- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
baluka26
veterán
Srácok, lehet vinni a mostani rendszerem oroszlánrészét
-
baluka26
veterán
Félig off:
Lenne esetleg érdeklődő valaki erre az összeállításra jövőre: Audiotrak Prodigy HD2+4szett opamp, Choseal Q854 összekötő kábel, Bravo V2 erősítő (két csővel)? -
baluka26
veterán
válasz
Y, vagy Q #14267 üzenetére
Hát, szerintem nyugodtan vehetsz egy komolyabb hordozható cuccost, egy könyebben hajtható Audio Technica ATHM50-et vagy egy nem olyan könnyen hajtható Sennheiser HD25-1 II-t.
Szerintem ahhoz, hogy komoly minőségi ugrás legyen sokkal többet kellene a lejátszóra költened, mint fejhallgatóra -
baluka26
veterán
Valaki innen vette meg az aprókban árult HD540et?
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #14196 üzenetére
Én személy szerint sehol sem olvastam a Lupus Junior-ról véleményt. Matrix M-Stage nagyon jó lenne erősítőnek
-
baluka26
veterán
válasz
schawo #14070 üzenetére
Szerintem a HD25-nek kényelmes a fülpárnája, már az a 20 perc amíg rajtam volt...Sajnos nem adta kölcsön, akitől kértem, cserébe megengedte, hogy meghallgassam nála
Azon gondolkodom, hogy karácsony után hová tovább, mit vegyek: DAC-ot, erősítőt, vagy fejhallgatót...Valami ötlet valakinek esetleg? -
baluka26
veterán
válasz
Don't Panic #14068 üzenetére
Kíváncsi lennék egy részletes összehasonlításra: AIAIAI TMA1 vs Sennheiser HD25-1 II.
Külsőre kb ugyanaz
Gyönyörűen esik a hó ^^ -
baluka26
veterán
-
baluka26
veterán
válasz
Shufny #14054 üzenetére
Igazából ilyen szinten csak budget új dacokat lehet kapni. Musiland, Audinst, Fubar II (ennek nincs fejes kimenete), uDac-ezek a slágertermék 200 dodó alatt, ahogy head-fin olvasgattam még régebben
Shufny: A HUDMX1 fejes kimenete nem túlságosan acélos. A DAC része viszont eléggé patent. -
baluka26
veterán
válasz
balazsbük #14042 üzenetére
Ha veszel 20ezerért egy DAC-ot és egy erősítőt nem fogsz olyan jót kapni mint az Audinst, de ha megtoldanád még az Audinstot egy 20ezres erősítővel sokkal jobbal végeredményt kapnál.
Tehát 35ezerért így jössz ki a legjobban szerintem.
szerk: Schawo, sikerült ugyanazt leírnunk. Pillants rá a püidre -
baluka26
veterán
válasz
kk831228 #14035 üzenetére
Azért számítsd egy szebb összegre, ha a fülpárna is 5-6 ezer pénz
balazsbük: Szerintem ne vegyél csak erősítőt, bár szerintem laptop kimenete erősítőre kötve jobb, mint simán azt használva, mint simán a laptop kimenet. Viszont a hangkártyám nélkül nem annyira jó, csak simán erősítve. Vegyél egy ilyen erősítő-dac kombót, mint az Audinst, árban, szolgáltatásokban, kányelemben ezzel jársz szerintem a legjobban. -
baluka26
veterán
válasz
Il Dottore #14009 üzenetére
Szia!
Itt olvasgass utána!
Magyarországon nemigen van tapasztalat ezekkel a fejhallgatókkal
Ha már ezek között nézegetsz, erre is vess egy pillantást: Audez'e LCD2 -
baluka26
veterán
válasz
Shufny #13982 üzenetére
Nálam az nem lenne játékos az apró méret, USB-s áram, 3,5 mm-es kimenet, Wolfson dac hiánya miatt.
Dave: És az az érdekes, hogy úgy nőtt a respektje head-fin, ahogy nőtt az ára. Az enyémben már a "jobb", 50 ohmos hangszóró (a kis címke alapján 2009/02-ben gyártott) van, ráadásul a mod is jót tett neki nagyon
Guppy: Szerintem egy csöves-hibrid nagyon kényelmetlen laptop mellé (ha hurcolászod) a cső kényessége miatt. -
-
baluka26
veterán
Hmm. mi lenne ha egy bársonydarabbal "bezárnám" a HD555-öt?
Vélemények, ötletek a kialakításhoz?
Én úgy gondoltam hogy bársonydarabot kivágom méretre, és rávarrom a külső rácsra. így könnyen eltávolítható lesz és könnyen visszarakható -
-
baluka26
veterán
válasz
balazsbük #13905 üzenetére
Aham, teljesen más a kettő
Én amikor váltottam integráltról fejhallgató-erősítős hangkártyára (belső, gépbe való) nem is ismertem rá a zenéimre
Aztán az erősítő dobott még rengeteget a hangminőségen.
szerk: Írd le a válaszod, amire emlékszel, a többit meg beleszerkesztgeted, van rá 5 perced a hsz megírása után -
baluka26
veterán
válasz
balazsbük #13895 üzenetére
Onnan, hogy az integrált megoldásokat nem fejhallgatóhoz tervezik, de ezt majd a szakértők kifejtik jobban
Egy Audinst HUD Mx1 jó lenne Neked. Ha hordozható kell (azaz nem kell rádugni áramra, hanem elemes), akkor iBasso D2 mondjuk
Az előnye az, hogy ki tudod használni, amit nyújt a fejhallgató, jobb hangzás (mindenben jobb), kényelmesebb használat szvsz.
Tedd fel inkább egy hozzászólásbán a kérdéseidet, dőlttel kiemelve annak az embernek a nevét, akitől éppen kérdezel
Schawo: Honnan? -
baluka26
veterán
Egyértelmű, hogy színez a Sennheiser
Nekem ettől kerek a hangzás, ez az én ízlésvilágom.
Leginkább indie-rock, alternatív zenék, experimentális elektronika szól a fejesemből.
Ne haragudj, hogy nem emlékeztem rá, hogy hallgattál már HD555-öt, lyukas az agyam kicsit
Emailt nem küldtek TI-től, vagy valami? Nekem egy nap alatt megjött a "dispatch notification". -
baluka26
veterán
válasz
Shufny #13834 üzenetére
K512-m van itthon, annál a Senn közepei sem sokkal-sokkal jobbak
Amúgy a külseje sokkal masszívabb a Superluxnak, mint ahogy képen tűnt.
Dave: Kihallgattam SineGen-nel, hidd el, hogy kiemel 7 decibelt 7 és 10 kHz között. Ezeknek a grafikonoknak nem kell hinni, szerintem. Minden fül más. Szerintem a HD485 is klassz -
baluka26
veterán
Nekem jobban tetszik így. De én mondtam, hogy nekem ez a rideg hangzás annyira nem tetszik. Ettől függetlenül szerethető abszolút a HD668B. A ciccegése néhány helyen idegesít, néhány helyen túlságosan dübörög, és a közepei a Senn-nek sem túl jók
Kilőttem, megnéztem úgy is, több ciccegés (csak magas frekitartományban van az eq beállítva)
De azt mondom, hogy a HD668B a zenét magát adja vissza, viszont nekem az annyira nem élvezetes
10ezer forintért viszont jobb, mint az átlag fejhallgató, ez tuti
IGazából egy AKG-vel való összehasonlítás sokkal jobb lenne szvsz. -
baluka26
veterán
Dave: Ez nem pont olyan EQ, amire Te gondolsz
Shufny: Én is így érzem, hogy a csillingelés adja a tisztaságot. Középen szerintem nem sokkal jobb a Superlux, mint a hasonló árú nyugati fejhallgatók
A mély számomra a Superlux-ban kicsit tolakodó, a HD555-ben nincsen rettentő sok, de ami van, az nagyon pontos
Allien: Ennél sokkal jobban moddolt a béjbim -
baluka26
veterán
Az a legérdekesebb, hogy az EQ beállításom passzol a Superluxhoz is
Amiben elveri a Senn a Superluxot mint a jég a határt, az a magas hangok szolid megszólaltatása, és a pontos, gyors mélyek. A Superlux sokkal inkább ciccegős és dübörgős, nem annyira kiegyenlített, mint a Senn. -
baluka26
veterán
Hallgattam a Superlux-ot egy kicsit most (668B)
Igazából 10ezer forintért egy istenverte jó fejhallgató, de most már tudopm, hogy miért vettem anno Sennheiser-t, nem AKG-t
Számomra a HD668B olyan mint egy énektanár, a HD555 meg olyan, mint egy rocksztár.
A tajvani mindent példamutatóan csinál, minden a helyén van. A HD555 meg itt-ott túloz, néhány dologra több hangsúlyt helyez, ezáltal sokkal dögösebb.
Nagyon jó volt meghallgatni a Superlux fejhallgatót, de számomra a HD555 a megfelelő fejhallgató. Kényelemben jobb a HD555, viszont a HD668B is elég masszív disznó.
Mindenesetre, a ár/értékben nyer a Superlux, többeknél hangzásban is, de sokaknál nyerne a HD555. Ezért szerintem a két fejhallgatót nem egészséges össezehasonlítani, annyira másak
Köszönöm Shufny-nak, hogy kölcsönadta -
baluka26
veterán
És ez a technológia mitől jobb?
Vagy csak egyszerű érdekesség?! -
baluka26
veterán
válasz
nyunyu #13754 üzenetére
Hangfalra rá kell költeni 250-300e forintot, hogy ki lehessen hallanai a különbséget szvsz.
De a hi-fis topikba írta valaki-azt hiszem BBéci-hogy az autójában nem bír rádiót hallgatni, mert veszteséges formátumból sugároznak
Autóban szerintem nincs az a földi halandó, aki kihallja a különbséget. -
baluka26
veterán
Azért hülyeség ezen gondolkodni, hogy recseg-ropog, meg mittudomén, mert elvileg az mp3 is ua. wavból készül, mint a flac, ami gyakorlatilag ugyanaz mint a wav.
Szóval ami a flacban ropog az ropogni fog az mp3ban is és vice versa. Szerintem, -
baluka26
veterán
Amúgy ha valaki nélkülözni tudna egy Superluxot 3-4 napra, szívesen összevettem a Sennheiser HD555-mel
*erősen néz Shufny-ra*
-
baluka26
veterán
EZT NEM HISZEM EL....
Még egy cső mínusz....
szerk.: Most hirtelen abbahagyta a búgást...nem lesz így jó akkor sem.... -
baluka26
veterán
-
baluka26
veterán
válasz
hennessys #13625 üzenetére
Bakker, a HD280-nak a sz@rt ki kellene vernie a HD515-ből papírforma szerint
Hozzátartozik, hogy a HD280 egy munkaeszköz, viszonylag neutrális hangzású, a HD515 meg a "fun" és a komolyabb kategória között áll, szóval szerethetőbb, melegebb a hangja.
Mindkettő használt/újak?
szerk: Alapvető különbség mondjuk, hogy az egyik nyitott, a másik zárt -
baluka26
veterán
válasz
Fera_27 #13622 üzenetére
40ezer szerintem jó ár a HD600-ért, bár azt nem rockmuzsikához ajánlják kifejezetten, mert nagyon nyugodt a hangzásvilága. Rockhoz jobb lenne egy Grado pl.
Azok a kábelek nem sérülékenyek, ha meg megsérül, kicseréled 5 másodperc alatt
A 40ezres modellt nem ártana kézbe venni, meghallgatni, megvizsgálni a külsejét.
HD650-et is lehet szerintem használtan találni kb. ennyiért (új áruk kb megegyező.)
Az is kérdéses, hogy miről hajtanád, természetesen, azért egy HD600/650 igényli már az erősítést, ami megint nem két forint.
K601 van valakinek itt a fórumon, csak nem emlékszem kinekK701 meg AMDFan-nak talán.
Őket kéne megkérdezni
Shufny talán?
Ja, a Senn zászlóshajó a HD800
Az a két AKG nyitott
Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- YouTube
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kikristályosodik a Razr 60
- Sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- PS Plus előfizetések
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest