- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #7331 üzenetére
Nya, meglássuk
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
ROCKO86 #7279 üzenetére
Én egészen nyugodtan megvenném a HP-t. Más esetben azt mondanám, hogy NEC EA231WMi, de most sokat megy/fog menni fel az ára, igy túlmegy a maximumodon is. Semmi gond nincsen a HP-val, valóban kicsit kisebb az átkagnál a képpontávolság, de a felbontásod meglesz. Max. kicsit közelebb kell ülnöd.
Egyébként meg nézd meg élőben a HP-t, szerintem tetszeni fog.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
DDaniel #7229 üzenetére
Jajj ti
felejtsétek már ezt el...Nemtudom egyébként. Én ehez kevés vagyok, öreg már a szemem. Nameg egy picit butaságnak is tartom én ezt
De, hogy ne mondhasd, hogy gonosz vagyok, elmondom ami egyébként az igazság: Gyere el, és nézd meg, ugyis a te szemed a biztos számodra. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #7226 üzenetére
Mit rendelhető...
Múlt hét közepe óta ezzel barnítom az arcom...(H2-IPS=eIPS - mint hasonló 24"-os NEC és Apple-ben is) Ezt egyébként nem teljesen értem. Asszem túl leröviditetted. Kifjtenéd?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Újabb infók szerint (én még nem tudtam DP-n kiróbálni) "ő" nem tudja a 3x10 bitet DP-n.
ez engem érdekelne. Mert én mintha látnék valami különbséget DVi, és DP közt. Valamikor megnézhetnéd...janos666: Gondoloma z NEC esetén a 81Hz, és társai valami plusz appal csalogathatóak elő, mert nekem alapból nem adja magát
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Perillustris #7134 üzenetére
BTW ajánljatok nekem kérlek egy jó minőségű HDMI kábelt, ha kell, ne kelljen agyalnom.
Nem vagyok meggyőzve arról, hogy van jelentékeny különbség az egyes kábelek közt. De azért nekem is vannak kétségeim, mert annyira túl van z lihegve bizonyos fórumokon, hogy már én is elbizonytalanodom. Azthiszem ez egy jó alkalom erre, hogy a nálam okosabbak megmondjk a tuti. Szóval? Van-e különbség a HDMi kábelek közt képminőségben? -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
gyilkos répa #7078 üzenetére
Igazi fehéred nem is nagyon lesz. Sajnos... Ezt elég kevés, viszont igen drága monitor szokta tudni produkálni csak.
Azthiszem te egy kicsit sokat vársz ettől a monitortól -
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
gyilkos répa #7066 üzenetére
A probléma ismert, sajnos leginkább a beletörődést tudom javasolni. Volt aki visszahozta a monitort ezzel, hogy ő azért csak megnézne párat. 3 után feladta, és belátta, hogy ez ezt tudja...
a DELL-t forgalmazó nagyker elküld-e a halál f.szára, ha ilyen problémával megkeresem őket?
Vélelmezem igen, sőt!De ha jófejek, és aszongyák belefér, ők elküldik a DELL-nek, akkor is fogsz kapni egy ugyanilyet, mert mint mondom ez mind ilyen sajnos...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
i are robot #6984 üzenetére
Abszolút van, tényleg sokkal jobbak a szinek olyan bevonattal. Csak szerintem, és a legtöbbek szerint közben elég zavaró is. Ezért inkább más módon gondolom megközeliteni a kérdést (mármint a jobb szinek elérését)...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ja, azt komolyabban félreértetted
Az aktív mátrix minden mai TFT alaptechnológiája, magyarán minden TFT aktív mátrixos.Smallger: Inkább vegyél egy jobb panellal szerelt darabot. A CD-knek sm elsősorban a fényes előtéttől olyan ám a képe. Sokkal-sokkal többet számít a panel ami benne van, ami a CD-kben H-IPS, inkább ebbe az irányba tapogatózz, főképpen, hogy nem nagyon tudok "glossy" 24-es monitorról...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
TheClub #6901 üzenetére
Ez való igaz,de akkor én is hozzátenném, hogy ezt sem tártad elénk előre, hanem az általam említett kifejezésekkel próbáltad körülirni mit is szeretnél
Én az adott modellnél lehetséges gyári hibajelenség meglétét kívántam ellenőrizni.
ez a mondat például elég is lett volna -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
TheClub #6885 üzenetére
Nos, számunkra is emlékezetes maradtál, ez ténykérdés
Beszéltük is a kollégával utána, hogy ha az elején azt mondtad volna, hogy szeretnéd bekapcsolni a monitort, hogy lásd működik-e, ad-e képet, akkor nem lett volna ez a kis vita.
Ehelyett számomra teljesen félreérthető "Szeretném látni, hogy nem hibás-e", illetve "Meg akarom nézni, hogy milyen", valamint "Látni akarom, hogy jó-e" mondatokat ismételgettedMi ezt félreértettük, és ugy gondoltuk, szeretnéd pixelhibára tesztelni, amire nincsen gyártói garancia, tehát nem áll módunkban még a helyszínen sem kicserélni neked (Mint mondtuk emellett a megvásárlsra sem kényszerithetünk, és természetesen nem is áll szándékunkban.). Ennek ellenére -mivel ez természetes, hogy azt csinálsz a megvásárolni kivánt monitorral amit csak szeretnél- mondtuk, hogy átnézheted pixelhibára is, de nem fogunk tudni másikat adni, akkor, ha hibás, mert sajnos nekünk sem cseréli ki a gyártó a pixelhibás monitort. Ennyi történt... A tisztánlátás végett.
A kerek perec kijelentést pedig azért "eszközöltem", mert féltem, később nagyobb vita lehet belőle, nem akartam előre "arrogánskodni", ezért ezúton is újra elnézésedet kérem.
Nagyon nem szeretném, ha ezt tovább beszélnénk meg a topicban, mert ez azthiszem kettőnk ügye, nem tartozik közvetetten sem a topic témájához. De privátban minden további kérdésedre válaszolok.
A másik két észrevételedre:
Az üzlet mérete azthiszem tényleg nem a mi hibánk, mi lennénk a legboldogabbak, ha egy ennél sokkal nagyobb helyre is futná. Nem járok luxusautóval, nem másra költjük a bevételt, csak a bolt fejlesztésére, efelől biztosítalak.
A monitorokat mindig tetszőleges variációban külön kérésére összeállított felállásban mutatjuk be, nem célunk MediaMarkt szerűen egy replikátorról meghajtani ugyanazzal a szörnyű tartalommal teljesen más felbontású, és neadj' Uram képarányú monitorokat. Arra tényleg ott az MM. De ha kéred, akkor személyesen akár egy délutánon át "mesélek" neked akárhány monitorról, bármilyen összeállításban. Azthiszem ebben is csak félreértettük egymást, és ez szülte a negativ tapasztalatodat (mint annyi esetben manapság).(A topic olvasóitól ezúton is elnézést kérek,de ugy éreztem erre valamit kell reagálnom
)
-
Nyugdíjas
nagyúr
Aztán kissé csalódnom kellett. Állítólag a legjobb sRGB emulációval rendelkező monitor a wide gamutosok közül, a színskála teszten mégsem teljesít tökéletesen. De nem is ez a lényeg: mind sRGB-ben, mint Adobe RGB-ben a valóságtól távolálló színvilágot tapasztaltam a gyárilag konfigurált delta 2 és 3 alá eső értékek ellenére. Talán még a boltban is kalibráltatnom kellett volna? Lehet - de kétlem,
Az egészet megoldotta volna egy műszeres kalibrálás. Anélkül a gyári beállitás nem sokat ér. Egy egész komoly marketing bullshit ez a gyári kalibrációs dolog. És nem perciz, egyáltalán nem.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ahogy mondod, eddig csak Lipton-ról hallottunk akinek eddig húzódott. Tegyük hozzá a körülményt, hogy egy kifutó tipusból kellett a szervíznek cseredarabot szerezni (Értemén, hogy felháborodott tudatos fogyasztók vagyunk, és a pénzünkért nekik ez a dolguk, ez jogos is,de azért nema szokásos körülmény egy kifutott tipus cseréje.) Egyéb esetekben én még nemhallottam egy hétnél hosszabb ügyintézésről,de leginkább 3-4 nap.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
IgnisFatuus #6488 üzenetére
Ez sajnos igy van. Ahogy mondod. Talán a szerviz jóindulatából néha egyet-kettőt el lehet "sütni",de alapvetően nincsen subpixel-gari a DELL monitorokra.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Perillustris #6472 üzenetére
Ez egészen biztos, hogy nem U2410, csak mer' nem ugy néz ki
2408, vagy 2407 lehet.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
(fura, hogy előtte HP LP2475W-je volt, ami gyakorlatilag ugyanazt a panelt tartalmazza )
Ez a gyakorlatban semmit nem jelent. Ugyanarra a panelra teljesen más monitorokat lehet épiteni, és épitenek is a gyártók.
Azt viszont sajnos kétlem hogy 100k alatt meglesz bevezető áron a "kis" HP. A nagyobb pedig nemhogy olcsóbb lesz, mint a DELL,de szerintem egy picit drágább. Ismerve a magyar helyzetet, amire sajnos semmi kihatással nincs, hogy mik az árak külhonban (abszurd,de igy van).
lévén itt is van elég jelentős értékvesztés...
Ez ebben az esetben pont nemigaz. Az NEC 2490WUXi2 időtlen idők óta ennyibe kerül
Nyilván 5 év múlva olcsóbb lesz sokkal, persze...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
DDaniel #6436 üzenetére
Én a probléma forrását abban látom, hogy olyan dolgokat várnak els okan ami irreális. Nézzük csak meg, hogy a hasonló árú modellek közt ezek a "jelenségek" mennyire elterjedtek....
Ha tökéletest, vagy legalábbis közel tökéletest vársz akkor ennél sokkal komolyabban a zsebbe kell nyúlni. Ennyi... -
Nyugdíjas
nagyúr
Valóban érdemes lenne egy jó sRGB-sbe fektetned inkább, mint "feleslegesen" egy AdobeRGB-s monitorba. Azért az U2410, bár kiváló sRGB emulációval rendlkezik, csak nem olyan, mint egy nativan sRGB monitor. Itt-ott "belehibázik" az "átszámolásba".
Ajánlom figyelmedbe, ha tényleg a lehető legprofibbat akarod venni - bár irtad, hogy árban ez a plafon- az NEC 2490WUXi2-t. Illetve tényleg lehetséges, hogy a "kis" NEC sem egy rossz választás, az sRGB miatt, illetve a jobb fekete miatt, ami videós munkákhoz elég jól jöhet
Ha teheted próbáld ki mindkettőt, és ugy biztosan el fogod tudni dönteni.
Én személy szerint a HP-tól nem várom a "csodát", és ugy néz ki, nem lesz olcsóbb, mint a DELL. Azt nem is figyeltem, hogy nem lesz wide-gamut-os, igy méginkább "furcsa" ötlet a HP-tól, bár esetedben ez pont előny.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
IgnisFatuus #6402 üzenetére
Na, ez hasznos info. Én már picit régebben kérdeztem rá, és tényleg áprilist mernek most mondani...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
ImpersonatoR #6388 üzenetére
Február végére érkezik az országba az egyik disztributor igérete szerint...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
IgnisFatuus #6385 üzenetére
Nem pont igy van,de már túl vagyunk rajta...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Cyberpunk #6369 üzenetére
Az milyen "döglött pixel" ami csak sötét háttérnél látszik? Akkor az világító, nem? Csak mert "bright pixel"-re a DELL is cserél.
Illetve nem véletlenül egy "nagyobb csoport"-ról van szó? Mert akkor szvsz az lehet hogy valami kosz. Gyakran előfordul. Van határozott körvonala, vagy inkább ilyen szürkés, picit áttetszős?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
--Disztroj-- #6242 üzenetére
Előbbire gondolt...
Elvben hétfőn kint lesz a teszt. Még én sem láttam mit "hordott össze"
az öreg dezz,de aszonta nem volt hasraesve tőle...
Leden kívül szinte teljesen u2410, szal nem csodálom.
Ez igy nagyon nem áll. Elvben az RGBLED az egy komoly dolog, csak éppen a gyakorlatban nem tudta ezt bizonyitani a monitor. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
--Disztroj-- #6239 üzenetére
RGBLED-es egész pontosan. Ami elvben valami iszonyat tudomány... Most lesz róla teszt. Hát nem vettük észre a nagy "tudományt"
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
code1005 #6154 üzenetére
Itt olvashatsz egy kicsit erről.
A gyártók gyakorta szeretnek egyébként minden modern IPS tipust S-IPS-ként aposztrofálni. Ez a valóságban néha egészen távol áll az igazságtól.
-
Nyugdíjas
nagyúr
De ha nem látod akkor vágod, hogy az nincsen, ugye?
Tehát attól, hogy valakinek jutott pár rosszabb darab, és teli van vele a net, attól ha a tiéden nem látszik akkor nincsen is. Vagy te ezt képes vagy bebeszélni magadnak annyira, hogy akkor is zavar, ha ott sincs? Nanemááár
-
Nyugdíjas
nagyúr
Azért besz@rni nem kell. Bár azthiszem ezt hiába mondom.
Meg kell állapitanom, hogy nyilvánvalóan ez a "tint" dolog lesz az új "inputlag". Aki érti, az érti...Eddig nálunk 2 monitor fordult meg ami ezt észrevehető mértékben produkálta. Azthiszem ez azért bőven hibahatáron belül van
-
Nyugdíjas
nagyúr
Mielőtt erről beszélünk, ugy megkérdezhetem tisztelettel, hogy megnézted-e a képpont távolságot? Mert a két monitor esetében ez bizony ugyanaz, és mint tudjuk ez az amire te igazából kiváncsi vagy
Tehát nem kisebbek a betűk rajta. Más a formája a monitornak (durván fogalmazva), tehát olyan mintha a 24"-esből levágtál volna egy pár sort
Egész pontosan 5ezred mm a különbség. Hát barát, ha te azt észreveszed én nyilt szinen olyat teszek veled amit férfi férfival nem kellene hogy tegyen
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Inv1sus #5975 üzenetére
Ha nem óckodsz a 16:9 képaránytól akkor én azt gondolom az NEC EA231WMi az ideális neked. Mivel web-designra keresel monitort, igy neked az sRGB szintér ami kell, ami elég, ennél szélesebb szinterű monitor felesleges, és felesleges gondod is lesz vele.
Esetleg a DELL U2410, sRGB módban használva,de ott egy picit "belehibázik" a gradiensekbe, mivel neki ezt szimulálni kell. Nameg persze az NEC-vel olcsóbban meg is úszod a dolgot.
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ha a 16:9 felé hajlasz akkor mindenképpen vess egy pillantást az NEC EA231WMi-re. Gykorlatilag filmezésre van "teremtve"
Meggyőző feketeszint IPS ellenére is, és 16:9-es képarány, illetve pár "tizessel" olcsóbb az általad felsorolt tipusoknál.
dezz irt róla tesztet, érdemes lenne átfutnod.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bajnokpityu #5922 üzenetére
Ha egy pillanatra belegondolsz, te is rögtön meg tudod vlaszolni a kérdésed. Az ára miatt....
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nagyon szkeptikus vagyok ezzel a nincs bevilágitás dologgal. De én már kezdem feladni...Megkajálták az emberek ezt a LED háttérvilágitás dolgot már véglegesen. Kár is mondani...
Ugyanugy élben vannak ezek is megvilágitva, csak LEd-el, nagyon kétlem, hogy iylenformán nem lenne bevilágitás. De gondolom te is erre gondoltál. -
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bajnokpityu #5758 üzenetére
De alkalmas arra amire szeretné venni.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nem fogok veled ezen vitázni,de szerintem még most felejtsük el ezt a dinamikus kontrasztarány magasztalást, mert jön valami vérmesebb kolléga, és akkor aztán hajajj
Nem jó az semmire, hidd el nekem. 1000:1-hez bőven megfelel, és az legalább nem szemenszedett hazugság, ahnem valós kontraszt. A dinamikus kontraszt meg mehet a budiba, aztán flush
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
BandiHUN #5598 üzenetére
Nem kell besz.rni
Nem lesz semmi baja. Nameg hogy a frászba ne működne már... Max. visszaküldöd nekik futárral, aminek ha van egy kis eszük még állják is a költségét. A másik meg, hogy ha felhivod őket nem nagyon hiszem hogy nem próbálnák ki neked mielőtt feladják...
Nem kelle ezt igy túldimenzionálni. Ott is emberek dolgoznak (gondolom én...), ha megkéred őket kipróbálják neked.
A pixelgarancia az viszont elfelejthetőBenQ-ra nincsen teljes pixelgar., hacsak meg nem állapodsz a kereskedővel.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
EZoli752 #5556 üzenetére
Egyiksem... Ne legyél már megőrülve ember!
TV-nek konyhába ilyet? Ágyúval verébre?Egyébként valószinü ugysem tudlak lebeszélni róla, szóval akkor vedd a legolcsóbbat, de hogy erre a felhazsnálásra tök mindegy melyiket vezsed az is biztos.
Gondolod, hogy főzőcske közben rápillantván számit a széles szintér, vagy a preciz szinfeldoglozás?Egyébként gondolom viccelsz. Egyszerűen nem tudom ezt komolyan venni...
Se tuner, se távirányitó. Nem erre valóak. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
csaszi64 #5489 üzenetére
Hát próbáld meg ugyanazokat a képeket a Dell-en, azért az lenne a jó összehasonlitás...
Jah, és az iPhotonak nincsenek ilyen képei. Minden bizonnyal a gyári (Snow)Leopard-os hátterekre gondolsz. Ezeket nagyon könnyen felleled a neten, rövid guglizás után.
p.s.: Ezt az átvilágított fénykép dolgot én nem látom a tezstben...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Alapvetően az U2410, és a HP közt kellene döntened, a többinél ezek jobbak. Nekem személyes fétisem az U2410, szerintem egy remek monitor. És nem utolsó sorban most az ára is jóval kedvezőbb, mint a HP-é.
A legjobb az lenne, ha elmennél, megnéznéd őket egymás mellett, neked is könnyebb lenne a döntés.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Attila432 #5323 üzenetére
Kb. ez a helyzet. Esetleg érdemes lenne megnézned az NEC EA231WMi mellett.
Kicsivel nagyobb, fullHD, jobb feketével, igy az általad említett felhasználásra jobb lehet. Kicsit drágább,de talán van esély, hogy tudod kamatoztatni a pluszt amit nyújt a magasabb árért.
Más nem nagyon jöhet szóba. Következő kategória tényleg 140 körül van, ami tudáshoz képest nagyon-nagyon olcsó most (konkrétan a DELL U2410-re gondoltam).
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest