- Yettel topik
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
CL Smooth #2345 üzenetére
Üdv!
Igen, mert már nem nagyon éri meg nekik a saját gyártású paneleket gyártani, mivel meg tudják venni 80-120$-ért, és összeszerelve jobban, több haszonnal értékesítheti! Mivel rááltak a ledes háttérvilágítás és az oled fejlesztésére, már nem nagyon érdekli őket, csak a bevétel és a piacon maradás!
-
-
old_artist
addikt
válasz
balaazska #2255 üzenetére
Üdv!
A HP LP2475W most nagyon jó árban van!
-
old_artist
addikt
válasz
Runner_fxr #2247 üzenetére
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ah, 140e alatt a 24"-os HP LP2475W!!! - karácsonyi ajándék!
-
old_artist
addikt
válasz
mindfreak #2235 üzenetére
Üdv!
Igen, utólag már láttam, hogy 2 gép van, de a Matrox-on (csak a fiam szokott néha "élveszkedni"), megy majd' minden játék - a Call of Duty 4-et is láttam, hogy "zongorázza" rajta!
mod: nagyon jó kis kártya, már vagy 15 éve mindig van egy-egy típusom belőle! ...én inkább képszerkesztésre és színbontásra használom, de a játékok alatt is kifigástalanul üzemel!
-
old_artist
addikt
válasz
ZPapp23 #2220 üzenetére
Üdv!
Vigyázat, a Response typical (rise+fall) = Jellemző reakció idő (fekete/fehér váltás) nem összekeverendő a Response (gray-to-gray, overdrive) = Jellemző mid-tone reakcióidő (overdrive funkcióval)-vel szemben!
pl. az említettek így néznek ki:
- Samsung 2493HM: 12ms (rise+fall), 5ms (gray-to-gray)
- Dell E248wfp: 10ms (rise+fall), 5ms (gray-to-gray)
- Benq FP241W: 16ms (rise+fall), 6ms (gray-to-gray)Remélem így már tiszta!
Attól, hogy 2006 őszén és nálunk 2007 elejétől lehetett kapni a BenQ-t, még nem azt jelenti, hogy "öreg" darab, viszont még a mai napig is megállja a helyét, főleg, hogy egy-két helyen már 100-120e között árusítják! Nagyon megéri ár/érték/tudás színtjén! -
old_artist
addikt
válasz
ZPapp23 #2216 üzenetére
Üdv!
Ha "mindenre használnád, sokat", akkor szvsz a BenQ FP241W (vagy WZ) kiváló választás lenne, különösen játékoknál is az input-lag-ja miatt is (25-30ms), mindkét típusa MVA paneles, kiváló a fényereje és a betekintési szöge is!
- ellenben a még két választottaddal szemben!
mod: a BenQ MVA-ja "bőven" veri a TN paneleseket!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha én vennék, és grafikai, képszerkesztési/képfeldolgozási munkákhoz, akkor a sorrendem a következő lenne a 24"-osok között:
- EIZO SX2461W (ha még zsíros deszkát is ennék egy évig, akkor is ezt a típusú monitort venném ~260e-ért)
- EIZO S2431W (~200e)
- NEC LCD2690WUXi (~260e)
- HP LP2475W (ár/érték/tudás színtű H-IPS panelú monitor ~140e (pszt! - jövő héttől kb. ennyi lesz az ára csak egy helyen !!!), a legjobb választás)
esetleg még ...
- Samsung 245T (~170e)
- Dell 2409wfp (~170e)de hátha még valaki hozzá tud majd tenni!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Nem, azt a pixel garanciát a vásárláskor és utána 3 naposra gondoltam, de utána természetesen a ClassII (ISO 13406-2) van érvényben!
- minden monitornál!
mod: igen, ha csak webshop-ból rendeled, akkor érvényesítheted a 8 munkanapon belüli elállást, és kb. 30 napon belül kötelesek minden indok nélkül visszautalni a pénzt, ha nem akarod levásárolni, de mindig érdemes az adott webshop feltételeit mindig elolvasni!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, nagyon kiváló kis *VA-s panelú, többeknek is volt, és szinte semmi panasz nem volt rá, csak esetleg a feketéjében lehet valami kifogásolni valót találni. A "mindfreak"-nek volt - ha jól emlékszem -, talán kérdezd Őt, de ha visszaolvasol vagy 50 hsz.-t, akkor meg is tudod a váleményeket róla!
Egyébként nagyon kiváló a fényereje, sok jelki- bemenete gazdag, de sajnos nincs pixel garanciája!mod: esetleg!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Még megemlíthető a HP LP2275W, ami bár 22"-os S-PVA panelú, de rendelkezik minden jóval (még DisplayPorttal is), és nagyon kiváló, az ára is kedvező, és a tesztek róla kiváló ererdényét tükrözik!
-
old_artist
addikt
válasz
Protekt #2163 üzenetére
Üdv!
Igen, a DisplayPort-tal "simább", vagy úgy is nevezhetném, hogy "tisztább" lett a kép, és mivel nagyfelbontású videók hang- és képátviteléhez tervezték, nagy sávszélesség és az audiocsatorna mellett több nagyfelbontású képjel átvitelére alkalmas, illetve jeltovábbítására.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Mint már írtam és látni lehet, hogy TN paneles a monitor, csak állítólag a HD-ben Samsung panel van, a HDA-ban meg AU Optronics TN panel!
A "grafikus" panelek "nálam" a *VA és az IPS panelek, mivel ezek betekintési szöge és sok mindene (még az ára is) kiválóbb színteret és szinte összehasonlíthatatlanabb kijelző megjelenítéssel rendelkeznek! Egy "grafikus" munkára alkalmas monitort nem is találsz 100e alatt újonnan! Ez játékra, DVD filmekre, netezésre, digitális és audio-vizuális szórakoztatásra, általános irodai munkára nagyon kiváló, sőt kisebb képfeldolgozásokra is alkalmas szvsz.!
Előre 5° és hátra 20°-ban dönthető - sajna!
Igen, az USB hiánya miatt is lehet hardveresen kalibrálni, csak a szg.-en legyen USB port!
Tudomásom szerint (de majd elválik, vagy aki már vett HD-set leírhatja), a HDA-nál, mivel D-sub-os csak VGA kábel van hozzá, viszont szvsz a HD-hez, mivel DVI-s, adnak hozzá DVI-s kábelt is (ha nem, akkor egy ezres alatt már lehet hozzá venni), de elég hamar ki lehet deríteni, ha már valaki vett HD-set, meg lehet tőle kérdezni! -
old_artist
addikt
Üdv!
Igáig a teszteket olvasva nagyon jókat írtak róla, és megtudtam azt is, hogy Samsung paneles a BenQ E2200HD (a HDA meg AU Optronics TN (M215HW01 V0) paneles, bár még az is kiváló), és bizony 22"-os TN-esben FullHD felbontással csak jobban járnál - sőt itt még pixel garanciára is megkapod, szvsz én belevágnék!
-
old_artist
addikt
válasz
szelesjanos #2133 üzenetére
Üdv!
Aha!
Hááát, ha ezt akarod használni 2-3 évig is az asztalodon, akkor nem érné meg a személyes átvételt? -
old_artist
addikt
válasz
szelesjanos #2131 üzenetére
- miért?
-
old_artist
addikt
válasz
szelesjanos #2129 üzenetére
Üdv!
A samu T260-hoz képest ég és föld a különbség, ha 110e-ért elviheted, és nincs semmi hibája, és megvan minden tartozéka (gari papírja is és nem "sub-pixel" hibás), akkor szvsz megéri, de mindenképpen személyenes le kell tesztelned!
-
old_artist
addikt
válasz
t-bali3 #2123 üzenetére
Üdv!
Ha a szoba díszeként fogjátok használni és nem a funkciójának megfelelően, és nem a kép minősége/kiválósága dönt, akkor szvsz válasszátok a samut!
- bocsánat a kirohanásomért!
mod: ah, látom nem én vagyok az egyedüli ezzel a teóriával! Amúgy, játékban fogja nézegetni a monitort, vagy a képet, amivel játszik?
-
old_artist
addikt
válasz
t-bali3 #2118 üzenetére
Üdv!
Sajnos a Dell 2480wfp és a Samsung 245T nem igazán játékra termett a nagy input-lag-ja miatt! Ellenben a HP LP2475W-vel már bátran el lehet "járszadozni" (az alján egy kis Input-lag összehasonlítás, a már említettekkel), de a NEC-ről egy kis teszet is láthatsz!
Sajnos a NEC MultiSync 2470WNX (6ms g2g, 24"WS Samsung S-PVA (LTM240M2) paneles) monitorról csak a neten keresztül tudsz valami kis "hangyányi" értékelhetőt megtudni, mivel ezeket inkább a grafikusok és a képszerkesztők használják, és sajnos hazánkban az ára miatt nem olyan elterjedt, egyébként a Barco és az EIZO után szvsz az egyik legjobb monitor a piacon, különös tekintettel a vezérlő elektronikájának és a kiváló kivitelezésének, de nam nagyon "játék kedvelőek"! -
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, elég gyorsak voltak - meglepő!
Hát most már én sem tudom, mivel a CorePack szerint az U7936E csak L2045, LP2065, L2208w, L2245w, L2465, LP3065 monitorokhoz ajánlják, az U7937E-t meg az összes fel nem sorolt 20"-30"-os monitorokhoz, és ez 5 éves - én inkább az utóbbinál maradnék!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, a DELL E248wfp nagyon jó kis "jószág", nagyon jó a fényereje és élénkek a színtelítettsége, ezért még kisebb grafikai munkákra is igen ajánlott - különösen ennyi árért! A 6600silent pci-e vga-val meg tudod hajtani, de esetleg, ha minden kompromisszumos megoldás nélkül akarod használni (különösen játékoknál), akkor szvsz előbb utóbb cserére szorul majd a VGA-d!
-
old_artist
addikt
válasz
Icewind #2100 üzenetére
Üdv!
A HP shopban a minap érdeklődött az egyik topikos, és priviben írta, hogy csak januári szállítással vállalják az átvételt, ezért ő is a Herxaa-hoz megy majd, mert 1 héten belül mindig van Neki 3-6db készleten, lehet, hogy januárig ott is felmegy az ára, mert már most érezhető a monitoroknál is a drágulás, mi lesz majd a jövőben?
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
Icewind #2093 üzenetére
Üdv!
Igen, a Hexaa, a vásárláskor pixel hiba teszt után is ad 2 napos cseregaranciát a pixel hibára, de utána már csak a HP garanciája a mérvadó!
Mivel a nagykerből hozza, ezért érdemes rögtön még az nap menni is érte, mert Ő is, ahogy elhozza, életbe lép a 3 nap cseregaranciája, és ha bármi gond adódna a készülékkel, akkor még vissza is kell vinni, hogy benne legyen a 3 napban! -
old_artist
addikt
válasz
Icewind #2093 üzenetére
Üdv!
Huh, utána kell érdeklődni, mert már nem emlékszem, hogy ott hogyan is működik, de nem pixel hibás volt, hanem elektronikai hibája volt KubanitoS-nak, HP LP2275W-vel!
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
mindfreak #2085 üzenetére
Üdv!
Állítólag, ha valaki a DisplayPort módban használja (s csak ilyenre alkalmas VGA-n), akkor az nem gond, viszont szvsz nem DisplayPort mód függő a dolog, hanem elektronika és panel kérdése, s az, hogy mennyire bízhatunk, a nem gyári értékekkel való üzemeltetésben!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Elviekben nem kell pakkot vásárolnod, mivel a teljes HP monitorra a gyártó garanciát vállal, sőt világgaris!
A HP CarePack-ot még a szeva000 intézi, hogy milyen úton-módon lehet érvényre juttatni, de most eléggé elfoglalt, de majd úgy is (be)jelentkezik vele, ha elintéződött nála, ha jól vettem ki a "szavaiból", akkor ez kb.10e körül lesz! -
-
old_artist
addikt
válasz
cousin333 #2060 üzenetére
Üdv!
Ezt egyszerűen el tudod dönteni, azzal, ha bekapcsolt állapotban "magentásodik (lilul)" kicsit oldalról nézve a monitor kijelzője, akkor IPS panel van benne - ha elmész és megnézed!
A "W" a végén a wide screenre (16:9) utal, annyiban különbözik a 244T-től, hogy a fényereje nem 500cd/m2, hanem csak 300cd/m2 és esetleg a panelben, mivel a 244T-ben tényleg 6ms g2g 24"WS Samsung S-PVA (LTM240M1 vagy M2) panel lapul! -
old_artist
addikt
válasz
pinnacle #2057 üzenetére
Üdv!
Az a baj ezzel, hogy a kereskedőtől nem veszi vissza a nagyker, csak bizonyítva, ha valami nagy elektronikai és a szerződés által meghatározott feltételekkel, de pixel/sub-pixel hiba esetén lehet kérni az árengedményt, hogy mennyivel olcsóbban teheti piacra, de azt is csak akkor, ha bizonyítást nyert (ellenőrzik)!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Tulajdonképpen bármikor belefuthatunk egy pixel vagy sub-pixel hibás monitorba, mint említettem, még a prémium kategóriásba is (bár nagyon elvétve 1000-ből egy, de ha pont nálad, akkor bosszantó), de ha megbízható helyről vásárlod, aki ad pixel garanciára vagy tesztelésre lehetőséget, akkor megbízható kerül az asztalodra!
Sok EIZO-t is kalibráltam már, s bizony nem az EIZO-val volt a probléma, hanem a Samsung fránya paneljával, bár hál' Istennek csak sub-pixel hibás 1-2-vel (az is az S2231W volt), de a kereskedő azonnal cserélete is, ami nem nagyon jellemző, de tudni kell, hogy kitől vegye az ember, mivel ha viszonteladó, akkor van lehetősége a cserére!
- különösen egy ilyen "drága" monitornál!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Bármennyire is szeretnél pixel vagy bármilyen hiba mentesen vásárolni, manapság szinte nincs megbízható a piacon, amiben minden továbbiakban megbízhatsz, mivel a gyártóknak nem az az érdeke (tisztelet a kivételnek: Barco, EIZO, NEC) - különösen a panel gyártóknak, hogy tökéletesen megfeleljen az igényeidnek, sőt ki is lehet jelenteni, hogy ezzel abszolúte nem foglalkoznak a gyártók, mivel védi őket a Class II. osztály, vagy az egyéni elbírálásuk, ami vszont Neked okoz csak kellemetlenséget, ha a csere készülékre kell várnod, de ez még mindig jobb, mert ha egy általad tökéleteset is kapsz, ami esetleg 2-3 évet is "szolgálni fog", akkor érdemes érte "harcolni"!
Az, hogy a három említetteden belül melyiket ajánlanám, nos a kényelmet, a megbízhatóságot és a garanciális feltételeken kívül az értékét is figyelembe vesszük, a kiválóságával együtt, akkor egyértelműen az EIZO S2431W - különösen, ha grafikai és képszerkesztési munkákra akarod használni! Ezzel, csak jó jársz és még a design is kiváló, nem beszélve a már sokat emlegetett verhetetlen és utánozhatatlan vezérlő egységéről! Igen, aki kiváló minőséget akar, annak mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia, és minden kompromisszum mentesen használhatja funkciójának megfelelően a monitorját - bár ettől is vannak még "jobbak" és "tökéletesebbek" is!
A 170-180e alatti kategóriában (24"-osról szólva) meggondolandó a kompromisszumos megoldás, és az esetleges problémákkal való együttélés (bár a prémium kategóriás monitorokra nem olyan jellemző), ezért is érdemes olyan helyről vásárolni, ahol minden továbbiakban megbízhatóan tudunk vásárolni, mégha várnunk is kell a készülékünkre! -
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #2024 üzenetére
Üdv!
Megkérdeztem tőle (mivel rengetegen érdeklődtek), s a Gainward HD4670 512Mb-os DisplayPort-tal rendelkező VGA-jával végeztem a DisplayPort-on való monitor összeköttetést, amit az osztrákoknál vett/rendelt 115€-ért.
De már egyre több típus is érkezik majd az országba! -
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, kipróbáltam egy ismerősöm HD 4850 DisplayPort-os VGA-jával és DisplayPort-os kábellel, és hát hogy is mondjam ... a DisplayPort-tal "simább", vagy úgy is nevezhetném, hogy "tisztább" lett a kép (viszont érezhető volt a nagyobb kontraszt, ami más kalibrálást is eredményezhet), és a gyorsulás szemmel látható volt, mivel a DisplayPort-on való működtetés egy adott idő alatti gyorsabb adatátvitelt is eredményez, sőt a 75Hz-en is vígan működésre bírtam! Az input-lag-ot nem próbáltam , de szvsz nem nőtt, hanem jobb is lehetett, mivel az ismerősöm ki is próbálta a Crysissel, és megdöbbent, a DVD filmeknél viszont fantasztikus volt, jobban érzékelhető volt a különbség!
-
old_artist
addikt
válasz
Icewind #1995 üzenetére
Üdv!
Esetleg, még nem TN-es, bár 22"-os, de nagyon jó/kiváló, az az EIZO S2231W,(~150e), viszont már 200e alatt is van S2431WH-s - még jelenleg!
A HD2441W-t már csak elvétve lehet kapni, mivel már nem gyártják, de van helyette a legújabb model, ami a HD2442W-re hallgat, és ~250e-ért már lehet kapni - még jelenleg!
Az EV2411W viszont elég érdekes lehet, sajnos még csak elvétve vásároltak belőle, de ~170e-es ára vonzó lehet!
Igen, a Hexaa-t lehet kérdezni ezekről, bár az árakat tőle "idéztem"! -
old_artist
addikt
válasz
mindfreak #1983 üzenetére
Üdv!
Már egyébként beszéltem a múlt héten velük (vagy 20-adjára kapcsolt az autómata, amire kivártam, majd 40 percem bánta az időmből és a pénztárcámnak), de ezt mondták a szervízesek, összefoglalva:
Ha nem rendeltetésszerűen van használva, amit a HP megad felbontás/Hz-nek, akkor a garancia bánhatja, mivel minden LCD-TFT monitornál élettartam függő is lehet a magasabb Hz-en történő használata, különösen a 8bit alatti (tehát 3x2bit + 2bit "összemosódásosaknál" - TN-eseknél, és nem ennél a valós 8bit-es 24"-osnál) színszámítású monitoroknál, ezért meggondolandó a használata!De majd még megpróbálom elérni őket!
-
old_artist
addikt
válasz
mindfreak #1980 üzenetére
Üdv!
A DisplayPort elvileg (pl. EIZO-nál Vsync-nél max.96-105Hz-et is bírna) digitálisan a 75Hz-et, de igen csak igénybe veszi a monitor panel és elektronikát e fölött való üzemeltetését, a túlmelegedéssel és a vezérlő igénybevételével, különösen az 1920x1200-ban, de ezt csak egy HP-s szaki tudná megmondani, hogy "megéri-e" esetleg a nagyobb Hz-en való üzemeltetést - de majd utána érdeklődöm!
A DisplayPort interfésszel tulajdonképpen/elvileg és gyakorlatilag is, át lehet vinni rengeteg adatot egy időegység alatt (2x-3x-4x), ezért is fog elterjedni a szabvány! -
old_artist
addikt
válasz
braindamage #1976 üzenetére
Üdv!
Milyen VGA-val hajtod a monitort? - csak kíváncsiság-képp!
-
old_artist
addikt
válasz
mindfreak #1977 üzenetére
Üdv!
Egy DisplayPort-os VGA-val próbáltam ki (átalakító nélkül - közvetlenül a VGA-val összeköttetésben, ezért is kölcsönöztem az egyik ismerősöm DisplayPort-os VGA-val felszerelt gépét), s azzal sokkal jobb volt a minősége!
- érdemes kipróbálni és esetleg ezzel meghajtani a monitort!
-
old_artist
addikt
válasz
copperhead #1966 üzenetére
Üdv!
Esetleg ... a Samsung_214T-ről olvasgathatsz - egyébként ha nem vagy nagy gamer, akkor nagyon is megéri az árát, viszont nagyon igényli/üvölt a kalibrált színtér után!
Még manapság ma is egy kiváló S-PVA széria (volt - 2005-ös), s ha azt veszed, hogy akkor ~200e-ért "mérték", most meg szinte "bagóért" hozzájuthatsz? -
old_artist
addikt
Üdv!
Még mikor szeptemberben megjelentek az első külhoni topikokban a HP LP2475W-vel kapcsolatos felhasználók "értekezései", akkor minha azt olvastam volna, hogy többen is kifogásolták a DVI-n való különböző "képhibákat", s most, hogy említetted a 2 DVI cserélgetését, ott is valami hasonlót írtak (már meg nem találom, pedig most kerestem/keresgéltem, de ha megtalálom linkelem), hogy az újabb VGA-kkal valahogy problémás volt a megjelenítése, viszont ha D-sub-ra rakták, akkor megszűnt minden probléma! Sőt, ha DisplayPort-on kötötték össze a monitort az új VGA-kkal, akkor se volt semmi gond a kijelző megjelenítésével, s mivel ezt a lehetőséget is kipróbáltam (egy ismerős gépével), a DisplayPort-on sokkal kifinobultabban láttam a színeket is, sőt 75Hz-en!
A régebbi VGA-kkal, mint az nVidia 8xxx és az ATI 3xxx-ekkel nem volt gond a képi megjelenítésekben DVI-n, s mint, hogy nekem is nVidia 8800GT van, ezért nem veszek észre jelenleg semmilyen képi "elszíneződést" vagy "foltosodást"!
szvsz nem panel hibáról van szó, hanem valami képi megjelenítési hibáról, de majd egy másik szg. VGA-jával is megpróbálom, sőt újabb típusúakkal is, ha lesz lehetőségem rá!mod: Igen, ha megváltoztatjuk bármelyik porton való üzemeltetést, akkor bizony az icc-profilt ne felejtsétek el újra hozzáadni a ColorManagement-be!
-
old_artist
addikt
válasz
mindfreak #1954 üzenetére
Üdv!
Igen, csak szoftveres fríssítésen esnek át a különböző GIG (052, 054, 058, stb.) rev.-ekkel a vezérlő panelben, amivel - ha jól tudom -, akkor a különböző jelátviteleket és a panel vezérlést frissítik! A hardveres (pl. GIG111) az mindig adott, mert ez egy adott gyártási technológiai és technikai alap feljesztés a panel és vezérlője között, amit különböző rev.-ekkel javítgathatnak!
-
old_artist
addikt
válasz
braindamage #1952 üzenetére
Üdv!
Mindig a szervíz menüt kell nézni, mert az a valóságos F/W version - rev.!
A GIG 111, az a típusra vonatkozik, mint a dobozán is láthatod! -
old_artist
addikt
Üdv!
Viszont, ha összehasonlítod a Hyundai és a HP-t a linkelt oldal szerint, akkor szembetűnő a jobb felszereltsége a Hyundai-nak, bár a vezérlő egységéről semmi sem tudni, hogy ezt a panelt minden kompromisszum mentesen ki is tudja használni!
Itt van egy teszt a Hyundai W241D-ről - hátha ... -
old_artist
addikt
válasz
Icewind #1928 üzenetére
Üdv!
Pl. egy hazai "világgaris HP"!
Lehet, hogy üzleti megfontolásból "összefogtak" - felviszik az árakat, és karácsony előtt a mai árszinten "akcióznak" majd - sohasem fogjuk megtudni, magyar szokás!
-
old_artist
addikt
válasz
SteadyMan #1923 üzenetére
Üdv!
Hát jól szétnéztem a neten, és 536€-tól kezdődnek az árak (legolcsóbb helyen - eddig amit találtam), amit ha átszámolunk a mai árfolyammal x 266,36Ft (MNB), akkor ~143e-be jön ki a monitor, + hozzá kell venni a szállítás költségét is, ami kb. 25€, ami ~6660Ft, akkor majdnem a hazai áraknál tartunk - bár ne legyen igazam!
-
old_artist
addikt
válasz
balaazska #1908 üzenetére
Üdv!
Az biztos, hogy ha driver-ileg tudja a felbontást, akkor nem lehet nagy gond, de ha minden kompromisszum mentesen akarod meghajtani, akkor gondolkodhatsz egy PCI-E kártyában, persze, ha nem vagy nagy gamer, akkor szvsz fölösleges!
Ha "szép képet adó monitort" akarsz, és minden bevilágítási és rossz betekintési szög nálkülit, és kiváló színintenzitásút, színmegjelenítésűt, és "akár százezer forint fölé is" mehetünk, akkor szvsz ajánlataim:
22"-osokban:
- HP LP2275W (~103e)
- EIZO S2231W (~150e)
- lenovo L220xcW (~100e)
24"-osokban:
- HP LP2475W (~150e)
- Dell 2408wfp (~160e)De, hátha valaki tud még ajánlani ...
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, még a shopban a régi az ár, de majd kedd után kell megnézni!!!
Igen, aki leadta a rendelését és még nem kapta meg, az a régi áron veheti át!
A következő szériából biztos jut majd Neked is (miért ne?) - mivel nem tudtad átvenni, és nem rajtad ált/bukott meg a vásárlás! -
old_artist
addikt
válasz
copperhead #1917 üzenetére
Üdv!
Igen, bár ez ajánlott ár, de már itt is emeltek!
- s mi lesz még?
-
old_artist
addikt
válasz
koxminator #1915 üzenetére
Üdv!
Igen, a megrendelést érdemes leadni (ha elfogadják a mai áron), de az LG 2600WH-BF, mivel karácsonyig nem biztos, hogy eljut az országunkba, ezért érdemes utána kérdezni/érdeklődni!
-
old_artist
addikt
válasz
koxminator #1913 üzenetére
Üdv!
Nem, már a jövő hét keddjétől, ha jók az értesüléseim, most érdeklődtem telefonon, és megerősítettek a nagykerben!
- bár lesznek még készleten lévők, amiket még a régi árral fognak árusítani, de ez kiskertől is függ, hogy hogyan akarnak kereskedni vele!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha jól értesültem, akkor jövő héten is érkezik hozzá vagy 5 db!
A kereskedők meg azért írják ki, hogy 2-3 hét (esetleg), mivel a jövő héttől nagyon felmegy az áruk a TFT-knek, és a várakozó álláspont miatt, hogy mások milyen árképzéssel indulnak majd az ünnepi kereskedésnek!
-
old_artist
addikt
válasz
copperhead #1909 üzenetére
Üdv!
Igen, eddig még sohasem volt pixel hibás a HP-kból, csak egy-kettő sub-pixel hibásról lehetett hallani! Ez lehet, hogy rossz széria az LG H-IPS paneltől!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Az Acer G24-es monitorról elég sok vegyes érzésű felhasználói értékeléseket olvastam, valakinek különösen vonzó is volt - valakinek csak a tükröződéssel voltak problémái, ....
Viszont olvastan az Acer oldalán a konfigurációjáról és a fényerő (400cd/m2), az NTSC 92%-os színvisszaadása, és az, hogy 5:1-ben betekintési szöge 178°-ot tud, és hogy van HDMI és HDCP-je is a DVI-n kívül, és a világon először egy monitornál 50000:1 kontrasztarány (bár ez mindig csak "parasztvakítás) - de elgondolkodtató!
Egy kis vélemény! -
old_artist
addikt
válasz
bigdigit #1895 üzenetére
Üdv!
Hát, ezért jó a pixel hibára tesztelt helyen megvenni, mert nem otthon szembesülsz a valósággal!
Igen, a HP is elismerte, hogy rossz széria jött ki, de ezért érdemes viszonteladótól vásárolni, aki nem ad a "kezeid" közé pixel hibásat - mint tapasztalhattad!
Nem hiába linkelem a Hexaa-t, mert ebben nagyon korrekt egy kereskedő, ahol biztonsággal vásárolhatsz, és helyetted intézi a "tortúrát"! -
old_artist
addikt
Üdv!
Hááát, erről jól lekéstél - de nincs veszve semmi!
Ajánlataim - ami "döfi":
- HP LP2275W - S-PVA (~104e - pixel garanciával)
- EIZO S2231W - S-PVA (~150e alatt + pixel garanciával)
- HP LP2475W - S-IPS (~150e - pixel garanciával)De hátha még valaki tud ajánlani ezeken felül ...
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha meg tudod venni valahol
a HP LP2465-öt 110e-ért, akkor rögtön csapj le rá, mert majd minden kereskedő visszavitte a 170e-es környékére az árát! Nagyon megéri, különösképp a színvisszaadásában!
Csak annyiban másabb, mivel az LP2475W H-IPS panellal büszkélkedik, a HP LP2465 6ms g2g, 24"WS Samsung S-PVA (LTM240M2) panellal, viszont a fényereje 500cd/m2! -
old_artist
addikt
Üdv!
Ha csak 2x "villan" az XP indításakor a kijelző, akkor bizonyosodhatsz meg arról, hogy más különböző színkezelők nincsennek aktiválva! Természetesen, mivel alternatív megoldásként küldtem a kalibrálást, a fényerőt és a kontrazstot nyugodtan, akár 10-15%-ot is állíthatsz rajta!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, azt elfelejtettem leírni, hogy minden más olyan programot inaktiválni kell (különböző színkezelőket), ami a kalibrált eredményeket befolyásolhatja/felülírhatja!
Ha már beállítottad a monitor OSD-jében (hardveresen), akkor nem kell ugyanazt beállítani a HP Display Assistant-ban (szoftveresen)!
A küldött eredmények és az icc profil egy adott monitor és VGA-ra volt optimizálva a kalibrálása, ezért csak alternatív megoldást jelenthet(!?) - lehet, hogy ezek miatt érzed fakóbbnak a színeket!
A színhelyességet esetleg egy proof készítésével tudnád ellenőrízni, amit a kijelzőhöz viszonyítva tudnád összehasonlítani! -
old_artist
addikt
Üdv!
A Hexaa elmagyarázza és megmutatja ezzel az EIZO teszttel, ebben nagyon korrekt és megbízható, hogy nem kapsz pixel/sub(al)-pixel hibásat - azt garantálom!
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
Üdv!
... én csak a száraz tényeket írom, hogy mivel járnál a legjobban, mert manapság a legfontosabb, hogy pixel hiba mentesen és minden ellenőrzés mellett érdemes monitort vásárolni, és olyan helyen, ahol ezt megengedik, és nem zsákba-macska szerűen, mert sok topikos - mint láthatod -, csak szenved, ha valami baj történik, a csere készülékkel kapcsolatban!
A Care Pack utólag is vásárolható - igen!mod: csak azért ajánlom a Hexaa-t, mert ott teljes ellenőrzés mellett - mindenre kiterjedően - tudod megvásárolni a készüléket, de ha valaki tud még egy ilyen helyet, akkor szóljon, ne tartsa magában!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, a HpShop-ban 2e-rel olcsóbb, és szvsz semmi gond az üzlettel, már többen is vásároltak Náluk, viszont nincs pixel hibára tesztelés, csak bontatlanul lehet vásárolni, és a fizetés után már csak a Class II. osztály szerint érvényes a pixel garancia (2 pixel vagy 5 sub-pixel hiba esetén cserélik !?!?) - meggondolandó!
A Care Pack-ra vonatkozó megváltásra a szeva000 fórumtárs tudna majd bővebb információkkal szolgálni, várjuk meg szvsz az ügyintézését, hogy ez mivel jár, és mit fed!- most intérzi!
-
old_artist
addikt
válasz
mindfreak #1855 üzenetére
Bár lehet, hogy tettek egy próbát (raktárkészlet miatt), s látták, hogy kelendő a "portéka", vagy csak akcióztak - bár nagyon kevés ideig, kár volt, hogy visszavitték az árát, így már eladhatatlanná válik a HP LP2465-ös, mivel az LP2475W sokkal jobb alternatíva így!
szvsz nemsokára meggondolják magukat az ipon-osok, majd én is figyelem, hogy mennyire!- szvsz 120-125e körül lenne reális a 176e-rel szemben, de a mostani árával nem versenyképes!
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
Üdv!
Mindkét monitort meg lehet hajtani a 8800gts/512 kártyával (tapaszatatból mondom), így azzal nem lesz gond, viszont a későbbiekben, ha "nagy játékos vagy", akkor pl. ajánlott az ATI HD4850/4870-re való csere!
Egy picit elfogult vagyok a HP-vel szemben, mivel rendelkezek az LP2475W monitorral, s csak azt tudom mondani róla, hogy kiváló az input-lag-ja (saját mérés 21-26ms a Dell 65-80ms-omával) és a feketéje a Dell-el szemben - ezért is nevezik "Dell-verőnek"! A H-IPS panelnak köszönhetően a HP-t belépő színtű professzionális monitornak tartom, szinte mindenre kiváló ár/érték/tudás színtjén (grafikai, képszerkesztési, games, DVD film, stb.), és a többi tulajok, akik már rendelkeznek vele, nem bánták meg a Dell-el szembeni megvételét, különösen, ha be is van kalibrálva, egy nagyon kitűnő színterű, színintenzitású monitorral találhatod szembe magadat!
Az igaz, hogy design szempontjából a Dell valamivel "pofásabb", de hisz nem a szoba díszeként fog funkcionálni - gondolom! Különösen, ha ajándékba lesz, és kép-megjelenési és vizuális örömöt akarsz "valakinek" okozni, akkor a HP nem kétséges! -
old_artist
addikt
válasz
Shaikon #1845 üzenetére
Üdv!
Igen, nagyon is megéri megvenni az EIZO HD2442W-t, a Hexaa nagyon jó/kitűnő áron árusítja (ha jól tudom, akkor 250e alatt), és pixel hibára tesztelve!
Ez a Flash Introduction mindent elmond a készülékről - mellesleg ég és föld az LG-hez képest, bár ezzel nem azt akarom mondani, hogy az LG rossz lenne! Nagyon kiváló alternatíva az LG is, de az EIZO az EIZO! Lásd a konklúziót ...
Teszteket itt és egy HD2241W-ről, a kistestvéréről meg itt a PH-n találsz róla, mint "... a színek mestere" címmel!Egy elégedett EIZO HD2442W tulaj, JaniS privátban küldött véleményét (engedélyével) közreadom:
"Elfogulatlan Eizo-s" már biztosan nem leszek... Nagyon tetszik.
Azokkal a beállításokkal használom, ahogy kalibráltad, mondhatni tökéletes. Néztem rajta 1080p filmet (Troy, The Mummy, The Mummy Returns, Blood Diamond, Pulp Fiction), egyszerűen gyönyörű. Némelyik filmet láttam már jónéhányszor, de egyáltalán nem unalmas újranézni így, teljesen más az élmény. Pl. a Trójában fel sem tűnt soha, hogy milyen gyönyörű kosztümöket használtak, így már látni. Azt kell mondjam, az Eizo színei verhetetlenek. Definiáltam egy új "Movie" profilt a filmeknek, a gyáriban kicsit soknak találtam az Outline Enhancer értéket. A Contrast Enhancer viszont még számomra is sokkal láthatóbban és szebben működik, mint azt vártam. A fekete még feketébb, a színek még élénkebbek. Ha valaki csak multimédiás monitornak netán tv-nek kívánná használni a monitort legfeljebb a méretével lenne baja. Maximum annyi jut az ember eszébe film közben, hogy nem lehetne 42"? 720p filmek is szépek, a legmeglepőbb számomra viszont a gyenge felbontású divx-ek szereplése, 1.5m-ről már teljesen nézhetőek. Természetesen a CAM és hasonló verziók felejtősek, a tömörítési hibák észrevehetőek és zavaróak.
Játékok esetében az inputlag gyakorlatilag nem érezhető (nem hardcore gamer számára), tesztek szerint 20-30 ms között kell lennie. Nagyon jól interpolál, amit nem bír a 8800GTX natívban, azt full screenben nézve gyengébb felbontáson is tökéletesen jeleníti meg. Az előre definiált Game profilt szintén átállítottam, ott is túlságosan erős élkiemelést használ a gyári beállítás.
Általános célokra és munkára használva hihetetlenül szemkímélő, minden körülmények között nagyon jól olvasható képet ad, akár natívban vagyunk, akár nem. Az Eizo oldaláról letölthető Eizo-slicer nevű progit is használom az ablakok könnyebb elrendezéséhez. Általában 24"-eseken sokkal könnyebb áttekinteni egy dokuemntumot, vagy a digi képeket szerkeszteni, ez igaz itt is, hozzáadva azt, amit az Eizo hozzá tud még tenni ehhez. Vagyis ismét a színkezelést, olyan színátmeneteket látni rajta, mint sehol máshol, legfeljebb egy profi grafikusi munkára szánt másik Eizo-n.
Ha valami negatívumot kellene írni, nehéz helyzetben lennék. Egyedi eset valószínűleg, de egyetlen apró pici porszemet észre lehet venni a kijelzőn, mely a belső, azaz a megvilágítás felőli oldalon van ráragadva. Első rémületemben pixelhibának néztem, de nem az. Lehet persze idővel lepereg onnét. Mindenesetre, ha nagyon keresed, csak akkor találod meg, normál körülmények között nem észrevehető, de mondom, ez egy egyedi probléma.
Másik, viszont könnyen áthidalható probléma, az OSD érintőbillentyűs és csúszkás megoldása: kissé érzékeny. Tekintve azonban, hogy Windows alól a Screen Manager Pro programmal is mindent be lehet állítani ill. a távkapcsolóval szintén, ezért nem szoktam a monitoron babrálni vele. A távkapcsoló igen hasznos és kellemes találmány hozzá, kellett ez a HD2441W után.
Gyakorlatilag mindezt összefoglalva csak ajánlani tudom mindenkinek, munkára, szórakozásra egyaránt, nem fog benne csalódni senki sem. Az ára annyi amennyi, viszont amit kap érte az ember: mentes mindenféle ghostolástól, sávosodástól (banding), inputlag-től, a LUT-ös színmegjelenítés pedig olyan mélységeket mutat, amit más monitoron ritkán látni. Nagyon részletes és testreszabható menüje van, és Eizo-s puritán dizájnja ellenére is szép monitor.Természetesen ebből a leírásból részeket vagy akár az egészet bárhol idézheted
Üdv: János
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung SD590C 27" Full Hd monitor
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- LG Ultragear 27GN60R (Garanciás)
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged