Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
válasz
devil-k
üzenetére
Jogos, kicsit zavaros lett mer siettem és ezért kapkodtam mikor írtam.
- Azért kell a legolcsóbb megoldásban két switch, mert azok nem menedzselhetőek, ergo nem tudjuk izolálni vagy VLAN-ozni a portokat, mindenki lát mindenkit.
Tehát ugyan olcsó, viszont kell belőle kettő, egy az IPTV-re, egy meg a LAN-ra.
Az 1 Gbites korlát természetesen itt marad.- Nem felesleges, ez hülyeség tőlem.
Sőt, a második megoldás költséghatékony és ki is tudná hajtani a 2 Gbitet.
Vagyis arra gondoltam a routernek lenne két WAN portja, ezen a terhelésmegosztás aktív.
Szintén két porton csatlakozna a menedzselhető switchbe, méghozzá egy olyanba, ami képes két portját összefogni egyetlen logikai 2 Gbites csatlakozásként.- A harmadik megoldás csak annyiban tér el a fentitől, hogy a router és a switch egy-egy 10G-s SFP+ modullal csatlakozna egymáshoz, vagyis itt felesleges a link aggregáció, bonding, EtherChannel vagy nevezzük bárhogy.
Egyúttal ez a legdrágább megoldás a pótlólagos SFP+ modulok miatt. -
Beniii06
addikt
válasz
devil-k
üzenetére
IPTV-ből tudod már melyiket kapod? A régi rendszerűt, ami stabil de lassú, vagy az új éppen használható, de összeomló androidosat? Állítólag visszanyitották a lehetőséget, hogy lehet ismét szerződni a régire is. Ez a melyikre kössük az iptv-t dolog nagyban függ hogy melyiket kapod(az újnak internet elérés is kell), de tanácsos a telekomos ONT-ra kötni a boxokat mindkét esetben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 7500F / RTX 4060 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500T 16GB DDR4 512GB SSD RX 5500 XT 8GB Zalman T4 Plus Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
ekkold