy ilyen is elég lenne(MT4-et, eclipset, officet futtatni), de mivel nem értek hozzá, és fontos lenne az aksi, meg a használható kijelző, ezért kérdeztem. 200 alatt ezek szerint nincs olyan gép ami ajánlott kategória lenne az elvárásaimnak?
Köszönöm -
-
Ispy
nagyúr
válasz
Khelben #85401 üzenetére
Egy Dell E5530-hoz tudom hasonlítani: ahhoz képest sz@r
Ha magában nézem a használhatóságát, akkor nagyon kicsik a gombok ezért lassabban megy rajta a vakon gépelés, nekem egy kicsit túl kemény a nyomása a gomboknak és még sokszor nem találom el az entert vagy a backspacet elsőre, de ezt a bejegyzést most erről írtam és ment végig szépen vakon, igaz nincsen túl nagy kezem.
Ha azt nézem, hogy a neten mennyire lehúzták, ahhoz képest kellemes meglepetés volt, netezni, levelezni bőven lehet rajta.
Tacspad is kellemes meglepetés volt, én jól elvagyok rajta, de a beépített gombok iszonyat bazári módon kattannak, nem tudom ebbe milyen mikrókapcsolót szereltek, de szerintem ennél olcsóbban nem tudták volna kihozni.
Ja és a tacspadhoz vannak mindenféle gesztusok, így tudsz pl. scrollozni is.
-
Ubul86
őstag
válasz
Khelben #85395 üzenetére
na igen ,a hűtés tényleg fontos. Szerencsére mindig karban tartom a gépeimet, átlagosan magam tisztítom, pasztázom, de ha már alapból gondok vannak a hűtéssel, akkor már nem nagyon az useren múlik sajnos
. Bár Acereim voltak idáig, most is egy 6 éves Acer 7720G-vel szórakozok, de még a mai napig semmi probléma nincs vele..csak már lassú
Nem néztem ezen paraméterek után, szóval majd tüzetesebben átvizsgálom még a külföldi revieweket is, csak mondom egy gyors kérdésre beugrok már ide is. Lassan azért már tényleg a fujitsu felé hajlok ezek után
-
Ubul86
őstag
válasz
Khelben #85393 üzenetére
köszi, bár a hp-ban úgy néztem, hogy AMD Radeon™ HD 8670M 2048MB van, de ha ez kb egyenértékű azzal, amit írtál, akkor nem szóltam
(nagyon nem értek a mostani videókártyázású gépekhez)
Fujitsu tényleg nem rossz
Mondjuk játszásra kérdés, hogy az AMD mennyivel lenne jobb, de nem is a legújabb játékokra gondolok, hanem 2012-2013asokra (pl Bio. Infinite, bár van konzolom, de kíváncsi lennék , hogy egy low-med beállításokkal elfutna -e 25-30 fps-en)
-
adp
őstag
válasz
Khelben #85292 üzenetére
köszönöm a válaszod! Fujitsu márkáról nem hallottam jókat. Persze üzleti típusú biztos más.
QwErTy42 , Kbali: Tudjátok van az a mondás amilyen az Adjoninsten..... Ezt már itt sokszor eljátszottam más topicba is. Van egy kát szuperűl okos, aki semmi értelmeset nem tud mondani, csak valami barom idióta hülyeséget amire pont senki sem kíváncsi... Az ilyen maradjon kussba és akkor béke van.
-
ottobacsi
tag
válasz
Khelben #85044 üzenetére
Köszi az útbaigazítást!
Az FHD TN-ek is gondolom hasonlóan "jók" mint a sima HD-k ahogy a tesztekben láttam.
Nem nagyon értem hogy miért erőltetik ezeket a hitvány ezeréves technológiával készült kijelzőket...tudom hogy azért mert olcsó, na de akkor is.
Úgy néz ki hogy akkor marad a probook...
Esetleg valami alternatíva a kettő között? -
csiga8
senior tag
válasz
Khelben #84974 üzenetére
Köszönöm, kiigazítom magam:
1., A vásárlás legkésőbb kettő héten belül lenne
2., 100.000-120.000 Ft, nagyon-nagyon max a 150.000 Ft
3., Internet, Facebook, internetes egyszerű játékok
4., Az internetes, facebookos játékokra ( komoly, vagy komolyabb játék semmiképp)
5., 15”-16”
6., nincs hordozva, ágyban laptoptartón van használva
7.,Windows7-em van, azt tudok rá varázsolni
8. 250Gb már elég lenne. Az SSD nagyon vonzó, de azt csak 128 Gb-ig láttam, 4Gb memória bőven elég. optikai meghajtó kell
9.,semmi extra igény
10.,ajándékba lesz, inkább újat, garanciával.A megbízhatóság a fő szempont, ne garancia után 2 nappal adja be a kulcsot.
-
Speede05
tag
válasz
Khelben #84967 üzenetére
Ennyire rossz lenne az Asus hűtése? Az az i7 játéknál soha nem fog 100%-on pörögni, én inkább 60-70%-ra tippelek a videókártya miatt. De tény, hogy egy nem U-s i5 jobb vétel lehet, ha csak játszani akarsz.
@nahunn: flash játékok, és 2010 előttiek egy ilyen gépen is elmennek, sőt még a tavalyiak egy része is minimum grafikán. Nem játszik mindenki nextgen játékokat
Egy BF3 elment nekem anno i3-as procival gt740m-el (512MB!!!) és 4 gb memóriával minimum grafikán... de simán végigtoltam rajta, igaz SSD volt, de nem hiszem, hogy sokat javított volna a játékra szolgáló teljesítményen. Crysis 2 viszont pl. simán közepesen ment. BF4, Crysis 3 pedig nem indult el
-
redwhite78
aktív tag
válasz
Khelben #84935 üzenetére
Microsoft Surface Pro 3
Kicsit nagyobb lett, 12", így beleférhet talán a notik közé az erős hardver miatt. Tavaly 2-3 hétre kaptam kölcsön egyet MS-nél dolgozó ismerőstől és nagyon tetszett. Mobilitás szempontjából lenyűgözött. Hosszabb munkára persze nem ajánlott a mágnesesen rögzülő és pillanat alatt levehető billentyűzet, de a könnyű és vékony volta ellenére meglepően jól tudtam használni. Képernyő pazar, a felbontás viszont túl nagy a win 8-nak, ezt mondjuk úgy néz ki a 10 orvosolja. Csak kicsit lehetne olcsóbb...
-
Ákinard
aktív tag
válasz
Khelben #84828 üzenetére
Köszi a választ.
Közben kibökte, hogy ha már rákölt, akkor rugalmasabb árban is, de mindenképp Dellt szeretne, és 14"-hoz ragaszkodik.
Egyelőre őt találtuk: http://www.notebook.hu/dell-vostro-5470-168466#reszletekRóla esetleg vélemény?
-
törölt tag
válasz
Khelben #84669 üzenetére
komolyan CAD, ebből él majd.
Kezd tisztulni a kép. Szegény nem is tudja mibe vágta a fejszéjét...
(#84670) ivana
csajos szép notival akarta megoldani a dolgot, nemsokára szembesítem a valósággal
akkor nézzük a ws vonalat, hátha befut vmi fasza cucc jóáron.
köszönöm a segítséget!
-
MasterMark
titán
válasz
Khelben #84675 üzenetére
Nem muszáj, de ennyit megér a jó hitelfeltétel miatt szerintem. Még ma érvényes az OTP 0%-os hitel, nemsoká megyünk is az egyik boltba. Csak azt kellene eldöntenem melyik legyen.
Mert ugye ezek viszont Win nélkül vannak, bár azt meg tudjuk oldani a tiszta-szoftver programmal.
A gyári oldal is írja az érintőkijelzőt.
32,6 x 23,35 x 2–2,1 cm (az elejétől a hátuljáig) (nem érintőképernyős); 32,6 x 23,4 x 2,13–2,25 cm (az elejétől a hátuljáig) (érintőképernyős)
Az edigital-os leírásban a vastagabbik érték van megadva.És ez is oda van írva: Billentyűzet kiosztás állítható kiosztás - vitruális (érintőképernyős) billentyűzet
szerk: De akkor a lényeg, hogy ebben is megvan a sim kártya kialakítás?
Az érintő meg igazából mindegy, ha benne van benne van, ha nincs akkor nincs. Csak nem látom értelmét.
Chaser: Köszi, én is valahogy így gondoltam.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Khelben #84655 üzenetére
Én azt tapasztaltam uo., max ha nagyobb felbontású akkor uo. mint egyéb nagyobb felbontású panel. Volt hogy több generációt raktam egymás mellé elitebookot, TP-t, nem egyfajta kijelzővel szerelik azokat sem. Hatalmas különbségeket viszont nem láttam. Nem tudom milyen a kinézett gép, ha HD messziről kerülném. HD+ már vállalható.
-
okakat
csendes tag
válasz
Khelben #84612 üzenetére
Köszönöm a választ!
Még szeretném megkérdezni, nem járnék-e jobban i5-ös processzorral vagy akár egy amd-vel?
Laikusként azt gondolnám, hogy a nagyobb (i7-es) a legjobb.
De ezért szeretem az ilyen fórumokat, mert a hozzáértők tudják ezt, mi laikusok pedig kapunk egy iránymutatást!És még az sem egyértelmű számomra (elnézést is érte), hogy az 500gb HDD mellé mekkora SSD-t érdemes még kérni. Illetve HDD mellé kell kérni, vagy ahelyett?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Khelben #84643 üzenetére
ezzel sajnos tisztában vagyok, de valahol meg kell húzzam a határvonalat. már az is komoly, hogy 300k-t beleinvesztálok, plusz egy havi fizetést nem tudok/akarok beleölni. mivel CAD nem napi szinten lesz használva, ezért ott elnézem a gyengeségeket. köszi a véleményt, egyöntetűen a 850 a befutó akkor a kettő közül.
kérdés: hol lehet ezekhez a gépekhez hivatalos forrásból alkatrészt szerezni(hp weboldalon kívül)? itthon van rá lehetőség?
laszlobak:
notebookcheck-et néztem sokat, ott nem volt ekkora diffi. köszi a tanácsot, még nem tudom, hogy beleugorjak-e, lehet, hogy még kivárok egy kicsit és nézegetek más típust is.
-
törölt tag
válasz
Khelben #84633 üzenetére
Valaki írta magánban nekem, hogy ha elfogynak az érvek, akkor először a hozzáértésemet fogjátok kétségbe vonni, majd jön a személyeskedés. Már tapasztaltam, de érdekes figyelni ezt a tendenciát.
Egyébként ha tényleg a CPU lenne a szűk keresztmetszet, akkor a kétszer erősebb CPU esetében is másodpercek lennének, csak fele annyi. Pl. az általad is ajánlott 150k-s probook processzora (a8-7100) nincs is dupla olyan erős, mint az a4-6210, hanem csak olyan 50%-al, tehát ezen logika alapján annak is bűn lassúnak kellene lennie, pedig nem, és ezt saját tapasztalatból írom. Sőt, megfelelő mennyiségű rammal és SSD-vel az általános dolgokban gyorsabb, mint a céges ivy bridge-es asztali i5.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Apple asztali gépek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Garanciás ASUS TUF A15 gamer laptop/FHD 144Hz/Ryzen 7 7735HS/RTX 4050/16GB DDR5/1TB M.2/beszámolok
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Silvercrest Rajztábla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest