Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Magisk
- EKG-val és forgatható koronával várható a OnePlus Watch 3
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sfefe
addikt
válasz syIex #132383 üzenetére
Nem Neked volt 27es LG oleded?
Nálam akkor csinálja annál...
Mikor elmegy pihenni vagy kikapcsolom a gépet... A monitort meg nem és ki is írja..Én mondjuk ezt a monitort nem szoktam a kikapcsoló gombbal kikapcsolni...ez baj?
Hosszabbítót szoktam lenyomni aztán mikor bekapcsolnám a gépet hosszabitó be és ennyi..."él" a monitor...Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz sztivo #132277 üzenetére
Vegyél OLED -et nekem bejött hálisten.... ( tudom még sajna nem annyira baráti az ára, de jövőre lehet jobb lesz jön egy csomó Oled)
Bár ez egyik ugye csere lett de most faszának tűnnek ..
Ezt Én 120hz-re állítottam ( 240max van) vga-m is gyenge még hozzá...
(Páromnak is ennyire de neki is kell bele VGA a proci marha karcsú hozzá )Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz BogyóBP #131930 üzenetére
Mivel elégszik meg?
A 12 bit 144hzel? Annyi, hogy nem bírja a maxot a 240hzet, de netezni meg filmezni minek...
Mert az 1060on ennyi tud menni DP 1.4 (DSC-vel). HDMI 2.0 az nem jó..
Azért milyen LCD nyomja ugyanezt...
És ez csak egy 10en éves 1060...[ Szerkesztve ]
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz BogyóBP #131927 üzenetére
Ez is húzós volt ennyiért... nem vagyok milliomos de ha olvastad miről cseréltem ( nem olyan régi hsz-ek) akkor látod nemigen cserélgetem a monitorokat.... 17 évig használtam 19es kocka mva paneles samut... meg megy de már illő volt vmi nagyobb mert a szemünk sem a régi és lehet erről tehet a régi monitor is pláne páromé ami neki volt BenQ az még tnes panel volt...
És mint írtam amit néztem 2 LCD majdnem hasonló árban van akkor már inkább oled... tv-n 55 ös VA paneles FHD Sony és maradni is fog míg bírja....anno ez volt a legjobb ami ajánlott volt .10en éve...
Azért monitor is van pár éve Oled és ebben is van már xy védelem mint tv-ben hát be próbálom...remélem sok ideig marad persze arra nem számítok, hogy addig míg a kis Samu mert sajna ma nem erről szól a világ...Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz BogyóBP #131926 üzenetére
300k volt, de majdnem ennyiért néztem LCD is... és ha már ez van 300ért akkor mindek vegyek " elavult" LCD-t?
Azért az 1060as 12 biten nyomja 144hzel pl WoT ezen a felbontáson 70-80 FPS... annyira azért nem szar mint írod....
A 3000g pedig hát igen az szarra sem jó...
De a kuka kép azért erős mert 8bit? Bármelyik lcdhez képest brutál képe van még 8 biten is....
De ha bemegy az 1060as az Ő gépébe akkor 12 bit 144 hz.... az sem szar azért na... A képe meg hát oled.... tv sem tud többet....Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz BogyóBP #131923 üzenetére
Jó, hogy írtad mert pont erről olvasgatok már pár napja.
Most egy gtx 1060 6gb van a gépemben van DP 1.4 meg HDMI 2.0.
Ha jól olvastam ebben a szituban a DP a jobb. De ha vennék egy új kártyát azon már van HDMI 2.1. Akkor már inkább azzal érdemes csatlakoztatni.
A monitor a mostanában vett OLED 27es LG.
Ezen van HDMI 2.1 de ami fura ha jól olvastam DP-ből csak 1.4 van. Nem is értem miért nem a 2.0 ami szinte ugyanaz mint a most megjelent DP2.1.
Na mindegy, a lényeg most a DP-n jobb össze kötnöm míg nem veszek új kártyát amin lesz HDMI 2.1.
Páromnak is ez a monitor lett véve de neki egy 3000g proci van a gépben videokártya nincs.( direkt mert elég a proci) hát nem
A 3000g nem igazán megy 1440p 120/144 hz-en 240en meg pláne. De neki ez úgyis mindegy nem játszik.de 120hzen is látszik, hogy dadog.
Na most vagy veszek egy 5600g-t vagy ha Én veszek egy új kártyát magamnak akkor megkapja az enyémet ( gtx 1060 6gb) és össze lesz neki kötve DP-vel.( ugye a az 1060on csak HDMI 2.0 van ) Most HDMI -vel van mert a lapon van HDMI 2.1....
Ja meg most csak 8 bit eleve a proci miatt nála... nem olvastam utána még az 5600g vagy 5700g mit bír... vagy proci csere vagy beteszem majd az Én videokártyámat hozzá...Szóval igen ahogy írod nem egyszerű ezeket is összeválogatni mit mivel érdemes összekötni...
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Akinek van ilyen LG Oled monitorja?
[link]
(Vagy másmilyen. )Ha megkérem rám írna?
Köszi
SfefeAz élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
Hívtak ma LG-től elméletileg holnap jön a 2 oled.
Mit érdemes futtatni rajta ha kell egyáltalán?
(Nagyon rég vettem már monitort 17 éves a mostani is)
Tv-t mikor vettem ott mondták miket nézzek itt mit kell?
(Nem oled tv)
Meg mire kell majd figyelni olednél?[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Tudtam rendelni LG webáruházból 27es oled monitort. Bár a héten nem volt elérhető írtam is az LG-nek, hogy mikor lesz újra kapható.. kb 2 napja is néztem és nem volt..
LG-től azt mondták nem tudják megmondani mikor lesz újra elérhető..
Na most pont néztem és rendelhető volt. Na mondom rendelek 2-t mert kell páromnak is. Hat nem engedte( listát lehetett lejjebb görgetni , hogy többet választok ki de nem engedte de valószínű azért mert eleve csak 1 volt ) nem baj Én rendeltem magamnak meg regeltem párom mail címét is, hogy rendelek akkor neki is egyet.. hát a termék nem elérhető..
Ez fura, hogy nem e egy visszaküldött darabot küldenek majd Nekem...Ha vissza csomagolt azt miből lehet megállapítani?
Van vmi menü, hogy mennyit ment a monitor eddig?Gondolom ha visszaküldött termék a kábeleket meg ezeket úgyis kicserélik és újat tesznek bele..
Ez fura, hogy csak 1 volt...
Ha még bontott vissza küldött termék azt nem olcsóbban kellene árulni? Kupon nélkül olcsóbban...Innen nem küldött vki vissza 27es oled monitort?
[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
válasz Hiei555 #131564 üzenetére
Én is néztem ezt is... Régebben is meg a szintén 27es predatort is amit ma nem lehet kapni csak a nagy tesóját amit már linkeltem...
Feke egyenetlenség miatt mondtam le róla amit rtingsen írnak..bár írják ugye ez panel függő melyiket mennyire...
Kalibralni kellene mert anélkül elég rossz értéket kapott de utána 9.8... az nagyon baba...[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
válasz Sir Default #131504 üzenetére
Olvastam beszamolokat errol a Pro artol ja de nem tudom.... Kontraszt annyira nem fenyes bar jo monitornak mondjak.
Amit linkeltem monitorokat az egyik predator annak a kis tesojarol lattam tesztet nem rossz... Pro artokrol meg a regebbiek vannak csak rtingsen azok meg annyira nem remekeltek, bar ez lehet sokkal jobb.4.5 eves az oled paneles telom azon sincs semmi beeeges bar az lehet mas technologia... de azert pl 10ev az nem 4.5.
-
sfefe
addikt
-
sfefe
addikt
-
sfefe
addikt
válasz sztivo #131494 üzenetére
Értem, hogy drága de most olcsóbban vegyek "szarabbat"?
Nagyon ritkán cserélek monitort a mostani is 15-7 éves már a Samu 193p+...
Ezért inkább veszek drágábbat de sokáig az lesz...
Amit linkeltem Predator (igaz az 32es bár nem tudom kell e akkora Nekem kb 80-90 centire) az is 250k a szintén 32es pro art meg 270k..
Az oled meg így a 20%-al lenne 296k... Igaz "csak" 27es.... Bár valószínű a 19es kocka Samuhoz képest a 27es is óriási lenne...Csak nem tudom ezek az oledek mennyire számítanak kiforrot technikának, ( ezek bírnábak legalább 10 évet?) hogy ez vagy inkább egy jobbnak számító IPS.. pl amiket linkeltem..( Pláne, hogy VA-t akartam az elején de az szinte mind hajlított csoda)
-
-
sfefe
addikt
válasz sztivo #131489 üzenetére
Nem hiszem...
De jó monitort vennék mindenképpen.
Adatai alapján nem tűnik rossznak.
Forgatható, type C van rajta, hangszóró is persze ki tudja mennyit ér bár legtöbbször ugye fejhallgatót használ....
Remélem jó panel van benne ...Ha arra gondolsz szerkeszt e képet vagy vmi hasonló azt nem .
Szerinted nem jó a monitor ezekre vagy van olcsóbban is? Olcsóbbaktól tartok milyen olcsósított panel lenne bennük...
Gondolkodtam még oleden is de az még talán nincs ki forrva ennyire vagy nem tudom ..
Még Nekem is gondolkodom, hogy a fent említett kettő vagy 27es pl LG oled.
Mit javasolnál?
Az említettek nem jók, vagy vannak újabbak? Bár a 27es pro art oázis oldal szerint új modell...Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Meg mindig nezegtem.
Paromnak ezt neztem ki:
[link]
Netezik. filmet+sorozatot nez meg bongeszos jatek...Magamnak:
[link]
[link]
Jatek WoT, meg talan majd Diablo 4, netezes. filmezes...VA panelbol nemigen van ami nem hajlitott mert azt nem szeretnenk.
Parom Pro artjarol nem talaltam tesztet az rtingsen mert gondolom meg uj es regebbiek vannak tesztelve de gondolom azoknal ez jobb.
Magamnak kinezettekrol sem nagyon van teszt bar a predatornak a kis tesoja a 27es [link] az van az rtingsen. ( mar ha ugyanaz a panel van benne )
De a predator es a pro art kb hasonlo ertekekkel rendelkezik...Ezekrol velemeny?
[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
Úgy látom nem úszom meg a VGA cserét....
Mostanában inkább csak filmezek rajta vagy 1 hónapja nem játszottam..
Filmezéshez gondolom elég a 32 4k-ra
Mi kellene Radeon 6700XT?Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Egy gtx 1060 6gb kártya mennyire lenne elég egy 32es 4k monitorhoz a WoT alatt?
Meg a Diablo 4 alatt?Köszi
-
sfefe
addikt
válasz totron #131418 üzenetére
Ja részemről ha telokból indulok ki akkor az irodai is legyen legalább 120hz... Nem kell 240 meg 300x az nekem is tök feleseleges6.. meg játékra is...
És igen ne is vibráljon...
Én sem tudtam meg monitort választani mert mindegyiknek van vmi baja...igaz élőben is jó lenne látni párat... Így marad 10en sok éves Samu 193p+
Ez nem ips hanem vmi va de ahogy nézem a régi leírását ez akkor volt 1000es kontraszt...ha meg így nézem lehet jó az ips is mert azok is kb ennyit tudnak...az oled sajna elég drága még...Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131357 üzenetére
[link] vagy a teso [link]
Ha nem az oled akkor ezek?
Ahogy olvasom csak a 4k vs 2k a kulonbseg meg a hdmi...Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131354 üzenetére
Akkor várjunk a vásárlással vagy vegyünk vmit aztán 10 év múlva oled?😉
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131350 üzenetére
Es mondjuk az LG Oled?
Vagy az is meg nem kiforrot?Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131337 üzenetére
Ez is jonak tunik de nem lattam tesztet rola rtingsen.
[link]Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131337 üzenetére
koszi szepen.
Hat sajna eleg gyer a kinalat.
Neztem ezeket is:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]De amennyit tudnak meg amennyibe kerulnek hat onnan nemelyiknel mar nincs messze ez:
[link]
Bar az olednel is van problema az szovegekkel ahogy olvasom...[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131324 üzenetére
Hu, ertem...
Es melyik a legjobb IPS monitor 27es 2kban?
Es VA-ban ami kevesbe hajlitott?
Vagy inkabb szanjak ra tobbet es pl LG oled?
( vagy az meg nincs annyira kiforrva? )Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131320 üzenetére
Az a baj meg En sem tudom milyen kell.
Amugy nem igaz mert ugye egy szuper VA-t szeretnek csak irtad az nincs csak hajlitottban leginkabb azt meg nem szeretnek...Igy IPS-ben mondjuk a legjobbat ami mondjuk kepileg kozelit egy VA-hoz.. ( kontrasztra ertem ).
De igen olyasmi amit irsz.
Pl melyik a legjobb IPS monitor? Nagy kontraszt, szemkimelo...
Olvasom van pwm mentes, az kimeli a szemet vagy mire jo? Annyira nem olvastam ennek utana csak itt par lapot vissza...Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131313 üzenetére
Ertem..
Es IPS-ben melyik a legjobb monitor aminek van jo kontrasztja es szemkimelo is?
Mondjuk ha az ar nem szamit.. 27esben.( olvasom itt, hog vannak mar mini ledes meg zonas monitorok mint a tvk azok mennyire jok? )
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131296 üzenetére
Megneztem oket. Ennyi az ossz valasztek?
VA es sik kepernyo teren? Es mondjuk legyen nagyobb Hz is?Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131296 üzenetére
Köszi szépen megnézem ezeket, nekem kimondottan játékos nem hiszem kellene a wothoz meg a Diablo 4hez...
Most egy elég régi samum van 19es meg 5:4es azt hiszem...
70-80 centire lehet elég a 27es is..
Páromnak is szintén ez vagy ezek gondolom..Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131295 üzenetére
Szia, 16:9 nem szeretnék nagyon "nyújtottat".
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131292 üzenetére
Szis, Nekem is tudnál javasolni párat?
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Kis segitseget kernek.
Paromnak vennek vmi jo fajta szemkimelos VA monitort 25/27es meretben es ne legyen hajlitott...
Netezes+ filmnezes...
( kb 100-150k-ig )Aztan magamnak is vmi jo fajta VA 27est jatek pl wot, diablo meg filmnezes ... szinten ne legyen hajlitott.
( bar gondolkodtam a 32esen csak nem tudom kb 70-80 centirol nem e lenne nagy )
( kb 200-250ig vagy akar tobbert is ha megeri )
Amugy gondolkodtam az Oleden de azt meg dragallom. Vagy varjak meg egy evet es talan olcsobb lesz az Oled?....Elore is koszi
sfefeAz élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz Celithrandi #121597 üzenetére
Sorozatokat Én is monitoron nézek....
-
sfefe
addikt
válasz galaktikus #121288 üzenetére
PL En sem vennek IPS-t. Este sokat filmezek/sorozatozom rajta, jatek is van de pl wot/diablo 3 tokmindegy... Nalam ezert csak VA.
OLED marha draga annyit nem adok erte.Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Sorozatokhoz és filmekhez melyik monitor lenne jó választás manapság?
-
sfefe
addikt
Ez nálunk soha nem lesz kapható:
acer xb273u gxAz élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Ez nem lesz nalunk kaphato?
[link]Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz South Velen #118914 üzenetére
Vagy az Acer: [link]
-
sfefe
addikt
válasz Komplikato #118843 üzenetére
Úgymond drágáért sincs?
-
sfefe
addikt
válasz Szupercsirke #118832 üzenetére
Hát ahogy nézem kontraszt az nem nagyon van...
-
sfefe
addikt
válasz South Velen #118746 üzenetére
Gondolom 4k-hoz komolyabb gép kell...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest