- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
gergo0328 #23318 üzenetére
A hangkártya adja magát: Xonar DG. A füles pedig lehetne akár a Superlux HD668B, és húszezer alatt megoldottuk a problémádat. Van jó hang, virtuális térhangzás, kellő hangerő. Bármilyen random gémer fülest körberöhög minden tekintetben. A helyzet az, hogy ha el akarod költeni a maradék pénzt is, akkor csak rosszabb lesz a végeredmény.
szerk: Pont ahogy fi:zi'k is mondja.
-
válasz
bigmasterg #23259 üzenetére
Ráadásul azóta mégjobban lehúznám a K242-t, főleg a magas tartományt.
(#23260) mcs Az AKG árának harmada, és nemhogy gyengébb, de jobb annál.
A HD202 és a HD668B nem is említhető egy lapon.
-
válasz
bigmasterg #23239 üzenetére
Használtan "kicsit" drágán méri.
-
válasz
bajnokpityu #23221 üzenetére
Ne számíts sok csodára a K500 felett, annak nagyon jó a tere a fülesek között. Léteznek jobb terű fülesek, de nem nagyon sok, valamint nem sokszor jobbak.
-
válasz
szabolcs1975 #23206 üzenetére
Ez mind szép és jó elmélet, de sajnos a gyakorlatban élünk.
Pont a minap került szóba a 3D60, mint egy újabb kísérlet a fejhallgatós térleképezésre, de úgy fest a készítők félreértették a feladatot, és egy színpad leképezése helyett a hallgatót belehelyezték a zene középpontjába. Köszönöm, ez érdekes, meg hú de kafa, de nem igazi, hanem művi érzés.
Csak azt akarom mondani, hogy termeszetesen létezhetne megoldás, de sajnos a sikeres és jó megvalósítások száma erősen konvergál a nulla felé.
-
válasz
szabolcs1975 #23204 üzenetére
Bármilyen mikrofonozást végül sztereó monitoron kevernek, masterelnek, és sztereó hangsugárzós lehallgatást feltételeznek.
-
válasz
szabolcs1975 #23197 üzenetére
Ez eddig rendben is van, de még egy fontos különbség, hogy egy természetes forrásból mindkét fülbe elér a hang, addig fülesnél ez nem így van.
A sztereó felvételeknél a két csatornát sztereó monitor rendszeren készítik el, ahol a mindkét csatorna részben mindkét fülbe eljut. Fejhallgatós hangreprodukciónál viszont az információ majdnem fele elveszik, az a fele, ami a jobb csatornából a bal fülbe jutna, és viszont.
-
válasz
p_adam #23186 üzenetére
Engem az zavar a fejhallgatók hangreprodukciójában, hogy sok könnyűzenei "termék" készítői direkt szarnak a fejhallgatósokra, és egyes hangokat, hangszereket teljesen a jobb v. bal oldalra helyeznek. Ez hangsugárzóknál is kellemetlen kicsit, mert zavarja a kialakult színpadot, de fejhallgatón direkt idegesít, hogy a két fülembe teljesen más információ megy. Épp ezért is próbálom ezt az érzést csökkenteni crossfeeddel.
-
válasz
p_adam #23170 üzenetére
Vélemény:
A fejhallgatós tér sosem lesz olyan, mint amit frontsugárzók tudnak produkálni. Bármilyen fejhallgatót is vizsgálunk. Van a fejhallgatóknak is tere, de ez a tér egy teljesen máshogy definiálható tér. Fejhallgatóknál a tér a két fül tengelyében alakul ki, frontsugárzók esetében a hallgató előtt. Fejhallgatók annyit tudnak javítani a helyzeten, hogy azt szimulálják, hogy ez a tengely szélesebb, nem csak a két fül között húzódik.Egyébként szerintem a csúcskategóriás fülesek (félmillás lánc) hangminőséget egy ugyanolyan árú HIFI lánc is képes produkálni plusz jobb tér. Felső kategoriáig bezárólag (lánc: 150-200k) a füles nyerhet.
-
válasz
Johnny Cage #23136 üzenetére
Szerintem a Superluxok más jellegűek, lehet, hogy túl semlegesnek találnád. Nincs lehetőséged meghallgatni egy 668-t? Mert az is lehet, hogy utána a pp-t találnád túl színezettnek.
-
válasz
Tomi_Sci #23081 üzenetére
Nem párna kérdés, mert a gyári műbőr párnájával, és a K242 plüss párnájával is hasonló. A gond az, hogy durva, fárasztó hangja van. Először elvarázsol egy részletes hangzással, de valójában torzít a magas tartományban, azt gondolja az ember részletességnek. Huzamosabb használat során idővel bosszantó lesz a hangja. Nem lehet egy lapon emlegetni a Sextettel.
Egyébként két ilyen fülesem is van.
-
válasz
Johnny Cage #23051 üzenetére
Otthonra Porta Pro-t? Annyira azért nem jó. Nekem nem igazán tetszik a hangja (vagy talán igazán nem), de jó kompromisszum a hordozhatóság és hangminőség között.
-
válasz
Kareszovics #23048 üzenetére
Ezek akkora minőségi különbséget képviselnek a többi hasonló áru füleshez képest, hogy nem érdemes lejjebb menni, ott nincs semmi normális.
-
válasz
Kareszovics #23044 üzenetére
Superlux HD668B, HD681B vagy HD681 innen.
-
válasz
szabolcs1975 #23026 üzenetére
Szerintem ez nem pénzkérdés.
-
válasz
zoltanz #23020 üzenetére
Akkor bizony a beruházást folytathatod egy normális füleserősítővel, meg DACkal.
Mostanában mindenki egyből a Mont Everestre hajt, nem lenne érdemes inkább a Kékessel, vagy esetleg a Mont Blanckal kezdeni? Ha az Everesten véletlenül félútig jutsz csak, akkor elégedetlen és frusztrált leszel, és sikerélmény nélkül felhagysz a hegymászással.
-
Ezért tartok itthon x+2 fülest és 2 független hifi rendszert. Pedig eddig nem vettem egyetlen végtelen árú fülest, vagy hifit sem. Inkább elapróztam, és a cserélgetésben hiszek, és abban, hogy minden váltás új örömet okoz, még akkor is ha olyanra váltok amit alapból nem kedvelek. Örömmel hallgatok egy középkategóriás fülest (akár egy K242-t vagy egy 668B-t is) egy HD540 vagy K500 után. Én még sosem éreztem úgy, hogy minden szarul szól.
-
válasz
szabolcs1975 #22945 üzenetére
balukának volt Hifimanje moddolt 555-höz. Asszem a "csöves nem ajánlott" lett a verdikt, de tévedhetek. ZeroDAC viszont jó lehet.
-
válasz
szabolcs1975 #22938 üzenetére
Annyiért vette, ha jól emlékszem. Előtte HD540-e volt, amit én vettem meg, a K601 után vett HD600-t, amit szintén eladott.
-
válasz
bajnokpityu #22936 üzenetére
Mák valóban kell, de volt már itt 601 22k-ért, természetesen baluka követte el.
-
válasz
szabolcs1975 #22931 üzenetére
Ebből is látszik, hogy mindenből lehet jót és rosszat is kihozni.
-
válasz
bigmasterg #22914 üzenetére
Nem K500?
-
válasz
szabolcs1975 #22864 üzenetére
Fedett alatt sávhatároltságát érted, miszerint 10-20kHz tartományban elfogy? Mert ez nem fog az U1->Audinst cserével változni. Lehet, hogy neked pont egy Superlux HD668B tetszene. Kicsit kiemelt mély tartomány, részletes közép és sok, nyitott magas jellemzi. Érdemes lenne meghallgatnod egyszer, és valamikor el kéne jönnöd egy találkozóra, és meghallgatni pár másik fülest is.
-
válasz
greenfairy #22827 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy a füles van az emberért, nem fordítva. Ha a kedvenceidet nem tudod hallgatni rajta, akkor érdemes keresni egy másik fülest is a mostani mellé, amin azokat is meghallgathatod.
Nekem is ezért van két eltérő karakterű hifi rendszerem, és egy kupac fülesem (amiből csak 3-4-t hallgatok).
-
válasz
bigmasterg #22696 üzenetére
Dupla, de kihasználom.
Igen, utáni fogunk minden kihagyott találkozó után
-
válasz
bigmasterg #22696 üzenetére
A csati csak másodszorra esett le. Grat az új füleshez. Majd egy K1000 vs HD800 írásodra szívesen beneveznénk.
-
válasz
bigmasterg #22690 üzenetére
Na, és hogy bír el a vele? Gondolom, ez már simán két vállra fekteti.
-
válasz
szabolcs1975 #22668 üzenetére
Hú, ez egy bonyolult helyzet, belejátszik a füled belső akusztikai tulajdonsága.
Egyébként 9dB+0.2dB=9.2dB szóval a változás minimális.
-
válasz
szabolcs1975 #22593 üzenetére
Nem is tudtam, hogy létezik u3. Szerintem nem ugyanaz a kettő, bár nem tudom
Boltba 3 napig visszaviheted.
-
válasz
fi:zi'k #22564 üzenetére
Fejhallgatók térérzete nehezen definiálható, és mindenki mást ért rajta. Ez azért van, mert nincs valódi, hifi értelemben vett terük, csak fülektől való távolságot szimulálnak különböző módszerekkel, több-kevesebb sikerrel. (ilyenkor szoktam megemlíteni a sokak által nem kedvelt crossfeedet)
(#22570) baluka26 Szerintem mindig jó, de valóban valódi (akusztikus) sztereó anyag esetén a legjobb. De az a helyzet, hogy hifi esetén is akkor jön ki a legjobb tér.
-
válasz
Blackhole13 #22462 üzenetére
Az 500 és az 501 bizony különbözik. Az 501-nek számottevően több mélye van. Minden másban hasonló a két füles.
-
-
válasz
szabolcs1975 #22318 üzenetére
Sokféle fülest hajtok róla, többféle márkát, köztük Sennheiser HD540-t is, de 5x5/8 nincs közöttük. De sosem mondtam még senkinek, hogy vegyen ilyen hangkártyát/DAC-ot, hiszen bár nem szól rosszul egy 40-50k-s DAC-hoz képest, a füles erősítője egy kalap sz*r, a firewire miatt nehézkes a használata, az árát messze nem éri meg, ha az ember csak zenehallgatásra használja. Éppen ezért is írtam, hogy per pillanat tök irreleváns, hogy én miről hajtom a füleseket, csak azért válaszoltam, hogy ne tűnjek bunkónak.
-
válasz
szabolcs1975 #22315 üzenetére
A fene, nincs ASUS részvényem. Ha tudtam volna, hogy U1-t készülsz venni, akkor tegnap szaladtam volna a tőzsdére.
-
válasz
szabolcs1975 #22311 üzenetére
Egy rosszabb fajta laptophoz képest felüdülést nyújthat egy U1, egy jobb fajta laptophoz képest pedig fontos előrelépés.
-
válasz
szabolcs1975 #22296 üzenetére
A DAC-om jelenleg egy M-Audio FireWire 1814, de előjegyzésem van az első néhány HiVOX Lupus Junior MkII egyikére, meg van pár másik DAC-om is. De szerintem per pillanat egyáltalán semmi jelentősége annak, hogy én mit használok. Csak azért adtam választ, hogy ne tűnjek bunkónak.
(#22298) szabolcs1975 Pont ezért mondtam, hogy tesztelési célból kérj egy példányt pár napra. Ha esetleg nem ad, mert nincs neki, akkor BP-en tudok egyet kölcsönözni én is.
szerk: Bizony, így van ahogy baluka is mondja.
(#22301) baluka26 Igen, engem is érdekelne az összevetés, majd kitalálunk rá valamit.
-
válasz
szabolcs1975 #22289 üzenetére
Én FireWire DAC-omat is ASIO-val használom. Az ASIO nem függ a transzport típusától.
(#22289) szabolcs1975 Most olvasom, hogy egy notebookról használod. Lehet, hogy a notebookodnak gyengus vonali kimenete van. Szerintem simán impedanciazavar van a fülesed és a vonali kimenet között. Én megpróbálnék utánakötni egy erősítőt, pl egy P87-est. Szerintem a srác ad egyet kipróbálásra.
-
válasz
szabolcs1975 #22289 üzenetére
A fátyolosság az a rossz forrás, illetve egész pontosan a impedancia egyeztetés hiányára utal. Miről használod?
Hát, én kicsit drága forrásról (M-Audio FireWire 1814) hajtok (ami azért sajnos nem éri meg az árát, bár természetesen nem csak fejhallgatózáshoz használom), akárcsak legtöbbünk itt, akik közép- vagy felsőkategóriás fejhallgatókat használunk.
U1 egyébként "állítólag" kb egy Xonar DS szintjét hozza. Már régen olvastam róla a tesztet, ezért nem emlékszem hol, különben linkelném.
-
válasz
szabolcs1975 #22284 üzenetére
Nem tudok róla, hogy itt bárkinek is van U1-e.
(#22285) contaxg Milyen DT lesz? 880, 990 vagy T1
-
válasz
Nertpaelg #22276 üzenetére
Múltkor Rigába én is 3 fejhallgatót vittem, a reptéri sec-check nézett is bambán, mikor beraktam őket a dobozba.
(#22281) szabolcs1975 Szerintem meg kb egy kategória az 595-tel. Mindkettőnek egy-egy komolyabb említésre méltó hibája van, a HD595 középtartománya gyengélkedik, míg az AD700 ésszerűtlenül széthúzza a teret. Mindkettő kellemetlen, ráadásul pont ez a két dolog, amire legérzékenyebb vagyok. Még az átlagos terű füleseknél is crossfeedet használok.
-
válasz
kiki22 #22249 üzenetére
Az egy szép kertetösszeg. Ilyenkor érdemes egy erősítőt is bekalkulálni a büdzsébe. 60k-ért egy erősítő+füles kombó jobb eredményt produkál, mint egy szóló füles ugyanannyiért.
Első javaslatom egy P87 erősítő (hardverapróról) és hozzá egy AKG K601. Ez 60 körül kijönne.
Ha a kereten emelnél, akkor először jobb erősítőt, majd jobb hangkártyát, végül jobb fülest javasolnék.
De ekkora pénzt érdemes meghallgatás után elkölteni. Könnyen lehet, hogy neked pont nem az AKG hangzásvilága, hanem mondjuk a Sennheiser vagy az Audio Technica jön be.
-
válasz
szabolcs1975 #22235 üzenetére
Alaplapról egyébként sem ajánlott fejhallgatót hajtani. Viszont teljesen más ok miatt, mint hifit. Hifi erősítők bemeneti impedaciája általában 10-20k Ohm. Ennek nincs is gondja az asztali integrált hangkártyák jellemző 100 Ohmos kimeneti impedaciájával, és a lehetőségekhez mérten relatíve elfogadható hangot kapunk, ugyanis ezeket az integráltakat a (szintén 10k Ohm bemeneti impedaciájú) multimédiás hangszórókhoz szánják. A 32-50 Ohm körüli fülesek éppen ezért nagyon megsínylik az integrált hangkártyák magas belső, kimeneti impedaciáját; a fülesek hangja kellemetlen, fátyolos, nagyon nehezen hallgatható lesz. Ezen a Hd555 fedett magas tartománya sem segít, a probléma ugyanis a közép és középmagas tartományban jelentkezik.
Viszont ez a jelenség nem jellemző a notebookok hangjára, azokat ugyanis alacsony (10 Ohm körüli) kimeneti impedanciával pont fülesekhez szánják.
-
válasz
szabolcs1975 #22212 üzenetére
Nem tudom, hogy jött ide a sznobizmusos része a hozzászólásodnak. Erre a fórumra lehet sok negatív jelzőt rásütni, de a sznobizmus a lehető legtávolabb áll tőle. Sznobizmusból nem lehet egy 10eFt-os noname tajvani fülest ajánlani 20-40eFt-os Sennheiser helyett. Fordítva inkább.
-
válasz
szabolcs1975 #22205 üzenetére
"Azt, hogy ki mit ír nem érdekel"
Ez egy fórum, eltévedtél.Hidd már el, senki nem állítja, hogy a HD555 rossz, nincs miért keresztesháborút indítani. Jelenleg is az egyik kedvenc fülesnek számít a K601/701, a HD600/650, az AD700/900 és a HD668B mellett.
Rengeteg fórumtagnak volt vagy most is van 5x5/8, de szinte mindenki hallgatta már őket elég sokat, hogy önállóan véleményt tudjon róla alkotni.
-
válasz
szabolcs1975 #22198 üzenetére
A Superluxokból marha jól ki lehet szállni. A legtöbben drágábban adták el használtan, mint amennyiért újonnan vették.
Csak mellékesen a Hoványinál 40k fölött lehet kapni a 668b-t, persze annyit messze nem ér.
-
válasz
bigmasterg #22185 üzenetére
A K290 ebayen nem szokott drágán menni. Tény hogy relatíve ritka (akárcsak a K280), de elég gyenge is hozzá, hogy ne verjék fel az árát. Egyébként nagyon közeli rokonok a K280-nal, ugyanazt a membránt használják, csak más az elrendezés, valamint a K280-ban a membránok párhuzamosan vannak bekötve, míg a K290-ben külön áramkörön vannak.
(#22187) baluka26 Nekem drágának tűnik, főleg hogy nem eredeti, de még csak nem is gyári párna van rajta, hanem valami utángyártott
-
válasz
szakibá... #22179 üzenetére
"szakzsagron"
Szóval a gyártók a bársonyt velúrnak, a műbőrt meg bőrnek nevezik. De az elnevezésnek semmi jelentősége.
Aktív témák
- Kikristályosodik a Razr 60
- Linux felhasználók OFF topikja
- Formula-1
- Házimozi belépő szinten
- Titan Quest II
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anime filmek és sorozatok
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest