Hirdetés
- iPhone topik
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Honor 400 Lite - szegény ember kameragombja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nyáron jöhet a második Skyline
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
ttomas2005 #66842 üzenetére
Ha magamnak és használnom is kellene: MX Keys
Ha magamnak: a legdrágábbat és az árát beleforgatnám egy preferenciáimnak jobban megfelelőbe
Ha másnak: Razer Huntsman Mini, SteelSeries Apex Pro vagy MX Keys -
dqdb
nagyúr
válasz
Hauptmann #66822 üzenetére
Valaki esetleg tudja, hogy a CK550-hez 3 lábas, vagy 5 lábas rgb Gatron switch kell?
Ez alapján három lábas, azonban a három lábas változat az öt lábasból egy csípőfogóval pillanatok alatt előállítható, így én az utóbbit venném.illetve, a beszerelt switchen van egy kis fényvezető műanyag, ami az új switcheken nincs, azt át lehet tenni?
Az nem a kapcsoló része, a kapcsolónál ott egy kivágás van. A LED részének vagy a LED lábaira ráhúzott komponensnek tűnik videó alapján, és szerintem át lehet tenni. -
dqdb
nagyúr
Ha üti az átlagot, már elég.
Az átlagot valószínűleg eléri, de a kerítés nagyon alacsonyan van.Kapcsoló 120-as pakkban van, esetleg 35-ös a betűknek, bármi más a többi karakternek.
A Gateron Red könnyebb kapcsoló, mint a Cherry MX Red, ezt vedd figyelembe. A Glorious által kínált dobozos kapcsolók eléggé drágák, 40 dollárcentre jön ki egy kapcsoló, míg Kínából bruttóban 30 dollárcentből kijönne egy alapvetően jobb kapcsoló.Este ne ujj billre, óvatosan megnyom, óvatosan felenged legyen.
Akkor sem a billentyűzet, sem a kapcsoló nem lesz a legjobb választás. A billentyűzetet kitömve el tudod érni, hogy ne legyen hangos, csak átlagos hangú, de Gateron Reddel nem lesz sosem halk, csak nem marha hangos.1-2 mm vastag habosított gumi- gumiszivacs lap is megteszi zajcsillapítás gyanánt?
Passz, hogy mennyi hely van a nyák alatt a házban, csak arra ügyelj, hogy oda mindenképpen olyan szivacs vagy egyéb anyag kell, ami nem vezeti az áramot. A nyák és a plate között 3 mm-nyi hely van, és a biztonság kedvéért ide sem árt a nemvezető töltelék.Már nem rémlik a megcélzott árkategória, de lehet, hogy érdemes lenne megvárnod a Ducky One 3 modelleket, az gyárilag ki van tömve és hotswap socketekkel jön.
-
dqdb
nagyúr
A forrasztás általában a sok kicsi erőhatás okozta fáradásban reped el. Sokkal nagyobb esélye van annak, hogy megfelelő szögben találod el az egyik billentyűt, beletörik a stem a kupakba, és nyersz egy jegyet az új kupakkészlet-kapcsolóvásárlás-forrasztás élményutazásra.
-
dqdb
nagyúr
válasz
chatran #66793 üzenetére
PCI eszközazonosító + Windows számára ismeretlen eszköz + bekapcsolt driverletöltést Windows Update-ben
Minden PCI eszköztípusnak van egy egyedi azonosítója, ami egy vendor azonosítóból (VID) és egy termékazonosítóból (PID) áll, amely egyértelműen azonosít egy konkrét eszköztípust.
Emellett minden eszköz be van sorolva egy adott eszközkategóriába is, ahol bizonyos szabványban rögzített feltételeknek meg kell felelnie.
Amikor a Windows először találkozik egy ilyen eszközzel, akkor az adott kategóriához tartozó generikus illesztőt teszi fel, és emellett Windows Update-en körbenéz, hogy tartozik-e adott eszköztípushoz a gyártó által átadott saját driver/szoftver. Ha driver igen, akkor telepíti azt, ha szoftver is, akkor jön a rákérdezés.
-
dqdb
nagyúr
válasz
steewcv65 #66729 üzenetére
Most találtam meg ezt a hozzászólást nyitva egy fülön, szóval jobb későn, mint soha
Az eredeti hozzászólásomban is ott volt a szerintem, így most is kihangsúlyozom, hogy ez erőteljesen szubjektív vélemény.
Átlagos alatt a következőt értem: floating design, integrált alumínium plate, jó sok csavar, hogy merev legyen az egész konstrukció. Ez a felépítés clicky kapcsolóknak határozottan jól áll, kár, hogy a kéken nem tudnak átlépni a gyártók, Kailh Box kellene ezekbe. Taktilis kapcsolóknak is jól áll, ha nem zavar a plate fémes pengése, amivel ez a merevség mellékhatásként járhat (clickynél is van, de ott a többi hang mellett nem hangsúlyos).
Lineáris kapcsolóknál a másik két típussal ellentétben nem tudod elkerülni a bottom outot (saját tapasztalat alapján pár hét taktilis vagy clicky után pár hétig még megy, aztán elveszik az ujjaimból ez a képesség lineárisokon, hosszabb távon nekem kell az a visszajelzés touchtypinghoz), és a kemény, alig csillapított becsapódást nagyon nem szeretik az ujjaim, nem esik jól így a gépelés (alig csillapított alatt azt kell érteni, hogy az alumínium plate is mozog kissé, de csak nagyon minimális mértékben). Nekem lineáris kapcsolókon gépeléshez olyan felépítés kell, aminél valamilyen szintű rugalmasság van a rendszerben, ami segít tompítani a becsapódást, ez tipikusan rugalmas plate-et és plate-rögzítést jelent, vagy plateless megoldást, ahol a nyák mozogja ki a felülrő érkező erőket.
Biztos van ilyen, de az enyem is ebben az arban van,de kifejezetten jo .(leirasban talalod)
Körülbelül az egyetlen olyan gamernek nevezhető billentyűzetet vetted meg a piacon, amire nem igaz a fenti leírás, mivel plateless felépítésű. Ne az azon szerzett tapasztalatokból induljál ki. -
dqdb
nagyúr
Már elvesztem, hogy low profile-on kívül mit is szeretnél (amit nyilvánvalóan ez a billentyűzet nem fog megadni).
Ha a magyar kupakról kérdezel, akkor az egy átlagos mártogatott-lézerezett világítós gamer kupak, szóval ebben a kontextusban jó, abszolút értelemben pedig meh, a kapcsoló egyben vásárolva jónak számít, feltéve, ha nem túl könnyű neked, külön vásárolva akad jobb az áráért.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Throme #66775 üzenetére
RGB mánia vége alatt nem azt értettem, hogy kiszedik a világítást a billentyűzetekből, mert felőlem maradhat, hanem azt, hogy nem rendelnek mindent alá a világításnak, ami jelenleg vagy rosszabb minőséggel jár (legtöbb világítós kupak), vagy a felhasználó számára más szempontból hátrányos (floating design mellett hangosabb működés, háromszor annyi forrasztási pont, ami meghibásodhat).
Hanem olyasmiket például, hogy energiát fordítanak a stabilizátorokra, hogy azok ne csörögjenek-zörögjenek, kiszolgálják a halk billentyűzetre vágyó embereket (a topikban a világítás után ez a második-harmadik leggyakoribb feltétel), ami nem csak abból áll, hogy bedobják a halkított kapcsolót a halk működésre nem alkalmas házba, és hasonlók, vagy világítás esetében az egyszínű fehér ismét opció lesz, mert sokaknak elég az (topikban gyakori megjegyzés, hogy világítás kell, de elég az egyszínű fehér), és a billentyűzetekbe kerülő olcsó RGB LED-ekkel úgysem lehet szépre kikeverni (és bónuszként a villogásmentes működést is olcsón meg lehet valósítani). Vagy megjelennek
megfizethetőollós billentyűzetek, mert sokan keresik a laptopokhoz hasonló gépelési élményt magyar kiosztással, amire a Cherry Stream 3.0 említésén túl csak a kezünket tudjuk széttárni.nyunyu: nem azt mondtam, hogy 20 éve minden membrános jó volt, mert nem, elég Cryosran22 tesztjeit megnézni ehhez, hanem azt, hogy akkor még biztosan akadt ilyen, de azt már nem tudom, hogy most vagy 2-3 éve van-e/volt-e ilyen piacon.
Mechanikus és mechanikus között is lehet ég és föld a különbség gépelési élményre, ahogyan épített mechanikus és épített mechanikus között is úgy, hogy azok egy árkategóriában vannak, elvileg hasonló a belső felépítésük, hasonló kapcsolókkal építem meg, mégis az egyik marad, a másik pedig megy a háztól.
-
dqdb
nagyúr
válasz
ttomas2005 #66756 üzenetére
Az EVGA Z15 elég jónak tűnik, illetve külföldi oldalak is jóra értékelik.
A speed jelző kapcsolónál némileg rövidebb utat (Kailh Speed Silver esetében 4 mm helyett 3,6 mm) és sokkal közelebbi érzékelési pontot jelent (a szokásos 2 mm helyett 1,1 mm), azaz kevésbé kell lenyomni. Ez játéknál kismértékű előny lehet, mert ezredmásodpercek szintjén hamarabb érzékeli a lenyomást (innen a speed jelző), gépelésnél inkább hátránynak nevezhető, mert sokkal több véletlen leütést fogsz produkálni azzal, hogy a billentyűn tartod csak az ujjadat (ez egyénfüggő, van a topikban is olyan, aki vígan gépel ilyen kapcsolón, míg a többség kerüli ezért). -
dqdb
nagyúr
válasz
Sirandrish #66754 üzenetére
Ha jó clickyt akarsz, akkor felejtsd el a kék kapcsolókat, és Kailh Box felé nézelődj. Könnyű clickyben White (ezzel néha látni billentyűzetet), közepesben Jade, nehézben Navy. Taktilitásban és hangban más kategóriát képviselnek.
A CK550 sem egy túlontúl "gamer" cucc.
A CK550 egy tipikus középkategóriás gamer billentyűzet, amely ~2 éve nagyon jó áron volt kapható.nem kell hogy villogjon
Nyugi, a 99%-uk még fixre állított fényerőnél is fog, mert alacsony frekvenciás PWM-mel oldják meg a billentyűnként eltérő világítást (ez a periferiális látómezőben történik, így bónuszként fárasztja a szemet). -
dqdb
nagyúr
válasz
Sirandrish #66752 üzenetére
gyártó saját fejlesztésüje
A saját fejlesztésű az az Asus RX-en kívül saját "fejlesztésű" inkább csak, így például a Logitech Romer-G és a Das Gamma Zulu annyira saját fejlesztések, hogy mindkettő az Omron B3K átnevezése, és ezt a sort hosszasan lehetne folytatni.Használat oldaláról azért nem teljesen mindegy, mert egyes gyártók eltérő gyártási szórással dolgoznak (ha erre érzékeny vagy, akkor nagyon tud zavarni), egy lineáris kapcsoló járhat olyan simán, mintha jégen csúszna a stem és járhat úgy, mintha homokkal lenne a kapcsoló megtöltve, a kupak kilengése (wobble) is lehet kicsi, átlagos vagy nagyon nagy (ha erre érzékeny vagy, akkor nagyon tud zavarni).
Javíthatóság oldaláról azért nem teljesen mindegy, hogy akad olyan kapcsolótípus, amit nem lehet külön megvenni, így ha a kapcsolónak lesz valami baja, akkor ott állsz meglőve.
A Cherry nem a csúcsok csúcsát képviseli.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Sirandrish #66750 üzenetére
Amíg a vevőknek csak az a fontos, hogy minél szebben világító valami legyen a kezük alatt, és az ezzel járó járulékos hátrányok nem érdeklik őket, addig a gyártók ezt az igényt szolgálják ki, és funkcióját tekintve elsődlegesen világítótesteket fognak gyártani korlátozott tartóssággal, amelyeken mellesleg gépelni is lehet.
Lehet ezt nem szeretni, de ők csak egy eléggé kifordult prioritású piacra reagálnak. Én sem szeretem, sokszor leírtam már itt, hogy remélem, hogy az RGB mánia hamarosan visszaszorul, és ezzel párhuzamosan a billentyűzet funkció és a gépelési élmény előtérbe kerül, ez ellen csak annyit tudok tenni és teszek, hogy nem veszek tőlük semmit sem.
Azoknak, akiknek a billentyűzeteknek a billentyűzet funkciója a fontos, maradt a mélyen zsebbe nyúlás mellett például a Leopold és Realforce, vagy az építés (én ~3 éve kizárólag épített billentyűzetet használok, egyedül egy Wooting two Lekker edition csúszott be a kapcsolók miatt nagyon rövid időre).
-
dqdb
nagyúr
válasz
Sirandrish #66745 üzenetére
Ha megnézed a gyártók oldalait, akkor sosem a billentyűzetre mondják ezt, hanem a kapcsolóra, amire igaz is lehet. Ha garanciaidőn belül történik ez, akkor annak keretein belül intézed, ha garanciaidőn kívül, akkor jön képbe a javíthatóság, és megoldod valahogyan.
Ugyanígy nem reklámozzák azt sem a gyártók, hogy a lézerezett-festett kupakok kopni fognak, pedig de.
-
dqdb
nagyúr
ptb doubleshotos ISO hun
Jó lesz az a 2032-re is, hiszen a Leopold még ISO változatot sem gyárt a PBT doubleshot készleteiből, a Wuque még nem bizonyított, a Keyreative említésétől egyre több embernek megy fel a vérnyomása, a Tai-Hao PBT doubleshot pedig nem PBT doubleshot és sok tízezres rendelés alatt kiröhögnek -
dqdb
nagyúr
válasz
Create. #66738 üzenetére
ne duplázzon meg ilyenek
Erre senki sem fog garanciát adni, lásd az utóbbi 1-2 nap hozzászólásait ólommentes forrasztásról.A megoldás nálad is forrasztópáka, vagy ha csak duplázás van és kihagyás még nem, akkor ez a szoftver a probléma elfedésére addig, amíg kihagyás nem lesz. Ha lesz, akkor forrasztópáka.
-
dqdb
nagyúr
válasz
arm1n_ #66740 üzenetére
A kinézett kupakkészletet ANSI billentyűzetre tudod feltenni, de neked ISO van, így a bal Shift, Í, Ű és Enter billentyűkkel nem kompatibilis a készlet.
Ha olcsón akarod megúszni, akkor AliExpressen nézelődj, és ha találsz valamit, ami tetszik, akkor linkeld be ide, hogy rámegy-e a billentyűzetedre.
-
dqdb
nagyúr
[link]
Ha valaki esetleg olcsó numpadet keresneAhhoz, hogy használni is lehessen, kell még egy Realforce 23U donor is, ez 100-150 dollár környékén akad Japánból
-
dqdb
nagyúr
válasz
Sirandrish #66716 üzenetére
A CK550 után mindenképp olyan billt szeretnék, amiben nem forrasztott switchek vannak
Szerinted a hotswap socketek forrasztva vannak vagy sem?Egy mechanikus billentyűzet nyákja gépelés közben komoly erőhatásoknak van kitéve, aminek hatására mozog. Ez alapvetően nem lenne probléma, pontosítva nem volt probléma a múltban, mert az ónos forrasztás rugalmas eléggé ahhoz, hogy ne keletkezzenek olyan mikrorepedések, amelyek idővel működést befolyásoló repedésekké nőnek. Azonban egy jó ideje kötelező ólommentes forrasztást használni, ami sokkal ridegebb, mikrorepedések alakulnak ki, amelyek idővel nagyobbá nőnek, és azt veszed észre, hogy dupláz vagy kihagy egy billentyű, vagy kiesett egy színcsatorna a világításból. De ez nem olyan szintű probléma, hogy ezért ki kellene hajítani a billentyűzetet, és venni másikat, mert a mechanikus billentyűzetek nagy előnye* a javíthatóság: keress Hardveraprón vagy ismeretségi körben javítással-forrasztással foglalkozó embert.
* kivéve, ha az ember belezúg egy gamer márkába, és örömmel fogadja a gyártótól a szervizelhetőséget megnehezítő vagy ellehetetlenítő döntéseket
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Azt nem értem, főleg a közép, felsőkategóriánál, miért fájna hot swappos cuccokat gyártani? Forrasztás ugyanannyi, gyík user meg hadd vásároljon switch hegyeket.
A hotswap plusz komplexitást visz bele a rendszerbe, több kontaktus, ami problémás lehet, a gyík usernek pedig "lehetőséget" ad arra, hogy garanciális vagy nem garanciális hibát okozzon. Például ha nincsen külön ráragasztva a socket a nyákra a forrasztáson túl (ami plusz gyártási lépés), akkor le lehet tépni azt kapcsoló benyomása közben, és ha idiótán tervezték meg a vezetékeket a nyákon, akkor az fejvakarós és nem egyszerű javítás lehet (persze megoldható, de akkor is).Szerencsére van némi változás, a Ducky One 3 már hotswap, mostanában lesz elérhető.
-
dqdb
nagyúr
Eléggé béna a Candykeys bolti rendszere, nem támogatja értelmesen az opciók kiválasztását, ahhoz pedig lusták voltak, hogy külön formon fogadják a válaszokat (a MyKeyboard jelenlegi rendszere hasonlóan béna, de ők ilyenkor mindig formot küldenek).
Amúgy egyszerű: ha rugalmasabb gépelési élményt szeretne, akkor POM vagy PC (az előbbinek kicsit mélyebb a hangja), ha keményebbet, akkor FR4 vagy alumínium (az utóbbi fém, így tud pengeni). Itt lehet extra alkatrészeket rendelni. Ha rendelnék, akkor POM plate-tel rendelném és egy extra PCB-vel. Ha látnék arra esélyt, hogy két konfigurációban is meg fogom építeni, akkor egy FR4 plate-et is bedobnék a kosárba. De ez én vagyok és az én ízlésem. Hmm, a hordozótáska egész jó áron van, ha hamarabb szállítanának, akkor rendelnék abból 2-3 darabot, jól jön jönni olyan billentyűzetek tárolásánál, amit nem abbab szállítanak.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #66663 üzenetére
Ha nem a forrasztásnak, hanem a kapcsolónak van baja, akkor a CK530 elsőre mélytorok lehet a kapcsolón átfűzött RGB LED-ek miatt még jó pumpával is, mert egy kapcsoló eltávolításához 6 lábat kell kiforrasztani
A dolog amúgy úgy indul, hogy kapcsolót könnyű beforrasztani, aztán kezedbe kerül olyan nyák, amiről hiányzik dióda vagy hibásan van beforrasztva, és azon kapod magad, hogy 1206-os tokozású SMD diódát forrasztasz fel (3.2 mm × 1.6 mm), és még élvezed is
-
dqdb
nagyúr
válasz
zolnagy #66661 üzenetére
Az elődnek nevezhető K800-ból még akadt magyar egy ideig, amíg el nem fogyott a berendelt készlet, és azóta a Logitech az olcsó billentyűzetein kívül nem magyarít semmit sem. Pénzügyileg nem éri meg nekik, ez van.
nyunyu: Vannak a szerszámok, meg a cserélhető billzetekhez mellékelt "szerszámok"
Az IC kiszedőt én billentyűzeteknél 'szerszámnak' nevezném, mert alapvetően jó, de fogyóeszköz, mert könnyen el tud fáradni/hajlani, ha erőt kell kifejtened (szorosabb plate például), és onnantól kezdve könnyen tudja roncsolja a kapcsolóházat. Ilyet kell venni, mert ez olcsó és tartós, köröket ver az IC kiszedőre. Ha pedig azzal sem boldogulsz egyes esetekben, akkor ez a nehéztüzérség. -
dqdb
nagyúr
válasz
Sirandrish #66651 üzenetére
Nagy a valószínűsége, hogy csak a forrasztás repedt meg, szóval páka kell egy újrafolyatáshoz, de a kapcsolót nem kell cserélni.
-
dqdb
nagyúr
Hülye vagyok, 100%-os árat néztem a TKL helyett, így már eléggé nagy az eltérés árban, de most már nem törlök mindent.
Csinálhatnának fém verziót ebből, az kicsit jobban érdekelne
Haennyibeennyibe kerül a One 3, akkor a Shine utód ennél is drágább lesz, ami ár-érték arányban például egy ilyen mellett nem túl fényes. Oké, ez group buy, tehát várni kell rá, nincsen kupakkészlet az árban (ha azt amúgy is cserélnéd, akkor nem baj), nincsenek kapcsolók sem (ha azt amúgy is cserélnéd), nincsen RGB (ha kellene, akkor ez nem a te billentyűzeted), cserébe CNC-zett fémházban kapsz az ISO vagy ANSI hotswapot többféle kiosztás támogatásával, és választhatsz top mount rögzítésű POM vagy FR4 plate-et is az alumínium mellett, amelyek nem fognak pengeni. -
dqdb
nagyúr
válasz
ribizly #66557 üzenetére
Az Alps 2000-ben befejezte a kapcsológyártást, új billentyűzetben nem tudsz venni ilyet. A utóbbi években előfordult még, hogy találtak errefelé-arrafelé NOS kapcsolókat bizonyos típusokból, de mára az egyetlen Alps beszerzési forrás a régi billentyűzetekből történő kiforrasztás és tisztítás lett (sokkal érzékenyebb a porra/koszra a design, mint a Cherry MX).
A Mattias gyárt Alps klónokat, ezekről az a közvélekedés, hogy messze vannak az eredetitől (nem próbáltam még ilyet). Van egy épített billentyűzetem clicky NOS SKCM White-tal, ezt imádom. Akad még itthon jó állapotú SKCM Orange kapcsoló, ez egy nagyon kellemes taktilis, rettenetesen koszos SKCM Cream Damped, erről véleményt sem tudok mondani, mert annyira karistol benne a kosz, és SKCM Salmon, ez annyira nem jött be.
Leopoldból a Cherry MX-eken túl akad kapacitív Topre kapcsolós is az FC660C és FC980C modelleknél, az előbbiből van nálam egy kölcsönben, de még nem jutottam el oda, hogy 1-2 héten keresztül teszteljem, milyen a cucc.
F34R: igen, ez Qt, de Windowson. VIA néven van nem open source konfigurátor is, az Electron app és szintén mindhárom nagy platformon fut, valamint Remap Keys néven böngészőből használható WebUSB-re építő változat is.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Throme #66551 üzenetére
Érthetetlen, hogy miért csinálják így (és nem csak a CM, másnál is hasonlóan működik).
Összehasonlításképpen a custom világban adott a forrasztható PCB, amely támogat egy rakás opciót, ami alapján az igényednek megfelelően összeállítod a fizikai kiosztást. A billentyűzetre felkerül az open source firmware (azaz egy firmware lefed minden opciót, nincsen külön ANSI és ISO változat), elkészül egy leírófájl, aminek segítségével egy szintén open source konfigurátorban először beállítod először a választott fizikai kiosztást, majd úgy konfigurálod a logikai kiosztást és egy füllel arrébb a világítást, ahogyan tetszik. Amikor végeztél, akkor kilépsz a programból, a billentyűzet pedig teszi a dolgát. Ja igen, a konfigurátor Windows mellett macOS-en és Linuxon is fut.
-
dqdb
nagyúr
Most bejött nekem is, az előbb nem létező terméket írt ki.
Ha valaki olcsó/könnyen beszerezhető olajat keres rugó kenésére, akkor ebből próbáljon meg egy keveset szerezni (egy csepp olyan 100-200 rugóra elég). Ez a konkrét típus tesztelten működik, és egyszerűbb hozzájutni, mint 104-hez. Kapcsoló másik részét nem kenném vele.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz
4nick8 #66542 üzenetére
A floating design miatt manapság többinek is
De abban tényleg igazad van, hogy mivel ez nem floating design és a fémlapban is bőven van anyag, ezért ez magasabbra szintre emeli őket (ha jól sejtem, akkor mindketten a 4-ről beszélünk).
Prebuiltben még mindig Leopoldot vennék elsődlegesen, másodlagosan Varmilót (és ténylegesen WASD barebone-t vettem 5 éve).
-
dqdb
nagyúr
Stab kenést néztem, másik videóban fültisztító pálcikával keni a kapcsoló tetejét talán Krytoxxal(?).
Az egy marha rossz gyakorlat, ugyanis nem tudod rendesen szabályozni a bevitt mennyiséget, ami egyenes út a túlkent és inkonzisztensen kent kapcsolókhoz, ráadásul a rugóhoz például el sem érsz így.Vagy kend meg rendesen a kapcsolókat szétszedve azokat olyan állagú kenőanyaggal, aminél finoman tudod szabályozni a felvitt mennyiséget (egy spray nagyon nem ilyen), vagy ne állj neki.
-
dqdb
nagyúr
Az One 2-höz vásárolt"O" gyűrűket rá tudom pakolni?
Nem.Egyedül a Daskeyboard felelne meg minden igényemnek, ő meg nem magyar.
Nagyon nem vagyok benne biztos, hogy a Das magasabb minőséget képvisel.Illetve mezei szilikonzsír, teflon spray esetleg ezek keveréke megfelelő kicsit megkenni a keycapok alatti részt hangcsillapítás miatt?
Semmi értelme, mert nem onnan jön a hang, legfeljebb jobban fog porosodni. A szilikonzsírnak más helyen igenis van értelme, ha csattognak a stabilizátorok, akkor azokat meg lehet kínálni vele óvatosan, miután megnéztél egy-két videót a hogyanról. -
dqdb
nagyúr
Eléggé sokat bír az és eléggé vastagok billentyűzet esetében a trace-ek. Ólommentes forrasztás megrepedhet persze, de az rendszeres plate-tel szerelt billentyűzetnél is (nem érzékel/dupláz problémák 99%-a a topikban).
Custom vonalon gyakori, hogy a nyákra vízszintes vágásokat tesznek, hogy flexibilisebb és/vagy egyenletesebb legyen a gépelési élmény, valamint a szokásosnak nevezhető 1,6 mm-es helyett relatíve gyakori a sokkal flexibilisebb 1,2 mm-es vastagságú nyák is.
Itt van billentyűzetben a képen szereplő nyák, látszik, hogy egy rugalmas plate + plate-rögzítés mellett mennyit tud mozogni, ha rátehénkedik az ember.
Itt látható, hogy mennyit képes kimozogni könnyen egy FR4 nyák (a másodikként mutatott ritkaság).
-
dqdb
nagyúr
Eléggé sokat bír az és eléggé vastagok billentyűzet esetében a trace-ek. Ólommentes forrasztás megrepedhet persze, de az rendszeres plate-tel szerelt billentyűzetnél is (nem érzékel/dupláz problémák 99%-a a topikban).
Custom vonalon gyakori, hogy a nyákra vízszintes vágásokat tesznek, hogy flexibilisebb és/vagy egyenletesebb legyen a gépelési élmény, valamint a szokásosnak nevezhető 1,6 mm-es helyett relatíve gyakori a sokkal flexibilisebb 1,2 mm-es vastagságú nyák is.
Itt látható, hogy mennyit képes kimozogni könnyen egy FR4 nyák (a másodikként mutatott ritkaság).
nyunyu: nincsen plate, amit kopogtat, az a nyák.
-
dqdb
nagyúr
válasz
steewcv65 #66522 üzenetére
Nem attól halk egy billentyűzet, hogy fémből van a háza (sőt, a leghangosabb a vékony fémház tud lenni nagy üres térrel), hanem attól, hogy a belseje úgy van megtervezve, hogy a gépelés közben keletkező rezgéseket nem vezeti át a ház oldalfalaira, hanem valamelyik komponens elnyeli azt (rugalmas plate, rugalmas plate-rögzítés, nyák).
Az általad említett MX-Board 3.0s modell a piacon lévő mechanikus billentyűzetek 99%-tól eltérően plateless kialakítású, azaz a kapcsolók nem a megszokott módon egy fém plate-ben ülnek, ami maga is szépen tud pengeni, ha mereven van rögzítve (és úgy szokott), valamint az erőhatásokat a ház oldalfalai felé továbbítja, hanem annál a Cherry billentyűzetnél minden erőhatás a PCB-t éri, ami egy rugalmas valami, és kimozogja ezeket, és emiatt töredék erő kerül a ház felé továbbításra, és a ház kialakítása is olyan, hogy nincsen a PCB alatt nagy üres tér. Szivacsokkal kitömés nélkül valószínűleg a Keychron silent red kapcsolókkal tudja hozni azt a halkságot, amit az MX-Board 3.0s red kapcsolókkal hozhat.
-
dqdb
nagyúr
válasz
0xmilan #66513 üzenetére
BT billentyűzet nem fog működni BIOS-ban és OS telepítéskor, mert a Bluetooth stack az operációs rendszer része, míg egy USB vevős igen. Ezekre az esetekre az is megoldás lehet, ha a billentyűzet tud vezetékesen is működni a töltés mellett, de erre sok BT-s billentyűzet nem képes (az általad ajánlott igen).
-
dqdb
nagyúr
válasz
steewcv65 #66517 üzenetére
Vannak aluházas és "aluházas" billentyűzetek, az általad megcélzott kategóriában az utóbbi fordul elő, ahol a floating design jegyében a plate kilátszik és kinevezik háznak. Ha a halkság a cél, akkor olyan billentyűzetet érdemes keresgélni, aminek van pereme és nem látszanak ki a kapcsolók.
Nagy általánosságban műanyagból is lehet halk vagy üresen kongó házat készíteni, ahogyan alumíniumból ugyanúgy. Az anyagmennyiség számít ezen a téren, de a belső felépítés még többet.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz
zolka95 #66494 üzenetére
TKL-ből mechanikus akad csak szinte vagy gamer magas kupakokkal.
Teljes méretben Cherry Stream 3.0 itthonról, magyar kiosztás, ollós, low profile, piszkosfehér szín. Háttérvilágítás nincsen, de fehér billentyűzetnél a monitor fénye is elég. 2KRO és irodai használatra optimalizált mátrix, szóval játékra nem ideális, de ha vannak olyan kombinációk, amiket használsz, akkor egy tulaj majd megnézi itt, hogy tudja-e.
TKL-ben ennek az unokaöccse külföldről világosszürkében UK kiosztással (ebből magyar nem lesz).
Termékkód: JK-8600GB-0
Vonalkód: 4025112097348 -
dqdb
nagyúr
válasz
Throme #66478 üzenetére
A gyártóknak csak nyűg az ISO és a sok európai kiosztás. Persze ha ésszel csinálnák, akkor egyetlen nyákkal, firmware-rel és PC-s szoftverrel le lehetne fedni mindent, de ANSI-re mennek rá, aztán meglepődnek, és jönnek az olyan bakik, hogy a billentyűzet firmware-ének automatikus frissítése ráteszi az ANSI verziót az ISO billentyűzetre, és nem működnek ezek a gombok, te pedig hajkurászhatod az értetlenkedő supportot (CM-nél nem rémlik ilyen történet, ASUS-nál biztosan volt).
Sokszor azt az idióta megoldást alkalmazzák, hogy a szoftver nyelvétől függ, hogy milyen layoutot jelenít meg, állítsd át németre, és lehet, hogy előjön az ISO kiosztás ...
A CM gyárt/gyártat annyi mindent, hogy egyes részlegek azt sem tudják, mit csinál a másik, én nem vetíteném ki az egész cégre a perifériákkal szerzett rossz tapasztalatot.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Tsebacsi #66487 üzenetére
Ellenőrizd le. A legtöbb RGB csoda kimaxolja az USB3 biztosította 900 mA-t, mert a LED-ek sokat zabálnak, és az USB2-n elérhető 500 mA kevés nekik, és akkor jöhet ilyen meglepetés (egyes alaplapok/laptopok engedik jobban terhelni a csatlakozóta szabványnál, egyesek nem). Szóval ellenőrizd le, hogy mindkét gépen biztosan USB3 csatlakozóba dugtad a hubot, ha igen, akkor próbáld ki másikban is. Emellett próbáld ki egy ideig a billentyűzetet háttérvilágítás nélkül használni, ha úgy nem jelentkezik a probléma, akkor a fogyasztás lesz az oka, ha igen, akkor a hub.
Ha az jön ki, hogy fogyasztás miatt van, akkor a hubon hátul van egy töltőcsatlakozó, egy USB-s töltőről adhatsz neki plusz kakaót.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Tsebacsi #66485 üzenetére
Az USB2 vagy az USB3 változatát vetted meg a switchnek? A számítógépen USB2 vagy USB3 csatlakozóba dugtad be? Ha lekapcsolod a billentyűzet háttérvilágítását, akkor működik rendesen?
nyunyu: időnként be szoktál dobni KLE-ben készült képet a magyar kiosztásról. Meg tudnád osztani a KLE linket?
-
dqdb
nagyúr
Rátettem egy billentyűzetre a KPrepublic készletét, és a konklúzió annyi, hogy a semminél több, de a jótól rettenetesen messze van. A dyesub minősége inkább pocsék, mint nem túl jó, ennyi pénzért nem ilyen elmosott kontúrokat várnék. A kupakok minősége átlagos, a space egyenes, nincsen túl sok kihűlés okozta deformálódás, anyag van bennük, de 1-2 enyhén elcsavarodott stem azért akad. 30 dollárért jó vétel lenne, 70 dollárért drága, szóval tipikus vakok közt félszemű a király érzés.
Arra, amire nekem kellett, tökéletes, de a Varmilo magyar készlete minőségben fényévekre van ettől, csak azt már nem lehet kapni külön, és a kompatibilitása különféle kiosztásokkal nem létező fogalom.
-
dqdb
nagyúr
válasz
zolka95 #66464 üzenetére
Nagy igényeid vannak, több feltételt is ki kellene húzni, hogy akadjon bármi is.
Gépelés közben a csuklódat nem szabad az asztalon tartani és hátrafeszített kézfejjel gépelni, mert az lesz a vége, amit tapasztaltál. Vagy a levegőben tartva a csuklódat kell gépelni, vagy megúszásnak csuklótámasz kell.
-
dqdb
nagyúr
GMMK-t össze lehet pakolni low profil switchel és kupakokkal?
Nem, a nyák oldalán teljesen eltérnek az LP kapcsolókIlletve Red dragont nézem még cserélhető switchekkel.
Mx v egyéb nevesebb gyártó termékeivel kompatibilis?
Nem, kizárólag Outemu és klónjai tehetők bele (+ Gazzew, aminél Outemu az OEM). -
dqdb
nagyúr
válasz
copass #66451 üzenetére
[link]
bal felső sarokban Stack Mode, aztán indulhat az összehasonlítás. Saját tapasztalat alapján a KAM is lényegesen jobb, mint az XDA, és DSA szintet hoz, csak az nehezen beszerezhető.XDAS-om van, játék közben sokszor lecsúszott róla.
És az XDAS még jobbnak tűnik összehasonlító képek alapján, mint az eredeti XDA, amit próbáltam és borzalmas -
dqdb
nagyúr
A mousekeysért kár, de érthető, hogy miért azt dobtad ki, mert jó feature, TKL-en is használom. Ha már kialakult a véglegesnek tűnő layout, akkor én a helyedben dobnám a Vial/VIA supportot, egyedi firmware-t hordítanék a layouthoz és visszatenném a mousekeyst.
Mini (+ház) vagy nem annyira mini traclballon gondolkoztál már?
-
dqdb
nagyúr
Konzisztencia terén a Cherry mindig is nagyon jó volt és most is az, valamint az alapszínű Gateronok is jók ezek a téren, míg az alapszínű Kailh már nem annyira. A gyártók általában 2 ± 0.6 mm-et adnak meg az adatlapon (a Cherry is), ami nagyon nagy tűréshatár, és ahol az általában alatt azt kell érteni, hogy 50-60 adatlapot néztem át egyszer, és mindegyiken ez az adat szerepelt. Szóval az adatlap nem fog segíteni, utána kell járni a témának.
a tactile bump-ba nem szól be az o-ring, sőt, az actuation point-ba se kellene
Ha már az érzékeléshez is össze kell nyomni akármilyen minimális mértékben az O-gyűrűt egyes billentyűkön, mert nem teljesen egyformán kerültek fel, az megtréfálhatja a kezedet. -
dqdb
nagyúr
aminek a kupakjai idővel "szépen" kifényesednek
Nem fényesednek, az a nem világítós doubleshot ABS-re igaz, ezek a festett-lézerezett kupakok kopni fognak. Azt, hogy ez a kopás mennyi idő múlva fog elkezdődni, előre senki sem tudja megmondani, függ attól, milyen jól sikerült a felületkezelés és mennyire viselkedik smirgliként a bőröd. Lehet, hogy pár hónap után, már nyoma lesz, lehet, hogy sok év után sem fog látszani semmi sem.Milyen hivatalos forrásból tudom meg azt, hogy adott billentyűzetnek a magyar változata milyen paraméterekkel rendelkezik?
Igen egyszerű: magyar kupakok esetében van a Varmilo és vannak a többiek,Kezdem azt érezni, hogy ráfordított kerettől függetlenül nincs magyar kiosztással felsőbb kategóriás billentyűzet?
Prebuilt esetében MX kapcsolókkal a Leopold, Topre kapcsolókkal a Realforce nevezhető csúcsnak, de ezekből magyar kiosztással nem fogsz venni és ISO-ban sem biztos, hogy akad adott modell. Hozzájuk képest a Varmilo egy fél szinttel lejjebb van. -
dqdb
nagyúr
A Varmilo ugyanolyan minőségű magyar nyelvű keykap-et használ, mint az US verzión?
Igen. A Duckynál a magyar kupakok (festett-lézerezett, mint a CK550-en) eltérnek az angoltól (doubleshot PBT)Ezt, vagy Doube Shot kupakokat. Viszont a PBT-ből nem akarok engedni.
Egyedül a Leopoldnak van doubleshot PBT kupakja, de őket a magyar feliratok miatt kizártad. Az összes világítós doubleshot PBT néven emlegetett kupak az valójában PBT alap POM töltelékkel.Ezek alapján talán csak akkor hajtanám a Ducky-t, ha mindenáron 65%-ost szeretnék.
Egy 65%-os billentyűzeten ugyanott van az Escape gomb, ahová magyar kiosztáson a nulla kerül, azaz prebuilt esetében tipikusan konfigurálhatatlanul a nulla kerül az Fn rétegre. -
dqdb
nagyúr
válasz
nyunyu #65845 üzenetére
A One 3 Mini továbbra is csak egy egyszerű tray mount 60%-os a szokásos rögzítési pontokkal, a világítás miatt északra néző kapcsolókkal és plate mount stabilizátorokkal, amihez a 140 eurós ár felettébb vicces, felét sem éri. Az elődhöz képest kapott szivacsot alulra és középre, valamint hotswap socketeket, és ennyi, billentyűzetként gépelési élményben nulla előrelépés (a videó képminősége és minősége borzalmas, de a lényeg látszik).
-
dqdb
nagyúr
[link]
végre egy videó egy nagy nézettségű csatornán arról, hogy ha egy mechanikus billentyűzeten probléma van egyes billentyűkkel, akkor ki is lehet cserélni a kapcsolókat ahelyett, hogy másik billentyűzetet venne az ember (ami a videóban szereplő darabot illetően valószínűleg visszalépés lenne billentyűzetként) -
dqdb
nagyúr
válasz
Hauptmann #66363 üzenetére
Ha kicsavarod azokat a csavarokat, akkor legfeljebb a plate + kapcsolók + nyák kombinációt tudod kiemelni a ház belsejéből, mert ahogyan dugo_ írta, a kapcsolók bele vannak forrasztva a nyákba, és a plate-ben csücsülnek.
A plate-en lévő nyílások kisebbek, mint maguk a kapcsolók.
-
dqdb
nagyúr
válasz
#83672576 #66361 üzenetére
Valószínűleg esélytelen Cherry MX kapcsolóval.
Az árak csúnyán elszálltak egy ideje, és az ebben az árkategóriában kapható billentyűzeteknél a gyártó vagy áttért sajátmárkás kapcsolóra (HyperX Alloy paletta, olcsóbb ASUS paletta egyik fele), vagy nem gyárt már teljes méretű billentyűzetet (Fnatic Streak), vagy csak magyar kiosztással van (MSI Vigor GK60, olcsóbb Asus paletta másik fele).
Aztán persze remélhetőleg valaki megcáfol majd.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Archttila #66340 üzenetére
A Draculát biztosan klónozni fogják Kínában, mert az utóbbi hetekben megosztott képek felén ezt a készletet látni
Az már más kérdés, hogy ezek mennyire sikerülnek majd színhűre, mert 4 vagy 5 kör rémlik, mire összejöttek a megfelelő színek (a V2-ben már nem lesz ezzel probléma, mert megvannak a színek és a keverési arányok).
-
dqdb
nagyúr
válasz
Teasüti #66333 üzenetére
Előfordulhat.
27 MHz-en jellemzően valami terepakadály vagy távolság okozott ilyet. 2,4 GHz-en ezek mellett ugyanazt a frekvenciát használó router is okozhat hasonló problémát (szüleimnél fagyott le teljesen pár havonta véletlenszerűen egy unifyingos Logitech billentyűzet, aztán egyszer szerencsére akkor tette, amikor otthon voltam, és egy újrapárosítás megoldott minden problémát).
-
dqdb
nagyúr
válasz
Archttila #66336 üzenetére
Ez előrendelés 15-20%-os drágábban, a group buy másfél hete ért véget. Valamikor 2023 első felében fogod megkapni, ha beleugrasz. És ha beleugrasz, akkor érdemesebb az EU vendornál megtenni ezt (vagy a UK vendornál, aki olcsóbban adja vámolva is és a szállítási költség még nem brutális).
Az első kör a kupakkészletből mémmé vált a rettenetesen hosszú color matching miatt, és 2 évvel a GB zárása után szállították csak, olyan 1-2 hónappal ezelőtt.
Amúgy nem a theme megalkotója futtatta a group buy-t, ugyanígy futott például a DCS Solarized Dark is nemrég.
copass: itt legalább kapsz egy full szettet és csak extrák vannak külön.
Gyártótól függ a kitting, némileg eltérően kezelik a MOQ fogalmát. Ezért néz ki például úgy a feljebb linkelt Arctic KAT és GMK változata, ahogyan. -
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #66328 üzenetére
JTK volt az eredeti készlet még 2018-ban (ez Cherry profilos doubleshot ABS), amelyből aztán a készítője 2020-ban egy KAT profilos is kört is futtatott (dyesub PBT), és jövőre fog jönni szintén tőle GMK-ban (szintén doubleshot ABS).
Ezeket aztán a kínai klóngyártók olyan megoldással másolták le, amilyennel rendelkeztek, és olyan szintig (csak színek, vagy egy-két novelty, vagy több novelty), ameddig tudták.
Az egészben az a szép, hogy mind a JTK, mind a KAT-ot gyártó Keyreative kínai cég, vagyis országon belülről loptak.
-
dqdb
nagyúr
[link]
Noctuát a népnek -
dqdb
nagyúr
válasz
RoryBreaker #66309 üzenetére
Ha van egy tartalék billentyűzeted azokra az esetekre, amikor operációs rendszert kellene telepíteni vagy BIOS-ban matatni, akkor működőképes, mivel a K380 csak BT-t támogat. Egyébként az említett esetekben szívni fogsz.
Ha FPS-sel játszanál, akkor a lag miatt fogsz szívni valamennyire.
-
dqdb
nagyúr
Cherry Stream TKL
a nagyobb testvéréhez hasonlóan magyar kiosztással nem lesz ez semSzóval amíg van raktárkészlet a régebbi Cherry Stream 3.0-ból magyar kiosztással, addig van csak ollós billentyűzet olcsón magyarul.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Domonkos #66301 üzenetére
Ezek a kerdesek mindenkihez szolnak, aki az ilyenbe fantaziat lat.
Eléggé kiterjedt QMK támogatás van OLED kijelzőre, azonban pár kivételtől eltekintve szinte csak split vonalon látni ilyet. Emellett a tulajdonosok jelentős része a gépről érkező infók helyett kép/animáció megjelenítésére használja ezeket a kijelzőket. -
dqdb
nagyúr
válasz
Archttila #66297 üzenetére
Nekem XDA profilon rengeteg melléütésem van, hiába néz ki jól, gépelésre számomra egy rémálom. Érdekes módon a nagyon hasonló MDA ellenben tökéletes, talán az segít rajta, hogy sculpted, azaz soronként eltérő a kupakok alakja.
emvy: az eredeti készletet az Animal Crossing ihlette, és eléggé népszerű még ma is.
-
dqdb
nagyúr
A Vialban az a jó például, hogy működik a gépemen, míg a VIA egyszer úgy döntött, hogy nem és azóta sem.
VIA legjobb feature-je szerintem a mátrix tesztelés, forrasztás után szoktam használni, hogy utána régimódi QMK userként fejbe csapjam a saját cuccaimat tartalmazó, frissen fordított, nem VIA kompatibilis firmware-rel.
A Vial nagy előnye, hogy a konfigurátor mellett QMK bővítés is, és EEPROM-ban tudja tárolni a billentyűzetet, nem kell JSON betölteni minden egyes alkalommal, mert nem adtak ki frissebb VIA-t ... Másik dolog a secure dirmware update-t.
Ezt ismered? Elég neki egy WebUSB-t támogató böngésző, telepíteni sem kell hozzá.
-
dqdb
nagyúr
válasz
copass #66259 üzenetére
Ez inkább MG-nek tűnik, ami SA-MT3 hibrid, és amit már régóta szeretnék kipróbálni, de nincsen hozzá normális ISO support. Az összes színválaszték valaminek a koppintása
Lehet, hogy behúzok egyet. Kitting terén eléggé jól átgondolt mindegyik, meglepően átgondolt, egyetlen dolgot tudok felhozni, ez pedig split space-ből nincsen alpha színű, csak accent. A minőség az más kérdés, azon eléggé el lehet vérezni, kár, hogy nincsen még review.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Archttila #66256 üzenetére
Jól néz ki.
A dyesub minőségre eléggé jónak tűnik, élesek a kontúrok (legalábbis amennyire kivehető a képekből). A színek és a novelty kupakok a Infinikey Islander pofátlan másolatai, a space-re pedig a deskmat designja került fel, de ettől még azok is jól néznek ki, egyedül a betűtípus tér el, és az szerintem jobban áll a témának, mint az eredeti.
Ez milyen profil? XDAS? A kupak teteje XDA-nak tűnik, de annál magasabb, esetleg MDA-nak, de nem sculpted.
Kár az ISO hiányáért.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Teasüti #66245 üzenetére
Az az igazság, hogy nekem eszembe sem jutott akkor.
Mondjuk olyan téren kerülendőnek mondom ezt a modellt, hogy a jövőállósága nulla, kupakot sosem fogsz rá kapni, mert mind a Space hossza nem elterjedt méret, mind a jobb oldali oszlopot megkurtították 0.5u-val, azaz a Backspace és Enter keskenyebb 5 mm-rel. Most sem sikerült a magyarítás kivitelezése túl igényesre, és az AltGr réteg is hiányos.
-
dqdb
nagyúr
válasz
steewcv65 #66237 üzenetére
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Teljes
az 65%-os9.Extra igények Világítás (elég a sima is, nem feltétlenül kell rgb-nek lennie), vezetéknélküliség (hosszú üzemidő, vagy tölthető aksis)
kikapcsolt világítással a 450 órás üzemidő nem rossz, de bekapcsolt világítással az 53 óra már nem túl fényes (bár még így is jobb a hasonlóknál) -
dqdb
nagyúr
[link]
érdekes koncepció, remélem sikerül jól megvalósítani mint hardveres, mind szoftveres oldalon az ilyen szintű modularitást -
dqdb
nagyúr
válasz
refugee #66230 üzenetére
Szerencséd van, mert egy piacon kapható kapcsolót takar a Tesoro Slim elnevezés: Kailh Choc V1. A kupakok leszedésénél óvatosnak kell lenni, mert könnyű eltörni az itt használt rögzítést, ilyet érdemes venni, mert ez segíthet a kapcsoló kiemelésében is (nem merem 100%-ra kijelenteni, mert sosem volt dolgom ilyen szinten Kailh LP kapcsolóval). Ezután jön a forrasztópáka+ónszippantó vagy desoldering gun, ahol minden kapcsolót ki kell forrasztanod , nem csak a hibásakat, hiszen a nyák is kapott a jóból, ami idővel szépen korrodálódhat. Ha megvagy, akkor a kapcsolókat el kell távolítani a plate-ből, és meg kell tisztítani a nyákot a szennyeződéstől, ez történhet IPA (nem a sör), nyáktisztító spray vagy ultrahangos tisztító segítségével. Végül minden visszafelé.
Ragadós és nem semleges PH-jú cuccot beleönteni billentyűzetbe a legnagyobb önszívatás sajnos.
-
dqdb
nagyúr
A Box Royal egy eléggé taktilis kapcsoló. Azt vedd figyelembe, hogy érzésben számít a taktilitás magassága, hossza, formája (jellemzően a minél lekerekítettebbet tartják a legjobbnak) és elhelyezkedése (a preload nélküli kedveltebb).
A lineárisokkal és könnyű taktilisekkel ellentétben eléggé nehéz elmagyarázni és nehéz elképzelni egy nehezebb taktilis/clicky kapcsolót, hogy milyen lesz érzésre, ha nem próbáltál közel hasonlót. Nézegetni a grafikont egy dolog, érezni teljesen más, tapasztalat.
mechanicalkeyboards subredditet is probalom mellozni
Az az igazság, hogy nem ismerek senkit sem, aki rendszeresen nézi, azok közül, akikkel rendszeresen beszélgetek. Sőt, a legtöbben már Geekhack böngészésével is leálltak (beleértve engem is), csak azt nézem meg, amit valaki valahová bedobott.Throme: tökéletesen egyetértek.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #66212 üzenetére
Igen, ez az analóg érzékelés inkább arra jó, hogy lineáris kapcsoló esetében be tudd állítani az érzékelési pontot az ízlésednek megfelelően.
Hall-effektusra építő kapcsoló esetében ez szinte a teljes tartományban konfigurálható egy analóg optikaival ellentétben, de még az a 4 mm is kevés ahhoz, amit említesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek
- Logitech G Pro X 60 Lightspeed vezetéknélküli billentyűzet - Új, Bontatlan
- Gamer Billentyűzetek Hatalmas választékban 4.000ft-tól. Akár Beszámítással!!
- Keychron K6 Pro // Számla + Garancia //
- Logitech G915 TKL Lightspeed Wireless (Tactile)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest