Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- iPhone topik
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
válasz
kristof123 #93405 üzenetére
Cserélni kéne a gyári rugót TX vagy Geonra. A hangtól eltekintve érzésre jó a gyári rugó? Ha ez a rugó jó érzésre, akkor keresnék ugyanilyen hosszút és erőset. Ha kicsit erősen indul de az alja jó, akkor egy kicsit rövidebb rugót hasonló erösséggel, ha az eleje jó, de az alján már erős, akkor egy kicsit hosszabb, de gyengébb rugót keresnék, illetve akkor már vennék 105 olajat is, mert szerintem a 205g0 önmagában a rugóra nem elég sajnos.
Az Akko Rosewood gyári rugója a képed és az erőgörbéje alapján is elég hosszú, 20-22mm-nek tünik nekem így ránézésre, ez elég hosszúnak számít. Az erőgörbe alapján 45-50g körül lehet a bottom-out (a kapcsolóknál általában operation force-t tüntetnek fel ami az aktuációs pontnál mért rugóerő, viszont a külön vásárolt rugóknál pl Geon, TX pedig a bottom-out erőt szokták feltüntetni. A Rosewoodnál az operation forcera 40±5gf-t irnak, ez egy ilyen hosszú rugónál 45-50g bottom-outot jelent, úgyhogy ilyetn TX vagy Geon rugót kell keresni, ha hasonló rugót szeretnél.
A gyári rugó hosszát egy tolómérővel pontosan meg tudod mérni.
Geon vs TX mindkettő jó, én a Geon-t egy picivel jobbnak találtam, viszont minimális a különbség és eltérő hosszban elérhetőek, ezért ha a kívánt méretben nincs Geon, akkor TX-et vennék.
EU-ban Eloquentclicks, Deltakeyco és Candykeys árul Geon cuccokat, Geonnak van 18 és 22mm rugói. egy 45g-s 22mm Geon rugó lenne kb a gyárihoz leginkább hasonlító alternativa de azt nem látok sajnos most náluk készleten. A TX nem csinál ilyen hosszú rugót egyébként. Deltakeyco-nál van 18mm-es Geon készleten 45 és 50g is, az elég közel áll hozzá, és árulnak kis kiszerelésben 105öt, azt is vennék mindenképp, €5.95 egy zacskó Geon rugó deltakeyco-tól és €7.95 5g 105 ezek náluk jó áron vannak, többi vendor drágábban adja
Rugót egyébként úgy szoktam kenni, hogy:
A rugók zacskóban jönnek, vagy abba teszel pár csepp 105 olajat, vagy ha van esetleg tiszta befőttes üveged vagy müanyag edényeg, abba át lehet pakolni a rugókat és úgy rá az olajat, ha összetapadnak, akkor az üveg/edényt erősen megütöd és ha csak pár darab van összetapadva az szétugrik a falnak ütközve.
A rugókat az 105-ös zacskóban/edényben/üvegben pár percig rázd hogy kellően eloszlasd az olajat. A kapcsolóház alját mindenképp érdemes megkenni 205g0-val, ott, ahol érintkezik a rugóval. Nem kell sok kenőanyag rá, ha maradt rajta valamennyi akkor csak azt kend szét az alján ahol a rugó áll, illetve az oszlopon, ami érintkezik a rugó belsejével. Ha az alsó házat megkented, rugót megolajoztad, akkor rugó mehet be, és behelyezés előtt donut-dip a rugó alját egy kis 205g0-ba. Nem kell sok, csak éppen hogy ha látszódik hogy ment rá, az már jó. Most úgyis sok kapcsolóban cserélem a rugókat, majd legközelebb ha csinálom akkor lövök pár képet.
Így mehet be a rugó, rá a stem, rá a felső ház és kész. Próbáltam sok féle kenést, nálam ez hozta eddig a legkonzisztensebb eredményt. Miután összeraktad a kapcsolót próbáld ki kézben hogy van-e valami fura rugó hang. Nyomkodd simán egy párszor hogy a kenőanyag el tudjon oszlani, és hallasz valamit ami nem tünik jónak, és 15-20 lenyomás után nem múlik el, akkor párszor nyomd le a kapcsolót keményen, csakpodd meg kicsit, lehet a rugó nincs teljesen a helyén vagy nem jutott mindenhova kellő mennyiségű kenőanyag. Pár erős leutéstől és felengedéstől a helyére szokott ilyenkor ugrani illetve segit eloszlatni a kenőanyagot.
Ha esetleg így se lenne jó, akkor meg lehet próbálni még, hogy mielőtt vissza rakod a stemet, megkened 205g0-val a rugó tetejét is, erre általában nem szokott szükség lenni, de ez a kapcsolótól függ.
Geon rugókból amugy van single-stage meg triple-stage, én a sima single-stage-t venném, a képed alapján a gyári rugó is ilyen.
Mérd meg tolómérővel a gyári rugó hosszát, a 18mm Geon közel lesz hozzá szerintem de ha nagyon bejön és minél közelebbit keresnél, akkor akad nekem itthon jópár zacskó 22mm-es single-stage Geon mindenféle rugóerővel, ha érdekel akkor megnézem milyenek vannak és tudok küldeni, tudok rátenni 105-öt is, akkor azt se kell venni, így valoszinüleg olcsóbbra jönnél ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Keychron K6 Pro // Számla + Garancia //
- Redragon Draconic Compact RGB Wireless Red Mechanikus, Bluetooth gaming billentyűzet, magyar
- Redragon Anivia, wired mechanikus billentyűzet, RGB, magyar
- HP 230 vezeték nélküli billentyűzetek és szettek - magyar matrica opcióval!
- Logitech G Pro X 60 Lightspeed vezetéknélküli billentyűzet - Új, Bontatlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest