- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
bajnokpityu #38857 üzenetére
Vót má'
(#38855) Dave™ Nekem már nem viszket a tenyerem.
Tulajdonképpen a HD700-zal se tudnék mit kezdeni. Fejhallgatót 90-95%-ban utazás közben használok, oda mindenképpen zárt kell, és oda megtaláltam a 840-t, mint megoldást. A fennmaradó 5-10%-ra pedig már most is túl sok fülesem van
-
válasz
bajnokpityu #38773 üzenetére
És nem is különbözik annyira a véleményünk.
Nekem is a közepe, és magasai és tere miatt tetszik a HD650. Nagyon tetszik, de csak olyan zenével, ami mélyekben nem aktív és sűrű, mivel így tud érvényesülni a közép. A mélyeivel sem feltétlenül a mennyiség a gond, hanem, hogy túl lassú, és ezáltal mélyben aktív zenénél a hangzás besűrűsödik, mint valami massza. Második (értsd: nem valami után második, hanem nem egyedüli) fülesnek nagyon jó, de már sok második fülesem van, és a korlátozott használhatóságához képest nekem túl sokba kerül. Aki viszont kevésbé széles palettán hallgat zenét (bár mostanában én is szinte csak olyat hallgatok, ami 650-nel lenne jó), annak jó lehet.
(#38836) zsiv Ilyen fülesekhez az EMU sajnos kalap sz*r. Az AKG 2xx vonalat felejtsd el. Esetleg K/Q6/701/2 (
), HD600, vagy valami zártabb: K550, ATH-M50, SRH940, SRH840, HD250
-
válasz
bigmasterg #38700 üzenetére
Örömmel kibékülnék az AKG pántok 20-30 éves működési időtartamával. Ez a Shure addigra már apró darabokra fog hullani, és férgek lakmároznak a testéből
-
Dehogy badarság. A visszaverődés nem cseszi összevissza a frekvenciákat. A membrán, mint hangkeltő eszköz viszont már eleve rossz frekvenciákat ad le, és teszi mindezt ráadásul fáziskutyulással. Meg van ez zártak esetén is kisebb nagyobb mértékben, nem open-only megoldás ez.
(#38698) fi:zi'k Ezért mondtam a K240-t, mert a Kx00/01 pántok is el vannak cseszve. A K500 pántját hetekig tördeltem, mire két órát elviseltem vele.
-
Igen, de a zártban visszaverődött hullámok még mindig természetesebbek, mint a a membrán által összevissza kutyult frekvenciák, amivel a nagy teret létrehozzák.
Egyébként jól elvagyunk, mindenki hallgat, mint a sír, mi meg telef.ssuk a topicot
(#38696) fi:zi'k Még azt is el tudom képzelni, hogy valakire sehogy sem illik. Tényleg nagyon béna a pánt. Szívem szerint egy AKG K240 rendszerre tenném fel a kagylókat, annál jobb pántot még sosem láttam.
-
válasz
DBAtti #38691 üzenetére
Shure pántok nagyon bénák, mind. De ha megtanulod felrakni, akkor legalább nem nyomja agyon a fejed. A helyes megoldás az, hogy előre, kézzel beállítod a hosszát a számlap szerint. Ehhez az kell, hogy tudd, hogy neked mekkora beállítás kell, ehhez viszont tapasztalat is idő szükséges. Egykét óra, kitapasztalod, és nem fog nyomni.
Viszont még mindig ésszerűtlenül drabális marad, és nem tart eléggé.
-
A dinamika egy dolog.
Oké, csak rosszul használtad a "kompresszált" kifejezést, én emiatt másra válaszoltam.hangok visszaverődnek, nincs olyan mennyiségű levegő, mint a nyitottban
Ez tényAD900, ott ugyanis elég direkt a hangzás, elég közelről szól. Nem ezért van nagy tere, hanem mert széles, és mert a zártakkal ellentétben nincsenek határok.
Most akkor direkt és közelről szól, vagy széles? Emlékeim szerint széles.
Szól a zene, és nem érezni a "hangok végét", szárnyalnak a levegővel.
Lásd: játék a frekvenciákkal, hiszen még mindig 2 cm-ről szól. Ami hátra elment hanghullám, az nem jön vissza "szárnyalni". -
-
válasz
bajnokpityu #38680 üzenetére
Mint a fenti eszmecseréből is kiderült, a jobb az személyre szabott. Ha jól sejtem, hogy te mit értesz jobb alatt, akkor HD650, de az hoz mást is magával, amit nem biztos, hogy szeretnél. Esetleg HD250, lehet az lenne a legjobb neked.
(#38682) Dave™
(#38684) ntomka Nem, ugyanarról beszélünk. Pont az a bajom, hogy a nagy térrel pontatlanság jár együtt. Mivel a membrán akkor is csak 2cm-re ül a hallójárattól, ha nyitott a füles, ha zárt, és mégis el kell hitetni, a hogy legalább két méterről szól a zene, így mindenféle frekvenciatrükkökkel bohóckodnak, ami számomra természetellenessé teszi a megszólalást. Félreértések elkerülése érdekében: minden füles ezt teszi, kisebb nagyobb mértékben.
-
válasz
contaxg #38671 üzenetére
A szűkebb, közvetlenebb hangzás, mint olyan, szerintem egyáltalán nem zenefüggő. Én csak jazz és komolyzene mellett is ezt preferálom. De azért nem hiszem hogy a zárt Focal valami ADx00/Kx01 jellegű térrel érkezne
(#38674) bajnokpityu Szerintem, számomra. Nem tény, hanem vélemény
És mint említettem, a K1000 abszolút kivétel, tulajdonképpen nem is fejhallató
(#38677) Deadzone41
(#38676) contaxg A forwardba bele szokták érteni a kemény hangzást is. A 840 direkt, de nagyon puha. Szóval forward is meg nem is
-
válasz
contaxg #38671 üzenetére
deal!
(#38672) Dave™ Felsoroltad azokat a füleseket, amiknek számomra nem kellemes a tere.
Mindig az az érzésem támad, hogy azért készülnek olyanra, amilyenre, mert a reviewkban mennyiségi jellemzésként szokták előadni a tér mennyiségét, és mint mérőszám ez alapján összehasonlítani őket. A gyártók meg direkt azon versenyeznek, hogy kinek van (szerintem) egyre irreálisabban széles terű fülese. Lehet nyitott fülesből is pontosat csinálni, lásd HD650 K1000, de inkább ráhajtanak a méretre.
-
de természetesebb hangot lehet nyitottal elérni
Ez így "de facto" tényként számomra elég furán hat.Szerintem a nyitottak "übertere" általában természetellenes, a zártak közelibb és pozicionáltabb tere természetesebb.
Szóval ez inkább preferencia kérdése, mint tényszerűségé.
(#38660) contaxg
Egy próbát mindenképpen megérne
(#38669) ntomka Az a kivétel, ami erősíti a szabályt. Na jó, ez butaság, egy kivétel mindig gyöngíti a szabályt
-
Hát, az a fület nem nyomja. Viszont az tényleg fejmasszázst* nyújt.
(* egy pontban)(#38643) Deadzone41
(#38635) contaxg Szeretnéd, mi?
-
válasz
Diablo18 #38609 üzenetére
Használd, és valószínűleg valamivel jobb lesz miután bejáródik.
(#38605) contaxg Én az őserőtől akadtam ki.
Ott jellemzést nem láttam, csak marketinganyagot. Jó lenne valami olyan jellemzést olvasni, ahol ahol valaki olyan ír róla, akinek a véleményét el tudom helyezni a koordinátarendszerben. (A jellemzés nem az, hogy "minél jobb", hanem hogy "hogyan szól")
-
válasz
bajnokpityu #38597 üzenetére
Egy próbát megérne. Eddig ki hallotta?
-
válasz
bajnokpityu #38595 üzenetére
60 rugóért lehet kapni? Hol?
-
válasz
szakibá... #38591 üzenetére
Az oké, de eddig azt sem tudtam, hogy a hangszórókat a csigazabálók csinálják. Azért egy Focal fülest tényleg meghallgatnék
(#38590) Shufny Munkára a Shure-ok (de a 840 biztosan) nagyon viccesek tudnak lenni. Amit abban keversz, az iszonyat dinamikátlan lesz mindenhol. Mivel túl nagy a dinamikája, mindent tévesen túlkompresszál vele az ember. Lehet, hogy meg lehet szokni, de azért nem javaslom senkinek.
-
válasz
csanad09 #38582 üzenetére
Az például egy jó találat.
(#38581) Diablo18 Mi szar? A 380 Pro? Igen. Szó szerint ezt írtam.
(#38586) Diablo18 Légy szíves, ilyen random teszteket ne linkelgessünk. Kösziiii
Csak összezavarod vele a népeket. A Földön bármiről írok neked olyan tesztet, hogy azonnal szaladsz megvenni a boltba.
Fejhallgatóban, hifiben ez hatványozottan igaz.
-
-
válasz
bajnokpityu #38516 üzenetére
Ez így megy
De én már kigyógyultam az ápgréditiszből
-
válasz
bajnokpityu #38513 üzenetére
Köszi a beszámolót.
A K1000 az nekem is az egyik kedvencen
Az Apogee is AD1955 alapú, de ahogy ott nálad hallgattuk, az nagyon IC korlátolt volt, azóta van normális IC-m hozzá
-
válasz
rastafari93 #38502 üzenetére
Én inkább az Shure 440-t próbálnám meg először. Ha BP elérhető, pár (pont kettő) helyen ki is próbálhatod.
-
válasz
rastafari93 #38493 üzenetére
Csövi! Csá, Csumi, Csőváz!
(nem semmi belépő)
-
válasz
mcload21 #38451 üzenetére
Vannak USB-s változatok, amiknek állítólag jobb a hangminősége, mint a hagyományos jack dugósnak- nem hallatszik bele a jelbe mindenféle zaj; ventillátor stb.
Ez nem a füles erőssége, hanem a hangkártya hibája. Normális hangkártyáról normális füles sokkal jobban szól, mint az ugyanannyiba kerülő USB-s szar.
Rengeteg itt a fogalomzavar.
USB-jack átalakítókat Ezt úgy hívják DAC, vagy hangkártya.
Szóval olvasd el az első hozzászólást, utána mehetünk tovább.
-
válasz
Sorven #38439 üzenetére
1. A drágább fejhallgatókhoz kell normális forrás és erősítő is, hogy meghalld, mit tudnak. Bármi, amiről a MM-ban meg lehetett ezeket hallgatni, az nem tartozik ebbe a kategóriába.
2. A normális fejhallagatókban nincs eltúlozva a mély tartomány, mint a legtöbb szarban (lásd Skullcandy).Ezek közül talán a 438 a legjobb választás, de ha ráfizetés nélkül a 439 is belefér, akkor vedd azt. De rá ne fizess.
-
válasz
Deadzone41 #38219 üzenetére
Akkor esetleg még a K550, bár az lehet átlépi a keretedet
A klón kanna gainjétől a 840 is hülyét kap. Kanna és a 840 semmilyen szempontból nem barátok. A listámból csak HD250 bírja, de azok meg hangzás szempontból nem passzolnak össze.
-
válasz
Deadzone41 #38217 üzenetére
HD25
HD250(#38216) Bodz Így lett belinkelve: [link] Ne ragadjunk ki a kontextusból. Egy utalás volt arra, hogy valószínűleg nem jó a zárás a hosszú haj miatt. Az összes zárt füles ugyanígy viselkedik.
-
válasz
ntomka #38201 üzenetére
Oké, de akkor addig mire föl az inkvizíció?
Egyébként a helyén kell kezelni. slfln megtalálta a kedvenc fejhallgatóját. Ami egy nagyon jó és korrekt fejhallgató, bátran ajánlható mindenkinek meghallgatásra, hátha neki is pont ez a típus lenne a zsánere. Pont úgy, ahogy nekem is nagyon bejön a 840. Én pl semmiképp sem cserélném le a 840-t 550-re, de szívesen fogadnám az mellé. Mert egy tiszta, kellemes számomra jól hallgatható füles.
Egy 940-t vagy 880-t viszont még 5. fülesnek sem kérnék, mert abszolút nem az én karakterem, mégsem lepődök meg, hogy ezek sokaknak tetszenek.
(#38204) Bodz Idézzem saját magam az 550-nel kapcsolatban?
Senki nem mondta, hogy vágassa le a hajt, miért jó ökörségeket összehordani? Shufny csak annyit írt, hogy valószínűleg nem jó a zárás a nagy haja miatt. Olvass már vissza plz.
-
válasz
ntomka #38194 üzenetére
Nem tetszik? Rossza a hangja? Akkor mondd azt, azzal lehet mit kezdeni. Olyan vagy mint a cement, olyanba is belekötsz amibe nem kéne.
Az UFÓ-k meg ez között az a különbség, hogy ezt ki is próbálhatod, semmi nem akadályoz meg.
(#38195) Bodz Semmi, azt lehet mondani, hogy nem tetszik. Nekem pl. tetszik, de nem tartom fergetegesnek. De vaktában kár lövöldözni.
(#38194) ntomka Hallgasd már meg, ez nem egy vallás, amiben hinni kell. Amíg nem hallgattad, miért hadakozol? Ha már hallgattad, és azért hadakozol, mert szerinted nem szól jól, akkor ezer bocsi.
-
válasz
Beri Geri #38120 üzenetére
Ha a Technics mélyeit is kevésnek találtad, akkor neked tényleg csak a Sony XB500 való. Annál semmi sem brummog többet. Viszont felhívom rá a figyelmedet, hogy az 5 perc élvezet nem biztos, hogy 1 órás élvezethez fog vezetni, sokaknak megfájdul a sok mélytől a feje.
-
válasz
ntomka #38084 üzenetére
A vékonyság kifejezés nem a mennyiséget jelenti. A K550-ben van kb. elég mély, de kicsit vékony a hangja. Ettől függetlenül egy kiváló füles.
Na jó, én itt kiszállok, ha akarja, meghallgatja, ha nem, nem, mielőtt megint tök fölöslegesen egy hitvita alakul ki. Lehet, hogy tévedek, de továbbra is az aláírásom szerint
-
Valamilyen hangkártya azért akad, gondolom. Ha mégsem, akkor ASUS Xonar DG 7k pénzért megoldja bánatod.
Itt nem hiszem, hogy bárki is ajánlani fogja a 485-t, de ha elolvasod az első hozzászólást az sokat segíthet. Ott fel van sorolva ennek a kategóriának jópár számottevő tagja (a 485 nincs köztük).
-
-
-
válasz
Blackhole13 #37644 üzenetére
A párnák döglöttek, a kábelek kontaktosak. Figyelési listámra felkerült
-
válasz
ntomka #37549 üzenetére
Én inkább "agy akusztikának" hívnám. Mindenki mást keres a hangban. Az SRH440 jó is, pedig van pár decibel kiemelése alul. Ugyanez érvényes a HD25-re. Ezeknek relatíve gyors mélye van, ezért engem nem zavar a mennyiségük, sőt direkt jó, hogy nem túl kevés. Az A900-nak kevesebb mélye van, cserébe lomhább és kevésbé precíz, ezért az én agyamban jobban eluralkodik a hangképen.
A Majornak a hangja annyira nem tetszik, bár az áráért elmegy. Ezen felül pici és jól hordozható, cserébe kényelmetlen.
Persze minden az aláírásom függvényében.
(#37550) nubreed Az AT is kellemes, kicsit talán több méllyel
-
válasz
ntomka #37502 üzenetére
Persze, van segglyukam, úgyhogy véleményen is akad róla.
Nagyon kellemes fejhallgató, abszolút AKG hangzás, a Kx00/1 sorozatba illeszthető. Velük sokszor ismételt problémám volt, hogy esztelen nagy térrel rendelkeznek. Ezt ez a füles végre orvosolja, közvetlen, meghitt a prezentáció, de olyan AKG-san, nem annyira, mint a 840-nél. A részletessége kellemes, gyors mint az fene, tkp. a K701 zárt testvére. Egyetlen apró hibája, hogy szokásos AKG módon vékony, de talán kicsit kevésbé, mint a többi.
Szóval egy jól kigyúrt K701.
szerk: már semmi szaga nem volt
-
Köszönöm slfn kollégának a K550-hallgató szeánszot.
-
válasz
KungfuHamste #37456 üzenetére
Ha BP-en vagy, találsz olyan helyet, ahol ki is próbálhatod. Én is pont ma hallgattam egyet az egyik boltban
-
válasz
KungfuHamste #37447 üzenetére
A 440 párnája kicsit kemény, valóban sokkal kényelmesebb 840 párnával. De egyénfüggő. Ha nem tetszik, akkor ezzel javíthatsz rajta. A hangzásán is javít, közelebb hozza a 840-hez.
-
M30-ba gyűrtek elég mélyet (ha nem keverem össze valamelyik tesójával), de a 440-nel szemben hangzásban esélytelen. Meg a 440-ben is van elég mély, néha kicsit sok is, de ennek a legtöbb felhasználó inkább örül. Kollégám is kapott tőlem egy 440-t a napokban, és olyan boldog lett, mint egy jóllakott óvodás a homokozóban.
-
válasz
bigmasterg #37265 üzenetére
A K500-ra ráfér
Fejtetőn alapból durván nyom
Aktív témák
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest