Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nx10521

csendes tag

válasz Thulcandra #62 üzenetére

Táp letesztelve, kutyabaja...+lehuzigáltam az optikai meghajtókat, semmi változás. A procit nemtom tesztelni (senkinek a környékemen nincsen már socket 478as konfigja ehh)...de a zenekonvertálás még megy ugyh asszem elkezdek keresgélni alaplap után...

Üdv,

• nx10521

csendes tag

válasz HunBeowulf #56 üzenetére

Üdv!
    Bocsi hogy ide írok, ez a topik tűnt a legmegfelelőbbnek...énis hasonló problémára gyanakszok.

A nyár közepén hirtelen érdekes dolgokat kezdett művelni a gép.
    Épp San Andreasoztam(egy kis nosztalgia), amikor elkezdtek beragadni a hangok. Pl benyomtam a dudát, és nem hallgatott el amíg ki nem nyomtam a gémet. Másnap reggel megin jáccottam, akkor nem csinálta, estére viszont megin elkezdte. Ekkor még leszärtam, gondoltam az SA miatt nem fújok riadót.

Aztán nyár végén felraktam a Sims2-t, érdekeltek az új kiegészítők. Hasonló dolgokat művelt mint az SA, csak itt nem beragadtak a hangok, hanem késtek. A zene szaggatott, ha rányomtam egy gombra 5mp után jött a hang, stb. Ha beléptem egy házba az katasztrófa volt, az emberek átjárkáltak a falakon, rángatóztak, effélék.

Emellett a játékok intrói fagytak, a VLC nem jáccott le többé semmit, egyedül a Winamppal tudtam videót lejáccani.(már amennyire a Winamp képes erre;)) Semmilyen driver frissítés, és kodekpakolgatás nem segített. Ekkor már igazán kezdett telelenni a férfiasságom a dologgal, ujrarugtam az oprendszert, lefuttattam minden szpájver, vírus, merevlemez rendberakó rákságot, de semmi. Lefuttattam egy proci-ram tesztet, vagy 5 óráig nyüstölte a gépet, a végén 93%ot hozott.(ami elvileg jó) Arra jutottam hogy a vga szär, gondoltam régi 5200as, megszolgálta az árát, vettem helyette egy 7600gs-t.

Mivel végre volt egy rendes kártyám, elkezdtem TDU-z ni ami tökéletesen futott max grafon, kis szálkásodással a kevés(512)ram miatt. Ezután gondoltam ölök egyet, feltettem a Hitman: Blood Moneyt ami szintén probléma nélkült ment. Már azthittem megoldódik a baj, erre benyomom a szimszet, ugyanúgy f0s.

Idegességemben elmentem fotózni, elszivam egy doboz barnaszofit, meg lőttem pár raw(tömörítetlen) képet. Hazajövök, megpróbálom átkonvertálni JPEG-be, erre nemismeri fel a program. KIpróbáltam 3 másikat, hasonló eredménnyel...remek. Azzal a lendülettel kiírtam mindent, ujraraktam a vindózt full formattal, semmi eredmény. Mostmár egy gyenge autóvezető tanfolyam progi se működik..5 másodpercenként megáll 2s-re majd megy tovább.(amúgy észrevettem, hogy azokban a 2 másodpercekben 100on jár a proci, amúgy 20körül)

Nagyon örülök..mivel fotós vagyok, így most nemtudok dolgozni...és rohattul nemértem miér műxik a tdu, ami az optimalizálatlanság gyöngyszeme, és mér nemmegy egy szäros konverter. Én a procira vagy az alaplapra gondolok...Szerintetek?
    Előre is kösz a segítséget!
    (sry a regényér)

A konfig részletesen:
    Abit IS7-E2 alaplap
    Cerka 2,4ghz
    512MB DDR1
    Inno3d 7600gs
    NEC ND4551A DVD
    LG mittoménhanyas CD dvd kombo
    Maxtor 80GB
    Integrált realtek(ehh) hangkártya
    Deer 300W