- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zaied
addikt
válasz
lemusz #91647 üzenetére
A méltatlanul ismeretlen egér az mondjuk a Pulsar vagy a G-Wolves.
Nálam volt mindegyik Ninjutso ami eddig megjelent, egy bemutató is tervben volt, de egyszerűen idő hiányában még nem tudtam befejeznem.
A vezetékmentes verzióknál ~2ms lag jelentkezik(viszonyított méréssel), aminél van bőven jobb.
A Katana kábeles verziónál nekem olyan bajom volt, hogy ugrált a kurzor véletlenszerű pillanatokba, ami több mint kellemetlen(olvasgattam neten nem egyedi eset). Elméletileg ezt már javították és sok mást is próbáltak javítani, tökéletesíteni.Én 2 mérést ismerek, az egyik az hogy lemérsz egy egeret, amit 0-nak veszel és ahhoz viszonyítod a többi egér késleltetését. Alaplap cserénél érdemes újracsinálni az egészet.
A másik meg az hogy veszel egy NVDIA LDAT-ot. Itt mondhatjuk hogy tényleges késleltetést mérsz, viszont a monitort és/vagy az alaplapod cseréled, szintén mérhetsz újra mindent. Plusz nem elhanyagolható tényező, hogy az LDAT egyik végét rá kell forrasztani az egér NYÁK-jára, ami egy zárt háznál magával vonhatja a fúrást faragást is.
Ahol LDAT mérések vannak azok a jók, de olyan kevés van, TPU-n volt egy pár
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
lemusz #91647 üzenetére
Szerintem túlliheged, de az nyilvánvaló, hogy az M42 a more fool proof választás, főleg, hogy kétféle tenyértámasz jár hozzá. A mikrokapcsolók ugyanazok.
Nem, az M42 leggyengébb pontja a kissé merev kábel. Szerintem az M42 Wirelessre gondolsz, annak már jobb, mint a vezetékesé volt.
Van jópár egér, ami nincs benne az ajánlóban. Az ok egyszerű, bár csak a magam nevében nyilatkozom; sajnos nem fizetésért ténykedünk a topikban, és mostanában van bőven dolgom, a szabadidőmet meg zömében inkább olyannal tölteném, ami szórakoztat, hiszen az elmúlt 8 évben nem kevés időt és pénzt belöltem abba, hogy ott tartsunk, ahol.
Amúgy a Katana Superlight a kapcsolók és talpak kivételével gyengébb hardver, mint egy GPXS (a wireless még inkább), inkább egy-az-egyben egy modern Microsoft Intellimouse 1.1 Optical alternatíva.
A Mouse Specs-et nem ismerem, az rtings meg nem mérvadó, mint fő infóforrás. Remélem segítettem.
Ha ebben a tekintetben valakire adok, az pzogel TechPowerUp tesztjei és Optimum Tech YouTube-on, mindenesetre ha nem nagyon szélsőséges értékekről van szó, az emberek túlnyomó többségének valójában édesmindegy az a pár millisec ide vagy oda.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
lemusz #91626 üzenetére
"A CM egerét sajnálom, hogy nem mikrokapcsolós"
Nem imádsággal akutálja a gombokat."a 6,8ms click latency kicsit riaszt"
Nincs mit riadozni."Nameg ez nem lenne előrelépés ebben a tekintetben, mert sicán megfelelő beállításokkal ugye 5ms körüli ez az érték."
Cserébe sokkal nehezebb és a szenzor, illetve a kábel is jóval gyengébb.
"A méhsejt felépítés is riaszt"
Ezen sincs. Ha nem tervezed a penészes halászlé szanaszét fröcskölését az asztalon, nem sokkal körülményesebb tisztán tartani, mint egy teli burkolatost. Nyáron meg kifejezett előny, mert nem izzad rá annyira a tenyered.
"Tudom hogy a 710 könnyebb, de a 711-nek jobb az ára"
Most, de alapból a 711 volt a drágább. Mindenesetre 7 grammot szerintem nem ér meg az RGB.
"Attól is tartok, hogy bár könnyebbet szeretnék, de egy ilyen 20-30 grammos csökkenést lehet nehéz lenne megszokni, időbe telne, főleg hogy "high sens" csgo player vagyok"
Nem tudom, nekem kb. 5 perc volt, de még mindig ott a
a) kicsit visszább veszed a sensit
b) lassabb pad és/vagy lassabb talpak
Ha még idő is lenne, nem érdemes megszokni valamit, amivel jó eséllyel hatékonyabb lehetsz?"Riaszt a szoftver hiánya"
Ez a sok riadalom valami kezdődő fóbia lehet.
Egyébként van szoftver, de örülni kell ha nincs, és mindent lehet PnP állítani. Ha nem használsz csilló makrót, csak könnyebb tőle az élet."a LOD-ot mindenképpen a legalacsonyabbra szeretném állítani"
Ezt bármivel meg tudod tenni, még akkor is ha sem hardveresen, sem szoftveresen nem lehet állítani. Tapefix, és annyi. Egy darabka szigszalaggal kitakarod a lencse egy részét, és máris nincs magas LoD.
"firmware frissítés nem tudom mennyire nehéz"
Kb. mint update-elni egy szoftvert. Egy kattintás.
"sokat swappingelem az egeret"
Gondolom emelést/repozicionálást akartál mondani (lift).
Pulsar X2 mini / X2
Lamzu Atlantis
Xtrfy M42 / M42 Wireless
Xtrfy MZ1 / MZ1 Wireless
Endgame Gear XM1R
Cooler Master MM710
G-Wolves Hati S / Hati S Wireless / Hati S Plus
Vaxee Zygen NP-01s
Vaxee XE
Zowie FK2-C
Zowie ZA13-C
Razer Viper MiniRazer Orochi V2
Logitech G305
Vancer Gretxa
Ninjutso Katana SuperlightIlletve hamarosan itt az Xtrfy M8 Wireless, a Lamzu Atlantis Mini, az Endgame Gear XM2w és a Razer Viper Mini Wireless, ezek is elég érdekesek lesznek.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
lemusz #87717 üzenetére
"magas a lodja (2 dvd felett is érzékel)"
Tapefix, és probléma megszüntetve.
Hát, ha kitolnád az összeghatárt, jóval több zsír alternatíva volna; pl. G-Wolves Hati S, Xtrfy M42 és Xtrfy MZ1. Wireless vonalon meg Razer Orochi v2 és G-Wolves Hati S Wireless, de ezek már jóval drágábbak.
-
Chaser
legenda
válasz
lemusz #76795 üzenetére
még nem biztos, hogy rácsapok
az a4 tech tömege tetszik, kicsit nehezebb még nem lenne rossz, azt tudom hogy a 120g-os egeret nethez sem tudtam használni ( :
valami hp, párom adta ide amikor megnyekkent a kanócosom, inkább használtam a notebook padet :d nem hogy játszani olyan tömegű egérrel...
mondjuk lehet megvszem, ha nem jön be el tudom adni nagy eséllyel bukta nélkül
nem akaródzik a logi 403 hero-ért 17-18k-t adni, az mx 518 pedig szintén 100g mint a hyperxszerk:
stigma
et de jó hogy mondtad102-vel szemeztem "olcsóbb" alternatívaként, de az eltűnt ufóéktól, 202 viszont van
-
ribizly
veterán
válasz
lemusz #76792 üzenetére
De most komolyan. Én jónéhány egeret kipróbáltam. Megvan, hogy nekem melyik forma az igazi. Innentől kezdve nincs sok opcióm, szóvan van belőle pár példány, ha meg elmegy a kapcsoló, akkor cserélem. Azt hozzá tenném, hogy még egyikben sem kellett, pedig párhuzamosan 2 is használatban van napi nettó ~6+ órát.
Azt persze megértem, ha a forma nem jött be, vagy van attól a modelltől jobb, könnyebb, stb. Pl. Zowie FK1/2 után a Glorious Model O/O- az igen komoly előrelépés alapvetően. -
-
-
ribizly
veterán
válasz
lemusz #74567 üzenetére
Na ehhez egy komment. A technikai tartalmi része nagyjából rendben van, bár a tesztelése, hogy melyik válik be azt nem egy ilyen point and click marhasággal csinálnám.
Azért érdemes megnézni ezt a videót, mert tényleg ilyen. Most persze "könnyen" mondom, mert nekem is ez az egér a kedvencem, de csak így lehet megtalálni a ténylegesen megfelelő egeret. Ha sikerül valakinek kitalálnia, hogy milyen volna az ideális egér számára, akkor érdemes futni néhány kört egymás után váltva őket és egyből ki fog derülni melyik is az amelyik marad és melyiknek nincs maradása. Ezért szoktam mindenkinek azt tanácsolni, hogy eleve 2 egeret rendeljenek, mert akkor van mit összehasonlítani. Lehet az lesz a jobb fogású, amelyik képről nem jött annyira be.@(#74570) Vanir
Fogadni mernék, hogy a végén mégis többet adnak majd el belőle, mint az MM530-ból, ezzel is igazolva az agymenést. -
micafighter
nagyúr
-
-
ribizly
veterán
válasz
lemusz #73916 üzenetére
Persze. Csak nehogy bárki a szivére vegye. Volt egyszer valaki (valamit írt, hogy a gyerek mellett mi nem megy), akinek odaírtam egy segítő kommentet, majd privátban kaptam az ívet, hogy én mekkora bunkó paraszt állat vagyok.
Amúgy azok a Zowie-k nem tudom kiknek készültek, de kétlem, hogy ezzel váltanák meg a világot. -
-
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
lemusz #63142 üzenetére
Igen én is tudom, hogy cserélhető benne a kapcsoló (részben ezért is vettem, mivel a jelenlegi egeremben is ez kezdi megadni magát).... de ha egy zsír új egeret szét kell szedni, mert már most hibás, az nem sok jót jelent
és nem szeretném ha bármi nyoma lenne szétszedésnek, ha visszaviszem, mert még kitalálják, hogy én rontottam el
-
Tompo92
senior tag
-
-
-
válasz
lemusz #61075 üzenetére
Járt nálam vagy 5db Sica. A 4. példánynál úgy éreztem segített, de elhibáztam, hogy frissítés előtt nem teszteltem sokat.
A mostanit azért szereztem be, hogy ezt most pótoljam. Régi és új firmwarrel is úgy ugrál mint valami bolha. Eddig ez a legsz@rabb példány szerintem, ami járt nálam.Azért hozzáteszem, hogy aki nem lowsens annak biztosan nem okoz problémát. Csak akkor jön elő ha mozgás közben már elemeled a padtól, vagy még mozgatás közben rakod vissza. Szóval van aki soha nem veszi észre kb..
-
[Prolixus]
addikt
válasz
lemusz #59430 üzenetére
Szerintem inkább az a releváns kérdés, hogy te mire hivatkozva akarnád gariztatni. Csak mert ettől az egér még működik ugyanúgy, mint korábban, a Logi külön nem vállal nevesített garanciát kopás ellen tudtommal (mint mondjuk autókra kapsz rozsdásodás ellen x évet vagy ilyesmi) és nem is olyan termékről van szó, amelynél egy ilyen kopás komoly értékvesztést jelent, egyszerűen a használattal jár, "természetese" dolog.
Szóval a jogszabályok pontos szövegét nem ismerem, de tippre jól széttárják a karjukat aztán el van intézve, érdemben mondaniuk sem kell semmit. Ez még nem is user error, mert előbb-utóbb mindenki így jár az ilyen felületekkel, ha sokat használja. A G100s felülete bal oldalt ahol a hüvelykujjamat tartom nekem is bekopott szépen pár hónap alatt.
Amúgy a képen a G303 nem csak a bal klikknél van kopva, hanem a default vissza oldalgomb felett is kopott már a műanyag, ha jól látom.
-
SLYM
veterán
válasz
lemusz #59125 üzenetére
megcsináltam mindent, kb olyan lett a restart után, mint amikor még erősen gondolkoztam, hogy behozom a baltát. egyéb ötlet esetleg? ha nincs valszeg rendelek még egy Razer Abyssus-t, már ha ebben az árkategóriában nem lett hirtelen valami best buy. a G100-at légyszi ne ajánljátok, így a negyedik garizatatós körre készülve kicsit unom már az az igazság
-
gtamate2
veterán
válasz
lemusz #59121 üzenetére
Csak arra akartam célozni hogy semmi köze annak hogy egy egér jó vagy rossz annak hogy van-e drivere vagy sincs. Az összes szutyok lézeresnek van már lassan drivere, az a4tech x7-eseinek évek óta van stb..
A zowiezás meg poén lett volna, ha az iróniadetektorod épp nem mond csődöt
-
SLYM
veterán
válasz
lemusz #59119 üzenetére
ez egy 10 éves egér, PS2-es csatlakozóval
, olyan neve van, ami alapján a google-be sem találtam meg mi a pontos típusa, pedig annyira imádtam, hogy pár éve újat akartam venni belőle. a többi egerem vagy szar, vagy szervizbe készül, vagy más használja más géphez. 6/11? EPP? MarkC Waaaat?
én annyit csináltam, hogy bedugtam az egeret. jelenleg annyi van beállítva, hogy a mutató mozgási sebessége maxon van és a rámutatás pontosságának javítása mellől kiszedtem a pipát, amit miatt darabos lett a lassúság mellé az egér, de legalább már nem annyira, hogy baltával akarjam bettébaszni
-
-
Zoli0726
aktív tag
válasz
lemusz #55175 üzenetére
Én tartom, hogy lustaság. Szerintem az asus support oldala elég vérszegény. Fél perces oldalbetöltések vannak, elég szánalmas, látszik, hogy erre sem figyelnek oda különösebben, nade ez már nagyon off.
Ha megnézed a telepítési könyvtárat, ott is látszik, hogy ott van benne a Sica dll illetve a sica firware updater dll, illetve a többi rog egér támogatása is. -
-szabi-
addikt
válasz
lemusz #54913 üzenetére
Hi
Ezzel az a4tech egércsaláddal nekem nincs bajom.
Szüleim gépére is olyan van kötve ha otthon vagyok jól elvagyok vele.
Nekem is x7 van ezzel is jól elvagyok pedig van már kb. 5 éves.
Ennél drágább egeret nem szeretnék venni.
Rokonom gépére kell egér, mivel eltelt már pár év x7-ek használatával a kérdést olyan szempontból nézem, jött e elő gyártó ebben az árkategóriában jobb választással.
Itt nem arról van szó, ha 1000Ft-al drágább az egér akkor nincs pénz kajára a hó végén, pusztán ha valami nekem bevált adott árkategóriában akkor nem kívánok többet fizetni.
Nem simán a legjobb egeret keresem, árkategóriában jó-átlagos egeret keresek.Egyébként kérdésem még mindig aktuális, van tapasztalat linkelt egerekkel?
Vagy áruk alapján meg vannak ítélve?üdv
szabi -
gidalight
tag
-
wyll358
tag
válasz
lemusz #52573 üzenetére
Van rögtön a kezdőképernyőn egy bazi nagy gomb, hogy szoftveresen vagy belső memóriásan akarod használni az adott eszközödet...
Nálam alapból ki van lőve, hogy fusson az LGS szoftver, csak akkor indítom el, ha valamit akarok véletlen mókolni az egérrel.
Ohh de most nézem a g100s-nek nincs is belső memóriája, mondjuk az nem a szoftver hibája... -
dobragab
addikt
válasz
lemusz #52569 üzenetére
Örülök, hogy megtaláltad az egered
G100s-nek a kvázi használhatatlan drivere után
Ez miben nyilvánult meg? Szerintem LGS a legjobb szoftver, amit eddig egérhez kiadtak. Az 500Hz-es limit szerintem is marhaság, de az egyrészt az egérben van limitálva, másrészt 1000 Hz szerintem semmi érezhető különbséget nem kell hogy adjon. A DPI meg ugyanúgy 50-esével állítható.
Abban, hogy fapadosabb érzést nyújt, egyet tudok érteni.
-
ReFleXx
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Házimozi belépő szinten
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Interactive Brokers társalgó
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- E-roller topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest