-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
válasz
Virág et. #35256 üzenetére
Már jjeahh leírta a lényeget, csak annyit kiegészítésként, hogy a kisebbik objektívre ugyan nem lesz szükséged, de a pár ezer forintos értékéhez képest nekem kifejezetten tetszett digitálison, jó képe van. A nagyobbik nem tűnik valami nagy durranásnak és hátránya, hogy kényelmetlen a fókuszgyűrű használata a kifejezetten manuálra tervezett objektívekhez képest.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Virág et. #35256 üzenetére
Ha kell a tele max a 80-320-at kipróbálhatod, ha jól látom van rekeszgyűrű rajta és a manuál fókusz sem focus by wire, így elvileg működni fog mft-n is manuál fókusszal, de egy masszív állvány kelleni fog, mert 150mm fölött kézből kitartani egy ilyen pici vázzal azt az obit...
35-80 szerintem nem valami érdekes. Mondjuk én hagynám a francba az egészet és inkább egy rendes fényerős fix manuális obit vennék helyedben a kitobi mellé 3-5k-ért, pl. helios 44-2, OM zuiko 50mm F1.8, minolta md 50mm F1.7, ezek olcsók és nem rosszak, kezdőként valszeg nagyon élvezni fogod a dof-ot meg bokeheket amit nyújtanak a kitobihoz képest
Én is ilyenekkel kezdtem anno, sőt még ma is használom őket, az aláírásomban lévő linkeken megkukkanthatod amatőr fejjel olyval meg panával mit lehet kb. kihozni belőlük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest