- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin_Shield
őstag
válasz
-szabi- #59035 üzenetére
A Panasonic fullframe kitobi elég frankó lett. Egy MFT-ről házon belül felváltó topiktársunk összelőtte egy-két jobbfajta MFT fix objektívvel (pl 20 f1.7) és simán hozta azt a szintet vagy még jobb is. Nyilván ez az objektív felbontására vonatkozik, egyéb jellemzőket nem vizsgált.
-
MrChris
nagyúr
válasz
-szabi- #58919 üzenetére
Szoktak olyat, hogy a nyakpántájával stabilizálnak. Nyakad és a gép között kifeszítve ad némi plusz tartást.
Az érzékenységet is emelhetnéd, zajt egy ideje az Adobe AI-val szoktam orvosolni rawból, néha, néhol elcseszi, de hihetetlen mennyire hatékony, nincs az a tipikus messziről ordító maszkoló, részlettelenítő hatása.
Amúgy miért vennél xs20-at, ha az xs10 is pont jó lenne? Van már használt piaca, ott fele annyi, aszem ugyan az szenzor szinten.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
-szabi- #58919 üzenetére
Pici fém dobozka az LX15, elviekben nem éppen optimalis kialakítású a betonstabil fogáshoz (plusz markolat, bőr féltok, ilyesmi segíthet), de azért 1-2 FÉ-t még így is meg kéne fognia. Szerintem próbálgasd még a stabil géptartást, nem tudom hogy szoktál fotózni, egyből tövid nyomod az expo gombot, vagy először félig és csak hq fókuszt fogott akkor nyomod le teljesen. Kinek ez jön be, kinek az. Ha végül a csere mellett döntesz akkor viszont ne ragadj le a kitobinál, azzal nem leszel előrébb, mint a Panával, nézzél hozzá valamilyen fényerős objektívet, akár fixet is, nem kell tőle tartani, hamar meg lehet szeretni.
-
-
MrChris
nagyúr
válasz
-szabi- #58916 üzenetére
LX15-ben 5 tengelyes szenzor stabi van, meg valami hibridet is írnak. A GX80-al ekvivalens 360mm-es objektívet a szenzorstabijával 1/25s-on megtartom. 24mm-t 1/2s, de volt hogy az 1s is sikerült. Furcsa hogy nálad az 1/15 nem megy, stabi nélkül még nehezebb.
Számold ki milyen expozíciókat kapnál a Z30+kitobival a korábbi képeid exif-e alapján. Mennyire kellene megtolni az érzékenységet, hogy megkapd az 1/60, 1/30 stabilan tartható záridőt. -
Tin_Shield
őstag
válasz
-szabi- #58914 üzenetére
Az LX15-ben is van optikai képstabilizátor. Működik nálad? Nem ismerem a konkrét típust, de azt olvastam a tesztekben, hogy a stabi itt is kb. 3FÉ-t megfog. Szóval elvileg az 1/15 - 1/8-nek nálad is menni kéne nagylátószög állásban. Ehhez viszont elég lenne az ISO100/200 a 800 helyett.
-
MrChris
nagyúr
válasz
-szabi- #58910 üzenetére
Akkor az az 1-2 lencse és váz számít amit megvennél. Ebben van valami előnye a Z30 kitnek? LX15-el 1.4-es fényerő mellett elmondásod alapján az 1/60 záridőt éppen meg tudod tartani, nagy mélységélességű témánál rekeszelni kellene, amit iso-val is nehéz győzni, még apsc esetén is, ezért is egy szenzorstabis vázat keresnék. Amit ajánlottam XS10 pont megfelelne, többször előfordul a HA-n, adok-veszekben... Z30 szenzora nem hinném, hogy elveri azt a fujiét. Az F3.5-5.6-os kit lencsékkel szenzor szinten némileg leszel csak előrébb ilyen témáknál. Szerintem számodra kifejezetten rossz választás a Z30.
Ha jól számolom ami nálad most f1.4, 1/60s, iso800, az a Z30-al 3.5-es kezdő kittel, 1/60s-on kb 4fé +iso lépés szükséges és akkor még csak ugyan ott vagy kevesebb(?) zajjal. Ha Z30 akkor meg inkább egy olcsó XA5 kit plusz egy fényerős fixet vennék. Bár ezzel nem lehet videózni amire a Z30 van kihegyezve. -
válasz
-szabi- #58910 üzenetére
Tényleg nem mozdultak be.
A motoros képekből 4-et megnéztem, nem látok egyiken se bemozdulást, viszont 1.4-en készültek. Az erdei képen egyik amit néztem 2.0 volt, a másik 1.4, ott már szerintem nagyon nem mindegy, hova kerül a fókusz, szerintem kerülni kellett volna az 1.4-es rekeszt. Amit megnéztem, azon találtam éles részt, tehát valahol éles volt a kép, csak nem az egész. Nem tudom, arra esetleg emlékszel-e, hogy az erdős képeknél hol volt a fókuszpont. Vagy a képnézegetőd kijelzi-e (nekem amim van, az nem jelzi ki). -
MrChris
nagyúr
válasz
-szabi- #58906 üzenetére
Ezt a szelfi videós vázat biztosan nem venném meg, spékelve a mostoha objektív támogatással. Ennyiből egy használt Fujifilm X-S10 sokkal jobb vétel. Elvileg 6-szor hosszabb záridőt is kitarthatsz vele, ha sötét múzeumi fotózás is cél. Objektív kínálatot nem is lehet egy lapon említeni, a Nikon Z abszolút FF orientált, számomra nyögvenyelősen mostoha az aps-c vonaluk, több év alatt aszem 5 lencséig jutottak.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
-szabi- #58886 üzenetére
Lehet, behatóbban kéne megnézni az R10-et. A Canon jpg színrender elég jellegzetes, meleg tónusú, enyhén túlszaturált, a bőrtónusokkal többnyire jól bánik, hiányzik a régebbi Panákra jellemző szürkés fátyol, vagy a Sonyk zöldesbe húzása. Nem feltétlenül ultrarealisztikus persze, de sokan szeretik ezt a színvilágot. Régebben a zajszűrés és élesítés viszonylag keskeny határmezsgyéjén is elég jól egyensúlyozott.
A mobilos képek térnyerésével (túlhúzott színek, erős kontraszt, túlélesített és egyben erősen zajszűrt képek) a közízlés is alapos változáson ment/megy át, ez valamennyire a megjelenik a fényképezőgépek jpg alapbeállításaiban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest