- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudzsi
tag
válasz
bluyoo #33063 üzenetére
Intel 1155 tokozásra gondoltam, a lényeg az lenne hogy rendesen kezelje a két kártyát. PCI-E sebbesége se lényeges. Ugy gondoltam az olcsot hogy nem 50-70e forint legyen. Nézegettem a P67 chipeseket, de abba bizonytalan vagyok hogy melyik viszi rendesen. Mert gigabytnél irják hogy támogatja a dual gpu-s vga-t crosfirex-el, de a többinél nem olvastam ilyet. Amugy számolásra kell.
-
Alu
senior tag
válasz
bluyoo #33049 üzenetére
"ne vedd mert minden 4. visszajön gariba" - Ezen szakadok
Tegnap egész nap agyaltam, hogy kell-e nekem egyáltalán az az Sli...
Nézegettem olyan alaplapokat, amelyek nem támogatják az Sli -t, viszont amelyik a CF -et se támogatja, azon általánosságban nincs hűtőborda a cpu körüli ceteken.. Ez nagy baj, ha 4,5 - 4,7 -en szeretném használni a procit 24/7 -be?(chipset p67 vagy z68)
sultansmith: Első ránézésre nem tűnik rossznak, főleg az az usb 3.0 meg a sata3, bár azzal az Amd chipsettel lehet meg fogod szívni..
(tapasztalat)
-
Alu
senior tag
válasz
bluyoo #33044 üzenetére
Hát kb... főleg, hogy a gyártó is csak név szerint teszi fel az oldalra, egy 15x15 -ös képet nem tudna mellékelni mellé.. Így mindig be kell menni az összes típushoz, megszemlélem, hogy van -e hűtőborda a ceteken, ha igen akkor olvasom tovább, mit tud, ha meg nincs, akkor ismételten várok negyed órát, míg visszamegy a P67 -es alaplapokhoz..
Sőt: utána jön a z68 & z77..Pl. az Asus, meg tudta csinálni.. a Gigabyte, gondolom meg se próbálta..
-
Alu
senior tag
válasz
bluyoo #33036 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Ház+hűtés meglesz.
P67 Extreme4
Ehhez mit szólsz? Extreme6 azért nem lenne jó számomra, mert ha Sli -be vágom a fejszém, akkor felülről az 1. pci-e csati alatt van rögtön a pci, amit a két slotos kártya el is takar.. A 2. pci-e foglalatnál is úgy csinálták, hogy rögtön az alatt van a pci és nem tudnám használni a hangkártyámat..
Olyat hallottam, hogy az Extreme4 -eken az USB vezérlő etron, ami állítólag sz@r, ellenben az Extreme3 -akkal, amin asmedia van és ami állítólag jó. Ez igaz?Úgy néz ki, e két lap között lesz a döntő..
P67 Extreme4
vagy
P8P67 EVOA hosszas töprengés után, úgy néz ki, hogy az AsRock lesz a befutó P67 Extreme4.
Nekem az előző asrockal se volt gondom, 6-7 ezerrel olcsóbb (ami mehet a hűtésre) és még egy ajándék usb 3.0 -ás front panelt is kapok.
Vélemény? -
Darko_addict
őstag
válasz
bluyoo #33020 üzenetére
Na, jól utánajártam. Megnéztem az ASRock honlapján minden betűt a két termék (H77, Z68) adatlapján, és bezony' a H77 jobb vétel. Tuningképességén kívül a Z alulmarad "sallangokban" (nevezzük csak így már
) Ami annál jobb lenne, az az Z77 (+4-5.000) . A kompatibilitás pedig szerintem 98%-ban biztos, de azért még megvárom a Support levelét.
Köszönöm a segítséget, a múltkorit is, végül ugyanaz maradt.
-
Darko_addict
őstag
válasz
bluyoo #33018 üzenetére
Itt a gyártó oldaláról:
http://www.thermalright.com/layout/system/file.php?code=a6764701ClSU1vNMfMLx6GwnP%2BA71u%2B4qXdn9hDBs9YoCss8kHykFimNSDAjMI8wNCmd9vX0%2FGGqaS8m4o3mkOrzpwyHcKWtArnr5jOxGWpcDMZTiu%2FPyUgCOSytR02k3EJHsU4PLod7lhewIIfF9ubzyA
- Ha berakom linkbe, azt írja nem elérhető, kérlek másoljátok ki kézzel.Pont néztem mind a kettőt, örülök, hogy alkalmasak szerinted is!
-
spoon.2
csendes tag
válasz
bluyoo #32734 üzenetére
A p8h61 lapbol is van egy rakás és nem kevés a 2 memo slot?
25-28 ezerig bezárolag keresek lapot egy i5 processzorhoz int vga nem szükséges
h61
h67
esetleg ASUS P8H77-M LE
melyik lenne a legjobbaz i5 mellé ha nem használnám ki a 77 lapot nem fogom huzni akkor a legjobb lapnak a tipusát linkeld be légyszives játék/online játék W.O.T. a grafikus kártyám egy msi gts 250
elöre is köszi -
spoon.2
csendes tag
-
tranceplanet
addikt
válasz
bluyoo #29452 üzenetére
Az általad említett két lap:
-nem tartalmaz USB3 vezérlőt (gondolom akkor nincs rá szükséged)
-egyik lap sem alkalmas crossfire üzemre játékban, mert a második slot csak 4X sávszélen futna, amúgy sem érdemes erőltetni a kétkártyás rendszert, inkább legyen egy erősebb kártya
Gondolom tuning nem lesz, mivel szorzózáras a procid.
Ha preferálod a Z68 csipszetet és az mATX formátumot:
ASROCK Z68M/USB3
-Két memó foglalat van és egy VGA slot.ASUS-nak meg jóval 30 felett vannak csak Z68 lapjai.
Csak mATX jöhet szóba és mennyit szánsz rá? -
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest