- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 fél év után
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Aktív témák
-
Borote
addikt
válasz Harcsai #45528 üzenetére
Őszinte leszek, lövésem sincs
Nagyon sok érdekes dolog van ezzel a géppel kapcsolatban.
Egészen jól néz ki, 3 év garancia van rá (attól most tekintsünk el, hogy ez Acer féle). Aztán ott van a videokártya: első pillantásra nagyon jól hangzik, GPU-Z szerint is Kepler, cserébe az órajel 405MHz-re vannak visszavéve (gondolom azért az a hőmennyiség már sok lenne), viszont a shader órajel ennek a duplája, aminek a Keplerrél pont, hogy nem a duplájának kellene lennie... A franc sem érti ezt
Illetve az i3-as ULV processzor is lehet, hogy kevés a videokártya mellé, bár így visszavett órajelekkel nem biztos.Kíváncsi vagyok, hogy az idei portfolióval mit alkot az Acer.
Notebookcheck szerint egy kicsit forrófejű... PH!-s teszten ennyire nem izzasztották meg.
-
Borote
addikt
válasz Harcsai #45532 üzenetére
Ha nem játszani szeretnék, akkor ennyi pénzért business gépet vennék
Ultrabook, naés? 15"-ban mások a követelmények, nincs unibody ház, így gyakorlatilag annyiban tér el egy másik 15"-os notebooktól, hogy 3 helyett 2cm vastag, 2,5kg helyett 2kg, és vagy gyengébb, vagy melegszik.
A 20GB-os SSD pedig... hát az nem túl sok Persze a rendszeren azért gyorsítÉn egyelőre várnék vele Szóval jól hangzik, hogy ultrabook, de én csak ezért nem venném meg.
Persze megpróbálhatod Én nem mondom, hogy ne, mert lehet, hogy jó gép lesz - kellenek, akik kipróbálják
(#45534) Z86: ez úgy működik, hogy az Intel ultrabook követelményei közé tartozik az SSD - ami viszont drága. Háttértár meg kell, így az alaplapra rábbiggyesztenek egy 20G GB-os lapkát (ha szerencsénk van, akkor mSATA slot-ban), és mellé jár egy HDD is
(#45535) Harcsai: mivel még nem találkoztam vele, így nem is tudhatom, hogy milyen a gép, ez csak így látatlanban az első benyomásom, ettől még simán lehet jó gép
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Harcsai #45538 üzenetére
Bármi, aminek nagy akksija van, pl Lenovo Y570. Játékra nagyjából annyira lehet alkalmas, mint a kinézett Acer, csak nem lesz processzor limit (hanem GPU).
60Wh-s akksi, azzal már tűrhető üzemideje lesz a gépnek, használtként 170-ért, újonnan még talán lehet kapni 210-ért.Szóval jó, hogy TimelineX meg mittudomén, és ha nem nyúlsz hozzá, akkor elmegy 8 órát, de én azért használni is szeretem közben a gépem.
Minden esetre megpróbálkozhatsz az Acerral is, hátha jó gép, vagy várhatsz tapasztalatokra vele kapcsolatban.Amúgy manapság már nincs ellentmondás a játékra is alkalmas és a hosszú üzemidő között, ugyanis a processzor teljesítményét lekorlátozhatod 800MHz-ra, ha akksiról vagy, gondolom nem játszani szeretnél, szövegszerkesztéshez pedig az is elég, a videokártya pedig a mai gépek döntő többségében rendelkezik valamilyen energiatakarékossági funkcióval (Optimus, Switchable graphics), amivel alvó állapotba helyezhető (Y570 esetében elvileg le is kapcsolható), így minimális a többletfogyasztása.
(#45542) Dooonfrigo: ha ennyi pénzed van rá, én lehet, hogy várnék... Sőt, igazából a ha hosszú távra kell, akkor gyűjtenék 300 ezerig, majd figyelném az új kínálatot, és kiválasztanám a legjobban tetszőt 250 és 300k között.
[ Szerkesztve ]
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Harcsai #45753 üzenetére
Acerek általában az 1 év gari miatt nem a legajánlottabb notik, de ez a Timeline Ultra GT640-el, 3 év garanciával nem elhanyagolandó, árban se rossz, csak ugye nem akarok neked hülyeséget írni hogy tényleg olyan jó amilyen jónak tűnik mert még nem láttam ilyet...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Harcsai #45758 üzenetére
Ezt csak kizárólag oprendszernek szánták (gondolom), de keveslem, minimum egy 40-est belehetettek már volna inkább. Külsőleg is jól néz ki amúgy: [link]. Jobb lenne megvennéd és leírnád nekünk a tapasztalatodat vele, mert ilyet nem hiszem hogy sokan vettek már...
[ Szerkesztve ]
-
Speedy86
aktív tag
válasz Harcsai #45758 üzenetére
SSD lényege, hogy arra teszed a windows-t meg kb azokat a programokat amiket minden nap használsz. És kb instant indulnak majd el a windows meg bebootol negyed annyi idő alatt. Nagyon jó dolog az ssd, de 20 giga. a win alig fér rá, nemhogy pár progi sőt 20%-ának üresen kellene maradnia a maximális sebesség miatt.
(#45761) Borote Ohh nem is néztem, hogy ultrabook. Elnézést
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Harcsai #45769 üzenetére
Harcsai bocs ez nem neked akart menni...
(#45770) Classius:
Esetleg még a Asus N55SF, ez lényegében ugyan azt tudja mint a Y570, csak más a kinézet, illetve a billentyűzeten néhány gombok is igen szokatlan helyen vannak...
De én mint említettem mindenképpen a HP-t ajánlanám, kinézetre is szerintem ő a legszebb a felsoroltak közül...
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Harcsai #46308 üzenetére
Hogy Hadházi Lászlót idézzem: "Magyaaar vaaaagy!"
(#46312) McCormik: P750 jó gép, Lenovo-ból Y570 (használtan) és Z575, HP-ból DV6-os.
A B570 a 110-130 ezres csoportban versenyzik, az Acert pedig nem ajánlom.(#46314) Harcsai: gondolom ha gyanús leszel, nem fognak hetente új vinyót küldeni.
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
válasz Harcsai #46314 üzenetére
Valoszinuleg van ra modszeruk...lehet, hogy a Logitech-fele modszert alkalmazzak: tedd hasznalhatatlanna, es kuldj rola kepet neveddel egy papiron.
Borote: en azert nyugodtabb lennek, elvegre ha semmi gond nincs a geppel, miert jelentene gondot a szamla bemutatasa? Nem letfontossagu az, hogy ideadja a geppel egyutt (ha peldaul cegesek a gepek, egyszerre rendeltek sokat es a cegnek kell a tobbi miatt a szamla), de az igen, hogy tudja bizonyitani, tiszta forrasbol szarmazik a gep.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Harcsai #47647 üzenetére
Van egy jó pár best buy. Most, hogy konkrétan legyen könnyű, hosszú akksi idős, dedikált vga-s meg még a felsorolt igények, hát ezt tökéletesen lefedni nem tudom. Nézd át a szokásos ajánlott gépeket úgy 100hsz környezetben hátha tetszik valamelyik.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Borote
addikt
válasz Harcsai #47653 üzenetére
Igen, de ekkora kompromisszumokkal (vagy egy picit nagyobbal) egy L850-es Toshiba is alkalmas, vagy egy Lenovo Z575, csak azok mondjuk 50 ezer forinttal olcsóbbak Abból pedig nem 20GB-os SSD-t tudsz venni.
Vékony gép -> kis hely a hűtésnek -> melegedni fog. És sajnos az Acer nem a jó hűtéseiről híres
Nem véletlenül kétszer ilyen vastag egy Asus G53(#47655) Harcsai: csak alacsonyabb akksiidővel is rendelkeznek.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Harcsai #47655 üzenetére
Vagy ott a HP DV6-os ami nagyon jól néz ki, 6770-es vga-val i5-ös procival ~190 ezerért...
-
Borote
addikt
válasz Harcsai #47813 üzenetére
A Z580 szerintem fényes kijelzős.... arra a processzorra meg gyanítom nem lesz szükséged. Játékra ennyiért pedig van jobb gép. Vagy ugyanennyire jó 160-ért. De ha a lelked ettől nyugszik meg, akkor hajrá.
(#47814) gabbó: nem akarlak elriasztani az iHD-től, csak leírtam, hogy tudj róla. Én speciel észre sem vettem, szerintem alig van, aki észreveszi. Illetve ha zavar, akkor olyat lejátszót használsz, ami processzorból dolgozik. Akkor aztán gond egy szál se.
A6-nál még ez sem probléma.[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Harcsai #48068 üzenetére
Teljesen korrekt gép Ha kell a Win7, akkor jobb választás, mint az i5+HD6490M-es, viszont azt itt meg kell jegyezni, hogy ebben nem HD6490M van, hanem HD6470M, ami DDR3-as memóriával van GDDR5 helyett, ez viszont már számíthat (a processzorral ellentétben).
Bár ha működik a DG, akkor gyorsabb lesz az AMD-s, de egyébiránt nem.(#48069) VMatteo: minőség vs teljesítmény. Ha nem értesz, akkor olvasd el az elmúlt 200 hozzászólást.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Harcsai #48067 üzenetére
Szerintem játék függvényében akár 1fps-t is bukhatsz az AMD-vel. Olyan mindegy, a videokártya a szűk keresztmetszet.
VMatteo: Ha tényleg sikerül kiverni a fejedből a berögzült dolgokat, akkor azért egyszerűbb lenne. 160k-ból nagyon durva gépeket lehet kapni aprón, nagyon sok garival. Olyan nincs, hogy túlméretezve Van egy keret, neked kell egy gép, amit általános dolgokra használsz. Most akkor minek dVGA? i5 proci drágábban és később ugyanúgy elfogyó teljesítménnyel? Két magos 1,6Ghz alacsony fogyis procival pont ugyanúgy megoldom a dolgaimat, mint máskor asztalin vagy a notin sokkal fiatalabb core2-vel. Ennyi a lényeg.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Borote
addikt
válasz Harcsai #48084 üzenetére
A másik ProBook
Esetleg a Vostro 3555, vagy a ThinkPad Edge E520, bár az utóbbi drágább is, kevésbé masszív, garanciát is kell rá bővíteni, cserébe erősebb a GPU.(#48087) VMatteo: G6-os Pavilion nem épp a minőség csúcsa összeszerelésben. De minek mondom, úgy sem hiszed el... Ha nem játékra kell a gép, akkor a GT520M is teljsen fölösleges, egy Fuji A531 is bőven elég lenne 3 év garanciával, matt kijelzővel (fontos: hangszórója nem túl jó).
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Harcsai #48089 üzenetére
Ebben nem tudok segíteni.
Dell: olcsóbb, erősebb IGP, de összességében kisebb GPU teljesítmény - de a fogyasztás is kisebb, helyszíni garancia, háttérvilágított billentyűzet
HP: nagyobb GPU teljesítmény, kissé masszívabb felépítés, win7Mindenképp nézd meg őket élőben, boltban! Nagyon fontos, hogy melyik áll jobban kézre.
(#48090) Declare: nem hülyéztelek le, csak furcsa a hozzáállásod. Gyorsabb gépet szeretnél, de azon nem vagy hajlandó változtatni, ami tényleg gyorsítana
Nem személyes támadás, csak unom többször elmondani ugyanazt, meg a franc se akar győzködni. Elmondom egyszer, aztán vagy elhiszed, vagy nem nekem ettől nem lesz se jobb, se rosszabb.(#48094) pandion: USB3-as eszközök működnek USB2-n is... csak lassabban - mondjuk az 500MBit az annyira szerintem nem lassú
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Harcsai #48103 üzenetére
Tény hogy az is jó illetve minőségibb, de teljesítményben nincs ott annyira mint az általam linkelt. Szerintem vásárlás előtt nézd meg mind2 gépet valahol. Nekem a DV6-os jelenleg kinézetre az egyik legszebb gép, persze ez is felhasználó függő de nekem tényleg nagyon tetszik.
VMatteo: Miért nem veszel akkor már i7-est? Az egy örök élet akkor, nézd csak ebben már nem is olyan drága: Dell Inspiron! Haveroknak is jobban hangzana ha megkérdezik mi van benne, te mosolyogva mondhatod hogy ÍÍÍhetes!
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Harcsai #48256 üzenetére
Használd egészséggel!
Fujitsu A531 - nem túl jó hangszórókkal, de ennyiért a legjobb anyagminőséggel.
(#48257) zodo: ha a játékra kell, akkor a VGA teljes mértékben előnyt élvez mindennel szemben (kivétel az anyagminőség, hűtés és a garancia )
Szóval 120-130-ért GT520M, HD6470M szintűek vannak, 150-nél kezdődik a HD6650M, ez elég nagy ugrásHa 130 a limit, akkor Samu vagy Toshiba, ha 150ig el tudnak menni, akkor az L850
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Harcsai #48259 üzenetére
A531 Pentium B960-nal, 120k-ért
100-ért van Celeronnal - ezen a szinten azért még van egy kis különbség[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Harcsai #48799 üzenetére
Általában szokott lenni recovery partíció, az például egy lehetőség.
De ha letöltesz (akár torrentről is) egy Win7-t, mondjuk egy MSDN release-t, azt teljesen legális módon aktiválhatod a gép alján a Win7 matricán található kóddal
Csak arra figyelj, hogy olyan verziót használj, amihez érvényes a licenszkódod (Pl: Home Premium)[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest