- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Valószínűleg az első alkalommal valamit elbénáztam (bár nem értem mit, mert most is úgy csináltam). Kitöröltem a tűzfal szabályt, hozzáadtam újra és láss csodát, 897megabitet mértem a digi neten. Megjelent az ekkold által említett Filter, Mangle és RAW fülek alatt is.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Lehet letölteni a zinternetet! -
Anaconda
tag
válasz
lionhearted #23724 üzenetére
Most valamiért még több mint 100 megabitet elvesztettem a sávszélből ha bekapcsolom, de igen, ha meglett a hiba oka akkor be fogom kapcsolni, azért csak deaktiváltam a szabályt, hogy később könnyen tudjam aktiválni.
-
Anaconda
tag
Hozzáadtam a két szabályt.
Az Internet sebesség 207mbit/s lett tűzfal szabállyal, letiltottam a két szabályt és úgy 338mbit/s a letöltési.
Ez elég különös...
Van ötletetek? -
-
Anaconda
tag
válasz
Tamarel #23718 üzenetére
Szerintem nincs!
Jól látom, hogy a következő parancsokkal tudom bekapcsolni?
/ip firewall filter add chain=forward action=fasttrack-connection connection-state=established,related
/ip firewall filter add chain=forward action=accept connection-state=established,related
Hová kellene elhelyeznem sorrend ügyileg? [kép] -
Anaconda
tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom... digis 1gigabit-es netem van (aminél mint tudjuk a garantált sebesség normál esetben 200-800mbit/s).
PPPoE-n csatlakozva közvetlenül PC-ről az ONT-be 777mbit/s le és 320mbit/s feltöltési sebességeket mérek, viszont ha a Mikrotik E50UG routerbe átdugom a laptopból ugyanazt a kábelt, akkor már csak ilyen 400-430mbit/s közti le és ugyanúgy 320mbit/s feltöltési sebességet mérek. A helyi hálón NAS-ra másolva simán megy a gigabit, csak a WAN irányba van gond. A router 1-es portjába van dugva a digi ONT.
Segítsetek, mi lehet a baj? -
Anaconda
tag
Nekem igazából tetszik a linkelt megoldas, csak nem tudom nekem miért nem működött.
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Van esetleg épkézláb megoldásotok a youtube blokkolására?
A legjobb lenne egy adress list-el, amiben megadom a local ip-ket amin tiltani kell.
Találtam is ilyen megoldást, de nagyon nem működik.
[link]
Van esetleg ötletetek? -
-
Anaconda
tag
Megtaláltam a hibát. A gond az volt, hogy portnyitásnál túl buzgó voltam és beírtam az in interface-hez a pppoe-t.
Természetesen a hairpin NAT is kellett. -
Anaconda
tag
válasz
silver-pda #23501 üzenetére
Az a lista meg van csinálva, valami más talán, azért nem jelenik meg.
Bárhogy állítom be, nem lesz jó a helyi szolgáltatások elérése itthonról helyi hálóról külső IP-n keresztül.
Esetleg valami más akadályozhatja még? -
Anaconda
tag
válasz
lionhearted #23485 üzenetére
Valóban, kicsit már fáradt vagyok hozzá.
Ilyenkor a dst adress-be a külső IP címem menne, ugye? Az viszont dinamikus. Hogyan kellene megoldanom? -
Anaconda
tag
Sziasztok!
Meejött az E50UG router. 0 Mikrotik tapasztalattal 4 óra volt beállítani, megcsináltam a netet, hdcp szervert, natot, bridge-ket, dhcp rezervációkat, usernév váltás, felesleges servicek, portok lelövése, port nyitások.
Egyetlen egy gond van. Mégpedig az, hogy bizonyos portokat nem érek el ha wifire vagyok csatlakozva.
Pl: sajatdomainom.hu:8123 mobilnetről elérhető, de local wifiről nem.
Az adott domain az én publikus ipmre van befrissítve.
A helyi hálón pl ha ennek az eszköznek az ip-je a 192.168.0.2, akkor a 192.168.0.2:8123-at megnyitva elérhető.Mi lehet a gond?
-
Anaconda
tag
válasz
lionhearted #23480 üzenetére
Köszönöm, akkor az lesz a WAN.
-
Anaconda
tag
válasz
Reggie0 #23473 üzenetére
Köszi, ez marha jó felvetés!
Pont azon gondolkoztam, hogy egy téves rendelésből van egy 24V-os POE tápom, mehet tápnak az 1es portba, mert ha jól látom adapter nincs hozzá...vagy van? Egy unboxing videóban nem volt, sehol sem írják, viszont a mikrotik honlapján included parts-ként ott a táp.
3 lan portot használok, plusz a wan, az 1es port lesz a tartalék. Ha jól sejtem oda csak kisforgalmú eszközöket kellene raknom, az lesz a tartalék. De így meg teljesen jó, ha a poe miatt csak 100 megás lesz, nem véletlen oda rakták a poe táp bemenetet, hogy ne zabálja le a procit, szerintem így tökéletes lesz.A doksijait meg átolvasom, hogy mire megjön tudjam melyik az eleje.
-
Anaconda
tag
Köszönaöm mindenkinek az infókat. Ha megjött még biztosan lesz kérdésem.
Szerintem felesleges nekem ennél jobb, drágább, viszont a tp link routeremtől nem esik nehezemre megszabadulni, nekem már kevés a tudása.
Wifi abszolút nem releváns, nagy a ház, 2db tp link deco van, hibátlanul működik a mesh, egyszerűen tökéletes.Illetve egy AP nem is tudná a házat ellátni.
-
Anaconda
tag
válasz
Kicsirics77 #23451 üzenetére
Az első beállítás mindenképp winbox alól lesz.
Használok pl mac cím szűrést, ezt jó lenne telefonról menedzselni. -
Anaconda
tag
válasz
lionhearted #23453 üzenetére
Jaja, digis gigabites, azért kell a gigabites wan.
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Gondolkozom a Mikrotik routerekbe, tudnátok ajánlani típust?
- Minimum 4db gigabites lan csatlakozó, de a 6 vagy 8 előny
- poe nem kell
- 1db WAN csatlakozó, gigabites
- wifi nem szükséges, de tartaléknek nem gond ha van, alapeaetben ki lesz kapcsolva
- max 60 eszközt kell tudnia kezelni, ebből 3-4 eszköz ami nagysebességű, a tönni okosotthon cucc.
- dhcp rezervációnál lehessen megadni a klienseknek a boot szerver és boot image opciókat
- max 30 ezret szánok ráEz jó lehet nekem?
[link]Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest