- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
Nyugdíjas #4722 üzenetére
Üdv, Szia!
Tulajdonképpen nem üzleti, hanem vizuális megközelítésből és megfontolásból van az ötlet!
Pótolni szeretnénk azt, amire a lezülesztett kereskedelmünk nem képes, hogy ne csak a bóvlit és a gagyit vegyék meg drágán, hanem a sokkalta jobb és nem TN paneleseket olcsón!
Korrekt, elfogadató minőségű és panelú kijelzőket próbálunk a leendő tulajoknak nyújtani, "szűrni a homokból az aranyrögöket" - kedvező árszegmensben! -
old_artist
addikt
Üdv!
Az az igazság, hogy itt nem árverseny miatt (ha megfelelőnek találjuk a monitort) kereskednénk vele, hanem azért, mert már jó ideje tele lett a hócipőm a TN paneleseket vásárolható monitorok miatt (különösen 24" és a feletti méretben), mivel nagyon sokan, mikor szembesültek a TN panelesek nagyon sok hátrányával és szvsz sokszor borzasztóan irreális áraival, nem található a kereskedőknél megfelelő panel minőségű monitor, amihez hozzájuthatnának a leendő tulajok, hogy egy reálisabb vizuális megjelenítőn nézhessék a kijelzőn megjelenített kép, szín és egyéb vizuális közléseket, amire egyre több igény van - nem beszélve a megfizethetőbb áráról -, és miért spórolnánk ki a leendő tulajdonosoktól azt a lehetőséget!
Sőt, nincs 24"-osban (amit egyre jobban keresnek) hozzáférhető jó áron kapható, jobb panelt alkalmazó monitor, ezért, ha beválik, akkor természetesen mindenki számára elérhetővé tesszük ezeket a "jóárasított" IPS paneles monitorokat - ez a cél!
Na, majd elválik, hogy hogyan teljesít a tesztelés és "nyaggatása" alkalmával! -
old_artist
addikt
válasz
Enclave #4683 üzenetére
Üdv!
Ma, vagyis most érkeztek meg a "jóárasított" IPS monitorok teszt példányai!
Ha az ügyintézés, vámolás és egyéb formai dolgok is elintéződnek, akkor ma vagy a holnapi napon a kezeimbe is vehetem őket, és előzetesként beírok majd a topikba egy kis "szószösszenetet" első benyomásaimról! -
old_artist
addikt
válasz
Dracula #4653 üzenetére
Üdv!
Igen, sajnos már több mint egy éve szóltam először a HP-nek, sőt azóta már 4x (írásban és telefonon, sőt regisztráláskor is jeleztem a HP-nek), de a fülük botját sem mozdították ez ügyben, de olvastam külhoni topikokban is, hogy többen jelezték, de nem történt semmi! Lassan már okafogyottá fog válni (mivel mindenki tudja, hogy H-IPS-sel van dolgunk, csak éppen a HP nem
), de szvsz a HP-nek lenne az érdeke, hogy kijavítsa!
Próbáld meg azért újból, mert hisz nem mindegy, hogy S-IPS vagy H-IPS! -
old_artist
addikt
válasz
old_artist #4640 üzenetére
... ha nem jönne be egyből az oldal és a keresések elkerülése végett, ide is feltettem az LM240WU4(IPS) panel specifikációit!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Mivel itt van előttem, és látom a gyári adatait a monitornak, csak azt tudom leírni én is ...,
... tehát LM240WU4(IPS) panel van megadva, s mivel utánjárásom eredménye alapján ez alap 24"-os H-IPS panel, vagyis ezt a Philips 240PW9EB/00 és Philips 240PW9EB/75 monitorokba építik bele, s ennek az LM240WU4 panelnek eddig 3 féle változata létezik, amit H-IPS panelként tartanak számon, nem pedig S-IPS-nek vagy eIPS-nek:
- 5ms g2g, 24,1"WS LG.Display H-IPS (LM240WU4), amit a leendő "jóárasítottak"-ba is beszerelnek, de mivel mint minden gyártó (lsd. HP) S-IPS-ként tüntetnek fel, ezért határozottabban állítható, hogy H-IPS panellal lesz dolgunk, ami örvendetes tény lehet (de mikor megérkeznek a monitorok, ízekre szedve megállapítható majd, amit természetesen közölni fogok)
továbbá a még két féle változat
- 6ms g2g, 24,1"WS LG.Display H-IPS (LM240WU4-SLA1) - amit pl. a HP LP2475W-be szereltek
- 6ms g2g, 24,1"WS LG.Display H-IPS (LM240WU4-SLB1) - amit pl. a Dell U2410-be szereltek be. -
old_artist
addikt
Üdv, Szia!
Nem, rosszul emlékszel, tőlem csak idézőjelbe tett "TN gyilkos"-ként emlegettem!
A szituáció hasonló, de várjuk meg az első darabokat!
Az biztos, hogy nem valami "enhanced" IPS, hanem eredeti 24"-os LG.Display S-IPS gyári panel lesz benne, egyedül az elektronika ami sokat dobhat vagy gyengíthet a monitorokon - majd elválik a vallatásásán, hogy életképes lesz-e! -
old_artist
addikt
Üdv!
Először is, próbáld meg abban az öt percben összeszedni a gondolataidat, mert ez nem "csetelős" topik! - jóakarattal írtam
A Samsung 2494HS és 2494HM között az a különbség, hogy a HS csak 23,6"-os, a HM meg 24"-os, és van állítható magassága, Portré (pivot) funkciója, forgatható és dönthető, ... meg fényes fekete a kávája!
A HS ezzel szemben csak forgatható és dönthető, matt fekete kávával!
Mindkettő jó játékra és filmekre is! -
old_artist
addikt
válasz
peeter1986 #4530 üzenetére
Üdv!
Mivel láttam, hogy webdesigner vagy, ezért gondolom fontos a számodra a legjobb színhűség, ezért a szóban forgó monitorokat csak erős kompromisszumokkal ajánlanám!
A TN paneleset semmi képpen, s mivel a samu monitorja igen csak gyenguska, ezért FullHD-sben gondolkodva szvsz tegyél még rá egy kis anyagiakat - nehogy már ezen muljon egy jobb színtérben gondolkodva és dolgozva egy monitor vásárlás -, és inkább vegyél egy HP LP2475W (~156e) vagy Dell U2410 (~153e), vagy egy LG W2600HP-BF (~143e) monitort!
Hidd el, megtérül előbb utóbb a befektetés!
Ha eltekintsz a FullHD-től, akkor a Dell 2209WA is szóba jöhet! -
old_artist
addikt
válasz
Cyberpunk #4427 üzenetére
Üdv!
Hidd el, már én is alig várom a "jóárasított S-IPS"-eket, egyébként már úton vannak, azt igérték, hogy a héten vagy a jövő héten a kezeimbe vehetem, mivel (mint már írtam) szeptember végét és október elejét tűzték ki célul, hogy átvehető!
A TV-t monitorként használatához csak azt tudom hozzátenni, hogy mivel egy monitornak sokkalta jobb az elektronikája, mint egy TV-nek, ezért is jobb egy monitort TV-ként használni, mint egy TV-t monitorként, ezek értelmében szvsz a hsz.-ed utolső meghatározása a mérvadóbb, mivel a TV-knél nem szabályozzák le a fényerőt annyira, mint a monitoroknál (hisz nem olyan távolságról nézed, mint egy monitort), ezért zavaróbb lehet a számodra egy TV-t monitorként is használni, nem beszélve a szegényes elektronikájáról, ami egy monitorban sokkalta komolyabb, precízebb vezérléssel!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha valakit érdekel a Dell U2410 monitorról egy jó kis teszt!
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, ezekkel akkor szembesülhetünk, ha már itt lesznek, de az 5ms (tipikus) válaszidő még nem adhat választ a lag-ra!
Ha itt lez (már), akkor rögtön készítek egy mérést is!Igen, a Dell 2209WA-k nagyon jók gamerre, remélhetőleg (bár ez az elektronikától függ) ez is hasonlóan teljesít majd!
szvsz gyere majd el, és tesztelheted, nyúzhatod, nyaggathatod, egy Dell 2209WA környezetében is! -
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, a vallatásnál "fény" derül sok mindenre, de abban biztos lehetsz, hogy a "dezz" szakmai hozzáértése alapján, rendesen "kivesézi" a monitort!
.., én is vallatásra bírom majd az EIZO Foris FX2431-et, amit jelenleg is nyúzok, de első megdöbbenésem a feketéje ritkán látott mélységén legeltetem a szememet! Olyan a feketéje, amit a CRT-ken tapasztalhattunk, na de nemsokára készítek róla egy kis összefoglaló értékelést!
-
old_artist
addikt
válasz
Enclave #4388 üzenetére
Üdv!
Sajnos gyátót és típust még nem mondhatok (üzleti titok)!
Mint már írtam (valamikor), előljáróban csak annyit, hogy 2 féle is lesz 80-90e körüli árban (az egyik "World BestBuy" címmel illetett monitor), valós 24"-os (61cm, LG.Display S-IPS paneles lesz mindkettő), 5ms, 1920x1200 (16:10), 400cd/m2, typical 1000:1, 10,000:1 illetve 50,000:1 DC közöttiek, 178°x178°+ view angle, D-sub, DVI-D, AUDIO, 2x2W (illetve 2x3W) stereo sound, DC In, 4:3-as lehetőség, megerősített panelvédővel (az egyik), 102%-os WCG (szélesebb színtartománnyal, színtérlefedettséggel), 3 éves gyári garanciával, névre szóló számlával, átvételkor és +3 napig pixel hiba garanciával!
A fogyasztásáról még sajna nincs adatom! -
old_artist
addikt
válasz
mzsombor #4386 üzenetére
Üdv!
Igen, előreláthatólag a héten már várható a két "jóárasított" 24"-os S-IPS tesztalanyok!
Ahogy megjönnek, rögtön készítek egy kis véleményezést róla, sőt utána láthatóvá is tesszük mindenki számára, lehet "tesztelni, nyúzni, nyaggatni" majd az Eötvös u. 17-ben, a Hexaa üzletében délutánonként! -
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, sikerült a "dezz"-nél megszemlélnem "kutyafuttában a monitort, szvsz nem rossz - nem rossz!
Ahogy a "dezz" is tömören megfogalmazta:
"- Sok tekintetben az Eizo FlexScan SX2462W-hez hasonlítható, nagyjából fele akkora összegért. (Bizonyos fínomságokban azért vannak különbségek.)"!
szvsz nagyon nyerő ár/érték/tudás színtü monitor, a 12bit-es belső színszámításával (színfeldolgozásával), a 100%-os sRGB-lefedettségével és a 96%-os AdobeRGB-lefedettségével kielégítheti a grafikai alkalmazásokban dolgozók igényeit is!
... na, de erről majd a "dezz" készít majd egy összefoglaló logoutos cikket (most elszóltam?), amiben szvsz minden információt (képekkel, ábrákkal fűszerezve) megkaphatsz majd, s ahogy őt ismerve (a hsz.-aikat olvasva), egy remek tesztre (beszámolóra) számíthatunk!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Elöljáróban csak egy kis IPS történelem - dióhéjban!
Az IPS panelekről még itt olvashatsz bővebbenAz előttem szólókhoz csatlakozva, nagyon fontos, hogy bármennyire is kiváló IPS paneleket gyárt az LG, ha ahhoz nem társul (a már Brekk által említett) kiváló panel vezérlés és nagyon jó elektronika! Kivételesen a HP-nek is sikeredett majd egy év alatt eljutni odáig, hogy az LG H-IPS paneljához egy jó elektronikát "kicsiholjon" magukból, de még az sem tökéletes (bal-jobb elszineződési problémák
), viszont nagyon sokat léptek előre az újabb és újabb rev.-esekkel (majd 30 F/W-vel
), hogy megtalálják azt a kompromisszumos megoldást pl., hogy az Input-lag-ot (~40ms-ról, 21-29ms-ra, majd 4-9ms-ra) leszorítsák egy jó IPS panel technológiának - megfelelő és örvendetes értékre, sőt ez tapasztalható volt még az LG W2600-os modelljánál is, hogy a kezdeti lag-hoz képest az új rev.-esek már 4-8ms-mal rendelkeznek, csak kár, hogy megszüntették a gyártásukat - értelmetlenül!
Mivel annyira sikeres a H-IPS (már a Mac-ekbe is csak H-IPS paneleseket szerelnek), ezért több gyártó is előszeretettel építi be monitorjaiba, mint pl. Hazro, NEC, Planar, Dell, Doublesight, LaCie, Philips és természetesen LG.
Viszont az újonnan megjelenő Dell U2410-zel is kezdett trükközni a Dell, mert egyik ismerősöm (szlovákiában) meglepődve vette tudomásul (szétszedte az új monitorját), hogy az U2410-es monitorjában eIPS panel lapul, és nem H-IPS (amit angliai ismerősöm tapasztalt - szintén "szétgyilkolta") - és ezzel harangoztak be!- lehet, hogy a balkánra megint csak a "szűk pénztárcájúakra" gondoltak?
Az általad említett HP LP2475W weboldalán csak "ajánlott felhasználói árat" tüntetnek fel, s hogy mi értelme van, ha nem az, hogy nyereségvágyból és nem azért, mert segítsük a leendő vásárókat, hogy minél jobb és kiválóbb paneles monitor kerüljön az asztalukra és a szemük elé, a nagykerek és kiskerek számára! Mivel ennek a monitornak a beszerzési (gyártói ára) nem sokkal haladja meg a 100e-es árat, ezért gondolhatod, hogy miért is ilyen áron van feltüntetve, és miért lehet jóval olcsóbban hozzájutni pl. itt is a PH apróban (160-167e között), annak az a magyarázata, hogy a kereskedők ezen csoportja minimális árréssel árusítja (5-8%-os haszonnal), és tisztában van (esetleg), hogy többen is hozzá akartnak/tudjanak jutni jobb, kiválóbb panelesekhez - miért is ne!
Visszatérve, a nemsokára érkező "jóárasított" 24"-os LG.Display S-IPS panelesekhez, az biztos, hogy nem lesz olyan rossz (különösen az ára miatt is), hogy ne érje meg annak, aki szebb, jobb kijelzőt szertne látni, mint a TN paneles, s ha hozza majd az elvárásokat, amit vele szemben elvárunk/támasztunk (nem kis titok, hogy a Mo-i árak és gagyi TN-esek letörésére "kihegyezve") és a leendő vásárlók pénztárcájához igazítva, (nagyon minimális árréssel) lesznek kaphatóak - mindenki számára elérhetőek!
... hogy mit tudnak és mire képesek, mire alkalmasak majd, azt eldönti majd egy átfogó teszt és főképp a leendő érdeklődők/vásárlók tapasztalata, benyomása - játékok, filmek, grafikai vagy képszerkesztési alkalmazásokkal "bajlódók" visszajelzése is! (már nem sokat kell "aludni rá") -
old_artist
addikt
Üdv!
Ha játékra veszed, akkor a HP LP2475W új (GIG072) rev.-eset ajánlom, a nagyon jó 4-9ms közötti lag-ja miatt, ha grafikára (12bit színszámítása miatt), vagy igényesebb "külcsíny" miatt, akkor a Dell-ből szvsz is csak az U2410-eset ajánlom!
Nézz be a Brekkék-hez (Oázis Computer), ott le is tesztelheted mindkettőt, és eldöntheted, hogy melyik nyerte el a tetszésedet! -
old_artist
addikt
válasz
netwolf #4334 üzenetére
Üdv!
Várjuk az eredményeket és a véleményezést!
Pont most tesztelgetem már egy hete én is ezt a kiváló EIZO Foris FX2431W-t, nemsokára rakok fel egy kis teszt "szösszenetet", ha valakit megigézett volna ez a nagyon kiváló multimédiás monitor, aminek a fekete mélységével és gradienseivel fantasztikus élményt nyújt, különösen kalibrálva, mert nem maradtak el a meggyőző eredmények sem, mivel kalibráltan az átlag deltaE 0,2, max. deltaE 0,4 kiváló színtelítettséget és valóságos színmegjelenítést produkált, de hisz köszönhető a 14bit színszámítási pontosságának is!
Kipróbáltam a kvm switch-et is, és a 2 gép között billentyű és egeret is "működgettem" , és nagyon meggyőző volt a számomra!
Ha valaki érdekel ez az EIZO, akkor itt olvashatja majd nemsokára a véleményezésemet, de...
... Tőled is várnék egy benyomást, különösen egy broadcast(LCD) monitorhoz képest! -
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, ezt csak akkor tudom biztosra mondani, hogy mekkora lehet a különbség, különösen a várt S-IPS paneles jóárazott (br.80-90e közötti) monitorok és a már tapasztalt H-IPS-ekkel szemben, ha itt lesznek! Már én is nagyon várom, hogy nyúzhassam, de lesz majd egy nyílt nap, bárki eljöhet a Oktogon-hoz, az Eötvös u.17-ben lévő átvevő helyre, és tesztelheti, kipróbálhatja majd saját kénye-kedve szerint, hogy pl. számára mennyire felelne meg!
-
old_artist
addikt
válasz
bluobluo #4282 üzenetére
Üdv!
... ja, egyébként a 2333SW valamivel jobb aránnyal büszkélkedhet, mint a 2233BW, ahogy a visszajelzésekből és privátjaimból emlékszem (ha pontoznánk, akkor 10/4-5 és 10/7), de mivel az ipon adott el szvsz a legtöbbet ebből a típusból is, jó lenne, ha egyszer felállítanának egy pixel/sub-pixel hiba rangsort, de ez szvsz már azért sem fog létrejönni, mivel ez nagyon rosszul "esne" a samunak, és esetleg a renoméjának is!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Elnézést, hogy most kevesebbet vagyok itt a topikban, de 1000-el tesztelek EIZO-kat, többek között (ami elől most is írok), ez egy EIZO Foris FX2431W 14bit színszámítással, és aminek a fekete mélységével rég találkoztam, annyira kiváló, és hááát egy nagyon kiváló típust hozott ki az EIZO ezzel a muntimédiás csodával! Ami még meglepett, hogy a skálázhatósága nem mindennapi, még 640x480-ban is megközelítően jó a felbontása!
Majd nemsokára írok bővebben, ha valakit érdekel, de visszatérve a másik kérdésedre:
... nem, nem kell elfelejteni a drágább IPS monitorokat, mivel azok vezérlő egysége fejlettebb és több minden + adhat, de a jobb H-IPS panelesek szvsz a jobb pixel struktúrájának köszönhetően mindig is több lehetőségeket nyújthat a gyártóknak (lsd. Mac), ha jó elektronikát is varázsolnak mellé! szvsz ez ma a legjobb panel (ha csak a színvisszaadását is tekintjük kiindulásnak), de lehet, hogy idővel változik majd a helyzet (pl.oled)!
Ahogy befejezem az új EIZO-k tesztelését, jöhetnek a Dell-ek! -
old_artist
addikt
válasz
bluobluo #4275 üzenetére
Üdv!
Igen, az új monitoroknál általában a kezdő áruk mérsékelt, de ha beindul az eladásuk, akkor feljebb is viszik őket, s ha már befutott termék, akkor "kedveznek" a leendő vásárlóknak, s ha már alig van a kereskedőknél, és nagyon keresett atermék, akkor visszaviszik a kezdő ár közelébe!
Igen, mindig is a leendő monitor tulajok véleményére mindig is lehet számolni és számítani, mivel néha extrém körülmények között is véleményezhetik a terméket, és sokszor "ott buknak ki" a legjobb ismérvei is egy monitornak!Hidd el, hogy manapság egy IPS monitornak sokkalta jobb az Input-lag és utánhúzása, mint a többségű TN paneleseknek, bármennyire is nagyobb szám szerepel a válaszidejénél, sőt pl. a samu és LG TN paneles monitoroknak sokkalta nagyobb a Response (rise+fall) fekete/fehér/fekete reakcióidejük, néha a 25-35ms-ot is elérik, amíg egy IPS és *VA panelesnél manapság csak 10-16ms-ot láthatnál! A Response (gray-to-gray) g2g idő csak a szürkéből szürkébe való váltásokat közlik általában, ami nem tükrözi a valós értékeket - ezzel sokszor trükköznek is!
Igen, az ár néha határokat szab egy monitor megvásárlásakor, de szvsz sokszor megéri gyűjtögetni, mivel nem mindig váltogatja évente vagy 2 évente monitorját a "szegény" user!
Már én is várom ezeket az "őszi" monitorokat, csak bele ne őszüljünk, amire ide érnek kishazánkba!
- de lassan már csak 2 hét, és megjönnek az S-IPS-sek!
-
old_artist
addikt
válasz
bluobluo #4272 üzenetére
Üdv!
Igen, az elképzelhető, hogy lefelé mozognak az árak, de mivel nemsokára jönnek ki majd az újabb és újabb típusok, lehet, hogy addigra nem is lesz ebből a monitorból, már nagyon sok kereskedő levette a listájáról is, de a Brekknél (mint fent olvashatod) kapható lesz!
Sok-sok jó monitor jön majd év végéig, többek között 24"-os FullHS-s S-IPS panelesek is, amik 80-90e-es árkategóriában lesznek kaphatóak, s amik lényegesen jobbak lesznek a TN paneles monitoroknál (köztudottan) - esetleg ebben is gondolkodhatsz!A kalibrálással kapcsolatban, az a felhasználói adataim "aláírására" vonatkozik, nem a válaszom része, de ha érdekel, akkor ne az iponos tesztet vedd alapul, inkább ezeket a beállításokat, és kalibrációs eredményeket, de mivel ez nem a Te monitorodon készült, ezért csak alternatív megoldásnak használhatod, mivel ahány elektronika, annyi féle a monitor kalibrálás, és lehet, hogy Nálad ezek az eredmények nem lennének jók!
-
old_artist
addikt
válasz
bluobluo #4267 üzenetére
Üdv!
Esetleg vélemények a samu 2333SW-ről, hátha még közelebb kerülsz a választottadhoz:
- [link 1]
- [link 2]
- [link 3]Egyébként eléggé jól sikeredett TN paneles monitor!
A pixel hiba miatt ne problémázz, mert gyárilag van rá 3 napos garancia, s ha a három nap alatt észreveszel bármilyen sub-pixel hibát is, azonnal, kötelesek kicserélni, a vásárlás helyén! Ha futárral rendeled, akkor kérj garancia futárt (egy kis + anyagiak persze), mert ha bármi gond lenne a monitorral, akkor térítés mentesen futárral addig küldözöd vissza, amig hiba menteset nem kapsz! -
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
mzsombor #4209 üzenetére
Üdv!
Első körben csak 24"-osak lesznek (két típus is), s ha beválik, akkor érdemes más méretben gondolkodni, de semmi sem lehetetlen!
Ahogy leteszteljük a monitort, másnap (ha nagyon kirívó hibát nem észlelünk a "nyúzása alatt"), akkor rögtön indítják majd a szállítmányokat, sajnos ezek min. 3-4 hét alatt érnek ide!
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, az a poén benne, amit "mzsombor" írt, hogy az LG W2x20P monitorokon felül (kívül) lesznek még 24"-os IPS paneles monitorok is, abban csak a panel lesz LG S-IPS és (talán) a vezérlő egység, a borítás és a design más - egyedi!
Ezeket a nem LG "monitorokat" első körben kizárólagos forgalmazással "csak" egy kereskedő fogja piacra dobni - ez a Hexaa lesz, tőle lehet majd megrendelni, természetesen lesz "vidékre" is futárral való kiszállítás, bárhol az egész ország területén!- 1-2 napos átfutással, persze a készlet erejéig, amig nem jön meg a következő szállítmány!
Az LG W2220P vagy a W2420P monitorokat természetesen bármely kereskedőnél (ha egyáltalán forgalmazzák majd) elviekben lehet majd kapni, vagy előrendeléssel lefoglalni, megrendelni, de ezek árusítását is a Hexaa folyamatosan beszerzi és mindig lehet majd raktárról vinni tőle!
-
old_artist
addikt
válasz
mzsombor #4200 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen a W2220P-re igaz is lehet a kijelentés, mert 22"-osban FullHD-s IPS monitor még nem is volt addig, amig be nem jelentették, sőt még a 1080p felbontás megjelenítésére képes monitor sem volt IPS panelessel - mint már írtam 22"-os FullHD felbontásban!
Az az igazság, hogy manapság annyira kiválóra sikeredtek az LG IPS paneljei, hogy a Mac monitorokat is csak ilyen H-IPS panelesekkel szerelik!A H-IPS panelesek már egy kifinomultabb pixel stuktúrával rendelkeznek, s ezáltal tisztább a képi megjelenítés, sőt jobb a betekintési szög, és ha jó elektronika társul hozzá, akkor nem kétséges a nagyobb fényerő és a kontraszt, sőt a kiváló homogenitás és a bevilágítás is, és a fekete mélysége is sokkalta jobbra sikeredett! Viszont amennyire tovább fejlesztették a H-IPS panelesekre az IPS paneleseket, ebből eredően a tapasztalatokat az újabb S-IPS panelesekben is észrevehető, bár nem éri el a H-IPS technikai és technológiai előnyeit, de még mindig jobb, mint a *VA panelesek - szvsz!
Bármely IPS paneleset veszel, nem jársz rosszul vele!
Persze, az új e-IPS panelesek ilyen szempontból sok kívánnivalót hagynak maguk után (különösen a sávosodása és a nem tiszta fekete mélysége miatt is), de ez az árukban is megmutatkozik, s remélhető, hogy azt is, mint olcsóbb panelt fejlesztgetik és az elektronikát is ehhez fogják majd igazítani! -
old_artist
addikt
válasz
mzsombor #4195 üzenetére
Üdv!
Az az igazság, hogy már régóta vannak 24"-osban IPS panelesek (amiket az LG gyárt és fejleszt), csak a hazai kereskedők nem igazán vannak tudatában - hogy ilyet is rendeljenek, mivel a gagyi TN-esekben látják a jövőt!
- vagy csak abban hiszik a hasznukat, nem tudni, viszont a világ több országában is már egyre jobban elterjedtek az olcsóbb és jobb IPS paneles monitorok (nem mint a TN panelesek, amiket már nem is igazán vesznek, mivel ezeket az IPS paneleseket, paraméterek szerinti jobb ár/érték/tudás színttel jobban megéri megvenni), és hááát elég olcsón, most ezzel a lehetőséggel élve hazánkban is elkezdi értékesíteni egy kereskedő ezeket az IPS monitorokat, kizárólagos forgalmazással - aminek csak örülhetünk!
Igen, ezek az S-IPS paneles monitorok 80-90e-es árkategóriában kaphatóak majd, s ha beindul a forgalmazása (és kelendőek lesznek), akkor több típusok is elérhetővé válnak majd IPS panelesekből, akár 26, 27 vagy 30"-is felbontásban is, hasonló olcsó, mérettől függő árkategóriákban is!
-
old_artist
addikt
válasz
octavio #4193 üzenetére
Üdv!
szvsz a samu F2380-as monitorját nem ajánlom grafikai munkára, akkor inkább a Dell 2209WA sokkalta jobb választás lehet!
Viszont, ha 23-24"-osban gondolkodsz (FullHD-ben), akkor egy picit jobban a zsebedbe kell nyúlnod, különösen grafikai alkalmazásokhoz, és ha a betekintési szög, a színhűség a legfontosabb a számodra!
szvsz az EIZO S2242W (~150e), az EV2333W (~135e) vagy az új rev.-es HP LP2475W (~165e) lehetne a választottad, vagy az egyre olcsóbbá váló Dell 2408WFP (már 139e-ért is lehet kapni). -
old_artist
addikt
válasz
mzsombor #4192 üzenetére
Üdv!
Igen, az LG-nek a W2420P-s változatát késleltetik (
), de a W2220P és a W2420R IPS panelesek megjelenése hazánkban várható lesz! Még szvsz nem döntötte el az LG, hogy melyik panellel szerelje (és milyen országokba milyen panellel szállítsa) a két olcsóbb fajtát (hogy ezért miért kell várni, nem tudni), vagy az eIPS vagy a H-IPS panellel szerelik majd, de ha megjelenik, akkor lehetünk biztosak benne! A W2420P-vel meg nem tudom, hogy mi lehet a gond, lehet, hogy válság van az LG-nél, hogy nem képesek a vásárlók igényeit kielégíteni ezzel a jobb paneles monitorokkal, nem tudni - de nagyon dühítő, hogy semmibe veszik a vásárlók igényeit, és csak nyomatják a gagyi TN paneleseket, vagy rájöttek, hogy nagyon olcsón jelentették be?
Az általam említett két 24"-os (LG) S-IPS panelesek (márkát még egyenlőre direkt nem írok) 2-3 héten belül "landolnak" az asztalomon, s ha megjönnek, rögtön tájékoztatok mindenkit!
-
old_artist
addikt
válasz
Cyberpunk #4179 üzenetére
Üdv!
Igen, kimondottan csak 16:10-es arányú monitorra esett a választás, mert ha valaki jobb panelest választ, akkor előnye származhat, ha nagyobb a képfelület, különösen kiadványszerkesztőknek!
Igen, különösen a nagyon jó árával és a 24"-os méretével (és egyéb paramétereivel) még a TN paneles vásárlók is elgondolkodnak majd a jobb paneles monitorok vásárlási lehetőségén! -
old_artist
addikt
Üdv!
Abban biztos lehetsz, hogy ilyen olcsón IPS paneles 24"-os monitort nem igazán forgalmaznak majd kishazánkban - újonnan, számlával, sőt pixel garanciával!
Mivel még nem volt a kezeim között, ezért messzemenő következtetéseket nem lehet levonni róla, de paraméterei alapján nem lehet rossz, de mindig a tesztek döntik el, hogy mennyire és mire elég egy monitor! A gradiensek, homogenitás és majd a vezérlő egység és panel kompatibilitása dönti el, hogy mennyire megfelelő grafikai munkákhoz is - pl. egy EIZO-hoz képest vagy belépő színtű jobb *VA vagy IPS monitorokhoz képest, mivel vannak összehasonlítási alapjaim, ezért elég keményen fogom észrevételezni, természetesen az ár/érték/tudás színten, hogy ne érje csalódás a leendő vásárlót, és mire számíthat grafikai feldolgozás szinten is - elfogulatlanul!
szvsz nézd meg azért az oázisban a választottadat, mivel vannak ott összehasonlítási lehetőségek monitor és monitor között - ez még nem kerül semmibe sem!
Ahogy megjönnek a monitorok, rögtön írok róluk, már én is várom őket! -
old_artist
addikt
válasz
Cyberpunk #4176 üzenetére
Üdv!
Nem, nem viccelek, különösen egy PH-s topikban, és magamat sem járatnám le, különösen a hitelességemet!
Most nem akarok elébe menni a dolgoknak, de nemsokára az asztalomon landol (2-3 héten belül) ezek a 80-90e-es 24"-os IPS monitorok, s készítek majd egy véleményezést róluk, s biztos lehetsz benne, hogy közkinccsé teszem, sőt..., ezek után majd megjelenik az apróban is, és hozzá lehet jutni - megvenni, sőt..., meg lehet majd nézni élőben, tesztelni, nyúzni, nyaggatni, hogy mire is képesek!Előljáróban csak annyit (típust direkt nem írok még most - 2 féle is lesz 80-90e körüli árban, az egyik "World BestBuy" címmel illetett monitor), valós 24"-os, LG.Display S-IPS paneles lesz mindkettő, 5ms, 1920x1200 (16:10), 400cd/m2, typical 1000:1, 10,000:1 illetve 50,000:1 DC, 178°x178°+ view angle, D-sub, DVI-D, AUDIO, 2x2W stereo sound, DC In, egy kapcsolással 4:3-as lehetőség, megerősített panelvédővel, 102%-os WCG (szélesebb színtartománnyal)!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Az biztos, hogy ha kimondottan grafikai és képszerkesztési munkákhoz használod majd a leendő választottadat, akkor nem ajánlom a TN paneleset! Ezer egy okot tudnék most felsorolni, hogy miért, de ezt olvashattad a hsz.-ekben is!
Alternatív megoldásnak nem nagyon vannak 100e alatt, különösen 24"-osban jelenleg, de a sokszor említett 22"-os Dell 2209WA jó választás lehet, de csak akkor, ha megfelelő lenne a számodra - kipróbálással, pl. az oázisban!
Most írhatnék, hogy nemsokára jönnek majd a 100e környéki, sőt 80-90e közötti 24"-os IPS paneles monitorok is, de nem teszem, mivel "leugathatnának", hogy minek várni rájuk! - de szvsz lehet, hogy megérné!
Egy szó, mint száz, TN paneleset nem ajánlanék grafikai munkákhoz, de használban is nézelődhetsz - esetleg!kbalint:
-
old_artist
addikt
Üdv!
Először is talán a legfontosabb, ha grafikai és képszerkesztési munkákhoz használod majd a leendő LCD-TFT monitorodat, akkor a leges legfontosabb a minél nagyobb színszámítási (színalkotási) pontosság, és a min.10bit gamma korrekciós lehetőség, sőt ezáltal a színárnyalatok minél nagyobb megjeleníthető szín-skálából való "kiválogatása", hogy a 16,7millió színárnyalatokat minél jobban meg tudja jeleníteni!! Fontos, az AdobeRGB min.95-97%-os színtér megjeleníthetősége!
Fontos még megjegyezni, a közvetlen háttérvilágítás egyenletessége és a homogenitása (különösen) nagyon fontos szempont, ami megfelelően nagy és kiváló fényerő képességekkel felvértezve a fent felsoroltakkal együtt érdemes figyelembe venni!A választottaidat, ha ezek értelmében sorrendbe állítanám akkor én ezeket a monitorokat ajánlanám, venném figyelembe a munkádhoz:
- EIZO CE240W - 8ms g2g, 24"-os WS Samsung S-PVA (LTM240M2) paneles
és csak utána jöhetnek a következő jelöltek:
- Lacie 324 - 6ms g2g, 24"-os WS Samsung S-PVA (LTM240CS) paneles
- NEC MULTISYNC 2490WUXi² - 8ms g2g 24"-os WS H-IPS A-TW Pol (LM240WU2) paneles
- Dell 2410FWP - 6ms g2g 24"-os WS LG.Display H-IPS (LM240WU4-SLB1) panelesEsetleg még különösen ajánlanám, ha kb. az EIZO CE240W árkategóriájában gondolkodsz, akkor az
- EIZO CG232W monitorját, ami már jobb tulajdonságokkal rendelkezik, mint a felsoroltak, és a megszokott "CG"-s kiváló minőséget adják! - én ezt ajánlanám!További kérdéseidre a válaszok:
- "Kalibrálás után melyikük mennyire hosszú ideig marad színhű?" - általában, ha a fent felsoroltak közül választol, és fontos számodra a mindenkori színhűség, akkor, ha kiváló kolorimérterrel és spectralfotometerrel kalibrálod (kalibráltatod) a monitort, akkor elég kb. 1000-1500-2000 óránként kalibráltatni, vagyis ellenőrző kalibrálást végeztetni!
- "A 10 és 12 bites LUT-tal dolgozó monitorok között mennyire egetverő a különbség (nyilván látni kéne...)?" - igen, látnod kell, de nagy a különbség, különösen a gradienseknél és az "esetleges" sávosodásoknál!
"- Az az igazság, nem nagyon van tapasztalatom LCD-fronton, az utánhúzás mennyire zavaró CRT után?" - ezeknél a monitoroknál nem igazán észrevehető az utánhúzás, de érdemes a neten kutatni utánuk, mert a tesztekben sokszor ezeket is vizsgálják!
"- ... egy 24-es LCD-t milyen messzire "érdemes" rakni, hogy jellegében hasonló hatása legyen?" - szvsz min.1-1,2m, hogy teljes "láthatóság" legyen
"- Esetleg milyen jó minőségű (de semmi extra), silent kártyát ajánlotok?" - szvsz egy 24"-os monitorhoz, hogy "akadás mentesen" dolgozhass rajta, valamivel jobb VGA szükségeltetik, pl. ATI HD4850, vagy nVidia GTX 260+, én pl. csak Matrox-ot használok a színbontáshoz és DTP-re is!Remélem, egyenlőre (talán) útbaigazításnak ez megfelelő lehet, de majd más is biztosan hozzáteszi a véleményeit!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Az az igazság, hogy "tömegével" Mo.-on nem nagyon kapható a jobb Dell monitorok, mivel nagyon kevés kereskedő forgalmazza, köztük pl. az oazis, akiktől megbízható darabokat kaphatsz (5 napon belül), mivel vállalnak rá pixel garanciát is!
Az az igazság, hogy manapság annyi F/W rev.-es monitor jelenik meg, hogy szinte követhetetlenek! Általában egy monitor "beérési ideje" kb. 1/2 év, ami idő alatt rengeteget szoktak javítani a panel és a vezérló egység kompatibilitásán, és egyéb hibáin!
Szvsz figyelni kell a teszteket, és erre rá a felhasználói reakciókat, és csak ennek értelmében gondolkodhatsz el a megvásárlásán! -
old_artist
addikt
Üdv!
Egyértelműen 2494-es széria, mivel a nagyobb TN paneleseknék összeadódnak (felerősödnek) a gyermekbetegségei (homogenitás, beviláhítás, betekintési szögek), problémái! szvsz TN panelesből max.24"-osat érdemes venni!
Ennyi pénzért, amibe a 2693-as kerül, majdnem kapsz egy IPS paneles LG W2600HP-BF monitort, ami sokkalta jobb választás - sőt ég és föld lenne a különbség! -
old_artist
addikt
válasz
Soldiers_15 #4132 üzenetére
Üdv!
... esetleg még, ha jobban utána olvasol, akkor a HM rendelkezik pivot (portré) funkcióval, (és szintén dönthető, forgatható), állítható magassággal is rendelkezik, fényes fekete a kávája, nem beszélve arról, hogy valós 24"-os, nem pedig 23,6, mint a HS!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, kibírható (lenne) ez a 16:9-es képarány is CAD-re, s abban is biztos lehetsz, hogy amit a samu F2380-as cPVA paneles hasonló monitorjában tapasztaltam, az nem fog jelentkezni az EIZO-n, bár még nem volt ez az EIZO a kezeim között!
A minőséggel nem lesz gondod, s ha pixel hiba garanciával meg tudod venni és ilyen árban, akkor megéri, bár én jobban preferálom a 16:10-es képarányt! - sőt, amit a "i are robot" is említ, még a 24" is kevés lehet egy CAD-re, szvsz is!
Képminőségben szvsz a H-IPS panelesek jobbak - szebbek mint a PVA panelesek, de mivel EIZO-ról lévén szó, nem csalódnál benne!Majd várnánk valami "kis" véleményezést, ha megbarátkoztál a monitorral!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, az oázisban is kapható lesz az EIZO!
Mivel ősztől jobbnál jobb monitorok látnak majd napvilágot, ami számodra a HP-nak a minőségét is megüti, ezért, ha fontos még számodra a 30e ár is, akkor várnék egy picit, mert lehet, hogy az említett HP-t is megkaphatod majd 150e alatt, sőt, ha CAD-hez használod, akkor 24"-osban is elérhető lesz majd 80-130e között IPS monitorok, amik az elvárásaidnak megfelelhetnek majd!
Mivel az EIZO-k 10bit színszámításúak (legyen az TN vagy *VA paneles), abban biztos lehetsz, hogy minőséget kapsz, ha ezt választod, nem beszélve az 5 éves garanciáról! -
old_artist
addikt
Üdv!
Az EIZO EV2333W (Gray-to-gray) 7 ms, (black-white-black) 25 ms, 23"-os WS Samsung cPVA paneles monitor!
Most fog hazánkba érkezni, s mivel még nincs róla tapasztalat, ezért is érdeklődéssel várható, mivel az ára elég kedvezően alakul majd (125-140e)!130e körüli árban gondolkodsz, és FullHD felbontásban, akkor szóba jöhet - esetleg:
- EIZO S2242W (150-160e)
- LG W2600HP-BF (140-150e)
- HP LP2475W (160-170e)
- Dell 2408WFP (135-140e)
persze ez még attól is függ, hogy mire is akarod használni! -
old_artist
addikt
válasz
Dr. Akula #4055 üzenetére
Üdv!
Az az igazság (mivel nem vagyok az a gamer tipus), jó lenne valami HC gamernek is tesztelni ezeket a jobb paneles monitorokat, és egy összefoglalóban megírni a véleményezését, de lehet, hogy Te leszel az első?
... én is csak a fiam révén tudom lemérni egy jobb, kiválóbb paneles monitoron (mivel sajna csak ezekkel rendelkezem) a játékkal való "élmény gazdagságot", és mint az elmúlt napokban volt szerencsém lemérni a jelenlegi HP LP2475W-n a játékok öröm érzetet, és megvizsgálnom egy lag vagy utánhúzást, ami elég jónak mondható (mint olvashattad a #4030 hsz.-ben)!
Sok gamer, aki pl. EIZO-kat vett, azok nem panaszkodtak a "játszhatóságon", sőt ..., bár nem HC gamekkel nyomulnak!
szvsz ezek az új IPS monitorok már ilyen szempontból elég jónak számítanak, ha jó elektronika társul hozzá, és hozhatják az elvárt színtet is! -
old_artist
addikt
válasz
Zsozsooooo #4045 üzenetére
Üdv!
Sajna, a HC gamereknek még mindig a CRT a legjobb, de egyre jobban alakulnak a jobb paneles monitorok is, mint pl. az IPS-ek is input-lag és utánhúzásban, amivel már egész jól el lehet "játszadozni"!
Ezek közül a Dell 2209WA és a mostani új rev.-es HP LP2475W-t ajánlanám, vagy a Hazrókat, de ilyen szempontból a nemrég megjelenő NEC (WMOX3-as) monitorokat is ide lehet számolni, vagy nemsokára jönnek ki a jobbnál jobb H-IPS panelesek, és majd meglátjuk, hogy mit is tudnak valójában!
Sajnos, még az LCD-TFT technikai és technológiai feltételek nem nagyon állnak a helyzet magaslatán, hogy egy CRT-n gamerezők elvárásait lekörözze, de kezd alakulni a helyzet, csak győzzük kivárni! -
old_artist
addikt
válasz
Kolondrum #4037 üzenetére
Üdv!
"A LED-es csodák mennyit vernek a mai LCD-k képminőségére?" - ha nem TN paneles, akkor nagyon sokat jelentenek, nem csak képminőségben, hanem fogyasztásban is, nem is beszélve, ha IPS vagy *VA paneles monitorokba építik majd be, akkor a betekintési szöggel se lesz "gondunk" és a homogenitással sem, nem beszélve a fekete mélységéről - de ez még a jövő kérdései, bár már manapság az LCD TV-kbe előszeretettel beépítik jobb panelekkel - horror áron!
mod: de különben is, az oled majd megold mindent - vagy ki tudja!
-
old_artist
addikt
válasz
Dr. Akula #4034 üzenetére
Üdv!
Nem, nem led háttérvilágítású a HP, csak megemlítettem, hogy ez a pixel strutúra, amit a H-IPS-ben van, még jól jöhet majd a led-es háttérvilágítású monitorok megjelenésével - valamikor!
mod:
"Zsozsooooo" - igen, nemsokára már kapható lesz, de hogy mennyiért, az csak akkor tudjuk meg! -
old_artist
addikt
válasz
Dr. Akula #4031 üzenetére
Üdv!
Igen, az IPS monitorok egyedisége, a magentásodásban is "megmutatkozik", de ez nem zavaró, csak ha oldalról és teljes fekete alatt szemléled a kijelzőt!
A H-IPS panel a pixel struktúrájában is eltér a megszokott IPS vagy S-IPS panelektől, ezért még jól jöhet majd a led-es háttérvilágítású megjelenésével! Itt olvashatsz róla bővebben! -
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
Dr. Akula #4024 üzenetére
Üdv!
Az az igazság, hogy mindkettő kiváló monitor, s mindkettőnek vannak hátrányai is, de hát mit akarunk ilyen árkategóriában?
Mind kettővel volt szerencsém, s tényleg igaz, hogy ez a Dell 2407-eset nagyon eltolták, s nem csak az említetteket, hanem a fekete mélységét is!
Mivel nekem is itt csücsül az asztalomon (bár már a legújabb rev.-es) HP LP2475W, de pont a napokban vettem elő a rég nem látott 21"-os EIZO crt-met, és készítettem vele egy Input-lag tesztet, mert mikor megvettem a HP-t (GIG032 rev.), akkor 21-29ms közötti eredményeket mérhettem (még az is kiváló volt a Dell 2408-assal szemben, ami 58-72ms közöttiek), viszont a lagújabb (GIG068) rev.-es HP-nél megdöbbentően kiváló, 4-9ms közötti eredmények születtek!
Még kb. 3 hete voltam kalibrálni egy 2408 A02 rev.-es Dell-t (angliából rendeltet), és a gazdája lemérte, és valamicskét, de javítottak az új rev.-el, de az ő mérései szerint 39-48ms közötti eredménnyel "büszkélkedhet" a Dell!
Az az igazság, hogy a mai LG gyártotta IPS-s, vagyis a H-IPS monitorok (mint ez a HP is egyébként), igen csak nagyon jók az Input-lag és utánhúzásban, mint az S-PVA monitorok (persze tisztelet a kivételeknek)! Viszont még mindig "valamivel" jobb az S-PVA-soknak a fekete mélysége és a homogenitása, persze ez mostanság még nagyon változhat, mivel eléggé nagy hangsúlyt fektetnek ennek kijavítására és (úgymond) tökéletesítésére az IPS paneleseknél!
Még egy kis adalék: az IPS paneleseknél a betekintési szög által nincs olyan (vagy csak nagyon minimális) színeltolódás, mint azt egy PVA-s monitornál tapasztalható, tehát jobban megjeleníti a színeket is, nem hiáha a mai Mac monitorokba is csak LG H-IPS paneleket szerelnek!
Ezek értelmében a pontjaidra a válaszaim:
1./ igen
2./ HP (a H-IPS panelje és Input-lag és utánhúzása miatt)
3./ Igen, lesz nem sokára, bár azokról a monitorokról még csak felröppentett hírek vannak (pl. H-IPS paneles LG-k), vagy nem ebben az árketegóriában kell gondolkodnod! -
old_artist
addikt
válasz
Zsozsooooo #4018 üzenetére
-
-
old_artist
addikt
válasz
T_Stark #4002 üzenetére
Üdv!
Minden monitornak van enyhe bevilágítása, de a TN panelesek ilyen szempontból nem jeleskedhetnek, főleg a feketé mélységével!
Kompromisszumot kell sajnos kötnöd, vagy egy jobb (*VA vagy IPS) paneleset nézned, de nem ebben az árkategóriában!
A samu 2333SW szvsz megfelelő lehet ilyen árban (természetesen kompromisszumokkal), de azt ajánlom, hogy élőben először tekintsd meg a kiválasztottadat! -
old_artist
addikt
válasz
eladohardver #3998 üzenetére
Üdv!
... elképzelhető ilyenek is, ha jól tudom, akkor 55e-ért (átszámolva) vette meg!
-
old_artist
addikt
Üdv!
IPS vs. TN közötti különbségek, de itt olvashatsz a technológiai és technikai különbözőségéről!
A mai monitroknál már nem a válaszidő (ami már 8ms alatti, azok már jók), hanem az Input-lag és az utánhúzás a fontosabb (pl. játékoknál), de ezt nagyon sok gyártó elhallgatja, és csak tesztekből tájékozódhatsz, meg esetleg a felhasználók véleményezéséből!
A fényerő már 250-300cd/m2-től megfelelőek, a kontrasztok általában 1000:1 majd' minden monitornál (kivétel a jobb és kiválóbb panelesek), amit látsz esetleg xxxxxxx:1 kontrasztokat, az csak dinamikus, ami szinte semmire sem jó, így ne is vedd figyelembe!A mai minőségi monitorok *VA vagy inkább IPS panelesek, sőt a mai IPS paneleseknek már annyira jó és kiváló a technikai és paraméter adottságai, hogy kiválóan alkalmazkodnak játékokra is, és néha még a TN paneleseket is lealázzák!
-
old_artist
addikt
válasz
eladohardver #3995 üzenetére
Üdv!
"..,.Vagy ha ideköltöznek a tajwani panelgyártók." - honnan tudtad, mert ez még titok!
"rollins" - nemsokára, lehet, hogy még ebben az évben!
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
Üdv!
Bár nem tudom, hogy mennyi a kereted, de szvsz ha 24"-os TN panelesben gondolkodsz, akkor
- Samsung 2443BW
- Samsung 2494HS
- Samsung 2494HM
vagy a 23"-os Samsung 2333SW... ha jobb *VA és IPS panelesben, akkor
- HP LP2475W
- Dell 2408WFP
vagy a 26"-os LG W2600HP-BF S-IPS panelesben
vagy a küözeljövőben megjelenő EIZO, LG, Dell monitorokban is gondolkodhatsz! -
old_artist
addikt
válasz
flurider #3967 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen nem kell ennyire binyolítani a DVI dolgot, mivel a monitorhoz adnak megfelelő DVI-D<>D-sub és DVI-D<>DVI-D (single vagy dual) kábelt, és az mindig megfelelő, esetleg csak majd (bár lehet, hogy a doboz tartalmaz) DVI-I<>HDMI kábelt kell beszerezned!
Egyébként az "M" az a Male (amit bedugsz), az "F" meg a Female (amibe bedugod) csatlakoztatási lehetőséget jelentené, szvsz!
-
old_artist
addikt
válasz
flurider #3965 üzenetére
Üdv!
Ha van a VGA-don 2x DVI, akkor az csak jó, a monitor és a VGA közt DVI<>DVI kábellel kösd össze!
Ha valami HDMI-s csatlakoztaású készülékre, mint pl. xBox-ra akarod rákötni, akkor lép életbe a HDMI csatlakoztatás, meg ha multimédiás egységekhez szeretnéd kötni!
A HDMI és a DVI közt az a különbség, hogy a HDMI hangot és képet is átvisz, a DVI meg csak képet, de képminőségben nem nagyon van különbség a kettő között.
A DVI és a D-sub között viszont/bizony van különbség, amit itt olvashatsz, ezért jó, ha van a VGA-n és a monitoron is DVI ! -
old_artist
addikt
válasz
eladohardver #3959 üzenetére
Üdv!
Ennek az elektronikája nem képes, csak D-sub, DVI-D, HDMI csatlakoztatással 60Hz-re!
-
old_artist
addikt
válasz
eladohardver #3956 üzenetére
Üdv!
Általában analógon elérhető a 72-75Hz, de digitálisan csak 60Hz - ezt néha a gyártók is elfelejtik pontosítani!
-
old_artist
addikt
válasz
drowmaister #3955 üzenetére
Üdv!
Majd referálj a monitorodról, hogy milyen megelégedéssel vehetted használatba, valami véleményezést írhatnál róla - majd!
-
old_artist
addikt
válasz
drowmaister #3953 üzenetére
Üdv!
Az az igazság, hogy a nagykerek nem állnak a helyzet magaslatán, csak a bóvli TN paneleseket részesítik előnyben (mert számukra lehet, hogy ez a trendi és divat), s a jobb paneleseket csak szűk körben és néhány kiskerből tudod beszerezni, amit egyéni forrásokból szereznek be - sajnos!
Van itt a PH-n is olyan kereskedő, ahol megveheted, és elég jó áron az LG W2600HP-BF (S-IPS) monitort!
A TN-es tesóját csak kompromisszumos megoldásokkal ajánlanám, és a többi TN panelessel egyetemben, különösen 22"-osok felett, mivel ezeknek a TN paneleseknek a "gyermekbetegségük" egyre jobban felerősödnek (betekintési szög, bevilágítás, homogenitás, stb.)! A 26" TN paneleseket csak nagyon nagy fenntartásokkal ajánlanám, és csak személyes megtekintése után érdemes megvenni, ha számodra megfelelő!
Ez vonatkozhat a 24"-osokra is, és mivel annyira drágák még ezek a monitorok (érthetetlenül, különösen a 22"-osok, mivel távol keleten "szinte" már pénzt adnak annak, aki vesz egy TN paneleset - annyira olcsók 110-150$), de sajnos hazánkban még "nem kell félni", hogy ilyen olcsók legyenek, erről a nagykeresek is gondoskodnak!
A jobb paneleseket már egyre jobban (árban is) elérhetőek, bár ez a közel jövőben változni fog - előnyére, mivel megjelennek majd az újabb gyártói típusok (jobb/kiváló IPS panelesek), amik lenyomhatják az árakat, s egyre jobban a TN panelesek "egyeduralmát"!Szvsz 60-75e feletti anyagiakat kiadni egy TN paneles monitorra, nem nagyon éri meg, vagyis azt mondanám, hogy pénzkidobás!
Van már, (vagy lesz nemsokára) a jobb és kiválóbb *VA és IPS monitorokból is kínálat, bár még nem a 24"-osokból, de pl. a 22"-osakból a HP LP2275W (S-PVA - ~110e) és a Dell 2209WA (eIPS - ~80e) már egy elérhetőbb áron kínált monitorok, és a nemsokára megjelenő LG W2220P 22"-os FullHD és a W2420P 24"-os (H-IPS paneles) monitorok, amik 80 illetve 110e-es árával már elérhetőbb közelségbe kerülnek, és sokkalta jobbak is lesznek minden tekintetben (játék, film, grafika), mint a TN panelesek!Nos, a fentiek figyelembevételével most nehéz mondanom Neked valami elfogadható árban TN-es monitort, de szvsz fontolóra veheted a fentiek figyelembevételével a leendő választottadat!
A 1920x1200 felbontásban a filmeket alul felül lévő fekete csík megjelenésével láthatod, ami számomra pl. nem is olyan zavaró, de egy TN panelesnél már az lehet, mivel nem olyan jó a feketéjük, és hát az alul-felül megjelenő bevilágítás is nagyon zavaró lehet, de egy jobb panelesen (*VA vagy IPS) nem vehető észre ilyen jelenség!
-
old_artist
addikt
válasz
flurider #3950 üzenetére
Üdv!
Igen, ahogy a "blazsey2" említette: "... hogy mennyire lesz elmosódott nem natívon a kép ez monitorfüggő" - nagyon is!
"... inkább bevállalom a mindent natívon verziót 24 colon" - ez így is van, bár játékoknál nem annyira feltünő a kisebb felbontásokon való használata, és ha arányosan csökkented, akkor jobb képi megjelenítést is kaphatsz, mint ettől eltérően!
Igen, a 4870-e bőven elbírja a monitor natívban való működését! -
old_artist
addikt
válasz
drowmaister #3943 üzenetére
Üdv!
Minden tekintetben ezt az LG W2600HP-BF (S-IPS paneles) monitort ajánlanám, ez a felsoroltjaidat kenterbe veri minden szempontból, de sajna ez az árában is megmutatkozik!
Ha fontos számodra az ár, és kompromisszumokat tudsz kötni bizonyos felhasználásoknál és TN panelesben gondolkodsz, akkor szóba jöhet - sorredbe ezeket ajánlanám:
- Samsung 2443BW
- Samsung 2494HM
vagy talán az
- LG W2453Vmod: egyébként a felsorolt monitorok mind FullHD-sek!
Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- CPU léghűtés kibeszélő
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged