- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
Khelben #113346 üzenetére
Hali!
Köszi. Meg még láttam hogy a venti vvezérlés tér el...
(#113347) Saint_:
venti vezérlése milyen?
Mikor kapcsol be, illetve mikor ki? Fordulatszám alapú vagy fesz alapú a sebességszabályozás?
Asszem majd megsasolom élőben, meg megmutatom annak akinek kéne a gép, aztán meglátjuk mi lesz
(#113348) Nyám-nyám:
Attól függ milyen konfigban. Mondjuk I5 5300 és i5 6300 esetében én megfizetném a felárat, de 5200 és 6200 esetében már nincs értelme. Ha meg 5200 és 6300 akkor egyértelműen megérős, ha 5300 és 6200 akkor elég az olcsóbb sztem...
De legjobb ha leírod/linkeled konfigot. -
Dani82
senior tag
válasz
Khelben #113332 üzenetére
Leirtam 1 hete az osszefoglalot csak nem jott ra valasz
17,3-as kepernyo, es olyanokkal szeretnek jatszani, mint h1z1, dayz, far cry prime, division. nem hordoznam, desktop replace lenne es 350ig koltenek ra
ennyi az ossz elvarasom, mivel a hardverekhez full nem ertek
-
Integrator
aktív tag
válasz
Khelben #113231 üzenetére
Olvasgattam, és az Y700-zal akkora bajt nem láttam, de tény, hogy a magyar garanciáztatás egy röhej, így inkább megfogadnám a tanácsod.
Vélemény: DELL 7559 19768?
CPU: i7-6700HQ
RAM: 8GB DDR3 1600 MHz (1x 8GB modul)
Kijelző: 15,6" FullHD
HDD: 1TB 5400 rpm
VGA: GTX 960M 4GB GDDR5Köszi,
-
Gabesz87
veterán
válasz
Khelben #113261 üzenetére
Azt nem tudom, mire képesek a mai IGP-k. Mert cikkekből mintha úgy derengene, hogy ezekben a 6. generációs i procikban már elég jók. És mivel új, nagy étvágyú játékokat laptopon úgysem játszanék, lehet, hogy nicns is szükség dedikált VGA-ra. Amúgy én is ezt az Asust nézegettem, ami megfelelhet az elvárásaimnak. Csak úgy láttam ezen sincs sima LAN csati, csak USB adapteres, ill. a hang is combo jack. De lehet, hogy ez utóbbi már szinte minden laptopon általános. Szóval kompromisszumot kell kössek itt-ott.
-
kerok
újonc
válasz
Khelben #113242 üzenetére
- Kb. 130.000 Ft lenne a keret a gépre. Azért gondoltam használt gépre, mert úgy hallottam, azokkal jobban járnék, ilyen árkategóriában. Egy minőségi notebookra lenne szükségem, amivel évekig nincs probléma.
- Rajzprogram futna a gépen, filmet néznék rajta, egy-két játék menne (nem a legújabbak, de azért jó lenne, ha futna rajta 3-4 éves játék).
- Kijelző mérete legalább 15,4", és ha lehet, matt.
- Win7-et szeretnék rá.Előre is köszi a segítséget.
-
membrandj
nagyúr
válasz
Khelben #113228 üzenetére
Értem, így már jobban átlátom a dolgokat.
1. Olvastam egy pár cikket,de az általam írt hp-nál ezt nem szidták. De értem ezt is.
2. A hp-ban lévő 6200U 15 W tdp-s, ami talán max 25-re tud felkapcsolni. Szerintem ez túlzottan nem melegedhet,de a tévedés jogát fenntartom. Viszont ez egy billentyűzettel megoldható. Persze aki hozza-viszi minden nap, annak ez nem opció.
3. pontnak megfelel mindhárom, mivel ips.
4. Ezt is értem,de ez 365 napból 350-et egy helybe fog állni. Aki hurcolássza sokat, ott ez lényeges szempont.
5. Ez nem érint minket. Senki se ért a cégnél annyira a notikhoz,hogy önállóan nekiálljunk szétszedni.
6. HP garancia tudtommal pl elég gyors,de nincs konkrét tapasztalatom, csak mások véleményére tudok alapozni.Még egyszer köszönöm a részletes tájékoztatást!
-
meili
tag
válasz
Khelben #113221 üzenetére
Szia!
Így nehéz, hogy csak mondasz egy típust, de nem indoklod, hogy miért inkább azt válasszák a felsoroltak helyett.
Nem irodába lesz, hanem otthoni normál felhasználásra, csak irodai programok is lesznek rajta futtatva.
Mint írtam, a legfontosabb a garancia, amit ajánlottál, ahhoz csak 2 év garancia jár.
Ha a betűméretet átállítod, akkor a nem natív felbontás miatt nem lesz tiszta a kép. -
csandi86
csendes tag
válasz
Khelben #113204 üzenetére
Hát ezek nem jó hírek. Viszont akkor tegyük fel, hogy több pénzt szánok rá, mi az amit nyugodt szívvel tudnál ajánlani? Amikor azt írtam, hogy heti 1-2-szer lenne hurcibálva, akkor azt úgy értettem, hogy heti 1-2-szer 8 órát lenne nyüstölve, mert amikor nem az irodában vagyok, akkor az asztali gépről dolgozok.
Erről esetleg tudnátok mondani a a fentiekkel kapcsolatban véleményt?
dell_15_7568 -
Brandynew
őstag
válasz
Khelben #113216 üzenetére
És ez? Asus K501LB
-
-
MrRL19
senior tag
válasz
Khelben #113171 üzenetére
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
pár napon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
80-90k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
pici játék,ps,fhd filmek nézése.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
gta sa online mód (mta sa) t510 teszteltem 30fps volt az átlag kb ezt szeretném ,ha jobb lenne.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
-
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
-
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
-
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
-
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
inkább használt. (esetleg garisEddig:
Dell Latitude E6430
HP Elitebook 8540W
-
-
rlaci10
csendes tag
válasz
Khelben #113143 üzenetére
Az elsődleges felhasználása internet + office programok lenne egyetemre, nem várom el hogy teljesen olyan tudása legyen mint az asztalinak . Amikkel játszanék pl: cod 4, cs, fifa, paradox stratégiáit nagyon szeretem de nem kell a legújabb belőlük. Ha 3-5 éves játékok elfutnak low-on 30 fps-sel akkor már bőven elégedett vagyok. Ja és single player lenne nagyrészt. Az Asus K501 jónak tűnik tudok még rászánni pár ezer forintot ha úgy van de akkor máshonnan veszem el a keretet és ezt nem szeretném, max megoldom máshogy a windowst
. A linkelt gépek közül a dell a befutó egyelőre de csak azért mert az AMD cuccokat egyáltalán nem ismerem így azokról is kérnék véleményt.
Azt mondod hogy ez: [link] nem tudná megközelítőleg azt a teljesítményt hozni 270k-ért mint az asztalim?
-
Nogren
csendes tag
-
petyus_
senior tag
válasz
Khelben #112933 üzenetére
Köszi a választ!
Szétnéztem hardverapron, hogy milyen gépek jöhetnek szóba, inkább 17"-osakat néztem (nem gond a méret, meg a súly, csak otthonról használnám, viszont gyakran ingázok, tehát asztali nem jöhet szóba).
Találtam pár Dell Precisiont, HP Envy, ASUS ROG, meg 1-2 Acer gépet. Áran elég nagy szórás van közöttük, van esetleg ezek közül olyan, amit inkább kerülni kéne?
-
hulcsigerg
újonc
válasz
Khelben #112919 üzenetére
1. Egy héten belül ( sürgős )
2. 200.000
3. Programozás, irodai programok tanulás, munka szinten
4. Játékra nem
5. 15.6, viszont nem tudom, hogy matt vagy fényes lenne jobb, hosszú távon, napi 10+ órát a gép előtt melyik lenne a jobb választás?
6. Utazás közben nem, de viszonylag sokat lesz hordozva a gép
7. Mindegy
8. SSD nem lényeges, minimum 8gb ram, optikai mmeghajtó nem fontos
9. -
10. Új gép -
nightmanager
tag
válasz
Khelben #112909 üzenetére
A másik az, hogy aranyárban van és nem egyszerű beszerezni sem. Én anno több év használat után a DELL Inspiron 9400-as noteszbe szerettem volna egy 7900GS-t az X1400 helyére, hát nem lett volna olcsó mulatság, a notebook akkori árának több mint a felét elkérték volna..
Mondjuk pont most nézem ebayen, hogy M15x-be lehet kapni GTX285M-et 20e forintért. De azt nem tudom, hogy mennyire kompatibilis.
-
Mukk
tag
válasz
Khelben #112888 üzenetére
láttam rá esélyt, h lesznek ilyen 'ellentmondások', mert nem követem napi szinten a dolgokat. a 17 colt szeretném, panel típusa kevésbé fontos. Nem kell kimondottan játékos gép, a diablo 3 a kb 4 éves VGA-val sima, gondolom egy mai chippel is az vagy még jobb. így és mondjuk 300k-ig van még lehetőség?
ja és a "sokáig kitartson"-t inkább úgy értettem, h ne kelljen 1-2 éven belül cserélni
-
pro.polisz
csendes tag
válasz
Khelben #112803 üzenetére
A Lenovo Thinkpad E330 akkor még "üzleti minőség otthonra" felkiáltással ment, nem a leggagyibb volt, itt a fórumon is népszerű volt, asszony is szerette. Most ősszel céges notebook vásárlásakor döbbentem rá, hogy felárazták a Thinkpadokat, mint "üzleti" notebookokat. Pedig nem tűnnek strapabíróbbnak, mint akkor. Végül HP Probook 430-at vettem inkább, bár ki tudja.... Az SSD témáról mit gondolsz?
-
válasz
Khelben #112730 üzenetére
Játékos gépre minek amúgy express card? Játékos gépen ott van a saját videókártya, de amúgy Medion Erazer régebbi sorozatain megtalálható, de pont hogy üzleti gépre kell ilyen csatlakozás. Ha van Thunderbolt port, az jobb, de Express Card mellett sincs eszeveszett veszteség
Alienware?: [link]
Azt én is inkább javaslom mindenkinek, hogy üzleti gépet vegyen (használt is elég), s kössön rá eGPU-t külső táp mellé
Tikakukac: Igen, EC a szűk keresztmetszet, de a CPU-t úgy értettem, hogy ha van egy alaplapod, meg van szabva, hogy milyen generációsat használhatsz és kész, míg azért külső VGA-ból ott van a választék http://forum.notebookreview.com/threads/diy-egpu-experiences.418851/Tény, hogy eGPU nem egy "felkapom és viszem" dolog, nem lesz hordozható gamer gép, de kapunk egy korrekt "transzformert". Otthon gaming, dokkolóból egy üzletit kikapva pedig egy korrekt üzleti gép. Én egy alternatívát javasoltam, mert itt a "140.000Ft-ból akarok VGA 5-öt futtatni kérdésekre" szerintem ez is alternatíva lehet, vagy olyan embernek, aki néha elmenne egy-egy LAN-partira, nem akar notebookba ölni fél milliót, elég egy átalakító eszköz, a VGA + tápegység adott.
De bocsánat, tudom, hogy xy hamar felkapja a vizet, ha valaki belezavar a topikba -
PiciDikenz
aktív tag
-
hukli21
tag
-
válasz
Khelben #112727 üzenetére
Kidobni notebookot? (értem a célzást amúgy, ma sajnos ez a trendi...venni, majd kidobni 1-2 év után / lecserélni újabb genrációra ... sajnos szánalmas, törvény szintjén tiltanám az ilyet).
Ezekre ajánlom az eGPU megoldásokat, express cardon keresztül olyan VGA-t csatlakoztatsz (ismertebb fajtákból), amilyet csak akarsz. Egyedüli szűk keresztmetszet hosszú távon a processzor, no azt nem lehet változtatni.
pár egpu-s megoldás -
pomorski
őstag
válasz
Khelben #112712 üzenetére
(és egyúttal válasz (#112713) Tikakukac-nak is): Hát akkor ez nagyon-nagyon nehéz döntés lesz. De azért köszi. Megvesszük az a) laptop gyanánt az egyiket, b) laptop gyanánt a másikat, azután ha bármelyikkel bármi gond lenne, akkor verjünk a fejünket a falba, hogy a) helyett miért nem másik alternatívát vettünk meg, amit xy fórumtárs javasolt...
-
Maximo88HUN
csendes tag
-
Shirkan
csendes tag
válasz
Khelben #112573 üzenetére
Akkor ebben megerősítettél Khelben kolléga, köszönöm, valahogy én így vagyok, azok ellenére hogy látok szép darabokat itt az aprón!
Jó választás ez az K501-es ASUS ugye? ne aggódjak hogy csak i3-assal van ellátva? vagy köhögjek még hozzá egy keveset és nézzek egy modernebb - időtállóbb darabot? ( az se gond ha 200k HUF-ig megyünk árban ) Mert ha már kiadok ennyi papírt rá...akkor szeretném letudni egy darabig a "laptop" ügyet. Dell-eket szeretem még, van esetleg abból egy jó széria, ami megfelel a paramétereimnek?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Khelben #112555 üzenetére
lízingelik HP-tól 5 évre és felhalmoztak egy korrekt stock-ot, de egyébként kevesen kapnak laptopot. volt a telephelyen használt, de a székhelyről hoztak nekem 'újat', azaz eddig nem használtat. hozzáteszem, okosak nagyon, még anno felkerült rá a leltári matrica, persze a fedlapra kellett ragasztania mancikának, hadd csúfítsa az egyébként szép fedlapot.
-
rob210
nagyúr
válasz
Khelben #112548 üzenetére
Acert nem veszek a kezembe, soha, semmilyen körülmény között.
Egyszer kellett egyben ramot cserélnem és a kezemben maradt az egész foglalat, pedig nagyon óvatos voltam.
Egyszerűen azokban nincs anyag.
A napokban sem véletlen írtam itt az egyik érdeklődőnek, hogy ne vegyen.Köszi az infót elrakom mélymemóba
-
rob210
nagyúr
válasz
Khelben #112544 üzenetére
Én nem vagyok egy szakértő, ezt szögezzük le.
De sok esetben olvasom, hogy az asus laptopokat ajánlod.
Kérdésem csak az, hogy vannak kifejezetten olyan típusok amik jól sikerültek?Csak azért kérdezem, mert szeretnék okosodni, de eddig az asus laptopok inkább az alaplaphibáiról és a mocskosul szerelhetetlen alkatrészeiről vált nálam híressé nem a megbízhatóságáról.
Vannak pofás gépei, de "sok" fordult már meg a kezeim között amiknek rendszerint alaplap hibája volt.Ez csak véletlen, vagy azért van benne némi ráció?
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Khelben #112533 üzenetére
A probook egyetlen, és jelentős baja, hogy 15,6".
Kilopták a kocsijából a régi gépet és ideiglenesen egy régi 14,1" TP-t kapott, nagynak érzi hurcolni.
Más alternatíva esetleg?
Vagy akkor csak az UX marad?ps.: én rábeszélném egy használt, garis munkagépre is, de nem hagyja magát...
-
Orf3usz
tag
válasz
Khelben #112499 üzenetére
Inkább újjonnan kellene, de mint mondtam bőven tudok várni, nem kell azonnal. Asus és Lenovo gépekből már láttam ilyeneket, de azoktól kicsit ódzkodom, a boltban tapogatva őket nem hagytak túl jó benyomást.
Szerintetek lesznek ilyen gépek őszre a DELL, Toshiba, HP műhelyéből is?Illetve pár használt alternatívának is örülnék, tájékozódás céljából.
Köszi!
-
parandroid
félisten
válasz
Khelben #112497 üzenetére
Jaja, sejtettem. Szokás szerint igények vannak, a keret (zsebpénz) meg kevés. De az tény, hogy amilyen pici a lányka (éppencsak tizenéves), egy 15-ös gép max DTR alternatíva lenne neki, arra meg nincs szüksége. Jelenleg egy droidos tabletet nyúz, de azt már kinőtte, meg el is használódott, no meg a youtube-videók, meg a netflix is egyre jobban a nagyobb kijelző felé tereli, de van egy határ, amit szerintem hiba lenne átlépni. Meg persze az a rohadt Sims, ami miatt nem jó egy nagyobbacska Android-tablet.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Khelben #112490 üzenetére
Ezek a modellek esetleg?
Asus PU301
Acer Aspire V3
Lenovo E31-70Árban, specifikációban kis közelítéssel megfelelnének, de nem tudom, merjem-e őket ajánlani.
Transformer Book 300 férne még a keretbe érintőkijelzővel, illetve tabletté alakíthatóan, ami hardverben kb ok, de nem tudom, hogy az laptopként használva mennyire stabil zsanérügyileg.
Illetve még a Pavilion X360 11 is ideálisnak tűnik dizájn-színválaszték ügyben, csak az a Celeron processzor, amivel szinte kizárólag látom, nem tudom, mire jó. Amazonon ráadásul most elég baráti áron is adják.
Legszívesebben beküldeném az ifjú hölgyet egy Media Marktba, csak el sem merem képzelni, mire beszélnék rá...
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest