- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- One mobilszolgáltatások
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avicularia
veterán
válasz
Lazarus911 #136817 üzenetére
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy kapok egy új Dell S3422DWG monitort, mert a régi pixelhibás lett. Le van akciózva rendesen a Samsung Odyssey Neo G7 S43CG700 monitor, kb. 65K ráfizetéssel le tudnám cserélni a Dellt a Samsungra. Érdemes lehet rámenni erre az upgrade-re?
Néztem youtube-on teszteket, de elég vegyesek a vélemények a Samsungról. -
válasz
Lazarus911 #136817 üzenetére
Valami ehhez hasonló 27-32" 4K monitort vennék [link] ha pénz ékszer nem számít akkor Eizo coloredge vagy Asus proart.
-
noblem1983
senior tag
válasz
Lazarus911 #135309 üzenetére
-
Cifu
félisten
válasz
Lazarus911 #135293 üzenetére
Nemrég én is átrágtam magam a témán, nekem is nagyon szimpatikus volt az ACER Predator X34V, de leginkább arra van panasz, hogy kicsi a fényereje SDR esetén, illetve HDR bekapcsolásával nincs mód színbeállítások módosítására, viszont a kék színt erősen eltolja lilába, amit az Oázis tesztjében is említenek és egy [Reddit post]-ban is.
Hosszas utána olvasgatás után sajnos ez is küzd azzal, hogy a QD-OLED panelekre jellemző rossz tükörződési tulajdonságok miatt valamennyire is világos dolgozószobába, irodába nem ajánlott ( [Rtings-en vannak erre vonatkozóan fotók, itt az Alienware-t linkelem] ).
Szóval én most visszafordultam a 42"-os LG OLED TV-k felé... -
válasz
Lazarus911 #135276 üzenetére
Az Oázis azért adja meg, mert a Samsung megadja. Ezt már leírtam tavaly is.
kisPocok Nincs mit!
-
kisPocok
csendes tag
válasz
Lazarus911 #135276 üzenetére
Velük is beszéltem és a javaslatukra hívtam fel a Samsungot, mert a garancia úgyis Samsungon keresztül történik (Oázis nincs érintve benne, magadnak kell intézni azt).
-
válasz
Lazarus911 #135264 üzenetére
Ez az. Én itt vettem náluk, ők adnak beégésre is garanciát és most valami brutálisan jó áron van pont itt.
-
válasz
Lazarus911 #135262 üzenetére
Nekem Samsung G8 van lassan egy éve. Hibátlanul működik és kb ugyan azokra használom amit írtál csak COD helyett PUBG és LOL.
Kinézetre (ami nyilván egyéni pref) szerintem mérföldekkel jobban néz ki, mint az AW.
Egyetlen "hátránya" a mini csatlakozók, de adnak igazából hozzá kábelt szóval az sem akkora gond. -
válasz
Lazarus911 #135260 üzenetére
Ugyan erre használom a Samsung G8-at. Szerintem a legjobb választás az főleg a jelenlegi árával.
-
válasz
Lazarus911 #107533 üzenetére
Annyiért nagyon jó szerintem.
Nekem az vagy egy ideje és lazán mondhatom, hogy az eddigi legjobb monitorom! -
BogyóBP
addikt
válasz
Lazarus911 #107533 üzenetére
Jól néz ki csak VGA is kell hozzá
-
Brekk
addikt
válasz
Lazarus911 #79767 üzenetére
Én kipróbáltam egymás után a kettőt összehasonlítás miatt. Az AOC egyértelműen jobb feketével és kontraszttal rendelkezik, de talán hajszálnyival mintha lassabb lenne a panel. Ellenben egy collal nagyobb is.
LG szokásos IPS, kis bevilágítás kis glow, de játékra hibátlan. A beégést nem tapasztaltam soha, pedig elég sok volt a kezemben. -
Lazarus911
aktív tag
válasz
Lazarus911 #79681 üzenetére
Senki nem tudja?
-
válasz
Lazarus911 #35057 üzenetére
Nem.
(#35059) ma.ci23
Az ASUS nagyon nem jó, a BenQ-val nem lősz bakot. -
< CyberBob >
őstag
válasz
Lazarus911 #34735 üzenetére
A MonitorGuru-nál biztos van egy pár Dell monitor.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Lazarus911 #34729 üzenetére
Igazából a "gémer monitor" mint kifejezés egy marhaság. Bő 10 éve simán mentek a monitorok 120-150 Hz-es frissítéssel és csak az lcd panelek megjelenésekor lett visszabutítva a frissítés 60Hz-re. Ideje lenne már a méret és felbontás növelés mellett a képkockák számát is növelni, de ez a normálisabb képet adó paneleknél vagy nem megoldható vagy nagyon drága lenne. Szerintem vegyél egy ips monitort aminek már elfogadható képe van vagy ha nem akarsz kompromisszumot akkor a játékhoz használj crt-t.
-
LW
őstag
válasz
Lazarus911 #34731 üzenetére
"technikailag meg nincs magyarázat, hogy hype.."
Tessék:
60Hz-es frissítés mellett 0,016 sec idő jut egy képkockára. 120Hz-es frissítés mellett 0,008 sec idő jut egy képkockára. Tegyük fel, hogy egy képkockával előbb meglátod az ellenséget, nyersz vele 8ms-et. Most mérd meg, hogy mekkora a reakcióidőd. Az olimpikonok reakcióideje 0,109 sec feletti. Miről beszélünk?Hozzá kell tenni a technológiából fakadó hátrányokat is, mert TN gyorsabb, mint egy IPS. Szóval korrigálom magam, ennél nagyobb különbség van, de egy BF3-nál ez elhanyagolható.
-
válasz
Lazarus911 #34731 üzenetére
Ki kell próbálni
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Lazarus911 #34729 üzenetére
Alapvetően igen, ha nem vagy annyira vérprofi játékos. A "gamer" dolgok általában túlhype-oltak. Van erről pár szó a téma összefoglalóban is.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Lazarus911 #34723 üzenetére
Én nem vagyok ilyen szintű FPS szakértő, de ez a "jobban adja" nekem nem igazán értelmezhető.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Lazarus911 #34720 üzenetére
Igen, de egy 60 Hz-es IPS-nek sincsen rossz képe, úgyhogy azért itt már elsősorban az FPS igényed a mérvadó. Mivel az adatlapodat nem látom, mivel szeretnél BF3-ban 120 FPS-t?
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz
Lazarus911 #34720 üzenetére
Az LG w2363D képe szerintem TN-től nem rossz szint, de tény, hogy én sem szívesen használnám elsődleges monitornak. Szerintem még az is egy járható út lehet, ha általános célra veszel egy jó IPS-t, játékra meg veszel egy jó állapotban lévő 21-es CRT-t, ami tud mondjuk 100Hz-et 1600x1200-ban (szerintem 10K alatt találasz ilyet), és akkor az meg lehet a gamer monca, ha elfér valahol az asztalon
Azt nem hiszem, hogy a kempelőket nehezebben szúrnád ki TN-en (ennyivel azért nem rosszabb a képük), viszont ha az adott monitor nem csak játék célra szolgálna, akkor szerintem is jobban jársz egy IPS-sel. Úgy értem, kisebb kompromisszum nélkülözni a 120Hz-et 1-2 játéknál, ahol jól jönne, mint nélkülözni az IPS előnyeit minden területen.
Egyébként ilyen kempervadászat szempontból esetleg egy WCG-s monitor tudna a segítségedre lenni. A nagy színterű monitorokon sokkal nagyobb a "kontraszt" az eltérő színek közt, szinte minden szín sokkal élénkebb. Ott már talán lehet ilyen fajta gyakorlati jelentőssége a színkezelésnek, de szerintem még ez esetben sem számottevő (ellenben a vizuális élmény -szerintem- nagyságrendekkel jobb WCG-vel)..
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Lazarus911 #34718 üzenetére
Szerintem ez egy jó meglátása a kollégának.
Persze azt tudni kell, hogy az ilyen lcd monitorok egyéb képi paraméterei jóval rosszabbak mint egy közepes 60Hz-es ips-é így jelenleg szerintem felesleges pénzkidobás.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Lazarus911 #34705 üzenetére
Ha a vga stabilan ki bírja számolni a 120 képkockát akkor egyértelmű, hogy jobb a 120Hz-es monitor és nem csak játékban hanem bármilyen gyors mozgást igénylő alkalmazásban. Persze jó szem és a gyors reakció képessége sem árt a felhasználó részéről, hogy ki tudja használni a több képkockányi tartalmat.
Persze azt tudni kell, hogy az ilyen lcd monitorok egyéb képi paraméterei jóval rosszabbak mint egy közepes 60Hz-es ips-é így jelenleg szerintem felesleges pénzkidobás. -
I3EI\ICE
aktív tag
válasz
Pörgős nagyon gyors FPS játéknál igenis nagy előny a 120Hz. Amit én tolok, azt képtelen vagyok 60Hz-en játszani, 120Hz-es monitoron viszont már bőven elég folyamatos. Ennek ellenére a fent nevezett BenQ-t én nem venném meg, mert az valóban nagyon drága ahhoz képest hogy TN. Nekem LG W2363D-m van ilyen célra. Manapság már nehezen találni (és csakis használtan, mert régóta nincs forgalomban), de ennek legalább egy viszonylag reális 40ezer körüli használtpiaci értéke van...
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Igen, ez így van, de szerintem akinek a 60 FPS nem elég folyamatos, annak a 120 sem lesz az, mert inkább a szemével van gond. Ez nem ellened irányul.
-
LW
őstag
válasz
Lazarus911 #34697 üzenetére
Ha leültetnéd őket egy régi lassú TFT monitor elé, akkor is ugyan úgy játszanának.
Ahogy fejhallgatóból is van gémer és nem gémer. Egy becsületes fejhallgató jó erősítővel/hangkártyával bármilyen ripiropi gémer fülest felülmúl minden téren ugyan azon az áron. -
madgie
titán
válasz
Lazarus911 #34697 üzenetére
Az sem lehet véletlen, hogy egy ceruzahegyezőt is el tudnak tripla áron adni, ha ráraknak egy kék ledet és ráírják, hogy gémer.
-
LW
őstag
válasz
Lazarus911 #34689 üzenetére
A viccet félretéve az említett BenQ jobb válaszidővel rendelkezik, cserébe sokkal rosszabb képminősége van. Ez csak gémer csillivilli, az ember reakcióideje bőven nem ezen múlik.
-
stranger28
addikt
válasz
Lazarus911 #34689 üzenetére
Mond meg nekik, hogy napi 4x2 fejesugrás a Tajgetoszról nagyon odatesz a szkillnek.
TN panel + sok csicsás parasztvakítás az a monitor szvsz. Gémereknél gyakran előfordul, hogy betalál. Mint az i7 a hét magjával.
-
stranger28
addikt
válasz
Lazarus911 #34669 üzenetére
Nézd meg, ha tudod.
-
Lazarus911
aktív tag
válasz
Lazarus911 #34667 üzenetére
ja.... megtaláltam.. Kussoltam :-D
Akkor veszek egy ilyen monitort sztem :-D
KÖszi a segítséget.. -
stranger28
addikt
válasz
Lazarus911 #34667 üzenetére
Ott vannak a képek is például, azokon elég jól látszik a dolog.
-
stranger28
addikt
válasz
Lazarus911 #34663 üzenetére
Itt van a link, ami az összefoglalóban is, ez azért több, mint elég szvsz.
Nézd meg élőben, aztán mehet a móka. Pesten még jó dolgod is van, mert ott fellelhetőek az ajánlott képbótok.
-
stranger28
addikt
válasz
Lazarus911 #34661 üzenetére
Pont ez van leírva az összefoglalóban, hogy mi a helyzet a 8 ms ügyében.
72Hz, jó az input lag/válaszidő, és 23 colon már látsz is mindent. Ennyi kb. ami neked lényeges lesz. Többi szintén le van firkantva.
-
stranger28
addikt
válasz
Lazarus911 #34659 üzenetére
Azonos felbontásnál igen, nagyobb lesz a pixel természetesen.
Hiányoltad az ajánlást: Dell U2312HM? Sok finomságot tud, ami neked jól jön, meg még többet is.
-
stranger28
addikt
válasz
Lazarus911 #34657 üzenetére
Teljesen jó az IPS játékra, amennyiben nem hc versenyezni akarsz vele járni. De minden ott van leírva, tényleg.
Komolyan nem értem mire vagy kíváncsi.
-
stranger28
addikt
válasz
Lazarus911 #34655 üzenetére
Dehogynem, csak már unom leírni a típusokat. Ott vannak összefoglalóban.
-
stranger28
addikt
válasz
Lazarus911 #34653 üzenetére
A gyorsaságra mondom főleg, egyébként meg nyilván az ajánlottak lesznek ajánlva.
Másra se nagyon fog kelleni a 120Hz véleményem szerint, de ez is sajnos emberfüggő, valaki látni véli... meg kéne nézni. Viszont, hogy előnyöd nem lesz belőle játékban, az 100% részemről.
Google-be írd be, hogy bf3 hit detection fix, van pár jónak tűnő, amire írták többet, hogy segít. Én már rég nem tolom, úgyhogy sajnos saját tapasztalatból nem tudok neked linkelni.
-
stranger28
addikt
válasz
Lazarus911 #34651 üzenetére
BF3-nak eleve fos a motorja hit téren, én azért nem áldoznék ennyit. Inkább próbáld meg a neten található fixeket a bugra, amit évek óta nem javítanak és a nyakam tenném rá, hogy a 4-ben sem fognak. Szóval szerintem pont nem a 120Hz-től lesz jobb.
Másrészt meg összefoglaló.
-
Teaway
veterán
válasz
Lazarus911 #9128 üzenetére
Vagy nézz rá egy HP ZR24W-re.
Sonja:
Már hogyne létezne: LG E2770V-BF -
Isual
veterán
válasz
Lazarus911 #9128 üzenetére
Szerintem Te is kövesd figyelemmel a Dell U2412M hazai érkezését s árazását!
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG LS32DG800SUXEN ) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95Qx-B 45" Ívelt OLED MLA Wqhd 240HZ 0.03 MS Gaming Monitor !
- Samsung S24D590PL 24" FHD monitor
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Pad SE 11 8/256GB / 12 hó jótállással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest