- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Yettel topik
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
nagyúr
De nem ez a kérdés továbbra sem; Van-e a piacon jobb dedikált hangkártya, amire érdemes lecserélni a meglévőt. Ha van, akkor nyilván nem probléma egy ahhoz kategóriájában igazodó fejhallgatót venni.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz FoxiestFox #25004 üzenetére
Ha szükséges, akkor cserélem azt is egy-két kategóriával magasabbra. Csak a kérdés, hogy van-e szignifikánsabb jobb alternatíva belső dedikált hangkártyából.
-
snecy20
nagyúr
Sziasztok,
Tudtok olyan belső hangkártyát mondani, ami az Asus Xonar Essence STX(I)-hez képest egyértelmű és érezhető előrelépést jelentene? Jelenleg egy Audio-Technika ATH-M30x-szel használva.
-
-
snecy20
nagyúr
válasz Kami11 #20832 üzenetére
Használtam egy kis ideig a Z-t, legalább olyan szépen szól, mint a Xonar Essence STX, sőt, zenehallgatásra talán még egy kicsit jobb is a Z mint az Essence, de driveresen okozott kellemetlen pillanatokat, és hajlamos volt recsegni egy idő után. Aztán lehet hogy csak az akkori hardverkörnyezetet nem szerette.
-
snecy20
nagyúr
válasz Kean_Sorbo #20829 üzenetére
Lényegében többtényezős játék az, ameddig az ember eljut oda, hogy elégedett legyen azzal amit hall.
Egy ideig a felelősség nagy részét áthárítottam az aktuális hangkártyáimra, de csak addig, amíg nem vettem egy Audio-Technica ATH-M50x fejest. Nem high-end cucc, de a nagy átlaghoz képest 100x komolyabb szint, a 6-8ezer forintos Hama fejhallgatókhoz képest meg egy teljesen más univerzum... de emellé már elkell a Xonar STX II, teszem hozzá.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz DarthSun #20792 üzenetére
"Sokak véleménye szerint nem adott plusszt nekik a dedikált kártya az alaplapihoz képest."
Ha van egy minőségi, különálló hangkártyád, azt azért tudni is kell jól beállítani szoftveresen. Sok user erre már nem nagyon veszi a fáradságot / nem néz utána, gondolván úgyis jó lesz minden gyári értékeken hagyva.
A valóság ezzel szemben az hogy nagyon nem, még egy Xonar Essence STX II-n is lehet olyan beállításokat alkalmazni, hogy az ember azt mondaná, hogy ez semmivel sem jobb, mint egy 10 évvel ezelőtti alaplapi integrált.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
-
snecy20
nagyúr
válasz bombibmw #20479 üzenetére
Én a Sound Blaster Z-vel elég sokat szívtam, játékok alatt recsegett ropogott, meg hirtelen elment a hang, vissza is vittem, és lett apróról egy Xonar Essence STX.
Lényegében a Windows 10 megjelenésének heteiben elérhető lett a drivere, azóta kifogástalanul megy Win10 alatt.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz Goldmen75 #20460 üzenetére
Nekem eddig az a tapasztalatom, hogy Asus Xonar-ból igazából csak az Essence STX I-II amik hozzák a magas minőséget. De ezek még mindig zsebbe nyúlósok, viszont használtan ki lehet fogni némelyiket annyiért, mint amennyibe újonnan mennek az ezektől sokkal gyengébb DX-XD-DSX-D1-DG-DGX példányok.
-
snecy20
nagyúr
válasz SunMount3r #17334 üzenetére
Az alaplapik mindig jobban terhelik a CPU-t. Nálam dedikált hangkártyával, foobar lejátszóval 0.3%-on terheli csak a procit.
-
snecy20
nagyúr
válasz Johnny Cage #17303 üzenetére
Persze. Elég egyértelműen lehúzós vélemény, jó ha a negyede igaz.
-
snecy20
nagyúr
Van most hardveraprón két PCI-os Essence ST is. Aki hangkari vásárláson gondolkodik, csapjon le rájuk, 30k-ra biztos lealkudhatóak.
-
snecy20
nagyúr
válasz Szöcsbi #17292 üzenetére
Én ugye kimondottan zenehallgatáshoz vettem zárt AudioTechnika fejhallgatóhoz. Jellegzetességeiben amúgy nagyon hasonló a Sound Blaster Z-hez, vaktesztben nem tudnám megmondani melyik-melyik, de ahogy már írták az Essence fejhallgató-erősítője jóval jobb. Driverben van játékokhoz való profil is, egész komoly, és bár nem igazán szempont nálam hogy játékok alatt miként teljesít, de ezt a gyári profilt mindig benyomom játékindítás előtt, mert eléggé jól variál ilyenkor a beállításokkal. Igazából az újonnan való ára eléggé érthetetlen, mert pár éve ment 40k-ba is, de az biztos hogy az elérhető árú hangkártyák között az egyik legjobb. Amúgy iszonyat hangerőt tud átvinni, ha a 300-600Ohm-os beállításokkal használjuk...
-
snecy20
nagyúr
válasz Szöcsbi #17282 üzenetére
Elbizonytalanítsalak?
Ipon-on olvastam egy ilyen véleményt az XD/DX-ről, készpénznek venni azért nem kell, mert néhol olvasni a 'SB Z'-ről is cifrákat."Ez a kártya egy ipari hulladék. Most meg is próbálok lebeszélni róla mindenkit.
Amúgy sem egy hűde nemtommilyen hangminőség, amit produkál, az egy régebbi alaplapi codecnél éppen jobb, egy újabbhoz képest meg nem mondom a különbséget.
DE.
A kártya néha behülyül, és iszonyatos hangerősségű statikus zaj jön belőle, de olyan, hogy megsüketülsz. Íme videón, hogy kell elképzelni: [link]
Ahogy öregszik a kártya, úgy lesz egyre durvább. Ez nem csak egyedi probléma, google-ezzetek erre "xonar dx static noise".
Senkinek nem ajánlom, kidobott pénz."
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz SharpSA #17204 üzenetére
Én lossless zene anyagokkal tesztelem a hangkártyákat elsősorban, abban kifogástalan hangminőséget mutat.
De amúgy az a tapasztalatom, hogy amelyik hangkártya zenék alatt jól domborít és tisztán szól, az játékok alatt sem tud rossz lenni, bár e téren biztos van aki kompetensebb, a térhangzásáról hülyeséget nem akarok mondani.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz Johnny Cage #17200 üzenetére
Igény kérdése. Olcsó fejhallgatóhoz természetesen elég az olcsó hangkártya is.
Nálam volt pár hónapig egy Xonar DG, de kb. mindenben jobbnak éreztem az ősrégi Audigy1-et.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz Szöcsbi #17198 üzenetére
Sound Blaster Z veri hangminőségben a 20k alatti Asus Xonarokat, úgyhogy bár nem olcsó, érdemes abba beruházni mert utána max. akkor kell lecserélned ha majd eltűnnek az alaplapokról a PCI-E foglalatok...(ami nem most lesz. )
Én 13 évig nyüstöltem egy Audigy 1-et... A mostani alaplapomon már nincs sima PCI, csak ezért váltottam le.[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz Szöcsbi #17196 üzenetére
Kis kutakodással, szerencsével 25k-ért kapni használtan Xonar Essence ST / STX-et, az egy mindenféle igényt kielégítő kártya. Újonnan van 22k-ért Sound Blaster Z, hangminősége alapján az is nagyon jó. Ezek alá én speciel nem nagyon mennék...vannak olcsó(bb) fejhallgató-erősítős Xonarok, játékhoz azok biztos elmennek, de zenéhez abszolút nem.
-
snecy20
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
válasz RetepNyaraB #17156 üzenetére
Uni Xonar 1.75a driver eddig szépen teszi a dolgát.
Ugyanebben a hardver és szoftverkörnyezetben úgy szívtam a SoundBlaster Z-vel és a driverjeivel mint a torkosborz.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
Sziasztok!
A napokban egy PCI-e ASUS Xonar Essence STX hangkártyához fogok hozzájutni, és egy kis tapasztalat érdekelne, akinek van ilyenje, hogy Windows 8.1 64bit alatt miképp muzsikál a kártya illetve a drájvere, kell-e valami alternatív megoldásokhoz folyamodni vagy egyből jó lesz minden.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Horgász topik
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- EAFC 25
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk