Hirdetés
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Apple Watch
- Poco M7 - lépésben Siófok felé
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Protezis
őstag
válasz
lionhearted
üzenetére
Nem teljesen értem, amit írsz. A 2 kliens eltérő VLAN-ban van, okkal. Mivel a switch chip nem tud L3 HW Offloadot (legalábbis Mikrotik nem supportálja, valahol olvastam, hogy támogatna valami 250 connectionig), az inter-VLAN routing csak és kizárólag CPU-n keresztül mehet.
Ha jól értem a fastpath tisztán switch chipen belüli dolog, ami az én esetemben szimplán nem játszik, hisz 2 VLAN között nem képes rá.
Értelmezésem szerint az RB5009 felépítését tekintve olyan, mintha lenne egy L2 managed switchem, ami 10 gigabites uplinkkel megy a routerhez (router on the stick). Az inter-VLAN routing szükségszerűen elmegy a routerig és átmegy a tűzfalon. Ez nyilván erőforrás igényes.
7.14.3 RouterOS van rajta, a firmwaret nem frissítettem, gyári 7.6 van rajta.
Valamit nagyon félreértek?
Új hozzászólás Aktív témák
- új HP HyperX Cloud III S headset gamer Fejhallgató
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- Apple Watch Series 7 41mm GPS,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold