Hirdetés
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- A Redmi is hozott kompakt táblagépet
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shape
aktív tag
Ha csak most ismerkedsz a mikrokontrollerekkel akkor érdemes asembly-ben elkezdeni tanulni.
Én se vagyok egy nagy guru benne, de én is ugy kezdtem és nekem érthetőnek tűnt ilyen megközelitésből.
Persze ha már viszonylag magasabb szinten jársz c++ ismeretekkel akkor kezdheted onnan is a programozását, csak szerintem egyszerűbb feladatokra jobb az asembly.
Hali
ui. és egy főiskolai jegyzet tényleg jó segitség lehet. Én a GAMF-os jegyzetből tanultam.
[Szerkesztve] -
Ha most kezdesz el foglalkozni vele érdemes szerezned egy digitális technika jegyzetet valamelyik villanyos fősuliról, vagy a BME-ről. Ilyenekből általánosságban képbe leszel a mikrokontrollerekkel. Viszont programozásuk már specifikus. Én például a Keil-t használtam. De pl a Xilinx mc-khez külön progi van. Ha C-ben programozod annyira nem is lényeg a progi, hiszen akkor ahhoz csak egy jó C szerkesztő (mondjuk TextPad) és egy működő compiler kell a mikrokontrollerhez.
-
Bővebben: link
nnen leszedheted a 8051 adatlapját. -
zienko
csendes tag
Nem értek sokat az elektronikához ezért légyszi segitsetek.A mikrokontrollerről szeretnék hétköznapi nyelven olvasni,rajzokat is szivesen megnéznék.Előre is köszi.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- PlayStation 5
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Újszerű MSI Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - i5 -13420H - 16GB - 512GB - Win11- RTX 3050 - 2+ év garancia
- Lenovo ThinkPad 40ANY Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen2)
- 5G! Lenovo ThinkPad P14s Gen 4 Intel Core i7-1370P RTX A500 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest