- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
z123456789 #152137 üzenetére
Opel Vectra/Signum 3.2 V6-al nem tetszik esetleg?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
#94529552 #152126 üzenetére
Kornelka speciális eset, eléggé kritikus típus (és most nem a rossz értelemben értettem).
Egyébként szerintem azért örül, mert beült egy jobb és 0 km-es autóba, amit azért meg is fizetett a vételárban. A Civicnek meg vannak hibái, de egy H Astrába most már át nem ülnék (pedig azt akartam eredetileg helyette).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
bitpork #152049 üzenetére
Hmm... Igaznak tűnik számomra is az állításaid halmaza. De szerintem azért nem rossz az a táblázat. Viszont amire jó, az inkább csak a kiválasztott típusok egymáshoz hasonlítása. Melyiknek mennyivel alacsonyabb/magasabb a fenntartása, járulékos költsége a többi kiválasztotthoz képest. Ennyit tud, ezen felül "meglepetéssel" mindig kell kalkulálni szerintem is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Max_218 #151998 üzenetére
Szerintem Mazda 3 nem rossz, de tény, hogy a rozsda ott nagy ellenség. VAGot (Octavia, Toledo/Leon, Golf) 1.6 benzinnel (esetleg 1.8T, de az már nem nagyon férne bele a keretbe) néznék. Írtad, hogy mindenképpen 5 ajtósat szeretnél. Ugye tudod, hogy a Toledo az 4 ajtós szedán, igaz?
A tanuló G Astra milyen motorral volt szerelve? Mik voltak a tapasztalataid azzal, mennyire tetszett, mi nem jött be (csak, hogy mik az igények)?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Sirandrish #151922 üzenetére
A Mondival kapcsolatban egy kérdés; kollégának van benne van a zsebében a vételár kétszerese? Ha esetleg javítani is kéne.
Jó-jó, persze nem ennyire vészes feltétlen a helyzet, de elég sok rosszat lehet olvasni MK3 dízel Mondeokról.
Egyébként olvass népítéletet, onnét azért lehet valami képet kapni a megbízhatóságukról is. Persze vannak pozitív és negatív irányba is elszállt emberek, de azért ki lehet szűrni nagyjából azokat.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Jorus #151892 üzenetére
Lehetséges, hogy ez lenne az acélszürke szín?
-
BigBlackDog
veterán
Te, ezzel a C4-el szerintem valami baj van.
Ha megnézed, a kormány (a karimája állása alapján) enyhén el van fordítva a képeken, a közepe meg tök egyenesen áll.
UPDATE: Megnéztem több C4-et is, de mindegyiknél elég furcsa ez a dolog. Szerintem típushiba. Én hagynám ezt a C4 vonalat.
Egyébként leírás alapján egész jónak tűnik, de sok tapasztalatról nem olvastam még.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
ReSeTer #151202 üzenetére
Én abból az évjáratból dízelből csak 2.2-es Hondát, vagy 2.4-es Volvot vennék. Még jónak mondják a (gondolom többek között) Fordokban lévő 1.6-os, 90 lovas dízelt is. De nagyban függ a szerelési/karbantartási igény a futásteljesítménytől és az eddigi karbantartásoktól is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
runner 125 #151077 üzenetére
Egy ilyen esetleg? Bár tény, hogy ebből nem fogsz 3-4 éves példányt kifogni.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabonagyur #151055 üzenetére
Mondjuk sokan évente 10-12e km-nél nem mennek többet. Bár igaz, hogy azok általában nem egy Octavia méretű autót vesznek és nem egy turbós, 1.8-as motorral. De igen, szerintem is kell egy kis szerencse egy olyan futásteljesítményhez.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Luck Dragon #151048 üzenetére
Nem értem a gondod, nem mindenkinek telik nagy garázsra és/vagy nagylátószögű objektívre.
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
válasz
piqla #151009 üzenetére
Hát, szerintem ilyen idős használtaknál már feltétlen feláras a méret.
Ha belegondolsz, általában bonyolultabb/igényesebb felépítés (pl. futóműben), nagyobb motor és fogyasztás és hosszabb extralista jellemzi a felsőbb kategóriás (~=nagyobb) autókat. Egy 8-12 éves használat után meg már azért ezeknek a karbantartására, szervizelésére is fordítani kell. Ráadásul egy nagyobb autó városban nem feltétlen előnyösebb.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
piqla #151007 üzenetére
Csomagtartókkal kapcsolatban most hirtelen ezt találtam:
Corolla
Mazda 3Ha sok az autópálya, akkor mindenképpen az Avensis mellett döntenék a három közül (zajszigetelés, komfort). Mintha az rémlene, hogy az 1.8-as is már egész jól viszi azt a bódét, értelemszerűen azért nem egy sportautó lesz. Nézz át esetleg a Toyota topikba, szerintem van pár embernek tapasztalata vele.
Honda vonal nem jöhet szóba (pl. 7gen Accord kombi (mondjuk nem egy szép, de a csomagtartója egész nagy, esetleg 2gen CR-V)?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
piqla #151003 üzenetére
Kell-e a kombi? Ha nem, akkor én maradnék az ötajtós/sedan formánál. Valószínűleg a linkelt listából nálam a Mazda kiesni (rozsdásodásra való hajlam), inkább a két Toyota közül választanék. De, ha még nem indult meg a Mazda és kap egy normális alváz- és üregvédelmet, akkor azokkal sincs sok gond, ahogy hallottam.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
runner 125 #150975 üzenetére
Én inkább Lexus (GS) vonalon indulnék el.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szőröscica #150868 üzenetére
+1, viszont a fenntartása szerintem azért nem feltétlen a Focus/Astra szint.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
creedszl #150819 üzenetére
Ugyan nem válaszként a kérdéseidre, de néhány gondolatom megosztanám.
- Az itthoni eladó használt autók nagy része eléggé ramaty állapotú
- Az eladók sokszor azért akarnak megszabadulni a kocsitól, mert már nem éri meg fenntartani, kijavítani a hibákat
- Az eladók el akarják adni a portékát, így sokszor a hibákról nem is "tudnak"
- A kereskedő sajnos nem feltétlen hasonlít egy lelkiismeretes őrangyalra, neki is meg kell élnie valamiből
- A kereskedő is csak abból tud választani, ami éppen eladó
- 2012 óta kezdték rögzíteni a futásteljesítményeket. 2012 előtt tapasztalataim szerint jóval kevesebb külföldről behozott autó rótta az utakat. A külföldi futásteljesítményt nem feltétlen egyszerű lekérdezni.
- Nem tulajdonítok nagy jelentőséget, hogy vidéki vagy fővárosi az autó. Viszont vidéken járva sokszor feltűnt, hogy mennyi kívülről szép állapotú autó rohangál arrafelé. De ki tudja, lehet, hogy pl. az éves olajcsere meg már nem volt olyan fontos.Értelemszerűen nem tények a fent írt dolgok, csak a saját véleményemet, meglátásomat tartalmazzák.
-
BigBlackDog
veterán
Pff... Hát, nem túl gyors, az tény.
Mondjuk a kedvezmény mértéke is meglepetés számomra, valamiért abban a tudatban voltam, hogy a német márkáknál azért lehet alkudni, inkább a japánok, akik nem nagyon engednek (legalábbis az eddig olvasottak alapján számomra ez a kép alakult ki).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Morris #150671 üzenetére
Pl. 3.2 egy csigával?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
LuckyL #150659 üzenetére
Az tény, hogy egy 40e km-t futott példány jobb, mintegy 210e km-t futott, de szerintem sem mindegy, hogy hol és milyen körülmények között ment a motorjába a méter.
100 ezer alatt futással vegyél max 8-9 éveset, akkor sokáig nem lesz gondod
Kb. én is ezt szoktam mondani magamnak, annyival kiegészítve, hogy a számok mellett tűnjön azért megkíméltnek/karbantartottnak is.
-
-
BigBlackDog
veterán
válasz
nandow #150344 üzenetére
Ilyen célra két-három helyet javasolnék, de az eddigi megtekintések alkalmával megvételre nem sok érdemes autót találtam ezen helyek egyikén sem. Az egyik a Fővárosi Autópiac, a másik a Fehér út 9-13 magasságában lévő használtautó kereskedő háromszög. Ezeken kívül még a Budaörsi út, M1-M7 kivezető szakasza melletti részét mondanám, ahol van egy-két kereskedő (használt autóval is foglalkozó márkakereskedés, illetve használtautó kereskedés is).
Ahol nem jártam, de szerintem nagy a típusválaszték, az az AAA autó telephelye lehet, de róluk sem hallottam még jó véleményt sajnos.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
dkaro #150290 üzenetére
2. Én adom a pénzt, ő a kocsit, forgalmit, kulcsokat, szervizkönyvet + törzskönyvet
+ Ne felejts kötelezőt kötni rá, máskülönben az adásvételt követően már nem lesz biztosítás az autón, ha jól tudom.Okmányirodában kérni fogják eredetiség vizsgálat eredményét. Ha az eladó személyében nem bízol meg, akkor célszerű ezt még az adásvételi aláírása előtt megcsináltatni.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Termi16 #150000 üzenetére
Szerintem nem fogod túl egyszerűen a nevedre íratni, ha az adásvételin tőlük veszed, közben meg az előző, külföldi tulaj nevén van.Átírásnál nem ellenőrzik az adásvétel szerinti eladó személyét?Szerintem az "egy autókereskedőn leverek valamit" tedd félre, én biztosan nem számolnék ezzel, ha nyugalmat és gondtalan életet akarok.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
#94529552 #149940 üzenetére
Fogyasztással nincs gondom (7.5-8 között van város-agglomeráció ingázásnál) kopogás, zörgés, torpanás nincs nálam.
Igen, pályatempónál elvérzik számomra, sírtam is miatta (de mondjuk az átlagos szívóbenzinesek többségére igaz ez). De nem egy ember, aki régebbi típust használt, halknak nevezte még olyankor is. Tehát függ attól, hogy mi az elvárás és miből ül át az ember. Ha valaki viszont nem dugóban és/vagy autópályán használja nagyrészt, akkor szerintem kifejezetten kellemes választás.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
#94529552 #149937 üzenetére
"Civic 1.8i szívót nem a legjobbnak tartják itt"
Milyen szempontból?
Kornél mondjuk elég sok kocsitól megszabadult ahogy láttam, más meg még nem adta el (Tsebacsi és én is alábbhagytunk az ilyen jellegű hozzászólásokkal). Vannak hátrányai is, nem kompromisszum mentes, de ár/érték arányban és megbízhatóság szempontjából szerintem nem rossz.
(#149936) dong86: A Civic (1.8) rendelkezik néhány apróbb, de idegesítő típushibával (pl. nyikorgó-recsegő kuplungpedál, zörgő beltér -mondjuk én ezt még egyáltalán nem tapasztaltam-), meg van egy-két "adottság" (pl. relatív gyengébb zajszigetelés, kemény futómű, hátrafelé elég nagy holtterek). Persze vannak előnyei is, számomra többek között a kényelme, a beltér nagysága, az "eseménytelensége" is pozitívum. Átlagos felszereltsége eléggé gazdag a hasonló korú, hasonló kategóriás autókhoz képest. A motorja szerintem négyhengeresek között "szép" hanggal rendelkezik, de pörgetni kell (igényli a haladáshoz
), alul eléggé halott szegény. A kormányzása kifejezetten élvezetes érzésem szerint, a váltója álom. Viszont hosszabb pályázásra nem feltétlen ajánlom, 110-ig nincs gáz, de 130-140 felett kezd elfogyni az erő és a zaj is érezhetően megnövekedik (nem vészesen, de emeltebb hangon kell már kommunikálni).
Korábban fent volt hahun a gép, de egyelőre félretettem az eladást, mert ilyen árkategóriában számomra nincs egyértelműen jobb alternatíva, meg aztán az itthoni használtautó kínálatban nem könnyű találni normális állapotút. Mindenesetre benzines Astrába (F, G, H, J) vagy Fókába (MK1, MK2) már valószínűleg nem akarok átülni belőle. Helyedben a 1.4T Bravo, vagy Focus irányába mennék el. Persze ez mind csak a saját meglátásom.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
tboy93 #149917 üzenetére
Az a hely véleményem szerint csak arra jó, hogy megtekints ezt-azt (pl. amit még nem láttál élőben) és általában tudsz ülőpróbát is venni.
Mondjuk a parkolási lehetőségek is olyan kitűnőek arrafelé (vásárlóknak kb. csak a Nagykőrösi út mellett, a porban van lehetőség), hogy inkább nem időztünk sohasem hosszabb nézegetéssel, nehogy a végén a saját kocsi se legyen már a helyén.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Citroware #149726 üzenetére
#csakahonda
Viccet félretéve a saját véleményemet, tapasztalataimat meg tudom osztani Veled. Alapból az értékvesztés legnagyobb része szerintem az első 4-6 évben megvan, azután már relatív kisebb összeget lehet bukni egy autón, az újkori vételárához képest (persze, ha vigyázva van rá és rendesen megkapja a törődést).
Ahogy észrevettem francia, olasz márkák esetén relatív gyorsabban bekövetkezik az értékvesztés. Takarékosabb, benzines konstrukciók és megbízhatónak, alacsony fenntartási költségigényűnek titulált autók (pl. Swiftek, Jazz, Corsa) is jól tartják az árukat használtan az eddig általam látottak alapján. Szerintem igazából a kereslet-kínálat határozza meg ezt a dolgot eléggé nagy mértékben. Nagy kereslet és ehhez nem elég nagy kínálat esetén mászik felfelé az ár. Így aztán néha eléggé elborult árakat lehet (?jogosan?) elkérni egy szép, megkímélt hibamentes autóért, ami a márkájából/típusából kifolyólag egyébként is keresett, megbízható konstrukció. Nem sokban, de azért az is erősen befolyásolhatja, hogy mennyire volt megkímélve, ápolva az évek az autó, mivel vevői szemmel az aktuális állapotot érdemes nézni elsősorban.
Használt (8 évnél időseb), kis-közepes méretű autónál én 3-7% évenkénti értékvesztéssel szoktam kalkulálni.
Itt írtam le régebben még a véleményemet ezzel kapcsolatban. De a korábban írtak és a fentiek is csak a saját nézőpontomat adják vissza, ez meg nem feltétlen esik egybe a valósággal.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
theuprising #149690 üzenetére
"...a Becsületesneppernek, ő ingyen ad tanácsot emailben az ilyen egyszerűbb kérdésekben..."
A válasz a "Honda" lesz.
(#149693) Kornel: Igen, én tisztában vagyok vele, csak becsnepperéknél szeretik a Hondát eléggé, ahogy észrevettem (kb. minden második kérdésre az a válasza).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Luck Dragon #149668 üzenetére
Ebben nem vagyok biztos. Ezt is olvastam, meg aztán Opel esetén a facelift sokszor költségcsökkentést jelent.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Luck Dragon #149666 üzenetére
Igen, már váltottunk pü-t és számomra is eléggé pozitív összkép állt össze azokkal a Vectrákkal (Signumokkal) kapcsolatban. Csak a választék nem túl nagy (egyelőre csak itthonit nézem).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
rbalint88 #149650 üzenetére
Igen, nézegettem 156-ot is, de nem szeretnék dízelt (nem a kettőstömegű, turbó + egyéb dízel nyűgök miatt, hanem inkább a hang/rezonancia szempontjából, meg aztán 4.5-5e környékén már érdemes váltani). Viszont Alfából, ha jól kép van a fejemben, a benzinesek nyűgösebbek tudnak lenni. Inkább egy 5-6 hengeres "benzintemető", 9-12 literes vegyes fogyasztást még meg tudok emészteni valahogy.
+ többiek: japánok közül sokat kilőttem, talán csak Accord + esetleg Legacy maradt a kalapban. IS200 forog rendesen a 6-os váltó ellenére és tempomat nem volt, csak automatával együtt, ha jól tudom (+ azért szerintem rozsda már ott is megjelenik jó eséllyel). IS250 ára már túllóg az ingerküszöbömön, ráadásul a rozsdásodási hajlam ott is megvan rendesen (Bögre példányából kiindulva). BMW-k játszanak, csak rohadt kevés normális példány van a benzinesekből, ahogy észrevettem. Szerencsére nekem nincs méretbeli problémám, a Civic teljesen kényelmes, de szerintem kisebb beltérrel sem lenne gondom (bár egy Corsa-Polo méret már kompromisszumos lenne érzésem szerint). Mondjuk egy 3.2-es V6 C Vecivel szerintem megbékélnék...
Na mindegy, legfeljebb majd rárepülök Saint Jettájára.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Kornel #149645 üzenetére
Egy max. 4-5 éves autóhoz képest biztos öreg, emiatt több mindent kell benne már cserélni. De gondolnám, hogy annak is vége van egyszer, ha megkapja a kopó-fogyó alkatrészekből az újat, akkor jó pár évig kiszolgálja a tulajdonosát. És anyagilag szerintem még mindig nem feltétlen vagyok ott, mintha egy pl. 5-8 éves turbó benzinest vettem volna. Legalábbis így látom jelenleg.
-
BigBlackDog
veterán
Milyen típusok között lenne érdemes keresgélni, ha valami olyan autó kéne, amivel
- lehet pályázni kényelmesen, relatív csendesen, komfortosan
- de ugyanakkor kicsit sportosabb is, nem egy dülöngélő hajó lesz belőle az első szerpentinen
- és mindezek mellé még megbízható is, nem zabálja fel a fenntartása az ember gatyáját és idejét
?Elsőre így 7gen Accordból a 2.4-es Type-S jutott eszembe... Van még valami?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Vesztor87 #149576 üzenetére
Óra szerinti 100-as tempó inkább országút, pályán azért 130-140-es tempó nem irreális elképzelés szerintem. Ott meg megvan a 3800-4000 RPM, ahogy látom.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
dedike #149535 üzenetére
A 7 személyes kivitel mit takar? Legalább 7 személy férjen bele, vagy legalább 7 személy tudjon kényelmesen is utazni benne?
A kp-s fizetéssel kapcsolatban ezek szerint ez akkor nem vonatkozik a vevő/eladó személyére (gondolom tudtok róla, csak hátha mégiscsak új infó)?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Tsebacsi #149354 üzenetére
Mondjuk nálam érzésre a 16-os lemezfelnivel sokkal másabb volt a helyzet. Rugalmasabbnak, könnyebben kezelhetőnek éreztem. 17-es alura visszaváltva nekem is az általad írt dolgok tűntek fel először. Persze, egy turbós más világ, de azért a Civic sem szörnyű. Igazából én csak annyit érzek, hogy 17-es alufelnikkel mintha erőlködne már, elnyújtottabb-darabosabb a gyorsulása, a 16-os garnitúrával meg már egész folyamatos volt a dolog (legalábbis azzal már meg tudtam volna békélni hosszabb távon is).
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Újabb gyöngyszem. Egész hiteles.
Komolyan, az ilyen hirdetéseknek mi értelme van? Van olyan, akinek az érdeklődését felkelti egy ilyen hirdetés? És az a telefonszám meg micsoda? Annyi szám van ott, hogy nem is tudom beírni, hiába akarnám felhívni...
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Integrale #148268 üzenetére
Ha jól sejtem, a Jetta is már török származék. Mondjuk arról nem olvastam sokkal rosszabbakat, mint egy azonos generációs Golfról.
Mondjuk a minőségbiztosítás csak gátat szab. Értelemszerűen az a jobb, ha "nem kell minek". Mondjuk az UFO Civicnél (mint, az angol japánok egyik első típusa) nemcsak a Honda minőségbiztosítása volt eléggé alacsony szinten, hanem az összeszerelés sem sikeredett feltétlenül hibátlanra és -ahogy olvasom- nem hozta a korábbi Hondák színvonalát.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
adalbert1 #148097 üzenetére
Ha jól tudom, akkor a Classic kiadások a kelet-európai piacra szánt példányok. Akkor "élnek", mikor a következő generáció már kapható, de gondolom, hogy valamit meghagynak kedvezőbb áron keleten is. K Astrából már kint van az ötajtós és a kombi is, viszont sedan nincs. Megérzésre köze lehet ennek is ahhoz, hogy J Astra Classicból csak sedan van (bár korábbi generációk esetén nem így működött a dolog tudomásom szerint).
Törés alatt mit értünk. Ha apróbb sérülés, akkor az elemcserével javítható (és egy műanyag lököst szerintem inkább cserélnek, mint hogy foltozgassanak). Ha már a váz hajlik, akkor hagynám a fenébe. Az egy dolog, hogy szépen kijavítják, de ki tudja, hogy a következő ütközésnél mennyit visel el, vagy mikor kezd el rozsdálni a legváratlanabb helyeken.
Céges kocsinál több dolog is van. Egy gazdája volt, vagy pool/kulcsos autóként üzemelt. Ha csak egy ember használta, akkor nagyobb az esély a megvigyázott állapotra, de ez sem biztosíték. Meg aztán kérdés, hogy hogyan és hol szervizelték. Hallottam olyanról, hogy márkaszervizet csak a garancia végéig látott, aztán valami sufniszervizbe vitték csak anyagi megfontolásból. És a márkaszerviz sem mindenható, céges autóknál ott is van egy hozzáállás sokszor.
Persze ez mind csak a saját véleményem.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
PainKiller13 #147894 üzenetére
Na igen, az árakkal én sem vagyok elégedett. Érezhetően magasabbak, mint 5-6 éve voltak az akkoriban hasonló szintű autóknál. Ezt szerintem több dolog is befolyásolhatja;
- Magasabbak az új autók árai is. Mivel az értékvesztés -szerintem- időfüggetlen, így a használt piaci árak is emelkednek.
- Egyre kevesebb a magánszemély által eladásra kívánt, itthoni, ismert előéletű példány. Sokat hoznak be külföldről, de ahogy észrevettem, onnan sem a hibátlan példányok jutnak ide általában.
- Egyre kevesebb a megbízható(nak kikiáltott), pl. szívóbenzines motorral szerelt típus. Ami meg van, annak az ára alig csökken.
- Összességében egyre "többet ér" funkcionalitás, használhatóság szempontjából egy jó állapotú, jó konstrukciójú használt autó.- Talán az infláció nem játszik annyira szerepet ebben, de akár ez is okozhatna még ilyet.
Legalábbis én így látom.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
PainKiller13 #147892 üzenetére
1.3 CDTi-ről eddig inkább rosszat hallottam csak.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Luck Dragon #147844 üzenetére
Az újabb -talán már 5-6 éve kijött- ADAC teszteknél mértek ilyet is. (Link mögött lévő oldalon kiválasztod a keresett típust, majd a keresett típushoz tartózó PDF-ben, az "Innengeräusch" fejezetben írnak 130 km/h sebességhez tartozó hangnyomás-szintet.)
Én még ezt az oldalt is ismerem, de nem tudom mennyire valósak az itteni adatok (ha jól sejtem, inkább USA modellek vannak itt).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BrukoMisike #147798 üzenetére
Ha a szervizköltségek lényegesek, akkor inkább a Hondát választanám. De szerintem ez a két motor a piacon a két legmegbízhatóbb dízel.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
lenko #147656 üzenetére
8G Civic után egy Saab 9-3-ban (benzines 2.0 TS, 6-os kézi váltóval) 130 km/h felett először a szélzaj volt ami feltűnt eléggé. Nekem ennyi viszonyítási alapom van csak. De én sem hallok szélzajt 110-140 km/h között a Civicnél és itt még a motor sem olyan szörnyű, hogy erőltetett, emelt hangon kelljen beszélni.
-
BigBlackDog
veterán
Igazából rá kéne jönnie már Tsebacsinak, hogy vagy vesz saját kocsit önállóan, vagy kér segítséget tőlünk, de utóbbi esetben azért mi is akarunk egy kis hasznot. Pl. minden talin vihetne majd mindenkit egy körre az 540i-vel. Mert szerintem is a Hunyadi nagyon rossz irány, valami klasszikus bimmer kéne, amivel nem nézzük le. Pl. az én szememben egy 525i lenne a minimum, amit bevállalhatna a topik tagokért. Még akár azt is elnézem, hogy úri váltó kell neki.
Viccet félretéve vagy megtartanám a Civicet még egy-két évig (vagyis addig, amíg önerőből nem fájl 3M Huf körül autóra szánni) és vennék abból valami 3-4 éves jószágot, vagy eladnám a Civicet és bevállalnék kicsit olcsóbban valami érdekesebb jószágot (aminek a fenntartására félreraknám az időközben befolyó plusz összeget). Azt legalább nem unja meg az ember 1 év múlva és hosszabb lesz a szerelem. De ez csak én látásmódom, nem feltétlenül racionális ez a gondolatmenet.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
kurion #147591 üzenetére
A kizárt márkákat miért zártad ki?
Szubjektív érvek, vagy van valami elvárás, aminek nem felelnek meg?
Egyik tipp szintén a Fóka lenne, ahogy írta (#147593) Tsebacsi is, a másik pedig egy MK4 Swift 1.3-as benzinnel (mondjuk utóbbi méretben nem nagy szám, de 1-2 személy el tud férni benne szerintem nyaralásnál is).
Új hozzászólás Aktív témák
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest