- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
jaktib #32269 üzenetére
Nekem is volt 3 Olympusom és két Panám, meg egy Pana kölcsibe. Nyilván lehet jó és qrva jó képet lőni Panával, ez nem kérdés. Egyszerűen csak aki már hozzászokott az Olyhoz vagy lehetősége volt kipróbálni, pláne összehasonlítani akkor láthatj/látja mik a különbségek. Annál ha eltalálja a WB-t és a helyes expót akkor szinte mindig lesz szép kép. A Panáknál általában nálam nem így volt, de ettől még lehet jó/megfelelő. Lényegessen többet ki lehet még hozni raw utómunkával, sőt a vacakot is helyre lehet pofozni és itt nem az elrontott expót meg művészkedést kell érteni, hanem hogy ne lilásszürke beütésűek legyenek a bőrszínek és ne döglöttek legyenek úgy általában a színek, míg az Oly-nál szinte alig nyúltam hozzá, max wb/expó korrekció!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
jaktib #32269 üzenetére
Valszeg ha használnál mondjuk minimum egy fél évig-évig olympust, akkor érzékelnéd a különbséget igazán és utánna egy életre visszasírnád az oly színeket... persze a panának is vannak előnyei, pana af még mindíg nagyon ott van a szeren, videó szintén. Én oly-ról váltottam paná(k)ra, szal már végigjártam ezt az utat
-
Byk01
őstag
válasz
jaktib #31763 üzenetére
Én addig olvastam ezt az írást, amíg odáig jutottam, hogy a tükörreflexes gépekre max 15x zoomos objektívet lehet feltenni. (mondjuk már a prioritások sorrendjén is felhúztam a szemöldököm, hogy egy fényképezőnél a kis méret fontosabb legyen, mint a képminőség)
A tükrös gépeknél (és a MILC-eknél is) pont az a lényeg, hogy a különböző feladatokra különböző (az adott feladatra leginkább megfelelő) objektívet használhatunk. Így egy tükrös gépre feltehetek pl. egy Sigma 10-20-at is, aztán egy Tamron 150-600-at, és máris 60x-os zúmom van (jó, a köztes értékek most kimaradtak), de ha megelégszem a manuális fókusszal, akkor pl. egy MTO 1000 segítségével a 100x-os zúm is elérhető viszonylag kevés pénzből.
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz
jaktib #30441 üzenetére
dslr-nél a zár elkophat. micro4/3-nál kisebb a zárszerkezet (ff/apdschez képest), kisebb a terhelés talán tovább tart. De ha van lehetőség a gf6-ban electronic shutterre akkor azt használd, nagy királyság főképp ilyen timelapshez, nem fog elkopni
Hogy mennyi kép kell az téma függő mit szeretnél, embereknél egy téren szerintem amennyire csak lehet sűríteni. Felhők elég változó sebességgel mennek akár 10mp is jó, de a többől mindig lehet elvenni, kevesebből nem, csak a visszajátszás sebességét változtatva ami darabossá teszi. Szerintem menj ki a városba és próbálgasd,
-
MrChris
nagyúr
válasz
jaktib #30412 üzenetére
Gyorsan futkosó emberekhez a lehető leggyorsabb, akár 1kép/mp, persze ha van rajta e-zár akkor azzal. Külnben a képek között nem lesz semmi kapcsolat. Összerakásnál pedig legalább a 24/25 néz ki igazán jól. Ha van fluid fejes állványod rövid záridő esetén a lehető legfinomabban forgathatod is, 90°-ot ½-1perc alatt.
Teljes felbontáson Raw/jpg-ben lőve 14mm-en pedig utólag kedvedre mozgathatod a virtuális zoomot, meg ha darabosra sikerült a mozgatás van tartalék a szoftveres stabira...
Tehát jól el lehet ezzel játszani -
Lassú Víz
addikt
válasz
jaktib #29746 üzenetére
Gyakorlati tanácsokkal fűszerezve Scott Kelby: A digitális fotóskönyv 1-5. Sokat segít a megértésben a http://www.cambridgeincolour.com/ oldal is. Pixinfón Nagy Krisztián (Ph! fórumon ROBOTER) cikkeit is nagyon ajánlom.
A helyi tudástár, és a gyűjtemény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest