- Honor Magic5 Lite - fiatalít az új ruhám?
- Galaxy Buds4/Buds4 Pro: demómodelleken az új szárkialakítás
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vedd szemügyre a Poco X8-akat!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shape
aktív tag
Ha csak most ismerkedsz a mikrokontrollerekkel akkor érdemes asembly-ben elkezdeni tanulni.
Én se vagyok egy nagy guru benne, de én is ugy kezdtem és nekem érthetőnek tűnt ilyen megközelitésből.
Persze ha már viszonylag magasabb szinten jársz c++ ismeretekkel akkor kezdheted onnan is a programozását, csak szerintem egyszerűbb feladatokra jobb az asembly.
Hali
ui. és egy főiskolai jegyzet tényleg jó segitség lehet. Én a GAMF-os jegyzetből tanultam.
[Szerkesztve] -
Ha most kezdesz el foglalkozni vele érdemes szerezned egy digitális technika jegyzetet valamelyik villanyos fősuliról, vagy a BME-ről. Ilyenekből általánosságban képbe leszel a mikrokontrollerekkel. Viszont programozásuk már specifikus. Én például a Keil-t használtam. De pl a Xilinx mc-khez külön progi van. Ha C-ben programozod annyira nem is lényeg a progi, hiszen akkor ahhoz csak egy jó C szerkesztő (mondjuk TextPad) és egy működő compiler kell a mikrokontrollerhez.
-
Bővebben: link
nnen leszedheted a 8051 adatlapját. -
zienko
csendes tag
Nem értek sokat az elektronikához ezért légyszi segitsetek.A mikrokontrollerről szeretnék hétköznapi nyelven olvasni,rajzokat is szivesen megnéznék.Előre is köszi.

Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Honor Magic5 Lite - fiatalít az új ruhám?
- PC-k milliói kerülhetnek veszélybe idén
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD FX
- Melyik tápegységet vegyem?
- Galaxy Buds4/Buds4 Pro: demómodelleken az új szárkialakítás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 24GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Ryzen 7 7800X3D +hűtött VRM-es B650M lap +32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 M.2. NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest