Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DrKapocs

őstag

válasz Jorus #6941 üzenetére

Az az érdekes, hogy nekem feltették az Office 2024-et, bejelentkeztem és kiírja a 365 Nagyvállalati licenszt...

Nevetséges, amit a MS művel (lásd Win11, Office, stb), gyakorlatilag visszaél monopol helyzetével. Terroristákkal pedig nem tárgyalunk. A megoldás piszok egyszerű lenne. Kijönne egy hivatalos állásfoglalás, hogy pl. a Linux és LibreOffice (vagy bármelyik ingyenes office, ami ingyenes is marad) a hivatalosan elvárt használatú a közigazgatásban, oktatásban, stb. Ha MS-t, bármi mást használsz, megteheted, de az inkompatibilitásból eredő gond a LibreOffice-tól eltérő szoftvert használô felelőssége, hibája. Mert hiába tesszük fel az Office 2024-et, jönni fog néhány éven belül valami, ami miatt nem lesz full kompatibilis az újjal (amúgy is csak 5 éves update van rá), jönni fog a win12, ami még többet fog elvárni, stb, stb. Ördögi kör. Németország, Dánia, stb. ezt az open source utat kezdi járni, szerintem nagyon helyesen és ügyesen. Mert csak azért nem térünk át, mert mindenki MS Office-t használ. Hát térjen át mindenki és spórolunk egy zsák pénzt.

Új hozzászólás Aktív témák