- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
lajafix
addikt
neked semmi előnyöd, a te modelledbe más nem fér bele, másnak meg máshogy jó. különben mindneki 3.1 V6 masinával járna és gázzal.
Kár ezen gondolkodnod, neked V8, szintén gázos masina lesz az előrelépés.
Amikor meg beírod ide a nagy előreszaltót, 10en fognak hörögni és mind2 félnek igaza lesz. -
lajafix
addikt
válasz
dabadab #9187 üzenetére
A tddik elég jók abból a szempontból, hogy olcsó (valami negyede) az alaktrész a befecskendezéshez. A TDCI motorok 2003ig gyártott befecskendezői nagyon érzékenyek.
Valamint alalpszabály, hogy az üzemanyagszűrőt sűrűn kell a tulajnak cseréltetnie, a saját szeme láttára, nem a szervíz bemondására.
No ezért vettem én benzinest, nekem a dízel hajcihői túl bonyolultak.A mondeo.hu-n vagy 2 éve ment egy vita arról, hogy mennyit bírnak a tdci motorok, ahol a végén -kellő mennyiségű anyázás után- mindenki megírta, hogy mikor vette az autót, újonnan vagy használtan mennyi kmmrel és mikor jelentkezett / jelentkezett-e egyáltalán a hiba és a konklúzió az volt, hogy aki 0 km korától hajtotta, annak szinte semmi baja, aki meg '60e kmrel vette 2 éves használtan németből' azoknál mindnél cserélni kellett.
-
lajafix
addikt
válasz
Integra #9160 üzenetére
ez az összes eddigi mondeo szériára igaz, hogy megjelenéskor elhányja magát az ember a designon. mikor 98ban megláttam az új 2est majdnem rosszul lettem, pedig ma már milyen szép a 'farkas'lámpáival.
Aztán mégis mondeot vesz a paraszt pár év múlva.a ford nem a dizájnról szól, az biztos.
-
lajafix
addikt
válasz
dragonfx #8650 üzenetére
hát vannak meglepő árak, pl az 1.8as fordomba 18 ezer a termosztát. Merthogy valamelyik okostojás egybetervezte néhány dologgal és ugye csak egyben cserélhető.
V6 meg dízel esetében 3-4 ezer a termosztát persze. Oda még nem ért el az okostojás. De legalább láncos, nem szíjas a vezérmű. -
lajafix
addikt
válasz
gaborbol #8588 üzenetére
tehát 440e bruttó a javítás az első kocsira.
ez kb 1500 liter benya.
mondjuk 100on 2 literrel eszik többet a benzines
legyen a dízel és a beny ua ár
tehát 750x100km = 75 e kmhát nem éri meg ez a dízel az üa áron elért takarékosságot nézve. (más téren még lehet jobb, nem tudom milyen benzines cliok vannak)
a másik autón megérhette, remélem addig nem volt vele más dízeljellegű probléma.
Mindenesetre nekem úgy tűnik, hogy max 70e kmként a vezérműszíjat cseréltetni kell ebben a motorban. Röhejesek ezek a gyári előírások. Ne törődj a géppel, hord ritkán szervízbe, aztán a gari lejárta után meg vegyél újat.
-
lajafix
addikt
válasz
Stalker-2572 #8368 üzenetére
nem azt kérdeztem, hogy mennyi pénzed van, hanem azt, hogy "tehát mennyi pénzed van rá? számoltál a folyamatos költségekkel?"
érzed a különbséget?
-
lajafix
addikt
válasz
Stalker-2572 #8363 üzenetére
ha ennyire penge vagy, akkor miért itt érdeklődsz?
-
lajafix
addikt
válasz
Stalker-2572 #8359 üzenetére
tehát mennyi pénzed van rá? számoltál a folyamatos költségekkel?
-
lajafix
addikt
válasz
Stalker-2572 #8357 üzenetére
biztosítás + súlyadó + benya + szervíz = pénz
mennyi pénzed van rá havonta?
-
lajafix
addikt
válasz
Stalker-2572 #8348 üzenetére
tisztában vagy a fenntartási költségekkel?
-
lajafix
addikt
válasz
Füge007 #7917 üzenetére
rosszakaró? dehogy is, ez tapasztalat. Lakás van, asszony van, 1 gyerek van, lassan 2 gyerek is lesz, még jó hogy a kombink kiszolgálja majd őt is.
De én még mindig 911es porsche-ra gyűjtök. Van rá már egy 5 ezresem amiről nem tud az asszony, az ebédpénzből spóroltam, pszt ne mondd el neki...
akarom mondani: a családalapítás átrendezi a prioritásokat.
-
lajafix
addikt
válasz
Integra #7861 üzenetére
nem azért 5 gangos a váltó, mert 1,5 tonnával és a nagyobb légellenásával csak kínlódna 6-ban? Gondolom belepróbálták a gyárban, utána diszkréten kerestek egy 5ös váltót.
.
nem semmi, hogy egy ilyen 'p*nc*kocsiért' 6 milla a legalapabb verzió. Akkor inkább már egy gumicsövet a gatyámba! -
lajafix
addikt
válasz
Vandit. #7669 üzenetére
[link] művészet 96-99 közötti, 200e km feletti 3as bömöst, 2 liter-3 liter benyás kategóriában venni . 5 darabot találtam
200e alatt ugyanebből 29 darab van
[link]nem is hinné az ember, hogy a 3as bömös ennyire hétvégi autó lenne.
Természetesen ez nem a bömös hibája. (ezek a bangle előtti bömösök mind szépek. az utolsó 528i-t bevállalnám)
Ha lesz időm, akkor az autoscout.de-n is megnézem ezt az arányt.
-
lajafix
addikt
válasz
Vandit. #7528 üzenetére
én gyalog járok, már mondtam.
Nyugi, mert a végén torkodat vágod el a borotvával, amikor a hajadat szeretnéd leszedni a BMW driver stílus applikálása során.
Vandit! A BMWvel nem csak a vasat veszed meg hanem a viszketegséget és a közútálatot. Pláne feketében.
Az 1.6os motor meg az un parasztverzió kategória, az1.3as suzis is röhög, hogy csak erre tellett? Sor 6 az igazi.
Ezek a sztereotípiák. Itthon ezekkel együtt ülsz a bömösben.
Egy Focus jóval olcsóbb.
De azt veszel amit akarsz, a te döntésed, a te pénzed.
-
lajafix
addikt
-
lajafix
addikt
válasz
Vandit. #6863 üzenetére
akkor sokat kell majd talpalnod, míg megtalálod. (bkv bérletet vegyél) 5 darabot találtam bordóban
szervízre az én tapasztalatom évi 100-120e, ha nincs komolyabb hiba. Ennyit elvisz a fékbetét, tárcsa, olajcsere, szűrők, ablaktörlő, égők, biztik, apró dolgok, vizsgáztatás. Persze a többség ezt nem hiszi, ami igaz is de ilyenkor jön az hogy elkopott a téli vagy a nyári gumikészlet és a futóműben a kutyacsontok és a szilentek...
megvételkor meg 200e.
-
lajafix
addikt
válasz
Vandit. #6859 üzenetére
én láttam pirosban focus 1et (kombit
) hát finoman szólva előnytelen élőben. Persze az az alap piros volt, ha valami spéci pirosról álmodsz az szvsz nem a te árkategóriádban lesz, ha van egyáltalán. Talán a metálbordó ami van még 1es focusban.
ilyen méretekkel inkább passzentosan, de kényelmesen fogsz elférni. (nagydarab ellenségeidet magad mögé ültesd.)
-
lajafix
addikt
válasz
Vandit. #6842 üzenetére
szerintem minimum 1.6ost vegyél focusból(gondolom benzinest akarsz). A szín tökmindegy, pl informatikai cégek előszeretettel vették és veszik a focust 100 számra úgy hogy a színt az első használó választja. A fehér a legjobb szerintem, mert nem látszódik ha lepattogzik a festék a fehér alapról.
(nyáron erősen érződik a kisebb melegedés egy feketéhez képest) . Ja és hol? Szvsz vagy magánszemélytől, aki személyesen használta és karbantartotta egy darabig még ha céges is volt előtte(ezt nem egyszerű megállapítani, de nem mindenki nagy csaló, ki lehet valahogy okoskodni a tulaj jelleméből a használat módját) vagy valamelyik viszonylag normális márkakereskedésből egy beszámítottat. A neppertelepeket kerüld el, különösen a Fehér úti borzadályt. szvsz a meghirdetett árból 10%-ot enged mindenki. Legyen 200k-d az első szervízre!
ja és van magyar focusos rajongói oldal, fordfocus.hu
-
lajafix
addikt
ha tetszik nekem az új Fiat Bravo, akkor menjek el orvoshoz, vagy ezzel így más is? Bordóban csodaszép.
-
lajafix
addikt
"Egy flottás szakember nem az első robbantott turbós Ford Mondeón van túl a cégénél, márpedig a hiba természetesen inkább a garancián túli autóknál jön elő."
Egy ilyet én is láttam 1 éve, amikor a szervizelték az autómat. Mellette állt egy kombi Mondeo, nyitott motorház, motor kint. A csomagtérben meg ott volt bent az egész motor apró darabokra szeve, még csak a pucolásnál tartottak a javítás folyamán. Hogy én milyen örömmel töltöttem be a 280as benzint a 10 litert zabáló autómba utána! Szegény tulaj jól megjárta, ha óvatosan vezeti akkor is kell 80 ezer km hogy bejöjjön a javítás ára a dízel-benzin fogyi különbségén. Oszt akkor még a dízel feláráról nem is beszéltünk.
-
lajafix
addikt
válasz
fokukac #5725 üzenetére
te meg nem érzed a karácsonyi nagybevásárlást a Tesco parkolóban @
Mondjuk hogy nem volt 1 órád keresni, körbenézni hisz az óradíjad mellett ez bagatel költség. Akkor még marad a logikai bukfenc, hogy miért is jársz suzival?
Szóval aki gyorsan vesz, az kétszer vesz. (nőkkel különösen így van, vigyázz!)
-
lajafix
addikt
Én ültem az erősebb(14x paci) 2 literes dízelben, megy mint a golyó, bár a 2 literes 130 lovas is ment jól az előzőben, nagy(az előzőnél is jóval nagyobb), kényelmes. A ghia szint műfa betétje ocsmány, más szó nincs rá. És -nekem legalábbis- nem tetszik az 5 ajtós formája, tiszta laguna(az uj laguna meg citroen), a kombi OK, mondjuk eddig mind3 mondeo széria nem tetszett megjelenésekor, idő kellett megszokniu és végül én is mk3as kombit vettem.
-
lajafix
addikt
lassan fogadok arra, hogy nincs H7es izzód!
a totalcaron is van egy -nem éppen dícsérő- cikk róla. a mondeomban eddig (majd 3 év) csak azt kellett cserélni az izzók közül, egyik ismerősöm az M3on ingázik rengeteget(kb évi 60e) becsukott szemmel cseréli az astrában, csak azt, mindig van felbontatlan tartalékkészlete, egyszer láttam éjfélkor -5 fokban cserélni e remeket. kb 15e km-t bírnak. (akinek dupla ennyit az szóljon.)
-
lajafix
addikt
válasz
Dr. Ernő #5439 üzenetére
egyik régi ismerősöm diploma után 2 évvel fogta magát és kitántorgott Floridába (szóval nem a blacksoul féle totojázós, elmélázós fajta, francba miért nem mentem vele!
) 2 hónap után küldte a képet az Autóról, valami 89es V8as bordó szedán 800$-ért vette.
Első szervíz 600$ volt. -
lajafix
addikt
válasz
(Kolombusz) #5400 üzenetére
szemből nekem Volvós. Nem szép dolog lekoppintani a formát, közben meg lehet hogy eladják a Volvót. (mondjuk tagadják, ebből látszik hogy a hír igaz)
@, öreg vagyok én már az elhúzáshoz
-
lajafix
addikt
válasz
tkazmer #4886 üzenetére
semennyire. Itthon nem a szakértelemről híresek a Jaguár szervízek, se a tulajok(aki ilyen jampi felnit tesz egy ilyen gépre megérdemelne egy 100 órás tanfolyamot az úri divatról ), kényes gép, törődni kell vele. A minősége nem volt jó a 90es évek eleji Jaguároknak, nem véletlenül tudta megvenni a Ford.
Szeretsz autót szerelni? Legyen hozzá katalógusod és külföldről rendeld hozzá az alkatrészeket, keress hozzá szerelő fórumokat. Legyen hozzá garázsod!
Vagy: sok pénzed, de gondolom akkor nem ezt vennéd.
Szóval szerintem ez az autó elkötelezetteknek, hobbira jó!
Aktív témák
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest