- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Ekkor és itt mutatkozik be a Galaxy S25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #24256 üzenetére
Igazából korábban a Kingmaxra akartam rákérdezni, nem Kingstonra.
Válaszok, hátha bárkit érdekel:
[link]
[link]Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz MZsoltee #24239 üzenetére
Hm, hát végül is nem hangzik rosszul. Bár kicsit Gigabyte-mániás vagyok, még mindig kicsit parázom az AsRock-tól, hogy vajon hosszú távon is olyan jó lesz-e, mint egy Gigabyte-lap.
Ez a 880G-s chipset jóféle?
Olcsó, de jóféle RAM-ból milyen márka, amit szabad venni? A Kingston-memóriák is jóknak mondhatók (mint épp elég olcsó RAM-ok), vagy annál azért magasabb árkategóriában keresgéljek?
Ez az ATi Mobil RadeOn HD4250 integrált VGA igen jól hangzik... de az is?
Köszi!
Bocs az amatőr kérdésekért, de mostanában nagyon nem vagyok képben konfigok terén.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz MZsoltee #24226 üzenetére
Hali!
Először is köszi a választ!
Hát a négymagosra semmiképp sem lesz szükség, az pont nem igazán fér bele a netezős-filmezős-dokumentumszerkesztgetős kategóriába... Felesleges ennyit költeni ilyen célokra."Ilyen integrált cuccot sztem ne vegyél!"
Gondolom az integrált CPU-s megoldásra gondoltál. Közben rájöttem én is, hogy baromság lenne, nem cserélhető a proci, ha mégis nagyobb igényeim lennének, meg amúgy túl keveset tud ezen az áron, stb.
Az általad linkelt alaplap elég jól hangzik, egyelőre csak az a bajom vele, hogy ASRock, legalábbis régen sok rosszat lehetett róla hallani, hogy sok hibás darab van közte, nem annyira minőségi cucc, stb. Ez ma már nem igaz?Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok olyan integrált videókártyával rendelkező alaplapot ajánlani, ami jó vétel lenne? Igazából konkrét árlimitet most nem tudok mondani, mert azt se tudom, hányezer Ft-tól érdemes igazából gondolkodni rajta, mindenesetre legyen "olcsó", mert egyáltalán nem kell nagytudású gép, tulajdonképpen elsősorban netezős-filmezős-dokumentumszerkesztős célra lenne, így bőven elég lenne integrált VGA is, minél kevesebből szeretnénk megúszni.
Komolyabb játékok futtatása nem valószínű, valamint RAID és ehhez hasonlóra sem lesz igény.
Egy IDE-csatlakozó azért legyen rajta, ha lehetséges.
Hosszú távra terveznénk, ezért kéne egy jó minőségű alaplap, ne olcsó kategóriás fos legyen.Köszi előre is!
Szerk.: hmm, még az is elgondolkodtató, hogy integrált CPU-s (igen, proci) lapot érdemes venni? Az lenne a legjobb, ha lenne integrált videókari és CPU is rajta, három legyet (alaplap, CPU, GPU) egy csapásra.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
A következők közül melyiket ajánljátok, és MIÉRT?
1.) Asus M2N-E SLI
2.) Abit KN9 Ultra
3.) MSI K9N
4.) Más??
U.i.: mindhárom lapra hallottam már dicséretet és rosszat egyaránt, mindenki mást mond. De szerintetek melyik lenne az, amelyik a jövőben is megbízható ''partnerem'' lesz? Kétmagos procit tennék bele, AM2-foglalattal. Fontos szempont, hogy PATA-csatlakozó is legyen rajta (legalább 1).
Köszi előre is!Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Synthwave #3337 üzenetére
Szia! Ezerkétszáthuszonkettedjére is megértettem, amit először írtál, de konkrét magyarázatot nem kaptam, hogy miért is válasszam én az Abit KN9 Ultrát az Asus M2N-E SLI helyett.
Más fórumon inkább az Asust ajánlották, de nyitott vagyok a véleményekre, így viszont mindenféle indoklás nélkül nem volt túl meggyőző! Mondhattad azért is, mert Abit-fanatikus vagy, de mondhattad azért is, mert valamiféle szakmai szempontok szerint jobbnak találtad... Ha utóbbi, akkor mi az??
A másik meg az, hogy nem csak ez a két alaplap létezik AM2-foglalattal.
A fórum nem arra való, hogy különböző érvek alapján megvitassuk a témát??Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi! Az Abit KN9 Ultránál az Asus M2N-E SLI nem stabilabb?
Ki melyik alaplapot ajánlja 20 ezer alatt AM2-foglalattal?Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali! Milyen AM2-foglalattal rendelkező alaplapot ajánlanátok max. 20 ezer Ft-ig?
Nem tudom, számít-e, de a proci AMD Athlon 64 X2 3800+ lenne.
Eddig a legszimpatikusabbnak az Asus M2N-E SLI bizonyult, de felmerült még az Abit KN9 is (egyelőre nem tudom, az SLI vagy az Ultra), és más lapok is. Mit javasoltok?? Ellenvetés, vélemény?
Előre is köszi!
U.i.: Amúgy két videókártyát biztos, hogy nem vennék, úgyhogy az SLI/Crossfire nem fontos. De ha van, az se baj.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem: milyen alaplapot tudnátok ajánlani egy AMD Athlon 64 X2 3800+ procihoz és 7600GT videókártyához? A tápegység valószínűleg egy 350W-os FSP lenne (remélem elég a 350W-os). 1GB DDR2 800MHz RAM-ot raknék bele.
Max. 20 ezer Ft-ért, de inkább kevesebbért... Olyan alaplapot szeretnék, ami nem túl drága, de megfelel a mai követelményeknek, ha később fejleszteni szeretnék... Van ilyen?
Előre is köszönöm a válaszokat!Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest