Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
i are robot #1428 üzenetére
Tulajdonképpen, amelyik koloriméter tudja kezelni (esetleg a szoftverében) a telítettséget/szaturációt (pl. i1display2), ott szoftveresen nem kell állítani sehol sem! Ha viszont szoftveresen beállítjuk a VGA szoftverében, és a koloriméter méri a telítettséget is, akkor viszont meglepő eredmények születhetnek, és befolyásolhatják a kalibrációt!
-
old_artist
addikt
válasz
i are robot #1430 üzenetére
Üdv!
Igen, elég érdekes dolgok, és sajnos eléggé elterjedt a szintetikus anyagok (festékek) a nyomdaiparban, különösen az olcsó (szín-tartótlan) festékeknél, ezért sohasem lehet tudni, hogy egy adott nyomdai kiadványnál milyen meglepetések érik az embert! De a színhelyes skálákat még hagyományos módon készítik! - na, de erről lehetne mit írni, de nem ide ebbe a topikba!
-
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1427 üzenetére
Üdv!
szvsz nincs különbség, de még pontosabban utánanézek, hogy a video jelkibocsátása megfelelő-e!
-
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1423 üzenetére
Üdv!
Most beszéltem egy ismerőssel, akinek 7600GT-je van, és jövő hét végére elhozza hozzám a gépét, és bekalibrálom arra, és elküldöm Neked a beállításokat és az icc profilt a felhasználói neved alatti mailed-re, ha addig még kibírod!
-
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1416 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a linkeket, de ha ezeket a színeket/színekre beállítod a monitorokat, akkor nem csak "szín-patikus" leszel, hanem szimpatikus is a számomra!
Ha nem vagy igényes a színekkel kapcsolatban, akkor ez a kalibrátor is megteszi a dolgát, hogy egy ideális színteret hozzál létre, de amivel jól/kiválóan be tudnád állítani valóságos színhelyesre, az már a 2-3x-osán kezdődik anyagilag!
Ha tudsz várni hétfőig, akkor én a profi kalibrátoraimmal elvégzem a műveletet, és elküldöm Neked az eredményeket - ha megfelel, bár ez is csak egy alternatíva lesz a számodra, de már megközelítően használható lesz, egy kis utóállítással, ami már a szemedre van bízva!
Egyébként milyen a VGA-d? -
old_artist
addikt
válasz
i are robot #1417 üzenetére
Üdv!
"Nyomdai úton" való keverést, a speciális ofszet és speciális szitanyomtatásra értettem, a "konkrétan egy adott színre", viszont direkt színeket értek - minden esetben!
Tehát, az olcsóbb panton skálákat ofszet nyomtatással készítik, a drágább, (szín)tartósabb panton skálákat egy speciális szitanyomtatási eljárással készítik, és minden esetben egy-egy direkt szín nyomtatásával, amit színkeverő gépekkel előre kikevert kompakt színekből nyomtatják, eredeti pigmentekből!
A gyártó, a négy szín (manapság 6-8 szin) nyomásra (is) (pl. kiadványszerkesztéseknél), egy megközelítő CMYK (+6-8 színek nyomtatására) értékeket is megad alternatívaként, hogy egy direkt szín milyen/mennyi %-os megoszlásban pl. CMYK színrebontásakor, megközelítően visszaadja egy ditrekt szín megközelítő értékét - már amelyiket meg lehet!
Ezért létezik különféle papírok nyomtatására (is!!!) panton skála, mint pl. újság, ofszet, műnyomó papírra, sőt 1x-2x-3x mázolt papírokra is, és ezen belül még fényes vagy matt, stb-stb...
A pigmentek, meg földfestékekből, különböző örlő eljárással "liszt-szerűvé" alakítják, és (természetes) adalék anyagok hozzáadásával teszik nyomtatható eljárásra alkalmassá a színeket!
Persze vannak olyan színek, amiket már vegyi úton állítanak elő, de ezek elenyészőek!De még erről lehetne mit írni, de ...
-
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1414 üzenetére
Üdv!
Nincs, mivel azokat konkrétan egy adott színre keverik - nyomdai úton, s mivel a monitorod meg RGB színekből keveri/rakja össze a képet (8biten), ezért, ha bármelyikre is beállítod, a másiknál már nem lesz jó!
A legjobban, még a kalibrálás után is ellenőrző színskálát (persze CMYK-t) kell készíteni egy képszerkesztő programban, és azt ellenőrzött körülmények közötti Cromalin vagy proof készítőhöz el kell vinni, s utána össze kell hasonlítanod a kijelződ színteréhez, ugyanabban a képszerkesztő programban, amivel készítetted a színskálát, s ezzel pontosítani szokták a színeket, 95-97%-ban vagy még jobban egyezniük kell!Egyébként melyik skálát töltötted le, esetleg egy link?
-
old_artist
addikt
válasz
DeepDish #1412 üzenetére
Üdv!
Próbáld meg az itt leírtakat:
Dell UltraSharp 2407WFP:
- 120cd/6500K/2,2 gamma mellett
- fényerő:18
- kontraszt: autómatikus
R/G/B: 100/98/98
ICC profilDe vedd figyelembe, hogy ezek a beállítások csak alternatívaként használhatók, mert nem azzal a környezetbeli lehetőségek között készült, amivel Te is rendelkezel, pl. VGA kártya!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1401 üzenetére
Üdv!
Most mac-en tesztelgetem, de még nem jutottam el odáig, hogy kalibrálgassam, majd a hét végén, de elég nagy a szaturáltsága!
Viszont meglepődtem azon, hogy a menübe tették a szervíz menüt, ahol minden panel adat benne van, tehát:
- F/W version: GIG 032 (a hátulján viszont megtaláltam, hogy GIG111-es frissítésü, nem értem...)
- S-LO614
- panel: LPL LM240WU4
- és cseh-ben rakták össze, 2008. augusztusában - a Tiedet?mod: Viszont azt még nem találtam meg rajta, hogy a kalibrálás miatt, hogyan lehet "eltolni a menüt" valamerre!?
-
old_artist
addikt
Üdv, mindenkinek!
Ma sikerült nekem is hozzájutnom/megvásárolnom a Hexaa-nál egy nagyon kiváló/remek HP LP2475W 24"-os H-IPS monitort, szinte bagóért (br.123e).
A képe még elég borzasztó így elsőre, tényleg nagyon ajánlott a kalibrálása hardveresen, de a hét végén ez is meglesz!
Viszont, amit eddig a boltban eladott a Hexaa, egyiknél sem volt pixel/sub(al)-pixel hiba egyiknél sem, hibátlan volt a panelja és minden alkatrésze!
Ezek ismeretében, csak ajánlani tudom mindenkinek Hexaa kereskedését, rugalmas, korrekt kereskedő!... és pixel hibára tesztelést is megengedte, szinte egyedülállóként hazánkban erre a monitorra való tekintettel - is!
Ha hétvégén nekiülök és bekalibrálom, akkor majd írok róla egy kis "szösszenetet"!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1387 üzenetére
Üdv!
Tudod, most, hogy bejelentették a gázáremelést, muszáj vennem egy monitort, hogy fűtsön, s tőle a szobám is melegszik ez által!
Na, de félre a tréfát, az gáz, ha nem fér be a VGA, de gondolom, s biztos vagyok abban, hogy megoldod!
Nekem, a Thermatake-en rajta van fixen, de megpróbálok utána nézni holnap! -
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1383 üzenetére
Hah, gratula!
Én holnap fogom átvenni az én HP LP2475W-met!
Kíváncsi leszek, hogy az átvett HP-don lesz-e pixel/sub-pixel hiba!
Majd értekezünk akkor! -
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, a HP LP2475W-t már elkezdték forgalmazni Mo.-on!
Garanciája 3 éves teljes körü HP garancia!
Pü-ben esetleg megírom, hogy hol juthatsz hozzá jelenleg br.123e-ért, mivel korlátozott számban van, és egyenlőre nem publikus e miatt, de 1-2 héten belül már itt a PH-n is lehet majd kapni! -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1371 üzenetére
Üdv!
A HD4850 szvsz nagyon ütős lesz, különösen, ha reinstallod a wint!
Hát igen, a monitorral való foglalatosság már sok idővel is jár! Ha meglesz nekem is, akkor csak hét végén tudok majd foglalkozni vele én is!
Igen, a túlszaturáltságot már a külhoni ismerőseimtől is megkérdeztem, de még nem válaszoltak, ahol több ilyet is vettek!
Igen, a profillal és az RGB beállításokkal szerintem is sokkal jobban jár, mint egy gyári beállítással. Kíváncsi vagyok majd arra, hogy nálam pl. milyen lenne az icc profilod, majd küld már el légyszíves, majd ha én is bekalibrálom, akkor én is elküldöm Neked, mivel tervbe van véve nálam is egy hasonszőrű ATI VGA vásárlása!
Majd egyeztetünk! Üdv! -
-
old_artist
addikt
válasz
Sickboy25 #1364 üzenetére
Üdv!
Létezik egy szvsz nagyon jó teszt program, amit innen letöltve tudod használni! A kompakt és a monokróm felületeket (RGB, fekete és felületeknél) kell figyelni teljes "szemmel (akár lupéval is) monitorozással" a kis fehér "lyukakat".
Sajnos, még nem volt pixel/sub(al)-pixel hibás monitorom (erre különösen allergiás vagyok), de már láttam, s ha beírod a gugliba, akkor biztosan ki fog dobni Neked egy képet! -
old_artist
addikt
válasz
pinnacle #1362 üzenetére
Üdv!
Hááát, a profi EIZO-khoz képest - meglátjuk! Az biztos, hogy tüzetesen "górcső" alá veszem ezt a HP LP2475W-t, hogy a kalibrátoraimmal (és a tapasztalataimmal) mit is lehet kihozni belőle, de ehhez egy kis idő is kell, meg elég üzemóra a teszteléshez!
Az biztos, hogy nem olyan rossz már így (külhoni) hallomásból és a tesztek alapján ez a nagyon jó ár/érték/tudás színtű monitor! -
old_artist
addikt
válasz
i are robot #1359 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen munkához kell (képzőművész létemre alapozva, és színdinamikával is foglalkozom), meg mivel még a '90-es évek elején tesztelgetésre kaptam EIZO monitorokat (külhonból), s mivel abban az időben rendelkeztem egy ("kokom" listás) Matrox 4MB-os és egy STB Pegasus 4Mb-os
"csúcs" VGA-val (hú de rég volt), ezért rám maradt/ragadt a monitor tesztelési "hobbim és őrületem", s mivel megjelentek a kalibrálók is, azokkal már élvezetesebb volt a színekkel való türelmes "eligazodás" és szenvedélyes "törődés" egy kijelző adta lehetőségek között! Persze, ha befektetek egy újabb monitorba, akkor "szívem szakadva" el kell adjak belőlük, persze a legjobb szín-kalibrációval!
Remélem sikerült eloszlatnom kíváncsiságodat, de ha még valamire kíváncsi vagy állok elébe!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ne foglalkozz a HP "irodába" használattal, mert a Hp-nél nagyon sok jó/kiváló monitornak, sajnos nincs alternatívája/"csoport beosztása" (különös megkülönböztetésük nélkül, rossz a marketingjük és a PR-juk)! Igen, ha az "irodát" stúdiónak neveznénk, akkor az lenne a leg-megfelelőbb!!!
Ezt a tesztet azért nézd meg, nem hiába nevezik Dell-verőnek input-lag-ból kiindulva ezt a monitort, különben a nagyon jól/kiválóan kalibrálható H-IPS panelja miatt, és külhoni ismerősök mozgóképek kivitelezésére szakosodott grafikai stúdióiban is nemrég beszerezték (a Hazro monitorjaikhoz +ban), kiváló teljesítménye miatt, ideális megoldássá vált minden tekintetben! -
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1335 üzenetére
Üdv!
Hálás köszönetünk!
-
old_artist
addikt
válasz
Realradical #1333 üzenetére
Üdv!
Nincs mit!
Ha a Brekk-nél veszed, akkor egy kis felárért pixel hibára tesztelve is megkaphatod!Korrekt, rendes PH-s kereskedő, én is nála vettem anno!
Ha kalibrálásában is tudok segíteni, akkor nyugodtan keress meg!
-
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1329 üzenetére
Üdv!
Talán a Nec LCD2690WUXi meg a HAZRO HZ26Wi!
-
old_artist
addikt
válasz
Realradical #1328 üzenetére
Üdv!
Ah, Xerox, összehasonlithatatlanul rossz márka, már bocs!
A hivatalos "Response Time" ennek a típusnak 16ms.Örülök, hogy felkeltettem az érdeklődésed, jelenleg is e mellett ülve írom a hsz-t, és szvsz nagyon jó ár/érték/tudás színtű monitor ez a lenovo - jó vétel!
-
old_artist
addikt
válasz
Realradical #1326 üzenetére
Üdv!
Ha esetleg 22"-osban megfelelne Neked (és ebben gondolkodnál), akkor 80-90e-ért a lenovo L220xcW-t ajánlanám, már csak azért is, mivel FullHD és S-PVA paneles, pivot funkciója van, BestBuy és kakukktojás a maga 22"-os mezőnyében!
Az, hogy 4ms vagy 2-4-6-8ms, szemmel alig veszed észre, inkább ezeknél a monitoroknál az utánhúzás/input-lag a leges-legfontosabb, különösen a játékoknál! -
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1323 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen a technikai és technológiai különbségekből adódik, amiről itt olvashatsz bőven!
-
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1321 üzenetére
Üdv!
Az Acer P243w 2ms g2g válaszidővel rendelkező 24"WS TN paneles monitor, szvsz nem forgatható, mivel fix "V" alakú a talpja!
Viszont a H-IPS panelú HP-nek a technikai (és teszt) adatai sokkal jobbat sejtetnek, mint az Acer-é, szvsz, mivel más a technológiája is! -
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1318 üzenetére
OK!
Köszönöm, s mondhatom a többiek nevében is!
Nagyon várjuk az infókat, jöhet bármilyen mennyiségben, akár "linkelve" is, akár "privátban"! -
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1316 üzenetére
Üdv!
A HP LP2475W-ről még nincs infód?
Pü-ben megírom a kalibrálási lehetőséget!
-
old_artist
addikt
válasz
H.Roland #1314 üzenetére
Üvd!
Igazad van, egy kicsit gyorsan írtam, mert siettem - félreérthető volt, elnézést!
Helyesen:
A HP LP2475W-ben viszont nem az EIZO-kban lévő panelt rakja bele monitorjaiba, hanem LG display H-IPS (LM240WU4), mert ezt a panelt tudtommal csak a HP-ban szerelték be eddig!
"... különösen nem LG display H-IPS (LM240WU4)," - ezt úgy értettem (csak elnézést, rossz szó-környezetbe raktam): A EIZO nem is használ - különösen - LG display H-IPS vagy LG display S-IPS panelt!Még egyszer elnézést, de rohantam kalibrálni, és nem figyeltem, nem olvastam vissza!
-
old_artist
addikt
válasz
H.Roland #1312 üzenetére
Üdv!
Igen, az írtam (visszaolvasva is), hogy a HP LP2275W kapta meg az EIZO S2231W 6ms g2g 22"WS Samsung S-PVA (LTM220M3) paneljét, de az elektronikáját, vezérlőpaneljét nem!
A HP LP2475W-nek nem EIZO panelja van, különösen nem LG display H-IPS (LM240WU4), mert ezt a panelt tudtommal csak a HP-ban szerelték be eddig!mod: Az EIZO-kba mostanság csak (Samsung) S-PVA panelt raknak, mivel a vezérlőelektronikát erre a panelra fejlesztették ki a legjobban, a panelek kiváló feketéje miatt!
-
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1309 üzenetére
Üdv!
Akinél eddig láttuk a honlapján a HP-t, azoknál mind három év garanciát adtak meg, azért kérdeztem!
Mindenképpen - nagyon - várjuk az infókat, mert többünket is érdekel, sőt öt emberrel állok privát levelezésben, hogy megosszuk az infókat egymás között ezzel a monitorral kapcsolatban!Köszönjük!
Esetleg rákérdeznél, hogy Carbon bevonattal (káva) is mennyibe kerülne?
-
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1303 üzenetére
Üdv!
Ha lennél kedves és megosztanád velünk (vagy privátban) annak a lehetőségét, hogy hol juthatunk hozzá br.120e-ért számlával és 3 éves garanciával ehhez a HP LP2475W nagyon jófajta monitorhoz, és ha segítsz rajtunk, akkor én is felajánlom a segítségemet kalibrálás ügyében (esetleg el is megyek hozzád, ha BP-en laksz), és bekalibrálom a monitorodat!
-
old_artist
addikt
Jól hangzik!
Igen, ismerem őket, még a "hőskorban" (talán 1993-ban) vettem tőlük egy "álló"A4-es monokróm monitort és különféle hardver eszközöket, akkor nagyon menő cég volt és megbízhatóak voltak, de nem hiszem hogy a renovéja azóta csökkent volna! Csak az a kérdés, hogy hogyan kezelik az esetleges pixel hiba garanciát - ha adnak!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1292 üzenetére
Próbáld meg a VGA kártya vagy a HP osd menüjében beállítani, mivel mindkettőhöz van rendelve funkció, és ha pl. mindkettőnél be van állítva, akkor nem fog működni!!!
Csak az egyiknél ad meg a pivot - csak javaslat, de hátha... már volt rá precedens, hogy ezért nem működött! -
old_artist
addikt
Üdv!
Tól-ig mennyit áldoznál rá
, mert professzionálisban, amivel már valóságos és valósághű színtereket és színvisszaadást 100%-osan meg tudnál jeleníteni, az 300-400-tól kezdődik, s elmegy egészen 1,5 millióig is, de van olyan amelyik professzionális nyomdai és fotók feldogozásra egyedi darabként is legyártják, de igen professzionális árért is, ami meghaladhatja a 2 millió forintot is!
-
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1272 üzenetére
OK!
130e vagy az alá kellene menni!!! (mivel a HP gyártási ára ~300€
).
-
old_artist
addikt
válasz
attiati #1269 üzenetére
Üdv!
Sajnos nem, de elég jó alternatíva a HP LP2275W, mivel megkapta az EIZO S2231W paneljét, csakhát a vezérlőpaneljét nem! Ez S-PVA-s panelú, a HP LP2475W meg H-IPS panelú, ég és föld a különbség!
A HP-nek, ha veszel pixel garanciát (kb. 7-15e között van, attól függ mlyet veszel), akkor lesz ilyen fajta előnyöd!
Ez a HP, ha arra érted, hogy milyen az utánhúzása - nagyon jó, ha általában az S-IPS-re gondoltál, akkor vegyesek, vagyis attól függ, hogy ki a gyártója, és mennyire érdekeltek az utánhúzásban, mert ezeknél a panellal szerelt monitorokat inkább grafikusoknak ajánlják, de kivételek vannak! -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1257 üzenetére
Naaaa, ez az - HUE és Saturation!!!!!!
Ha hardveresen nem tudja a monitorod (8bites), akkor sajnos a VGA-val kell megoldani, szoftveresen!!!
A VGA-dat nem tudod frissíteni, már mint a driver-ét? Ha nem, akkor marad egy jobb VGA vétel, bár ez a monitor megérne egy jobb VGA misét is! -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1252 üzenetére
Hah, még egy dolog, hogy "Custom " módban nézted és kalibráltad?
- mert akkor abban nem lehet, hogy ki legyen szürkülve, ha DVI-n használod, mert ott engednie kell minden funkció elérését! A többiben, pl. sRGB, stb. módban ki is kell, hogy szürküljön, mert az a gyári beállításokra van belőve!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1251 üzenetére
Az OSD menüben nincs valahol egy "HUE" vagy "Saturation" beállítás, bár nem hinném, mivel 8bites monitor, de hátha! Ha nincs, akkor a színtelítettséget csak egy komolyabb kalibrátorral lehetne (+programjával) beállítani, de ha nem rendelkezik LUT táblával, hiába is próbálkozol - bár látni kéne!
Vagy... a fehér (és esetleg) fekete pontokkal lehetne belőni, mert a színtelítettségnél az a fontos, hogy a szín intenzitásnak (a világosságnak) az a foka/értéke, mellyel érezhetően/láthatóan eltér a fehér, fekete vagy a szürke színtől ugyanazon fényerő mellett.
Tehát egyenlő világosság (panelmegvilágítás) mellett, a szín (RGB) a fehértől való különbözőségének érzékelésére vonatkozik, és ha ezt belőnéd, akkor nem lenne gond, s ezért említettem a HUE funkciót is! -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1248 üzenetére
Üdv!
Ha jól olvastam meg az englis szöveget, akkor a HP LP2475W szervíz menüjét úgy lehet előhívni, hogy mielőtt bekapcsolnád a monitort, a "Menü" gombot előbb megnyomod, és nyomva tartva bekapcsolod a monitort, s 5 másodperc folyamatosan nyomva tartva előjön a szervíz menüje, utána semmi hozzányúlás > kikapcsolni (esetleg az áramból is kihúz>benyom), s minden marad a régiben!
Na, már elég jó lett a grafikon deltaE érték görbe, alakul, csak még az a fránya kék elég sok!
Legszívesebben elmennék hozzád, és belőnénk, ha közelebb laknál, de ... -
old_artist
addikt
válasz
Poplacsek #1246 üzenetére
Üdv!
Háááát, lehet, hogy karácsonyra le is fog menni az ára, a külhoni mércére (~520€), ha így halad, vagy a hivatalos HP oldalán lévő árra!
Az meg elég érdekes, hogy a "Kontrasztarány: 41,6673611111111" ennyi a DreamComp-nál!!!... és lám, náluk is 3 év a garancia!
OK! Az ötödik a Tied, akkor már csak 3 HP-s kell!!!
-
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1240 üzenetére
Üdv!
Én benne vagyok, közösen - páran - el is mehetnénk érte, nagy az autóm (745-ös kombi-batár), mivel én csak a személyes vásárlásban bízok, ahol a szeva000 megvette, oda kiutaznánk (ausztria) és pixel hibára, meg egyébre tesztelve el is hozhatnánk 1-2-3-4-5 HP LP2475W készüléket!
Gyűjtsük az embereket - akkor!- lehet jelentkezni!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1236 üzenetére
A szervíz menü előhozása benne van a sokszor linkelt teszt-ben!
A telítettséget sikerült valahogy? -
old_artist
addikt
válasz
Poplacsek #1228 üzenetére
Üdv!
Ma kaptam egy ismerősömtől (mivel érdeklődtem a HP után), aki németben dolgozik, egy weblap szerkesztő cégnél, és két hete lecserélték az összes monitorjukat (kivéve az EIZO-t), mivel "marketingből" megkapták 400€-ért/db a 12db HP LP2475W-t, és mindenki csodájára jár (referenciának is jó a HP-nek), hogy mennyire színhűek a készülékek (persze sokkal komoly kalibrálás után), és pénteken járt náluk egy német játék szoftvereket készítő cég alkalmazottjai, akiknek szinte csak Hazro-juk van, és elcsodálkoztak a HP színterén! Még az Input-laggal is meg tudtak barátkozni, s tervbe vették a HP-k megvásárlását! Tehát nem csak vaklárma, hogy ennyire jó a HP!
Lehet, hogy egy-két héten belül beszerzek én is egy ilyet, és a Spektralfotometer-emmel, és a LaCie-mmel is elvégzem a kalibrálást, és akkor ellenőrízhető a "marketing ízű teszt" helyénvalósága! Nagyon kíváncsi leszek rá!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1221 üzenetére
Üdv!
A BasICColor-ban, a Settingnél, a Calibration setting lehetőségei közül próbáld meg a Color Graph, a Photography, a PrePress funkcióra rakni, s úgy is lészíthetsz egy egy próbát, esetleg belevéve az eddig kalibrált eredményt is hozzáadva!
Még jobban le lehetne szorítani a kalibrált eredményeket.Én is kezdek irigykedni, mert szvsz az egyik legjobb S-IPS paneles, ilyen árban!
-
old_artist
addikt
Üdv!
A HP-t most kezdték árusítani Mo.-on is (gusztustalanul drágán), bár még elég gyér, szinte monopól helyzettel itt, de elég drága (166 600 Ft), a külhoni ~500€-ós árához képest!
Már több PH-s is az osztrákoktól rendeli vagy kimegy érte (az a legbiztosabb, mert az esetleges pixel hibák miatt, helyben cserélik, nem úgy mint hazánkban), mert még így is jobban jár, mint a hazai kereskedőknél!A kalibrálásról privátban írok!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Egy picivel néha többért vagy kevesebbért, de mindenképpen vagy...
- EIZO S2431W (br.186e)
- EIZO SX2461W (br.257e) + flash
- EIZO HD2442W + flash (br.249e)
- vagy a most megjelenő HP LP2475W, ami nagyon jól teljesít úgy munkában (S-IPS panel), mint játékoknál - teszt (külhonban ~500€ körül kapható, hazánkban viszont ~166e környékén kezdték el az értékesítését!Hexaa-tól (szinte a legolcsóbb EIZO viszonteladó) érdemes vásárolni, nagyon megbízható, és pl. pixel hiba mentesen adja a kezedbe a monitort!!!
A Samsungoknak pl. 244-245T nagyon nagy az input lag-ja, ami játékoknál hátrány, nem javaslom!
-
old_artist
addikt
válasz
fi:zi'k #1164 üzenetére
Üdv!
szvsz egy S-PVA-s panelú monitornak, mint írtad is, a legjobb megközelítésű a feketéje, bár nem láttam élőben a NEC-et, de elindítok egy mail-t az ismerősömnek, hogy szerinte milyen, s ha van összehasonlítási alapja - esetleg -, akkor bizonyosodhatunk meg róla. Bár a NEC monitorok vezérlópanelja is kiváló, amivel esetleg a feketét is jól vezérli, meg a titkolt panelja!
Hááát, mivel rendelkezek az említett lenovóval, és mellette feszít három profi EIZO, nem kétséges az EIZO-k jobb és kiválósága, ez már az összehasonlítási alapom!
Valamivel több infót kellene összegyűjteni a Nec ezen kijelzőjéről, s akkor tudnék valami véleményt mondani, de előzetesként nagyon jónak/kiválónak tartom a NEC monitorjait, ha rangsorba rakhatnám, akkor a Barco és az EIZO után a NEC-et említeném meg mint "monitorokat", s utána egy nagy szakadék - szvsz!
Ha nem sürgős, akkor megvárnám az ismerősöm véleményét is!
Egyébként mire is akarod használni? -
old_artist
addikt
válasz
fi:zi'k #1160 üzenetére
Üdv!
Igen, tényleg 178°x178°-os a betekintési szöge, és igen ez a NEC TN-es panelú monitor!
Szinte az elsők között jelentette meg a NEC a nagyon jó, különleges panelje által a betekintési szöggel rendelkező TN-es monitorját, ami kakukktojás is a mezőnyben!
Nagyon kiváló, sőt a 24"-os TN-esek között kimagaslóan jól és kiválóan teljesítő kijelző, amit elvárhatunk egy NEC monitortól.
Egy külhoni ismerősöm is nemrég vett ilyet, és szerinte a 24"-osok között BestBuy! Szerinte kiváló a színmegjelenítése, az input-lagja 20-35 közötti, fantasztikusan jó és szinte nincs bevilágítása, mint a TN-eseknek, a design-a pedig neki nagyon bejött!
Kint ha jól tudom, akkor ~420€-ért vette (még a nyár elején), kiszállítás után sem vett észre pixel hibákat!
Ár/érték/tudás arányát illetőleg kiváló vétel ez a
24"-os NEC AccuSync 24WMCX LCD-TFT!!! -
old_artist
addikt
Akkor szvsz ne is árusítsák hazánkban, mert mindenki kintről fogja megrendelni!
Sőt, ha megveszem kintről és a szeva000 is, akkor feltesszük a linket és az elérhetőségeket, hogy senki ne vegyen HP monitort Mo.-on!Bár két hete beszéltem a HP-vel, és akkor még azt mondták, hogy ami a honlapjukon van, az lesz a legmagasabb ára, és ez lesz a kisker ára is! Hát most már nem tudom!
-
old_artist
addikt
A HP oldalán ~br.132e javasolt ár szerepel! Hát, majd ha tényleg árusítani is fogják - meglátjuk!
Ha ennyire nyomorékok lesznek a kereskedők, hogy gusztustalanul nagy árrést állítanak fel, akkor addig packáznak majd a vevőkkel, hogy kintről vesszük meg majd, ~530€-ért! -
old_artist
addikt
válasz
tupacamaru #1130 üzenetére
Ime a teszt! - a 2475W-ről!
-
-
old_artist
addikt
Igen, már olvastam a HP megérkezéséről, de kíváncsi leszek az árára, itt hazánkban! Tudsz valamit esetleg az áraikról?
Tudtommal lesz majd 27"-os verzió is, de az még várat magára! -
-
old_artist
addikt
válasz
Poplacsek #1118 üzenetére
Igen, ebben az árban, már nem valószínű, hogy rossz monitort vennél!
Várom a fejleményeket, és a döntésedet! Az biztos, hogy bármelyiket is választod, nem fogsz csalódni!
Bár jobb lenne, ha mindkettőt felajánlanák és az asztalon, a szemed előtt dölne el a verseny - persze kalibráltan! -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1119 üzenetére
Hááát, igazából minden a kalibráláson múlik.
pl. sokszor hümmögnek a TN-es samu monitorosok, hogy nem samu panellal kapják, hanem CMO-val, s ha bekalibráljuk mindkettőt, akkor "szinte" azonos színtérre jutunk!
Nagyon-nagyon fontos, hogy hardverileg legyenek bekalibrálva a kijelzők, különösen egy *VA-s, mert csak akkor hozhatunk ki mindent az elektronikájából és egy megközelítően valósághű színteret!
Az viszont igaz, hogy ha árában megközelítő a samu és a hp, akkor meggondolandó, ha pixel hiba menteset lehetne kifogni - bár az S-IPS panelek nem olyan híresek a pixel hibájukról -, tehát nyerő lehet! -
old_artist
addikt
válasz
Poplacsek #1115 üzenetére
Hah, gongoltam titkon, hogy mágis csak a 24"-osnál maradsz - nem hiába, csábító az a nagy felület, különösen, ha "dolgozunk is rajta"!
Ha nem játékra gyúrsz, akkor megfelelőnek tartom a 245T-t! A Samsung és DELL verő HP-t már több helyről is hallottam - alinek van, hogy nagyon-nagyon kiváló, köszönhetően az S-IPS paneljének, aminek sokkal valósághűbb a színtere! Viszont a 245T már csak a pixel garanciája miatt is megfelelő, és még ha nagyon jó árban is beszerzed, kiváló társad lehet!
Igen, sajnos a samu nem nagyon áll a jó monitorok, vagyis ... a vezérlőpanelje és elektronikai tulajdonságai nem üti meg azt a szintet, amivel versenybe tudna szállni pl. egy EIZO panel-vezérlőjével, ezért is lemondott a monitorok gyártásáról, és inkább a jobban eladható teszkós TN-es monitorok, és a kiváló S-PVA panelek gyártására tette fel a hangsúlyt!
Tehát, ha még hozzá tudsz jutni egy 245T modelhez, akkor elég szép képet és kalibráltan kiváló színtereket tud megjeleníteni majd - örömödre!110e-ért, megéri!
-
old_artist
addikt
válasz
ngabor2 #1108 üzenetére
Üdv!
Az LG-n kívül még ajánlanám Neked a EIZO S2431W-t (~br.185e) 5 éves világgaranciájával és a HP LP2475W (jelenleg bevezetés alatt van, de külhonban már ~530€) nagyon kiváló monitorokat.
Sőt, a HP S-IPS panellal igen kiváló input-lagot is elértek, nagyon BestBuy lesz a 24"-osok mezőnyében! -
old_artist
addikt
válasz
Poplacsek #1093 üzenetére
Üdv!
Igaz, hogy a lenovo-k leges-legnagyobb hiányossága a pixel/sub(al)-pixel hibája, ami nagyon bosszantó, ezért is szorul a vásárlók körében hátrányba.
Ha a Brekk-nél vásárlod, akkor egy kis felárral (most 92e) pixel hibára tesztelve kaphatod meg a lenovo L220xcW-t.
Viszont ha mindenképpen a tökéletes színhelyességre és ár-arányban alapozol egy belépő szintű professzionális monitorra, akkor az EIZO S2231W-t ajánlanám elsősorban, a Hexaa-tól (mint EIZO viszonteladótól itt a PH-n) való vásárlását (megsúgom, hogy a jövő héten ~130-133e körül lesz az ára)!
Ha "kicsivel" gyengébb minőséget akarsz, akkor válaszd a HP LP2275W-t, ami megkapta az EIZO S2231W paneljét, viszont a világhírű vezérlőpaneljét nem, ezért gyengébb a képmegjelenítése, viszont a logik ~71e Ft-os ára nagyon csábító!
A HP LP2475W H-IPS panellel nem is lehet olyan rossz(én is gondolkodok a vásárlásán), mint a tesztek mutatják, de a megvételére, ha csak nem külhonból rendeled, várat magára október közepéig, hogy hozzájussál!
Na, ezután döntsön az ember!
Nekem itt csücsül a lenovo és az EIZO is az asztalomon, és ha választanék a színhűséget előtérbe helyezve, akkor az EIZO mellett döntenék!... és persze bármelyiket választod is, számodra elengedhetetlen a kalibrálás, főképp aki fotókkal és képszerkesztésekkel foglalkozik!
mod: viszont szvsz a VGA-don előbb utóbb döntened kell egy jobbra/kiválóbbra a monitor meghajtása végett!
- különösen, ha 24"-os monitor mellett döntenél!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1088 üzenetére
Üdv!
Sajnos, én már láttam pixel hibás, vagyis pixel sub(al)-pixeles S-PVA, S-IPS és társai monitorokat, bár igaz, hogy sokkal kevesebb rá az esély, de 10-ből 1 az arány, s nem úgy mint a TN-eseknél, ahol 10:8!!!
A pixel sub(al)-pixel hiba előfordulása a nem TN-esek között (saját tapasztalt adatok!!!), persze ebben benne vannak a régebbi típusuak is (MVA, PVA):
- Lenovo 10:8
- Samsung 10:7
- LG 10:6
- Philips 10:5
- HP, Belinea 10:4
- Dell 10:3
- LaCie 10:2
- EIZO, NEC 10:1
- EIZO, NEC, Barco professzionális 10:0
Aktív témák
Hirdetés
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Samsung Full HD LED Monitor
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest