- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
winbox
senior tag
válasz
lionhearted #24088 üzenetére
Igen, 10-re és 20-ra végződik a háló, de amúgy bármit írhattam volna, a lényeg a beazonosíthatóságon volt
Köszönöm mindenkinek a sok segítséget, hétfőn nekiesek
-
winbox
senior tag
Sziasztok! Olyanban szeretnék segítséget kérni, hogy van 2 lan (10.0, 20.0) egy hap ax-en. A saját wifije úgy néz ki, hogy létre van hozva 2 virtual wifi interface és össze vannak bridgelve, hogy a guest wifi a 20-as bridge hálót használja. Ez így tökéletes a hap ax-en, fő wifi 10, guest wifi 20-as háló. Lett feltéve 10db cap ax, amik capsmannel lettek beállítva. Tökéletesen megy is, azonban a wifi eszközök csak a 10-es, fő hálóból kapnak ip-t. Tehát hiába mennek fel a fő és a guest wifi-re, ugyanúgy a 10-es tartományba vannak, gondolom, mert a cap ax eth portjáról jön mindenki. Próbáltam capsmanben a wifi interface-eket create enabledre állítani, így fixen jelennek meg a fő routeren, nem dinamikusan és a guest wifi interfaceket bridge-be raktam a 20-as hálóval, de még mindig nem megy, 10-ből kapnak ip-t. Esetleg 2 datapath-et kell létrehozni, a 20-asra pl 20 vlan-t állítani és a vlant bridgelni a 20-as hálóba? Vagy meg kellene routolni mindegyik cap ax-en az interfaceket, hogy melyik hova menjen? Csinált már valaki ilyet?
-
winbox
senior tag
válasz
E.Kaufmann #19205 üzenetére
Megnéztem az asus-t, szerencsére tudja a vlan-t. Délután megpróbálom akkor majd én is 2 vlannal, ahogy írtad. Köszi!
-
winbox
senior tag
Sziasztok! Szüleimhez vettem egy Mikrotik LHG LTE18 routert. Van mögötte egy Asus wifi router, így beállítottam az LTE Passthrough-t az asus wan mac címére, meg is kapja a szolgáltatói IP-t, ahogy kell. Viszont ugye ilyenkor nem érem el az LHG kezelőfelületét, így az lhg mögé tettem ideiglenesen egy switchet, és rádugtam egy másik gépet, arról ugye MAC cím alapján elérem az LHG-t, viszont a lényeg az lenne, hogy simán IP címről is elérhessem az asus lan tartományából a kezelőfelületét. Gondolom az lte passthrough miatt van az, hogy hiába adtam meg az address-nél egy ip-t az lhg-nek, winbox azt nem is látja még így sem, hogy egyből mögötte vagyok és továbbra is csak MAC alapján tudok csatlakozni. Tudtok ebben segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest