- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Asus Xonar DX hangkártya és a windows hangkezelése, meg egy Yamaha RX-V377 és az S/PDIF digitális csatlakozás kapcsán megtörtént fejleményekről és egy megoldásról írnák néhány sort. Ha nem érint valakit vagy nem érdekel a téma nyugodtan hagyjátok figyelmen kivül. Majd egy héttel ezelőtt nyugodtan filmeztem, játszottam és használtam a PC-t és hangtechnikát gondtalanul. Aztán váratlanul elkezdödött a BSOD sorozatos random előfordulása. Böngészés, filmnézés vagy csak simán a windows feladatkezelőben használtam az egeret vagy fájlokat helyeztem át. Gondoltam tápegység. A Chieftec 550W-os tápegység majd egy éve került hozzám és nagyjából 60-70%-ra voltam képes leterhelni játék közben, de ez a tápnak nem okozott akkora terhelést hogy letiltsa a 12V-os ágat és hüvősnek és halknak is nevezhetem nyugodtan. Azért szereztem egy Corsair HX650 tápegységet (90% hatásfok és minimális feszültség ingadozás erős terhelésen) és ezzel is jöttek a BSOD fagyások. Adtam neki egy friss windows telepitést, majd elkezdtem visszarakni a drivereket és programokat: 14.12 Catalyst driver és a Leadtek PVR 2100 tévétuner dolgainak telepitése után megint BSOD. Majd egy felismerés a Net-en kutakodva (ez nálam egy Windows hiba). Optikai kábelen megy az 5.1-es hang és ez eddig nem okozott gondot nálam. Majd feltünt, hogy tv nézés után a windows-ban egyáltalán nincs hang. MPC-HC filmnézés közben minden rendben (DTS és DD 5.1-ben dekodolta a hangot). ASUS Audio Centerben átirtam DD Live-ra az S/PDIF kimenetet, majd az AIMP3 erre nem adott hangot és minden forrásból csak Dolby Digital jel érkezett. Majd két nap állitgatás következett... és BSOD... megint friss windows 7 telepités. Most itt megadtam egy a régitől merőben eltérő beállitásokat a PC-re és most megszüntek a fagyások és az erősitő is a forrásnak megfelelően kódolja le a hangot. A windows hiba forrása a két csatornás hang kezelés alapértelmezése, ami esetenként a S/PDIF Pass-through beállitást is letiltja vagy magszakitja. Erre az esetemben ezt a megoldást ajánlották: alapértelmezett Hangszórók lejátszóeszközök és Asus Audio Centerben DD Live. MPC-HC lejátszóban az S/PDIF Pass-through most megy forrásnak megfelelően kódolva a hangot. Nem tudom miért lett egyik napról a másikra használhatatlan a PC, és ezeket a beáálitásokat már véglegesnek tudhatom-e...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest