- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- iPhone topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obi-1
őstag
Sziasztok!
A Powershot S5 IS gépemnek beragadt a rekeszállítása, ezért hamarosan új gépet kell vennem. A fényképezőgép témában nagyon lemaradtam, 2004 óta nem vásároltam fényképezőt (az S5 IS-t a Canon adta cserében az S1 IS helyett, típushiba miatt).
Még csak érdeklődni szeretnék, hogy milyen irányba is induljak el.- Gépre szánt összeg? Valami ésszerű összeget szeretnék rákölteni, nem vagyok igazi PowerUser, és az elmúlt évek tendenciái alapján nem is leszek igazán nagy fotó-mágus.
- Felhasználás? Családi képek: gyerekek, kisbaba, kirándulásokon táj- és városképek.
- Méret számít?. A bridge mérettel jól együtt tudtam élni, egy kompaktabb DSLR szerintem rendben lenne. A MILC egy kisebb objektívvel vonzó lehetőség, ha van rajta képkereső. Vagy egy új bridge?
- Videóra szükség van ? Nem jellemző.
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új gépben gondolkodtam. A fényképező hosszú távú befektetés, szinte családtag. A gari is fontos.
- Egyéb kívánság, speciális igény? Szerettem az S5 IS-ben, hogy az LCD-t becsukhattam, és akkor védve volt. Alapvetően a keresőbe nézve fényképezek, kivéve a speciális beállításokat. Hason fekvő bébi szemmagasságában nagyon praktikus a kinyitható, dönthető LCD. A Speedlite kompatibilis vakumat szeretném tovább használni. Nem volna rossz, ha tartós lenne. Most a bridge gépet dobhatom ki egyben , mert elszállt az optika. Az ultrazoom sem fontos, különösen ha vágni lehet a nagy, és részletgazdag képekből.Mvel az S5 IS hibáival (zajos képek) ilyen sokáig együtt tudtam élni, ezért azt hiszem, nem kell rögtön rágörcsölnöm egy full frame gépre. Poszter előhívást mindig csak terveztük, eddig 10*15-ben hívtuk elő 1-2 évente a legjobb képeket. A nagyobb CCD-k vonzanak, a nagy Mpixel inkább zavar (feleslegesen nagy képméret). GPS, NPC, Wi-Fi, Touchscreen: ha lehet, mind elkerülném.
Ezek alapján elsőre arra hajlok, hogy a legalapabb Canon DSLR kit-et lekapom a polcról.
Only a Sith deals in absolutes.
-
Obi-1
őstag
válasz berobi78 #38262 üzenetére
Mikor halt be a te Canonod? Az enyém egész sokáig bírta, a hibára vonatkozó netes fórumpanaszok alapján.
Én is azt gondolom, hogy már túlságosan hozzászoktam a Canon géphez, és ezért érdemesebb egy Canon DSLR-t megnéznem. A bátyám is lelkesít, hogy a DSLR nagy minőségbeli ugrás lenne. A széles látószögnek is örülnék, az S5 IS 28mm-es kezdőértékét elég szűknek éreztem.
Only a Sith deals in absolutes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik