Keresés

Aktív témák

• HEBI

senior tag

válasz atus #102 üzenetére

Hát igen, de meglehetősen kevés ember él Magyarországon, aki hallotta Őket élőben, magyarul nincs összehasonlítási alap, azt adnak el amit akarnak. Azaz itt a ''hatásos'' megszólaltatáson van a hangsúly!
    De igazad van, ezekre a koncertekre tényleg ''nehéz'' eljutni, itt még a pénz sem segít.

• HEBI

senior tag

Állítólag én is érzékeny vagyok a minőségre zenehallgatás terén, de egy érdekes dolgot figyeltem meg magamon. Minden megszokás, tapasztalat kérdése, azaz a különbséget észreveszem két cucc között (és itt most ne viccelődjünk az optikai meg a koax kábelekkel, ezek között ha hallható különbség van az D/A konverzió hibája, amihez meg a kábelnek semmi köze) de ettől még valami vagy megfelelően szól (minden rögzített hang(szer) szól) vagy valamilyen téren gyenge. Egyszer azt tessék kipróbálni, hogy egy torz hangképpel rendelkező cuccot tessék huzamosabb ideig hallgatni (nálam kb. 20 perc) és az agy(am) helyrerakja amit hall és megszokod -mondhatjuk tetszik- azt is hallod ami ott van, de csak gyengén. Ha ezután egy másik forrásból hallgatod ugyanazt, akkor egy bizonyos idő elteltével ugyanazt hallod. Értelemszerűen egy jobb cuccal gyorsabb éred el a kívánt hatást. Ezért jók a márkás cuccok, mert ott a hatásra mennek, nem a 45.000 HUFos Philpis musiccenterről beszélek, de a cél ott is ugyanaz, csak épp vizuálisan.
    A másik megjegyzésem, hogy lehet azt mondani, hogy egy bizonyos konkrét hangszer (haver hegedűje) hangját ez a szett adja vissza a legjobban, de ez értelemszerűen nagy sokmindentől függ, és főleg a rögzítés és a lejátszás összehangolásáról. Jó, hogy vannak szabványok, de milyenek...
    Ezek után aki tökéletes minőségű koncertet akar otthon, az hívja meg az adott zenekart. Sokan a HIFIjükre költött pénzből lemehetnének jópár élő(!) koncertre!
    A másik dolog a helyszín, otthon a szobában egy jó fejhallgató is csodákra képes.
    Bezzeg, ha nekem lenne egy jó magas tágas nyitott szobám, akkor lehetne keresni az akusztikailag megfelelő hangfalakat és elhelyezést...
    A másik dolog, ami érdekelne a jó minőségű CD és a DVD-A közötti különbség.
    A témához pedig:
    Panasonic S75 - Genius HT 5.1 - Philips TV (Ebben a pici panelben több, mint kellene). Az egész megvolt 135.000 HUFból és melyik az a szuper szett ami egy 12 négyzetméteres szobában jobban szólna...

[Szerkesztve]

Aktív témák